BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
FaX700

#74826 Re: BHTelecom All About

Post by FaX700 »

Mirzareli wrote: 05/01/2021 16:58
FaX700 wrote: 05/01/2021 14:27 Pozdrav svima,

trenutno sam korisnik Eon Premium paketa, nakon svih ovih cajki i dešavanja sa Arenom, planiram da se prebacim na Moja Tv Net 3. Može li mi neko prenijeti iskustva sa brzinom interneta, prekidima i sl. Jer mi treba stabilan internet (posao i privatne stvari).

Gračanica je u pitanju, optički kabal mi je sproveden do kuće.

Hvala unaprijed.
U mene je optika u zgradi razvučena prije 2-3 godine..Slobodno se lati Moja TV..Nikad nijedan problem nisam imao evo skoro sam preplatnik vec dvije godine..Koristim ovaj trojni paket TV-NET-Telefon plus 2 digitalna resivera.Sve frcera perfektno :bih:
99% da hoću, samo čekam izlazak na teren da pogledaju situaciju i da mi potvrde da može optika (podnio sam zahtjev preko digitalnog šaltera), i da mirno raskinem ugovor sa Telemachom (ukoliko je to moguće)..

Hvala
r_faruk

#74827 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

Zna li iko kako da se ulogujem na svoj profil na bhtelecom stranici. Nestala mi opcija za sign in na ovoj novoj stranici... onaj covjeculjak u gornjem desnom uglu ne fercera. Prije sam koristio multiscreen, sada sam mislio uzeti ovu moja web tv, ali bih je gledao na telemach mrezi. Prije dva dana je bila opcija, sada ne mogu da nadjem.

Buduci da sam pretplatnik, kontam da ima neka varijanta da uzmem moja web tv. Vidim da postoji aplikacija za smart tv, kamere rade :)
Mirzareli

#74828 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

E hajmo sada svi da tražimo Viasat kanale.. Sada je pravo vrijeme da BH Telecom uvede iste dok je ova gužva sa TM. :bih: Pišite na Email [email protected] ... Ja sam vec poslao 2 poruke sa dvije različite e- mail adrese. :-D
escobar__

#74829 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

🤦‍♂️
Hyperthalamus

#74830 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Zasto ja ne vidim tu novu stranicu ? Kod mene sve po starom :-)
Mustang1

#74831 Re: BHTelecom All About

Post by Mustang1 »

r_faruk wrote: 05/01/2021 17:10 Zna li iko kako da se ulogujem na svoj profil na bhtelecom stranici. Nestala mi opcija za sign in na ovoj novoj stranici... onaj covjeculjak u gornjem desnom uglu ne fercera. Prije sam koristio multiscreen, sada sam mislio uzeti ovu moja web tv, ali bih je gledao na telemach mrezi. Prije dva dana je bila opcija, sada ne mogu da nadjem.

Buduci da sam pretplatnik, kontam da ima neka varijanta da uzmem moja web tv. Vidim da postoji aplikacija za smart tv, kamere rade :)
Neces imat Arene. Morat ces onaj paket od 10KM da imas Arene na drugoj mrezi.
Mustang1

#74832 Re: BHTelecom All About

Post by Mustang1 »

tv_geek wrote: 05/01/2021 17:53
Mustang1 wrote: 05/01/2021 17:39
r_faruk wrote: 05/01/2021 17:10 Zna li iko kako da se ulogujem na svoj profil na bhtelecom stranici. Nestala mi opcija za sign in na ovoj novoj stranici... onaj covjeculjak u gornjem desnom uglu ne fercera. Prije sam koristio multiscreen, sada sam mislio uzeti ovu moja web tv, ali bih je gledao na telemach mrezi. Prije dva dana je bila opcija, sada ne mogu da nadjem.

Neces imat Arene. Morat ces onaj paket od 10KM da imas Arene na drugoj mrezi.
Neće imati nijedan kanal preko webTV van Telecom mreže
Hoce sve imati. Paket napravljen za koristenje van bh telecom.
Kiki_Musampa

#74833 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Ima li ko da je raskinuo ugovor,a nastavio placati tv koji je uzeo na rate?
Hyperthalamus

#74834 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Kiki_Musampa wrote: 05/01/2021 18:23 Ima li ko da je raskinuo ugovor,a nastavio placati tv koji je uzeo na rate?
Pa to ti nije moguce....odnosno jeste moguce...ali ces nakon raskida ugovora dobiti racun na kom ce ti doci objedinjene sve preostale rate odjednom da platis.
dend

#74835 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Kiki_Musampa wrote: 05/01/2021 18:23 Ima li ko da je raskinuo ugovor,a nastavio placati tv koji je uzeo na rate?
Čak i ako operater prekrši ugovor ti kao korisnik nemaš pravo raskinuti ugovor bez penala ,a da prethodno ne platiš u potpunosti kupljeni uređaj.
Cossack wrote: 05/01/2021 15:49 Image

hps://ww.bhtelecom.ba/detalj.html?&tx_ssgenericrenderer_pi1[uid]=307
404
escobar__ wrote: 05/01/2021 16:31 Dobro izgleda novi sajt, dosta bolje od prethodnika + ubacili i Webshop. :thumbup:
Webshop top stvar, sve na jednom mjestu.

moj.bhtelecom.ba
Moja Web TV
Hyperthalamus wrote: 05/01/2021 17:36 Zasto ja ne vidim tu novu stranicu ? Kod mene sve po starom :-)
Tu je nova stranica. Još je ili u tranziciji ili su ljudi navalili na stranicu :lol:
erotica wrote: 05/01/2021 09:04 Ima li kakav info za novi android app multiscreen da ne pitam za android tv? Vidim zadnji update na trenutnom je bio prije godinu i po čini mi se, radi li se šta na modernizaciji i ima li multiscreen uopšte opciju za chromecast kao moja web tv?
Multiscreen može cast na chromecast.

Trenutno aktuelno je MojaWebTV
U bližoj budućnosti ili će update uraditi za multiscreen ili ga ukloniti ( moje mišljenje )
banjaluka078 wrote: 05/01/2021 09:53 Koliko često mijenjaju ponudu telefona? I paketa na pretplatu?
:-)

Samsung i apple dođu veoma brzo ako ne odmah. Ovo ostalo kako šta. Mislim da i Huawei uređaji redovno dolaze.
rimse666 wrote: 05/01/2021 10:13 Paket Moja Tv Net 1..Dal uz njega ide besplatno koristenje Moja webTV ili se nesto uplati mjesecno ili kako vec?
1KM + pdv uz mjesečni račun. Radi samo na bhT mreži

Imaš i mojaWebTV preko mobline mreže ( postpaid ili prepaid ) i preko drugih operatera i svaka ima svoj odvojen paket za aktivaciju

Moja Web TV
Almir_ wrote: 05/01/2021 13:58 Mene intresuje neki paket na MojaTv(Tv+Net).
Bitna je Arena i Sport klub, bitno je da sve normalno funkcionise.
Arena Sport, Eurosport i Sport Klub su u osnovnom paketu kanala i dostupni su svima
FaX700 wrote: 05/01/2021 14:27 Pozdrav svima,

trenutno sam korisnik Eon Premium paketa, nakon svih ovih cajki i dešavanja sa Arenom, planiram da se prebacim na Moja Tv Net 3. Može li mi neko prenijeti iskustva sa brzinom interneta, prekidima i sl. Jer mi treba stabilan internet (posao i privatne stvari).

Gračanica je u pitanju, optički kabal mi je sproveden do kuće.

Hvala unaprijed.
Optika je trenutno najbolja za telekomunikacijiske usluge. Na MojaTV Net 3 ćeš imati 300/40 internet ( imao si 300/12 ) koji je 100% pouzdan u smislu da ništa na njega ne utiče ( prenos podataka se vrši pomoću svjetla ) što znači da vjetar, kiša i elektro uređaji uopšte ne ometaju prenos podataka. Jedini način da se zajeb. optika je da se optička nit presječe ili previše savije optička nit.

TV kanali su na ovoj listi koju sam ja pisao LISTA TV KANALA MOJATV 03.11.2020 ,a u međuvremenu su dodati zadruga live kanali i FTV je u HD ,a koji nisu prikazani na toj listi

Cijena 70.90 KM PLUS što sada ima ova akcija gdje ćeš plaćati uslug 1KM 6 mjeseci i dodatni TV STB besplatan 2 godine
https://www.bhtelecom.ba/hit-mojatv-akcija/
studiorum_tuzlaensis

#74836 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Optimiziran web portal za mobitele, kako vidim. :thumbup:

Image
escobar__

#74837 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Dobar je portal, odličan. Meni se lično još logotip ne sviđa, smatram ga zastarjelim i ne baš originalnim ali to je možda i subjektivno tako da nije ni važno.
studiorum_tuzlaensis

#74838 Re: BHTelecom All About

escobar__ wrote: 05/01/2021 19:48 Dobar je portal, odličan. Meni se lično još logotip ne sviđa, smatram ga zastarjelim i ne baš originalnim ali to je možda i subjektivno tako da nije ni važno.
Tu je i webshop sada...

https://mojwebshop.bhtelecom.ba/

Zasad su mobiteli tu, ne vidim TV uređaje i IP telefone...

Edit: Ispravka, tu su i Televizori ipak :D

Lijepe novosti za ljude koji ne vole šaltere.
drug_profi

#74839 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Nesto su mi sjebali.
Kad se zelim prijaviti trazi mi naravno borj telefona i aktivnu email adresu.
I kad sve to popunim doceka me pozdrav po imenu. Ali pogresnom imenu, sasvim slucajno imenu moje sestre.
Niti moj broj niti mail adresa nisu nikad bili njeni.
Uz sve to stoji "doslo je do greske".
Znam da je doslo do greske hajvanu.
Ali ko ce je i kako ispraviti?

I gdje je uopste sada pregled racuna kao sto je bio ranije?
rida1976

#74840 Re: BHTelecom All About

Post by rida1976 »

Sta je ekvivalent EON Full Duo paketu po brzinama, ponudi kanala i cijeni kod BHT?
https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi/
studiorum_tuzlaensis

#74841 Re: BHTelecom All About

drug_profi wrote: 05/01/2021 20:25 Nesto su mi sjebali.
I kad sve to popunim doceka me pozdrav po imenu. Ali pogresnom imenu, sasvim slucajno imenu moje sestre.

Pretpostavka: možda je sestra koristila tvoj e-mail za registraciju nekada...
U svakom slučaju
[email protected] i objasni im.
drug_profi

#74842 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

studiorum_tuzlaensis wrote: 05/01/2021 20:53

Pretpostavka: možda je sestra koristila tvoj e-mail za registraciju nekada...
U svakom slučaju
[email protected] i objasni im.
Ma ni slucajno se to nije desilo. Mi smo matori ljudi sa svojim odovojenim zivotima. Uostalom za takvo nesto bi joj trebao i pass za moj mail da potvrdi registraciju.

Hvala ti za savjet, ali ja sam napustio ADSL radi neprekidnog zvanja na podrsku. Nikad nista nisam mogao odmah rijesiti vec nakon nekoliko dana tek me neko zove. Ježim se od predstojećeg razgovora i očekujem samo nerviranje.
studiorum_tuzlaensis

#74843 Re: BHTelecom All About

Ne razumijem onda, nisi korisnik a uspio si login? To je ultra ili pretplata?

E-mail korespodencija je nešto drugo, pisani trag i nećeš se nervirati, vjeruj.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 05/01/2021 21:09, edited 1 time in total.
drug_profi

#74844 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

studiorum_tuzlaensis wrote: 05/01/2021 21:08 Ne razumijem onda, nisi korisnik a uspio si login?

E-mail korespodencija je nešto drugo, pisani trag i nećeš se nervirati, vjeruj.
Korisnik sam mobilnog paketa, ali nisam uspio izvrsiti prijavu na portal pod svojim brojem telefona.
Tje uslovno sam uspio, gdje me je docekala poruka
Zdravo, xxxxx (pogresno ime - moje ime znaju jer sam postpaid korisnik)
Doslo je do greske.
studiorum_tuzlaensis

#74845 Re: BHTelecom All About

Posalji mail, dobićeš odgovor sigurno u roku od dan, barem sam ja dobio svaki put sa tačnim i preciznim rješenjem.

Govorni kanali podrške su njesra, od banke do mladinske knjige.
dend

#74846 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Znaš i sam koliko male šanse su da njezino ime nasumično stoji tu ( npr od drugog korisnika da slučajno povuče umjesto tvoga )

Najveća šansa je da nekad nekim slučajem njezina lična karta korištena u bhT na tvoje usluge pa im je osta taj info.

kako god možeš u poslovnicu pa tražiti da se izmjeni ili pozvati 1444 ili na email [email protected] ili preko bhtelecom.ba stranice nakon što se uloguješ na račun i preko računa podneseš smetnju
studiorum_tuzlaensis wrote: 05/01/2021 19:51
escobar__ wrote: 05/01/2021 19:48 Dobar je portal, odličan. Meni se lično još logotip ne sviđa, smatram ga zastarjelim i ne baš originalnim ali to je možda i subjektivno tako da nije ni važno.
Tu je i webshop sada...

https://mojwebshop.bhtelecom.ba/

Zasad su mobiteli tu, ne vidim TV uređaje i IP telefone...

Edit: Ispravka, tu su i Televizori ipak :D

Lijepe novosti za ljude koji ne vole šaltere.
Odlična stvar, kasnije ću malo detaljno analizirati. Ovako površinski sve je dostupno za korisnika odnosno za kupca :bih:
rida1976 wrote: 05/01/2021 20:29 Sta je ekvivalent EON Full Duo paketu po brzinama, ponudi kanala i cijeni kod BHT?
https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi/
Kod bhT osnovni TV paket sadrži 252 TV kanal + 109 radio/livecam a dodatnih 66 se može dokupiti preko dodatnih TV paketa koji su:

HD paket
Pink+ paket
Pink E paket
HBO Premium paket
CinemaTV paket
Zadruga Live paket

Arena sport, eurosport i sportklub su u osnovnom paketu

LISTA TV KANALA MOJATV 03.11.2020

Shodno da si bio na DUO ( NET + TV ) za tebe su MojaTV Net paketi od 1 do 7, koje jedino razlikuje brzina interneta i eventualnih TV paketa što su uredno napisani pored

MojaTV Net Paketi Cijena od 40,90 KM
drug_profi

#74847 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

dend wrote: 05/01/2021 21:12 Znaš i sam koliko male šanse su da njezino ime nasumično stoji tu ( npr od drugog korisnika da slučajno povuče umjesto tvoga )

Najveća šansa je da nekad nekim slučajem njezina lična karta korištena u bhT na tvoje usluge pa im je osta taj info.
Ma nema šanse apsolutno.
Nama jesu brojevi slični jer smo ih zajedno kupili u istoj pošti isti dan nekad tamo prije 20 godina, ali nikad nismo koristili tuđe podatke ni za ADSL ni za mobilne pakete.
Uostalom i ja i ona dobijamo uredne račune, svaki za svoj broj telefona, na svoje ime.
Kod mene je simptomatično što sam portal kaže da je došlo do greške i da ne mogu pristupiti dalje ničemu.
Evo sad sam pogledao na supruginom profilu, sve je tamo u redu, svemu se može pristupiti.

Dakle nešto su zbrljali pod brojevima telefona. Da napomenem da je sve savrseno radilo do neki dan. Alaj su ga opravili svaka im cast.
Javicu se podrsci naravno, ali prvo da se sa sestrom cujem, otklonim sve mogucnosti, te da li je kod nje sve u redu.
the_stick

#74848 Re: BHTelecom All About

Post by the_stick »

Je li ovo moja web tv sada 5 km mjesecno za koristenje na svim internet mrezama?

https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... =A#DS_tab2
REDDEVILS

#74849 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Unesem svoje podatke za prijavu na Web stranicu BHT i preusmjeri me na ponovnu registraciju :-)
Unos e-mail adrese
Za nastavak kupovine potrebno je unijeti validnu e-mail adresu!
e-mail adresa se zavrsava @bih.net.ba
studiorum_tuzlaensis

#74850 Re: BHTelecom All About

Uspio sam se logovati na webshop, ali tamo mi je ime 'null' a prezime broj '38762xxxxxx'

Nije ovo još u funkciji izgleda...
Locked