Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustang1

#74776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jest me krenulo :D
Vec par dana wi fi los, kada restartujem bude ok sat dva i onda opet isto. U drugoj prostoriji nece nikako skoro, ili vjecno otvara klix. Cesto sam izbacuje u drugoj prostoriji.. Bolje mi ucitava kada ufatim wi fi od komsije tri sprata ispod :D
TheWatcher

#74777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

Telemach wrote:
TheWatcher wrote:EON FULL
32,90 KM
mjesec
nakon 12 mjeseci 65,90 KM/mjesec

cijena 65.90 km a nema cak ni jebeni pink ukljucen u paket :oops:
@TheWatcher
Zaista smo se potrudili kreirati pakete koji će odgovarati našim korisnicima, te se nadamo da ćete pronaći EON paket koji će odgovarati Vašim potrebama. Napominjemo da ostvarujete značajne uštede u okviru naših akcijskih pogodnosti.
znaci treba da placam 65.90 da bi imao Sport Klub 4K :?: sada gledam sk u hd-u slika ko mlijeko koji ce mi kurac 4k :evil: sada placam duo net grande family 53.90 i net mi je 80/8 (i vise nego sta mi je potrebno).ako predjem na eon full placam 12 km vise i sta ja to dobivam a sta sada nemam :?: vas smart box mi ne treba kao ni vase eon aplikacije.nemojte pricati da ste kreiirali pakete za korisnike jer vam je prica sranje.paketi su tako napravljeni da samo jos vise novaca izvucete od ljudi.
duffy_duck

#74778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:
Izgleda da postoji bug sa automatskim prebacivanjem stranica na teletext stranicama, pa kad izađeš iz teletext-a i ponovo uđeš na istu stranicu, pokazaće ti novu stranicu.
Pa hoce li se to uskoro rijesiti ?
crnivrag

#74779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:
Pa hoce li se to uskoro rijesiti ?
Zaista ne znam, taj upit se mora proslijediti developerima u kompaniji united.cloud, koja je kreirala EON aplikaciju.
PS4 Share

#74780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

isplatili se cekati poziv telemach onih ccall agenata pa pokusati kakvu pogodnost još dogovoriti? :D

je li ko šta uspio dobiti mimo paketa? :D
shalla

#74781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

PS4 Share wrote:isplatili se cekati poziv telemach onih ccall agenata pa pokusati kakvu pogodnost još dogovoriti? :D

Jesam ja čir na želucu :lol:
A dobio sam i još nešto, ne mora se ovdje znati sve jbg
duffy_duck

#74782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Image

TELEMACH JA NISAM NARUCIO OVO ZA INOSTRANSTVO 200 MINUTA I AKO MISLITE DA CU VAM PLATITI OVIH 10 KM NECU. zato sto ste pogrijesili i ispravite vasu gresku.
crnivrag

#74783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
aditon

#74784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

TheWatcher wrote:znaci treba da placam 65.90 da bi imao Sport Klub 4K :?: sada gledam sk u hd-u slika ko mlijeko koji ce mi kurac 4k :evil: sada placam duo net grande family 53.90 i net mi je 80/8 (i vise nego sta mi je potrebno).ako predjem na eon full placam 12 km vise i sta ja to dobivam a sta sada nemam :?: vas smart box mi ne treba kao ni vase eon aplikacije.nemojte pricati da ste kreiirali pakete za korisnike jer vam je prica sranje.paketi su tako napravljeni da samo jos vise novaca izvucete od ljudi.
da bi imao sve što sada imaš, moraš uzeti najskuplji paket koji košta 73 KM. Mene su zvali neki dan da mi daju "ponudu" :lol: rek'o da vas odmah prekinem, znam da istu priču ponavljate svima, bar se s mnom nemorate zamarati. Sve mi je jasno šta nudite, ali hvala lijepo. Imam sve što mi treba i to po nižoj cijeni nego mi nudite sada (iako kad sam potpisao ugovor za ovaj paket, on je koštao 59.90). Kako god, ja se i dalje nadam samo konkurenciji jer ovo divljanje neće prestati..svi ovi paketi će da poskupe u narednoj godini, ja bar imam priliku da bez ikakvih penala sve odjavim onaj dan kad opet pokušaju neku malverzaciju s cijenama.
PlusSA

#74785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

Danas zvanicno pocinju EON paketi.

26.10

Šta bi za dostupnost svih kanala na drugim mrežama?
dzipalo

#74786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzipalo »

PS4 Share wrote:isplatili se cekati poziv telemach onih ccall agenata pa pokusati kakvu pogodnost još dogovoriti? :D

Ako ti je istekao ugovor mislim da ce oni tebe kontaktirati da te pokusaju nagovoriti na novi. Ja sam njih kontaktirao i nisam uspio nista dogovoriti, bas sam razocaran ali mislim da je do call agenta koji ne zna sta mi smije ponuditi a sta ne.
Imam Trio Grande Family koji placam 53KM i imam ugovor do Januara 2019, htio EON DUO FULL koji kosta 58KM kazu to je prelazak na manji paket ne mozemo vam dati nikakve pogodnosti, sacekajte da vam istekne ugovor. Pih, razocarenje pravo a mislim da je uzrokovano losim call agentom, jer prosli put kad su me nazvali sa ponudom sa mnom je pricao neki momak koji je kombinirao stvari 'u letu' kao da je on vlasnik i vidi se da covjek zna sta smije a sta ne smije ponuditi. Ovaj put me nazvala djevojka koja izgleda ima napisano sta smije ponuditi i to je to.

Da su mi ponudili EON DUO FULL samo po istoj cijeni po kojoj sad koristim TGF pristao bih a mislim da bi oni bili na dobitku, ali eto na kraju ostade na tom 'cekajte da vam istekne ugovor'. Haj dobro, kad istekne onda idemo bez ugovora vjerovatno i sa manjim paketom, pa nek dobijem manje ali ce i oni dobiti manje para.
Rene Higuita

#74787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rene Higuita »

Pitanje za ove koji imaju EON box.
Kakav je kvalitet slike na SD i HD kanalima na EON boxu u poredjenju sa D3?
Koliko sam upratio, SBB korisnici u Srbiji se zale na nesto losiji kvalitet slike na EON boxu u poredjenju sa D3.
Kakva je kod vas situacija?
crnivrag

#74788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rene Higuita wrote:Pitanje za ove koji imaju EON box.
Koliko sam upratio, SBB korisnici u Srbiji se zale na nesto losiji kvalitet slike na EON boxu u poredjenju sa D3.
Kod mene je slika mrvicu bolja nego na D3, iz razloga što box emituje sliku na rezoluciji 2160p (4K), ali ne samo zbog toga, već što ima i HDR funkciju, koja zapravo malo uljepša samu sliku :)

Ja sam podesio izlaznu rezoluciju na 2160p (60 Hz) - HDR, a imam 4K TV koji podržava ove postavke.
Benq

#74789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Rene Higuita wrote:Pitanje za ove koji imaju EON box.
Ranije sam pisao o kvaliteti slike jer sam koristio aplikaciju na tv-u i u odnosu na d3 je bolja. Tacnije, kada podesim enkodiranje u EON-u na CBR (do 7Mb) slika je bolja u odnosu na d3 stb, a kad posedim na ABR (do 4Mb), onda dobijem sliku identicnu kao na d3 stb.

Takodje je i na EON stb-u podeseno na CBR (do 7Mb).
aditon

#74790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

mrvicu bolja jel? šta god to značilo.

jeste čuli vi za placebo efekat?
shalla

#74791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

Realno, ni jedna ni druga varijanta se ne može porediti sa slikom preko CI modula...
To naravno za ove kojima su kablovi ok i koji imaju uopšte mogu koristiti TV i internet...
Benq

#74792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

shalla wrote:Realno, ni jedna ni druga varijanta se ne može porediti sa slikom preko CI modula...
CI modul je dekoder, i kao takav nema efekta na kvalitetu slike u tv-u. Ostalo je sve do tv-a, kvaliteti..
kakaljin

#74793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Danas je krenulo sa novim paketima i promo za EON smart tv, ali opet mi javlja da imam uredjaj a telemach je skinuo sve uredjaje i ne mogu opet pristupiti da aktiviram
PlusSA

#74794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

Benq wrote:
PlusSA wrote:Sta je sa EONom na drugim mrežama?
Još neki kanali su zakljucani, bilo je govora da je dostupno svakome ko ima net :?:
Cjenovnik stupa na snagu 26.10. , a nakon toga ce se znati vise detalja.
Drug danas stupilo na snagu ima li kakve nove informacije?
Još uvijek zakljucano na drugim mrežama.
shalla

#74795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

Benq wrote:
shalla wrote:Realno, ni jedna ni druga varijanta se ne može porediti sa slikom preko CI modula...
CI modul je dekoder, i kao takav nema efekta na kvalitetu slike u tv-u. Ostalo je sve do tv-a, kvaliteti..
Aha, ok, iskreno ne razumijem se najbolje ali znam ono što vidim. Vjerovatno je do TV-a, imam Sony iz 2017 godine koji je stvarno odličan...
Benq

#74796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

PlusSA wrote: Drug danas stupilo na snagu ima li kakve nove informacije?
Znam koliko i ti, cekam neku obavijest na sajtu ili neke info sa drugih foruma, nesto..
Koliko vidim, kakaljinu jos ne prolazi "promo", tako da jos nije omoguceno.
Liska

#74797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

PlusSA wrote:
Benq wrote:
PlusSA wrote:Sta je sa EONom na drugim mrežama?
Još neki kanali su zakljucani, bilo je govora da je dostupno svakome ko ima net :?:

Da ne ispadnem glup a i nemam vremena gledati starije postove. Jesu li to negdje objavili da otključavaju kanale na drugim mrežama i što to znači? Je li to znači da će se EON TV moći gledati bez ograničenja bilo gdje ili nešto drugo, može objašnjenje od nekoga.
kakaljin

#74798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
PlusSA wrote: Drug danas stupilo na snagu ima li kakve nove informacije?
Znam koliko i ti, cekam neku obavijest na sajtu ili neke info sa drugih foruma, nesto..
Koliko vidim, kakaljinu jos ne prolazi "promo", tako da jos nije omoguceno.
Cim mi promo prodje odmah javim da li svi kanali rade na telecomu.
Benq

#74799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Liska wrote: Da ne ispadnem glup a i nemam vremena gledati starije postove. Jesu li to negdje objavili da otključavaju kanale na drugim mrežama i što to znači? Je li to znači da će se EON TV moći gledati bez ograničenja bilo gdje ili nešto drugo, može objašnjenje od nekoga.
telemach-all-about-4-t103412s74775.html#p15072299
kakaljin

#74800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Liska wrote:
PlusSA wrote:
Benq wrote:

Da ne ispadnem glup a i nemam vremena gledati starije postove. Jesu li to negdje objavili da otključavaju kanale na drugim mrežama i što to znači? Je li to znači da će se EON TV moći gledati bez ograničenja bilo gdje ili nešto drugo, može objašnjenje od nekoga.
Ovdje na forumu predstavnik telemacha napisali da ce EON aplikacija moci raditi u punom kapacitetu na internetu drugih operatera, a ne kao do sada sto je bila osakacena.
Locked