Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fusion_ba

#74751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

ta Nova BH je smece na kvadrat. bolje da nisu ni pokretali kanal makar bi bilo manje blokiranja Nove TV. Evo pocela i neka nasa bh serija na Novoj HR a ko zna kad ce poceti na Novoj BH, ni to nisu u stanju puste u isto vrijeme.
samo kod nas ima da nasa serija se prvo emituje van drzave.
Benq

#74752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

shalla wrote:Sad nešto gledam. U prijašnjem korištenju CI, coax je išao direktno iz zida u TV, sada coax ide u splitter, iz njega idu 2, jedan u TV, drugi u router.
Mogu li isključiti sad splitter kada nemam box, treba li coax uopšte routeru?
Naravno da treba, na spliteru je jedan ulaz a dva su izlaza, iz tih izlaza jedan coax ide u tvoj modem, a drugi coax ide u tv.
Telemach

#74753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shalla wrote:Iskreno stid me više i pisati na ovoj temi :lol:
Samo da pitam u čemu može biti problem, "kocki" mi slika na CI modulu, u proteklih godinu i pol se to nije nikad dešavalo, jel moguće da sam negdje "nategao" kablove ili možda CI nije dobro ubačen?
@shalla,
Izvršiti ćemo potrebne provjere.
shalla

#74754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

Iako nemam box?
Ok samo pitam, ne razumijem se. Mislim da sam detektovao problem, izgleda da kada su priključivali sad eon da su malo iščupali kabal u zidu, na koji su priključeni coax izlazi. Sada sam to malo kao sredio, mislim da ne kocka više ali evo da pratim par minuta...
zateznistub

#74755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

shalla wrote:Iskreno stid me više i pisati na ovoj temi :lol:
Samo da pitam u čemu može biti problem, "kocki" mi slika na CI modulu, u proteklih godinu i pol se to nije nikad dešavalo, jel moguće da sam negdje "nategao" kablove ili možda CI nije dobro ubačen?
Pregledaj sve što su oni cackali. Skretnice, konektore, ulaz u tv ko što reče benq. Pogledaj da li je modul skroz uguran u tv.
Benq

#74756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

shalla wrote:Iako nemam box?
Ok samo pitam, ne razumijem se. Mislim da sam detektovao problem, izgleda da kada su priključivali sad eon da su malo iščupali kabal u zidu, na koji su priključeni coax izlazi. Sada sam to malo kao sredio, mislim da ne kocka više ali evo da pratim par minuta...
Da, jer taj coax koji je isao u box, sada ide u tv. Samo provjeris te spojeve, je li sve zategnuto na spliteru, i eventualno na dzeku u tv-u, to je cesto uzrok losem signalu na tv-u pa dolazi do "kockanja".
shalla

#74757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

MayDay, MayDay, ovaj glavni što dolazi iz zida se skroz razvalio, drži se na par žičica :sad: :sad:

@telemach, reaguj živ bio :sad:
zateznistub

#74758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

shalla wrote:MayDay, MayDay, ovaj glavni što dolazi iz zida se skroz razvalio, drži se na par žičica :sad: :sad:

@telemach, reaguj živ bio :sad:
Možeš li uslikati konektor koji je na tom kablu a ulazi, pretpostavljam, na skretnicu
shalla

#74759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

Image

Otišao skroz, izvalio se. Nema TV, nema neta
Benq

#74760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ko je to krv pustio :shock: :?
shalla

#74761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

Stara boja zida bila bordo. Mislim da mi to neće riješiti problem
Benq

#74762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

shalla wrote:Stara boja zida bila bordo. Mislim da mi to neće riješiti problem
Znam, zezam se :). Nista dok tehnicar ne dodje da postavi novi konektor.
MTV

#74763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

fusion_ba wrote:ta Nova BH je smece na kvadrat. bolje da nisu ni pokretali kanal makar bi bilo manje blokiranja Nove TV. Evo pocela i neka nasa bh serija na Novoj HR a ko zna kad ce poceti na Novoj BH, ni to nisu u stanju puste u isto vrijeme.
Dok se jos zvao Pink BH i bio pod United Grupom nije imao ovoliko gresaka kao sada sto ima kada se zove Nova BH. Prekidanje programa reklamama u pola recenice, u pola nastupa (ZG), kasnjenje utakmica po 5 minuta, nesinkronizacija komentatora i utakmice.
A na Novoj TV HR kako je krenulo ce se moci pratiti Vijesti, Dnevnik i petnaestominutne reklame.
zateznistub

#74764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

shalla wrote:Image

Al su ga montirali, svaka im čast. Ovo je stvarno uspjeh...
Poslušaj me, kad ti zamjene ovaj kompresioni, fiksiraj skretnicu na zid da smanjila šansu da se ovo ili slicno ponovi
Mehemed
Vozim: automobil

#74765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

MTV wrote:
fusion_ba wrote:ta Nova BH je smece na kvadrat. bolje da nisu ni pokretali kanal makar bi bilo manje blokiranja Nove TV. Evo pocela i neka nasa bh serija na Novoj HR a ko zna kad ce poceti na Novoj BH, ni to nisu u stanju puste u isto vrijeme.
Dok se jos zvao Pink BH i bio pod United Grupom nije imao ovoliko gresaka kao sada sto ima kada se zove Nova BH. Prekidanje programa reklamama u pola recenice, u pola nastupa (ZG), kasnjenje utakmica po 5 minuta, nesinkronizacija komentatora i utakmice.
A na Novoj TV HR kako je krenulo ce se moci pratiti Vijesti, Dnevnik i petnaestominutne reklame.
Živo smeće, ni blizu Nove TV HR koja nije baš extra ali je super u odnosu na "Nova BH", ne zaslužuje ime "Nova". Radije gledam supertalent na youtubeu bez komentara žiria nego da čekam 2-3 sedmice da bi ga gledao sa komentarima žiria.
duffy_duck

#74766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Dobro večer, molim vas imam jedan problem možete li mi objasniti u cemu se radi ? Kad stavim teletekst i recimo premier kladionicu, na stranici 665 ima jedan 1/5 ima 5 stranica, i resiver stoji na 1 stranici, i nece da prebacuje na 2 3 4 5. Ne mogu ni sam ni rucno. Nadam se da me razumijete šta pitam.
shalla

#74767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

zateznistub wrote:

Poslušaj me, kad ti zamjene ovaj kompresioni, fiksiraj skretnicu na zid da smanjila šansu da se ovo ili slicno ponovi
Zvao, otvorili nalog, dolaze češće ovih dana kod mene nego na posao...
Ako sutra budu isti tehničari moram s ljudima razmijeniti brojeve telefona, postajemo dobri drugovi...
crnivrag

#74768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:Dobro večer, molim vas imam jedan problem možete li mi objasniti u cemu se radi ? Kad stavim teletekst i recimo premier kladionicu, na stranici 665 ima jedan 1/5 ima 5 stranica, i resiver stoji na 1 stranici, i nece da prebacuje na 2 3 4 5. Ne mogu ni sam ni rucno. Nadam se da me razumijete šta pitam.
Izgleda da postoji bug sa automatskim prebacivanjem stranica na teletext stranicama, pa kad izađeš iz teletext-a i ponovo uđeš na istu stranicu, pokazaće ti novu stranicu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#74769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Teletext :lol:
kakaljin

#74770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Velkoski wrote:Teletext :lol:
Zar to i dalje postoji na digitali i pored interneta i aplikacija za mobitel i EPG-a
zux1

#74771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zux1 »

Telemach, da li imate u planu u vašu programsku šemu ubacivai DOKU TV -odabrao Đelo Hadžiselimović?
Po meni je to jedan odličan program s dokumentarcima, koji je zaista šteta da ga nemate u svojoj ponudi, a recimo ima ga Eronet.
Mislim da trebate uložiti napor da i taj program ubacite u svoju ponudu.
Tesla Edison

#74772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

shalla wrote:
zateznistub wrote:

Zvao, otvorili nalog, dolaze češće ovih dana kod mene nego na posao...
Ako sutra budu isti tehničari moram s ljudima razmijeniti brojeve telefona, postajemo dobri drugovi...
Haj samo nek ostane na drugarstvu, da ne ode dalje :D :lol:
Maharadza

#74773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Velkoski wrote:Teletext :lol:
Image

Hoće baš sve... :mrgreen:
samirsga

#74774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samirsga »

Telemach wrote:
samirsga wrote:Pozdrav svima. Ako može malo pojašnjenje vezano za aktuelne teme. Pretplatnik sam Trio Grande paketa sa važećim ugovorom do januara 2019. Ako bih se sada odlučio i potpisao ugovor na 24 mjeseca za EON Full paket (65,90KM), da li ostvarujem pravo, kako je navedeno uz ovaj paket, da prvih 12 mjeseci plaćam 32,90KM, a preostalih 12 mjeseci ugovora 65,90KM? Da li bih EON box koji dobijem uz novi paket mogao, osim na osnovnoj lokaciji, nositi sa sobom i eventualno na internetu drugog provajdera (preko mrežnog kabla) gledati sve kanale koje imam u sklopu paketa EON Full? Hvala unaprijed na strpljenju i odgovoru.
@samirsga,
Potpisivanjem Ugovora na 24 mjeseca tokom šest mjeseci ćete plaćati postojeću cijenu paketa i Arena Sport SD paket tokom 24 mjeseca. Ukoliko imate ostvarene ranije benefite u vidu D3 Paketa u okviru loyalty ponude, iste zadržavate do isteka.
Hvala na info. Samo pojasnite zadnju rečenicu, iste zadržavam do isteka novog ugovora ili? Niste ništa odgovorili na drugo pitanje u vezi gledanja kanala na drugoj mreži. Lp
kakaljin

#74775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

samirsga wrote:
Telemach wrote:
samirsga wrote:Pozdrav svima. Ako može malo pojašnjenje vezano za aktuelne teme. Pretplatnik sam Trio Grande paketa sa važećim ugovorom do januara 2019. Ako bih se sada odlučio i potpisao ugovor na 24 mjeseca za EON Full paket (65,90KM), da li ostvarujem pravo, kako je navedeno uz ovaj paket, da prvih 12 mjeseci plaćam 32,90KM, a preostalih 12 mjeseci ugovora 65,90KM? Da li bih EON box koji dobijem uz novi paket mogao, osim na osnovnoj lokaciji, nositi sa sobom i eventualno na internetu drugog provajdera (preko mrežnog kabla) gledati sve kanale koje imam u sklopu paketa EON Full? Hvala unaprijed na strpljenju i odgovoru.
@samirsga,
Potpisivanjem Ugovora na 24 mjeseca tokom šest mjeseci ćete plaćati postojeću cijenu paketa i Arena Sport SD paket tokom 24 mjeseca. Ukoliko imate ostvarene ranije benefite u vidu D3 Paketa u okviru loyalty ponude, iste zadržavate do isteka.
Hvala na info. Samo pojasnite zadnju rečenicu, iste zadržavam do isteka novog ugovora ili? Niste ništa odgovorili na drugo pitanje u vezi gledanja kanala na drugoj mreži. Lp
Ovdje su napisalo da ce ici svi kanali na EON-u na internetu drugog operatera. Tako da ces bez problema od sutra to moci koristiti, jer ne vidim svrhu da u ponudi imaju nesto sto neces moci koristiti.
Locked