Rano je za takve konsatacije. Ovo je liga u kojoj se sve okrene. Ono što nam je treba je mir i svježa krv.avetinja wrote:Ovim porzaom smo se oprostili od titule. Sezona je propala, a i Evropu nam valja čuvati.
Poraz se možda i mogao izbjeći da se nisu suspendovali igrači prije derbija.
UPRAVA NAPOLJE!
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ricken
#74801 Re: FK Željezničar
- avetinja
#74802 Re: FK Željezničar
Nije rano. Osam bodova su tri utakmice. Sarajevo mora zijaniti tri utkamice a mi dobiti, da bi bili bod ispred njih. Pored toga se ne računaju naši kiksevi. Na kraju se to nikada ne stigne. I da se vratimo, opet će nam faliti makar bod za titulu.Ricken wrote:Rano je za takve konsatacije. Ovo je liga u kojoj se sve okrene. Ono što nam je treba je mir i svježa krv.avetinja wrote:Ovim porzaom smo se oprostili od titule. Sezona je propala, a i Evropu nam valja čuvati.
UPRAVA NAPOLJE!
-
Alfa_i_Omega
#74803 Re: FK Željezničar
Jos malo i omiljeni dio sportskog segmenta uprave. Deset igraca pa pa, deset novih dobrodosli. Ako im se uz to poklopi pa bude ispod ocekivanog u narednim kolima, mozda se i trener smijeni. Puna saka brade.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#74804 Re: FK Željezničar
Kako se bolan ne stigne jel Zrinjski proslu ili predproslu sezonu u jednom trenutku Zelji bjezao 8 ili 9 bodova pa smo ih stigli....na zalost na kraju ne i prestigli ali vec sljedece kolo devastirano kartonima Sarajevo ide Zrinjskom koji ako zele da ostanu u trci a zele sigurno moraju ih dobiti. Mi igramo protiv Tuzle i moglo bi se opet sve vratiti na 6 bodova. Ima do kraja jos da se igra da se useremo od pisanja i prognoza.avetinja wrote:Nije rano. Osam bodova su tri utakmice. Sarajevo mora zijaniti tri utkamice a mi dobiti, da bi bili bod ispred njih. Pored toga se ne računaju naši kiksevi. Na kraju se to nikada ne stigne. I da se vratimo, opet će nam faliti makar bod za titulu.Ricken wrote:Rano je za takve konsatacije. Ovo je liga u kojoj se sve okrene. Ono što nam je treba je mir i svježa krv.avetinja wrote:Ovim porzaom smo se oprostili od titule. Sezona je propala, a i Evropu nam valja čuvati.
UPRAVA NAPOLJE!
- Ricken
#74805 Re: FK Željezničar
Pa realni su tanki, tako da vrlo lako mogu ući u negativnu seriju.avetinja wrote:Nije rano. Osam bodova su tri utakmice. Sarajevo mora zijaniti tri utkamice a mi dobiti, da bi bili bod ispred njih. Pored toga se ne računaju naši kiksevi. Na kraju se to nikada ne stigne. I da se vratimo, opet će nam faliti makar bod za titulu.Ricken wrote:Rano je za takve konsatacije. Ovo je liga u kojoj se sve okrene. Ono što nam je treba je mir i svježa krv.avetinja wrote:Ovim porzaom smo se oprostili od titule. Sezona je propala, a i Evropu nam valja čuvati.
UPRAVA NAPOLJE!
- avetinja
#74806 Re: FK Željezničar
I nismo uzeli titula tada, a sjeti se kakav smo tim imali. Nastranu penal u Bijeljini.hrasno38 wrote:Kako se bolan ne stigne jel Zrinjski proslu ili predproslu sezonu u jednom trenutku Zelji bjezao 8 ili 9 bodova pa smo ih stigli....na zalost na kraju ne i prestigli ali vec sljedece kolo devastirano kartonima Sarajevo ide Zrinjskom koji ako zele da ostanu u trci a zele sigurno moraju ih dobiti. Mi igramo protiv Tuzle i moglo bi se opet sve vratiti na 6 bodova. Ima do kraja jos da se igra da se useremo od pisanja i prognoza.
Mi smo još devastiraniji. Siniša nam ne igra, čini mi se. Onda Bakrač, pa dvojica otpisanih i ko zna ko još.
- hrasno38
#74807 Re: FK Željezničar
Nije poenta titula toga sto sam napisao nego da se 9 bodova moze bez problma u nasem prvenstvu stici. Sarajevo mora uci u negativnu seriju....jednostavno mora. E sad sta cemo mi uraditi da izadjemo iz ovog tunela to je druga prica ali po meni najbolja sok terapija je sigurno smjena trenera i recimo vracanje Adzema jer je jednostavno imao bolje rezultate nego Odovic i bolje smo igrali. Odovic je kriv sto nam je sada ekipa devastirana i za kurac a ne ni uprava i neko treci. On je poceo sa nekim kurcevim kanjavanjem i slanjem na tribine igraca koji sigurno svojim iskustvom a i kvlaitetom su mogli u nekim utakmicama biti i te kakva prevaga. Blagojevica Zeljo ne moze nadomjestiti sa bilo kim iz rostera i taj potez Odovica je bio klasicno samoubistvo!avetinja wrote:I nismo uzeli titula tada, a sjeti se kakav smo tim imali. Nastranu penal u Bijeljini.hrasno38 wrote:Kako se bolan ne stigne jel Zrinjski proslu ili predproslu sezonu u jednom trenutku Zelji bjezao 8 ili 9 bodova pa smo ih stigli....na zalost na kraju ne i prestigli ali vec sljedece kolo devastirano kartonima Sarajevo ide Zrinjskom koji ako zele da ostanu u trci a zele sigurno moraju ih dobiti. Mi igramo protiv Tuzle i moglo bi se opet sve vratiti na 6 bodova. Ima do kraja jos da se igra da se useremo od pisanja i prognoza.
Mi smo još devastiraniji. Siniša nam ne igra, čini mi se. Onda Bakrač, pa dvojica otpisanih i ko zna ko još.
- avetinja
#74808 Re: FK Željezničar
Može, ali vrlo teško. Na kraju se ne stigne za neki veći uspjeh, jer za titulu je potreban kontinuitet. Ne možeš prvi dio sezone uvijek niz vodu baciti, pa se u drugom vaditi. Sarajevo je već nekoliko utakmica u igračkoj krizi. Ona se ne vidi jer pobjeđuju.hrasno38 wrote:Nije poenta titula toga sto sam napisao nego da se 9 bodova moze bez problma u nasem prvenstvu stici. Sarajevo mora uci u negativnu seriju....jednostavno mora. E sad sta cemo mi uraditi da izadjemo iz ovog tunela to je druga prica ali po meni najbolja sok terapija je sigurno smjena trenera i recimo vracanje Adzema jer je jednostavno imao bolje rezultate nego Odovic i bolje smo igrali. Odovic je kriv sto nam je sada ekipa devastirana i za kurac a ne ni uprava i neko treci. On je poceo sa nekim kurcevim kanjavanjem i slanjem na tribine igraca koji sigurno svojim iskustvom a i kvlaitetom su mogli u nekim utakmicama biti i te kakva prevaga. Blagojevica Zeljo ne moze nadomjestiti sa bilo kim iz rostera i taj potez Odovica je bio klasicno samoubistvo!
Ko je doveo Odovića, prije toga Krčamarevića i ostale trenere? Uprava. Nije li se Odović izlanuo da nema autonomiju u odlučivanju kada je tim u pitanju? Nešto oko Vranješa bilo, koga već. Riba od glave smrdi. Svake sezone ista priča, a to je može biti uvijek do trenera i igrača. Slažem se da je Odović imao vrlo loše odluke, ali ne bih glavnog krivca tražio u njemu.
-
Alfa_i_Omega
#74809 Re: FK Željezničar
Senad Misimovic:
Sam sebe ću zamijeniti, ako stvari ne idu onako kako je zacrtano u viziji kluba.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#74810 Re: FK Željezničar
Možda je njegova vizija drugačija od naseAlfa_i_Omega wrote:Senad Misimovic:
Sam sebe ću zamijeniti, ako stvari ne idu onako kako je zacrtano u viziji kluba.
- hrasno38
#74811 Re: FK Željezničar
Ja nisam vidio Misimovica da sjedi na klupi za rezervne igrace, cisto sumnjam i da sastavlja prvih 11 a jos vise sumnjam da odredjuje izmjene na utakmici. Smijesna je ova prica sa Misimovicem plasirana od dupelizaca nekih ranijih garnitura koji bi se jebali za koju besplatnu kartu. I cisto sumnjam da je Misimovic dosao Odovicu i rekao da posalje prvo Vranjesa i Arezinu na tribine, pa onda da je on sjebo Vedrana a sada da je rekao Odovicu da obavezno na tribine posalje Blagojevica i Bogicevica. On se za neke stvari sigurno jeste slozio ali da je ista od ovoga poteklo od njega....cisto sumnjam.Alfa_i_Omega wrote:Senad Misimovic:
-
Alfa_i_Omega
#74812 Re: FK Željezničar
Takvi ljudi su u klubu uvijek dobrodosli i sutra ako bude nekih smjena u upravljackim strukturama, za Misimovica se treba naci mjesto, ako ce slijediti novi model rada. Bez ovlasti, cista i bezuslovna pomoc klubu. Ne treba i ne smije ga se pljuvat, zasluzio je da ga postujemo ali ovako vise ne ide. Nesto ne stima.
- avetinja
#74813 Re: FK Željezničar
Kompletan klub nam je smijurija.
Uprava dovodi polovne trenere, igraju se menadžera, miješaju se u posao drugih zaposlenika kluba, kažu da imaju podršku navijača kojih na tribinama ima nešto više od hiljadu, skidaju glave svima redom osim sebi.
Trener sam govori kako ga igrači ne slušaju, vuče nelogične poteze, u svima vidim krivce osim u sebi.
Igrači ne znaju i ne žele da igraju, ne slušaju upute trenera, ne žive sportski život.
Sve u svemu, ovo se neće riješiti preko noći. Čeka nas težak period.
Uprava dovodi polovne trenere, igraju se menadžera, miješaju se u posao drugih zaposlenika kluba, kažu da imaju podršku navijača kojih na tribinama ima nešto više od hiljadu, skidaju glave svima redom osim sebi.
Trener sam govori kako ga igrači ne slušaju, vuče nelogične poteze, u svima vidim krivce osim u sebi.
Igrači ne znaju i ne žele da igraju, ne slušaju upute trenera, ne žive sportski život.
Sve u svemu, ovo se neće riješiti preko noći. Čeka nas težak period.
- luckylaka
#74814 Re: FK Željezničar
Kada ne ide svi su krivi...sudija koji je prilicno dobro sudio,protivnicki igraci koji su tukli kao i drugi,uprava kojoj su do skoro spomenike dizali,trener koga su do skoro molili da se vrati...
- avetinja
#74815 Re: FK Željezničar
Šta je netačno napisano u komentaru?
- mali_milojica
-
Alfa_i_Omega
#74817 Re: FK Željezničar
Ako vec nece biti nekih moralnih cinova, tipa ostavke, onda skupstina prije prelaznog. Prije, ne poslije.
Dobiju podrsku opet, ok. Idemo dalje. Posteno?
Dobiju podrsku opet, ok. Idemo dalje. Posteno?
- Charuga
- Globalni moderator
#74818 Re: FK Željezničar
Skupština bi trebala biti jednom godišnje. Lani je bila krajem godine, ove godine još nije bila, znači da bi trebala biti do kraja godine.
-
Alfa_i_Omega
#74819 Re: FK Željezničar
To ne nekako najispravnije. Neka odgovorni podnesu izvjestaj pa da se vijeca i diskutuje. Ova previranja slomise klub.Charuga wrote:Skupština bi trebala biti jednom godišnje. Lani je bila krajem godine, ove godine još nije bila, znači da bi trebala biti do kraja godine.
- wewa
#74820 Re: FK Željezničar
Dobro smo prosli kako je moglo biti...
A mislila sam da je Sarajevo jaca ekipa, btw.
A mislila sam da je Sarajevo jaca ekipa, btw.
- mali_milojica
#74821 Re: FK Željezničar
Izdriblat ce ih Misimovic na skupstini kao Messi.
Ide nova vizija kluba.
Projekat Juga, krece se u martu sa gradnjom uz idejno rjesenje Zapada.
Ovaj put ide ne jedan kapitalac od 15k mjesecno, ne dva, nego tri kapitalca. U svakoj liniji po jedan.
Plus 7-8 igraca onako, ko salata, usput.
Approwed by procedure.
Ide nova vizija kluba.
Ovaj put ide ne jedan kapitalac od 15k mjesecno, ne dva, nego tri kapitalca. U svakoj liniji po jedan.
Approwed by procedure.
- Charuga
- Globalni moderator
#74822 Re: FK Željezničar
Derbi nas je dodatno osakatio za narednu utakmicu.
Bakrač crveni, Kemo treći žuti. Ostaje samo Enio Zilić da igra u paru sa Rodinom.
Bakrač crveni, Kemo treći žuti. Ostaje samo Enio Zilić da igra u paru sa Rodinom.
- hrasno38
#74823 Re: FK Željezničar
Ha kad ostanes u 25 minuti kod rezultata 1:1 sa 10 igraca onda je ovaj rezultat jos i odlican i kako su Pitari igrali posebno drugi dio drugog poluvremena i da Oda nije po ko zna koji put zajebo sa izmjenama mogao se tu bod uzeti. Veselinovic je zaista za Zeca i Zajmovica igracina i dok je on igrao u pocetku u utakmicama mi smo i dobijali. Ali u tim utakmicama je igrao i Vranjes i Arezina i Vedran i Blagojevic.....ukoliko sutra ujutro treba sazvati sastanak sa svim igracima i strucnim stabom i probati izgladiti stvari i sve igrace staviti u pogon pa na polusezoni ganjati hirove. Jos jebena tri kola imaju u kojima smo dva puta domacini i gostujemo Krupi koja je ubjedljivo zadnja na tabeli. Ako Zrinjski dobije Sarajevo i smanjimo na sest bodova razlike to je i te kako podnosljivo jer igrat cemo jos i sa Sarajevom i sa Zrinjskim. Dakle dosta krmanja Odovica i upave i igraca i treba se pokusati zajednicki vratiti na pobjednicki kolosjek. Veceras da nismo ostali sa 10 igraca ne bi sigurno zijanili od Pitara.
- hrasno38
#74824 Re: FK Željezničar
Pa dobro jel Misimovic do sada sta zajebo....jel tamo istok....jel novi teren sa fenomenalnom travom...pa ne igra Misimovic utakmice niti sastavlja prvih 11!mali_milojica wrote:Izdriblat ce ih Misimovic na skupstini kao Messi.
Ide nova vizija kluba.
Approwed by procedure.
- mali_milojica
#74825 Re: FK Željezničar
Necemo dobiti nijednu utakmicu do kraja polusezone.
Tuzla i Siroki na Grbavici. Krupa u gostima.
Za prvim cemo zaostajati najmanje 10 bodova.
Na proljece se se igra 14 kola.
E sad, pitanje je sta ce u klubu odluciti. Ali poznavajuci njih, usrat ce sta god odluce, osim ako se to ne zove visak i fangla.
Tuzla i Siroki na Grbavici. Krupa u gostima.
Za prvim cemo zaostajati najmanje 10 bodova.
Na proljece se se igra 14 kola.
E sad, pitanje je sta ce u klubu odluciti. Ali poznavajuci njih, usrat ce sta god odluce, osim ako se to ne zove visak i fangla.