Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Haris.ba

#74876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

tataćusak wrote: 15/01/2023 12:53 Ja na indexu ne nadjoh
https://www.index.hr/vijesti/clanak/inc ... sti_prva_d

Incident na turniru u Sarajevu. Organizator: Djeca iz Splita vikala "ubij Srbina"
Grean

#74877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

Bloo wrote: 15/01/2023 12:49
Grean wrote: 15/01/2023 12:46 Niko nije opravdao skandiranje, bar ja ne vidjeh ali evo ti to tvrdis da neko jeste s tim da nemas nijedan osvrt gdje je korijen tog skandiranja. Mislim da Sarajlije imaju puno vise razloga za ovo od Splicana ali toga kod nas ima puno manje. Zar nije to interesantniji dio, zasto smo mi tolerantniji?
Ti si prespavao mrznju prema svemu srpskom u Hrvatskoj? :D Pa pratite malo i druge izvore osim proHDZ izvora.
Nego jesam li u pravu, da su nasi otisli u Bg sa transparentom Hz ili Manijaka a u hotelu ih napale Delije da od ove halabuke ne bi bilo nista, da bi se cak okrenulo na pricu ko im je kriv pa po djecijim turnirima nosaju navijacke transparente?
Last edited by Grean on 15/01/2023 12:55, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#74878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

tataćusak wrote: 15/01/2023 12:51 Ma nije prenio ni Index npr., portal koji važi za normalan
Jel se iza tvog profila krije više ljudi jer mi nekad imaš baš normalno razmišljanje , osim mazohizma
Ne valja lagiti, ne valja.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/inc ... 29195.aspx
Bloo
Globalna šefica

#74879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

tataćusak wrote: 15/01/2023 12:53 Evo tek sad stavili ali vijest više nije ni zanimljiva
Ne, već je to Zadnja nadopuna.

Hajd se još malo koprcaj.
Bloo
Globalna šefica

#74880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Grean wrote: 15/01/2023 12:54

Ti si prespavao mrznju prema svemu srpskom u Hrvatskoj? :D Pa pratite malo i druge izvore osim proHDZ izvora.
Nego jesam li u pravu, da su nasi otisli u Bg sa transparentom Hz ili Manijaka a u hotelu ih napale Delije da od ove halabuke ne bi bilo nista, da bi se cak okrenulo na pricu ko im je kriv pa po djecijim turnirima nosaju navijacke transparente?
ŠBB;KBB?
Ne bi bila drama, jer su to da parafraziram "standardni navijacki nedelijski momenti"...
Haris.ba

#74881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Grean wrote: 15/01/2023 12:46
Haris.ba wrote: 15/01/2023 12:36

Nebitno je sta ce hrvatski i srpski mediji predstavljati. To su uglavnom proljevi za mozak.

Bitno je da medju nama nema bolesnika kojima je normalno skandiranje da se neki narod ubije i da se gosti hotela cakijaju.
Vrlo je bitno jer ovo je vec propaganda.

Niko nije opravdao skandiranje, bar ja ne vidjeh ali evo ti to tvrdis da neko jeste s tim da nemas nijedan osvrt gdje je korijen tog skandiranja. Mislim da Sarajlije imaju puno vise razloga za ovo od Splicana ali toga kod nas ima puno manje. Zar nije to interesantniji dio, zasto smo mi tolerantniji?

Od borbe za nekakav transparent u kojem su ucestvovali navijaci jednog fudbalskog kluba iz Sarajeva ti napravi nacionalnu mrznju ukorjenjenu kod Bosnjaka.

Znaci plasiras populisticke price, ne dotices se sustine, ucestvujes u sirenju propagande.

Kladim se da se ovo desilo u Beogradu sa transparentom Hordi zla da bi vecina sadasnjih kriticara pisala ko je tjero' roditelje da idu na turnir sa navijackim transparentom.
Gdje sam ja rekao da je neko od nasih opravdavao skandiranje?

Ja samo kazem da je bitno da takvih nema. I da mene samo zanima moje drustvo, tudja drustva me ne zanimaju.

A, ti sto se uzbudjujes za njihovu propagandu je tvoj problem. Ne znam sto te uopce briga (osim za ismijavanje, sto oni i jesu) sta oni rade. Oni su nebitni. Bitno je samo da li se vlastito drustvo temelji na zdravim temeljima.

I jedno od tih zdravih temelja je znati citati i shvatiti sta neko pise, te ne imputirati nesta sto nije napisao.
Novak20

#74882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

noviforumas wrote: 15/01/2023 12:37
Novak20 wrote: 15/01/2023 12:32

Fkt ne vidim ništa sjajno u ovom tekstu profesora germanistike.

Da je napisao kako konkretno riješiti barem jedan od aktualnih problema u BiH pa hajde. Ništa o SF, ništa o exodusu, ništa o europskom fenjeru i kandidacijskom statusu.

Njegova kompletna priča nije nova. Duboko nepovjerenje, status quo i rahat patnja dok se boje ne rastope je sve što profa uspijeva da smisli i napiše.
Naravno da ti ne vidis, sto isto govori puno o kvalitetu teksta. Drzi se plitkih spinova Ivane Maric :thumbup:
Ja sam napisao zašto ne vidim ništa sjajno u Preljevićevom tekstu. Nisi osporio ništa od ovoga što sam naveo.
sajber87

#74883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

tataćusak wrote: 15/01/2023 12:42
Bloo wrote: 15/01/2023 12:40

stvarno?
Pa koliko npr informer ubi pisanjem ustaše ovo ustaše ono iskreno me iznenadilo što se nisu oglasili
Najveci internet portal u hrvatskoj (index hr) na naslovnoj strani velikim slovima pise da su djeca iz splita skandirala ubij srbina.
anelsol

#74884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

Baš me zanima hoće li naše tužilaštvo reagovati kada se ovi likovi počnu vraćati u BiH iz Ukrajine. Nisu svi iz Srbije, sigurno ima i određeni broj iz RS-a

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sve- ... /230115022

Primjećujem da je rat u Ukrajini odličan poligon za regrutovanje u grupu Wagner koji će imati relativno veliki broj spremnih i obučenih ljudi za razne prljave rabote u korist Srbije i Rusije, kao i za za potencijalni sukob na Balkanu.

Ako Nešić dobije Ministarstvo sigurnosti BiH imat će otvoren put za nesmetano djelovanje i u BiH.
Last edited by anelsol on 15/01/2023 13:14, edited 1 time in total.
Grean

#74885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

Haris.ba wrote: 15/01/2023 12:58
Grean wrote: 15/01/2023 12:46

Vrlo je bitno jer ovo je vec propaganda.

Niko nije opravdao skandiranje, bar ja ne vidjeh ali evo ti to tvrdis da neko jeste s tim da nemas nijedan osvrt gdje je korijen tog skandiranja. Mislim da Sarajlije imaju puno vise razloga za ovo od Splicana ali toga kod nas ima puno manje. Zar nije to interesantniji dio, zasto smo mi tolerantniji?

Od borbe za nekakav transparent u kojem su ucestvovali navijaci jednog fudbalskog kluba iz Sarajeva ti napravi nacionalnu mrznju ukorjenjenu kod Bosnjaka.

Znaci plasiras populisticke price, ne dotices se sustine, ucestvujes u sirenju propagande.

Kladim se da se ovo desilo u Beogradu sa transparentom Hordi zla da bi vecina sadasnjih kriticara pisala ko je tjero' roditelje da idu na turnir sa navijackim transparentom.
Gdje sam ja rekao da je neko od nasih opravdavao skandiranje?

Ja samo kazem da je bitno da takvih nema. I da mene samo zanima moje drustvo, tudja drustva me ne zanimaju.

A, ti sto se uzbudjujes za njihovu propagandu je tvoj problem. Ne znam sto te uopce briga (osim za ismijavanje, sto oni i jesu) sta oni rade. Oni su nebitni. Bitno je samo da li se vlastito drustvo temelji na zdravim temeljima.

I jedno od tih zdravih temelja je znati citati i shvatiti sta neko pise, te ne imputirati nesta sto nije napisao.
Edit: napisao si bitno je da nema medju nama koji opravdavaju. Ja sam shvatio kao da tvrdis da mi to opravdavamo.

Drugo, ja i dalje mislim da je debil roditelj koji nosi navijacki transparent sa tribine na djeciji turnir a sam taj roditelj dolazi iz tog miljea i zna te kodekse, sta to izaziva i da svaka navijacka grupa zeli takav trofej bez obzira kojim povodom im se nudi. I sad bi ti da mi ispravljamo krivu Drinu?
JohnnyS

#74886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

tataćusak wrote: 15/01/2023 12:53
JohnnyS wrote: 15/01/2023 12:42

Kakva sramotna laž ili ti poput katolibana i ekstremnih hrvatskih desničara index.hr ne smatraš hrvatskim medijem
Ja na indexu ne nadjoh

Edit

Evo tek sad stavili ali vijest više nije ni zanimljiva
Možda je šokantno za tebe, ali većinu ljudi u Hrvatskoj boli kurac za turnir u Ilidži, sinoć bio lančani sudar na autoputu u Hrvatskoj s puno ozlijeđenih, iz nekog razloga im je to bila udarna vijest do jutros
JohnnyS

#74887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

sajber87 wrote: 15/01/2023 13:03
tataćusak wrote: 15/01/2023 12:42

Pa koliko npr informer ubi pisanjem ustaše ovo ustaše ono iskreno me iznenadilo što se nisu oglasili
Najveci internet portal u hrvatskoj (index hr) na naslovnoj strani velikim slovima pise da su djeca iz splita skandirala ubij srbina.
Vidiš da su okasnili :facepalm:
palermo

#74888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Policija reagovala, ljudi uhapseni, osudjen ispad od strane svih, sta se ima tu vi se dodati.

Al meni je interesantno da se o ovome razvije rasprava, a recimo o ovome Vahidinovom tekstu koji precizno secira probleme I sve posljedie trenutne politike osmorke se napisu dva posta. I to je problem.
Sanjarko

#74889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

palermo wrote: 15/01/2023 13:32 Policija reagovala, ljudi uhapseni, osudjen ispad od strane svih, sta se ima tu vi se dodati.

Al meni je interesantno da se o ovome razvije rasprava, a recimo o ovome Vahidinovom tekstu koji precizno secira probleme I sve posljedie trenutne politike osmorke se napisu dva posta. I to je problem.
Ubica zboo ovog roditelja iz Beograda, djeca iz Splita uzvikivala ono sr*nje, policija rijesila slucaj, i organizator bi trebao snosit posljedicu novcanu mozda za propust u osiguranju. 400 ekipa nije mala brojka.
tataćusak

#74890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

Bloo wrote: 15/01/2023 12:55
tataćusak wrote: 15/01/2023 12:53 Evo tek sad stavili ali vijest više nije ni zanimljiva
Ne, već je to Zadnja nadopuna.

Hajd se još malo koprcaj.
Šta se imam koprcati od sinoć se znalo da su djeca iz splita skandirala oni tek nadopunili.
Pa bitno je ono što u prvi mah pročitaš, demante niko me čita
Jordan1961

#74891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Grean wrote: 15/01/2023 12:46 Niko nije opravdao skandiranje, bar ja ne vidjeh ali evo ti to tvrdis da neko jeste s tim da nemas nijedan osvrt gdje je korijen tog skandiranja. Mislim da Sarajlije imaju puno vise razloga za ovo od Splicana ali toga kod nas ima puno manje. Zar nije to interesantniji dio, zasto smo mi tolerantniji?
Znam da je zimski san ali mi se cini da se prespavala i hrvatska ljubav prema svemu srpskom u BiH (zna se iz kojih razloga). Ovo za one koji citaju HDZ (RH i BiH) izvore a ne primjecuju.
sajber87

#74892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

tataćusak wrote: 15/01/2023 12:53
JohnnyS wrote: 15/01/2023 12:42

Kakva sramotna laž ili ti poput katolibana i ekstremnih hrvatskih desničara index.hr ne smatraš hrvatskim medijem
Ja na indexu ne nadjoh

Edit

Evo tek sad stavili ali vijest više nije ni zanimljiva
Da su svi mediji na balkanu kao index ovaj region bi bio oaza srece, ali nazalost medije drze najgori populisti ultradesnicari demagozi fasisti, a mnogi sebi dozvoljavaju kad ih fino podmazes da objavljuju naslove i clanke koji truju javnost i rade na raspirivanju zla.
tramvajtrojka

#74893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 15/01/2023 13:32 Policija reagovala, ljudi uhapseni, osudjen ispad od strane svih, sta se ima tu vi se dodati.

normalno da ce se pricati o nanesenoj bruki za grad i drzavu , a sta ima se vise pisati o stanju rahat patnje kad su hiljade stranica o tome napisane i desetine godina nasih života propale u njoj
Student_u_Ostavci

#74894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

tramvajtrojka wrote: 15/01/2023 14:22

normalno da ce se pricati o nanesenoj bruki za grad i drzavu , a sta ima se vise pisati o stanju rahat patnje kad su hiljade stranica o tome napisane i desetine godina nasih života propale u njoj
I neđelja radna?
mirza_15

#74895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Tačno tako u vezi teksta. Autor nam poručuje da ostavimo status quo, da ne radimo ništa i čekamo da se stanje samo promijeni. Bojim se da je omladina već shvatila da nema vremena za gubljenje, a da će eventualna promjena stanja zateći najviše milion ljudi u BiH i to uglavnom staraca. Priča da je shvatanje realiteta i teza da se radi ono oko čega postoji konsenzus i mogući dogovor umjesto da se sve blokira zbog onoga gdje koplja lomimo i gdje se sigurno neće ni milimetra pomaći, ustvari rehabilitacija Dodika i Čovića... Glupost. Ako već tužilaštvo i stranci neće da ga sankcionišu na neki način ne vidim zašto bi put u blokadu još 4 godine bio neko rješenje? Ništa nećemo izgubiti ako pokušamo, apsolutno ništa. Evo svi deklarativno kažu da su za EU put. Idemo sa tim zakonima pa da vidimo hoće li prolaziti. Vidjet ćemo za šest mjeseci. Uvijek možemo sve blokirati, udarati po prstima i sl. To je najlakše. To što su neki impresionirani sa par stilskih figura i tehnikom pisanja pa misle da je tekst vauuu je do njih. Tekst ne nudi nikakva rješenja nego nam poručuje upravo to što si ti napisao: nastavite sa rahat patnjom pa se možda nekada problem riješi sam od sebe. A uvijek imate rat kao opciju koja visi u zraku. U tom slučaju je za djecu Beč, Bern i sl. bolja opcija.
palermo

#74896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Posao ti odgovoriti....I onda.skontah, pa to pise kruzni trajvan .. :D ....ne ide, jebi ga...
noviforumas

#74897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Ili niste procitali tekst, ili ga niste shvatili, ili se pravite da ne shvatate. Te pausalne ocjene, floskule o "rahat patnji," i zavadjanju naroda su za rasprave pred granapom. Dakle, nivo Ivane Maric i populistickih Facebook statusa. Ovo je ipak ozbiljan tekst, pa cak i ako se ne slazete sa sadrzajem, treba priznati da je kvalitetno napisan i argumentiran, pa se zato o njemu treba rasptravljati na takav nacin.
palermo

#74898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 15/01/2023 14:47

Tačno tako u vezi teksta. Autor nam poručuje da ostavimo status quo, da ne radimo ništa i čekamo da se stanje samo promijeni. Bojim se da je omladina već shvatila da nema vremena za gubljenje, a da će eventualna promjena stanja zateći najviše milion ljudi u BiH i to uglavnom staraca. Priča da je shvatanje realiteta i teza da se radi ono oko čega postoji konsenzus i mogući dogovor umjesto da se sve blokira zbog onoga gdje koplja lomimo i gdje se sigurno neće ni milimetra pomaći, ustvari rehabilitacija Dodika i Čovića... Glupost. Ako već tužilaštvo i stranci neće da ga sankcionišu na neki način ne vidim zašto bi put u blokadu još 4 godine bio neko rješenje? Ništa nećemo izgubiti ako pokušamo, apsolutno ništa. Evo svi deklarativno kažu da su za EU put. Idemo sa tim zakonima pa da vidimo hoće li prolaziti. Vidjet ćemo za šest mjeseci. Uvijek možemo sve blokirati, udarati po prstima i sl. To je najlakše. To što su neki impresionirani sa par stilskih figura i tehnikom pisanja pa misle da je tekst vauuu je do njih. Tekst ne nudi nikakva rješenja nego nam poručuje upravo to što si ti napisao: nastavite sa rahat patnjom pa se možda nekada problem riješi sam od sebe. A uvijek imate rat kao opciju koja visi u zraku. U tom slučaju je za djecu Beč, Bern i sl. bolja opcija.
Autor ti porucuje da xorka u potpunosti amnestira srpsku I hrvatsku politiku I odgovornost prebacuje na trecu stranu koja je navodno bila nekooperativna. O implikacijama takve politike ne bih....ko ih ne vidi, ili je politicki nepismen ili stranacki bot ili mu ova drzava nije bliska srcu.

Al ti stavrno nisi morao citayi tekst...to vec napisah
Styling

#74899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Zato što je tekst plaćen i ne zavrijeduje razmatranje.
Hakiz

#74900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

noviforumas wrote: 15/01/2023 15:03 Ili niste procitali tekst, ili ga niste shvatili, ili se pravite da ne shvatate. Te pausalne ocjene, floskule o "rahat patnji," i zavadjanju naroda su za rasprave pred granapom. Dakle, nivo Ivane Maric i populistickih Facebook statusa. Ovo je ipak ozbiljan tekst, pa cak i ako se ne slazete sa sadrzajem, treba priznati da je kvalitetno napisan i argumentiran, pa se zato o njemu treba rasptravljati na takav nacin.
Možda zato ima samo 2 odgovora. Ko će na takav način ovdje raspravljati?

:mrgreen:
Locked