Meni bi marka dosta bila, milioner bih bioL u c i f e r wrote:kad vidim da neko ono kulturno stane pješaku, najradije bi izašo iz kola i zakitio ga ceneromshiny wrote:Kakav je ovo novi fol trubljenja kad staneš pješaku. Neki dan ne rade semafori na Ciglanama. Na pješačkom slika kao iz onih autoškolskih knjiga, žena sa djetetom u kolicima hoće da pređe. Ja joj stanem, lik iza mene na truuuuuuuubu. Od peta do mozga mi je prošao zvuk. Jučer ista situacija, samo nema semafora. Pješački prelaz, predizborno ofarban, iz svemira se vidi. Stanem nekim dječacima koji biciklima prelaze. I opet neki ćelo u džipu iza mene na truuuubu. Tu sam jel izašla iz auta i objasnila mu da je seljak...
pomislim, dobro je - ima nade
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#7476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- shiny
#7477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
L u c i f e r wrote:kad vidim da neko ono kulturno stane pješaku, najradije bi izašo iz kola i zakitio ga ceneromshiny wrote:Kakav je ovo novi fol trubljenja kad staneš pješaku. Neki dan ne rade semafori na Ciglanama. Na pješačkom slika kao iz onih autoškolskih knjiga, žena sa djetetom u kolicima hoće da pređe. Ja joj stanem, lik iza mene na truuuuuuuubu. Od peta do mozga mi je prošao zvuk. Jučer ista situacija, samo nema semafora. Pješački prelaz, predizborno ofarban, iz svemira se vidi. Stanem nekim dječacima koji biciklima prelaze. I opet neki ćelo u džipu iza mene na truuuubu. Tu sam jel izašla iz auta i objasnila mu da je seljak...
pomislim, dobro je - ima nade
Pa ima nas, just sayin'
Nego i pješaci dok skontaju da im je neko stao. Gledaju i ne vjeruju. Krenuli bi, pa čekaju da se razmašeš rukama, ubjediš ih i opet polako, s oprezom hahhahahaha... oduzme to par sekundi... al ne mora zbog tih par sekundi neko truuuuuubit
-
Throttle
#7478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gadno je kad jedan stane a lik pored drugom trakom proleti... pogresan korak pjesaka i ode na onaj svijet...shiny wrote: Nego i pješaci dok skontaju da im je neko stao. Gledaju i ne vjeruju. Krenuli bi, pa čekaju da se razmašeš rukama, ubjediš ih i opet polako, s oprezom hahhahahaha... oduzme to par sekundi... al ne mora zbog tih par sekundi neko truuuuuubit
-
L u c i f e r
#7479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to se i meni uvijek dešavashiny wrote:
Pa ima nas, just sayin'![]()
Nego i pješaci dok skontaju da im je neko stao. Gledaju i ne vjeruju. Krenuli bi, pa čekaju da se razmašeš rukama, ubjediš ih i opet polako, s oprezom hahhahahaha... oduzme to par sekundi... al ne mora zbog tih par sekundi neko truuuuuubit
ono vidiš u očima zahvalnost što usred stoke ima i koji insan
- shiny
#7480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbg, nikad baš sve varijante uzeti u obzir...Throttle wrote:Gadno je kad jedan stane a lik pored drugom trakom proleti... pogresan korak pjesaka i ode na onaj svijet...shiny wrote: Nego i pješaci dok skontaju da im je neko stao. Gledaju i ne vjeruju. Krenuli bi, pa čekaju da se razmašeš rukama, ubjediš ih i opet polako, s oprezom hahhahahaha... oduzme to par sekundi... al ne mora zbog tih par sekundi neko truuuuuubit
- Better Man
#7481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jučer lik hladno vozi ispred mene glavnom kroz Sarajevo u pravcu Stupa i sad u onoj krajnjoj lijevo koja služi za skretanje na semaforu je velika kolona i on mrtav hladan prolazi na semaforu i ubacuje se na čelo kolone. Kako je krenuo da to radi rekoh sad će me blokirat i neću moći perodužiti pravo. koji papak. Danas li s Golfom u Alipašinoj se bliži semaforu i prestroji se u traku iz koje se skreće za Kralja Tomislava Bolničku i Patriotske lige. Kako se prestroji tako se upali crveno na semaforu za skretanje i onda krvnički se opet prestroji u traku koja vodi pravo prema kinu Radnik ne gledajući da je mogaop izazvati udes.
-
[Emma]
#7482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kad izlaze iz kružnog a ne daju žmigavac, pa se ti misli sad gdje on hoće
i kad vozim od kružnog na Ilidzi prema gradu, a iz Kasindolske se ubacuju bez i da pogledaju ima li auta.
-
mirzet87sa
#7483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad upali lijevi zmigavac u kruznom toku
-
uvijekIInikadI
#7484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ihhhhh ovo je jos koliko toliko prihvatljivo tj.ne nervira tako kao kad uopste ne znaju voziti u kruznom toku. Vanjskom trakom cijeli krug[Emma] wrote:Nervira me kad izlaze iz kružnog a ne daju žmigavac, pa se ti misli sad gdje on hoćei kad vozim od kružnog na Ilidzi prema gradu, a iz Kasindolske se ubacuju bez i da pogledaju ima li auta.
-
[Emma]
#7485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Haha više je onih što ga pale kad ulaze u kružni nego što ne pale, priznajem na početku sam se i ja povodila za njimamirzet87sa wrote:Kad upali lijevi zmigavac u kruznom toku
- dinao
#7486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prije par dana vozim iz onog glupog kruznog na Ilidzi prema gradu, i kod skretanja za Kasindolsku vidim da na pjesackom se nakupilo pjesaka i ne mogu preci cestu na tramvajsku. I ja glumim finjaka, usporavam i stajem da ih propustim, oni polako prelaze cestu a tip iza mene po gasu da me obidje i onda naglo kocenje, skripa guma. Umalo ih nije sve pobio. Sad kontam da sam postujuci propise i ja mogao indirektno biti kriv. Lekcija da odsad ako cu stati pjesacima moram dobro obratiti paznju i na vozila iza sebe.
-
[Emma]
#7487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam početnik pa kad mi se budale ubace iz kasindolske, za svaki slučaj zaustavim auto da seljak prođe, i isto tako auta iza odmah pretiču, mislim i ja griješim možda što stanem nekad i kad bih mogla nastaviti, ali draže mi je polako voziti i paziti nego belaj da napravim. Tako sam na Dobrinji neki dan čekala auta da prođu da se uključim sigurno, a ovaj iza odmah sjeo na sirenu.
-
mirzet87sa
#7488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo desni u kruznom toku.. Al prije toga[Emma] wrote: Haha više je onih što ga pale kad ulaze u kružni nego što ne pale, priznajem na početku sam se i ja povodila za njima
naucit kako radi kruzni tok, te da vanjska traka sluzi samo za izlaz na prvom odnosno drugom izlazu.. - supercali
#7489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta je problem sa lijevim zmigavcem u kruznom?mirzet87sa wrote:Kad upali lijevi zmigavac u kruznom toku
- insomnia78
#7490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U fr je ovako
Ako izlazis na prvom izlazu, ulazis u desnu dajes desni zmigavac i izlazis
Na drugom izlazu, ulazis u desnu, bez zmigavca. Prije drugog izlaza ukljucujes desni zmigavac i izlazis
Na trecem i cetvrtom izlazu. Ukljucujes lijevi zmigavav i ulazis u unutrasnju traku. Neposredno prije izlaska ukljucujes desni zmigavac, prestrojavas se u desnu traku i izlazis na svom izlazu. Naravno pazeci da nikome ne uzimas prvenstvo
S moje sokoćalo
Na drugom izlazu, ulazis u desnu, bez zmigavca. Prije drugog izlaza ukljucujes desni zmigavac i izlazis
Na trecem i cetvrtom izlazu. Ukljucujes lijevi zmigavav i ulazis u unutrasnju traku. Neposredno prije izlaska ukljucujes desni zmigavac, prestrojavas se u desnu traku i izlazis na svom izlazu. Naravno pazeci da nikome ne uzimas prvenstvo
S moje sokoćalo
- supercali
#7491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa upravo to kadulazim iz lijeve trake i hocu na treci izlaz idemu unutrasnju traku sto znaci da dajem lijevi i to je toinsomnia78 wrote:U fr je ovako
S moje sokoćalo
- insomnia78
#7492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa da. Svaka promjena trake i/ili smjera kretanja se mora oznaciti upotrebom zmigavca
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
-
530i
#7493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A na peti ili šesti izlaz palite sva četiri žmigavca!? 
- insomnia78
#7494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja u tom slucaju smotam direktno lijevo
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
boli me djon za vasa pravila
-
klixo
#7496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad se sjetim u Parizu kruznog ko pola Ilidzeinsomnia78 wrote:U fr je ovako
S moje sokoćalo
- klaki
#7497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
po mojoj logici unutrasnji bi trebali da idu u drugu traku na izlazu ne prvu, da ne bi smetetali onima kao ovo prvo auto tj da ne bi doslo do sudara, postoji li ovakvo praivlo igdje?mirzet87sa wrote:Samo desni u kruznom toku.. Al prije toga[Emma] wrote: Haha više je onih što ga pale kad ulaze u kružni nego što ne pale, priznajem na početku sam se i ja povodila za njima
naucit kako radi kruzni tok, te da vanjska traka sluzi samo za izlaz na prvom odnosno drugom izlazu..
-
mirzet87sa
#7498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve sto ide preko 12/6 sati odnosno kriza putanju | ili - ulazi se u unutrasnju - lijevu traku. Nema u nas u fr, u nas u njemackoj, u vas u bosni, svugdje u svijetu je tako. Ako ulazis u kruzni na ulazu pod 6h a izlazis na 21h, ulazis ODMA u lijevu traku, nema lijevog zmigavca na nasim kruznim tokovima, isti se koriste kada ima vise od jednog kruznog u istoj lokaciji odnosno sluze za prestrojavanje u drugi kruzni tok. Ulazis pod 6h, svaki izlaz koji se nalazi od 12 do 6 koristis desnu traku, svaki izlaz koji se nalazi od 12 pa na -6 koristis lijevu traku u koju se ukljucujes odma na startu.. Koristi sat kao orijentaciju da bude jednostavnije.klaki wrote:
po mojoj logici unutrasnji bi trebali da idu u drugu traku na izlazu ne prvu, da ne bi smetetali onima kao ovo prvo auto tj da ne bi doslo do sudara, postoji li ovakvo praivlo igdje?
Nema lijevog zmigaca u kruznom toku s jednom trakom, kruzni s dvije je regulisan pravilom kretanja, s tri trake ili vise kruznih tokova u jednom jezgru koristi se lijevi.
I da, unutrasnji trebaju da izadju na lijevu izlaznu traku

konkretno slucaj za ilidzu i lijevu traku

I opet, nema lijevog zmigavca.
- seoBIH
#7499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vec je par puta rasrpavljano oko kruznog toka. Najbolji zakljucak je da se u BiH NE ISPLATI ulaziti u unutrasnju traku zbog vise faktora. Bolje biti papak. Bez sarkazma. 
- Laertes
#7500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Agree. Pičim vanjskom. Kad oni mogu lijevom bez razloga, mogu i ja vanjskom. Što da se ja sklanjam nekom. Prepoznajete li logiku?seoBIH wrote:Vec je par puta rasrpavljano oko kruznog toka. Najbolji zakljucak je da se u BiH NE ISPLATI ulaziti u unutrasnju traku zbog vise faktora. Bolje biti papak. Bez sarkazma.