Jel pricamo o civilima sa AK-47,RPG itd....Svaki terorista koji pogine se ubraja u civile,cisto informativno
Sirija
- Herr Flick
#7476 Re: Sirija
“Sirijski režim je tokom posljednje dvije godine usmrtio više od 70 hiljada osoba, uglavnom civila. Zato je izgubio svaki legitimitet u očima sirijskog naroda. I zato je i ideja o zajedničkoj vladi sa partijom Baas mrtva i nemoguća. Oni koji predlažu takvu ideju jasno govore da ne odustaju od sirijskog režima”, smatra Esad.
Jel pricamo o civilima sa AK-47,RPG itd....Svaki terorista koji pogine se ubraja u civile,cisto informativno

-
Avetinho
#7477 Re: Sirija
Problem sa asadovcima je sto vide sve kroz svoje ruzicaste naocale. Svi koji tamo poginu, nazvacemo ih "teroristi".Herr Flick wrote:“Sirijski režim je tokom posljednje dvije godine usmrtio više od 70 hiljada osoba, uglavnom civila. Zato je izgubio svaki legitimitet u očima sirijskog naroda. I zato je i ideja o zajedničkoj vladi sa partijom Baas mrtva i nemoguća. Oni koji predlažu takvu ideju jasno govore da ne odustaju od sirijskog režima”, smatra Esad.
Jel pricamo o civilima sa AK-47,RPG itd....Svaki terorista koji pogine se ubraja u civile,cisto informativno![]()
Kasetne bombe, avijacija po gradovima, teska artiljerija, mrtve do brada nenaoruzane razularene babe i vehabijska djeca u obdanistima i skolama, 1,100,000 stanovnika rastejrano i razbjezano, jer bi "babin sin" i "najveci sin naroda" zelio i dalje malo da vlada.
- Herr Flick
#7478 Re: Sirija
Zao mi te sto tako razmisljas,ali to je tvoj stav....Ja Sam Odavle wrote:Problem sa asadovcima je sto vide sve kroz svoje ruzicaste naocale. Svi koji tamo poginu, nazvacemo ih "teroristi".Herr Flick wrote:“Sirijski režim je tokom posljednje dvije godine usmrtio više od 70 hiljada osoba, uglavnom civila. Zato je izgubio svaki legitimitet u očima sirijskog naroda. I zato je i ideja o zajedničkoj vladi sa partijom Baas mrtva i nemoguća. Oni koji predlažu takvu ideju jasno govore da ne odustaju od sirijskog režima”, smatra Esad.
Jel pricamo o civilima sa AK-47,RPG itd....Svaki terorista koji pogine se ubraja u civile,cisto informativno![]()
Kasetne bombe, avijacija po gradovima, teska artiljerija, mrtve do brada nenaoruzane razularene babe i vehabijska djeca u obdanistima i skolama, 1,100,000 stanovnika rastejrano i razbjezano, jer bi "babin sin" i "najveci sin naroda" zelio i dalje malo da vlada.
-
Avetinho
#7479 Re: Sirija
Bas ti hvala, sad mi je lakse.Herr Flick wrote:Zao mi te sto tako razmisljas,ali to je tvoj stav....Ja Sam Odavle wrote:Problem sa asadovcima je sto vide sve kroz svoje ruzicaste naocale. Svi koji tamo poginu, nazvacemo ih "teroristi".Herr Flick wrote:“Sirijski režim je tokom posljednje dvije godine usmrtio više od 70 hiljada osoba, uglavnom civila. Zato je izgubio svaki legitimitet u očima sirijskog naroda. I zato je i ideja o zajedničkoj vladi sa partijom Baas mrtva i nemoguća. Oni koji predlažu takvu ideju jasno govore da ne odustaju od sirijskog režima”, smatra Esad.
Kasetne bombe, avijacija po gradovima, teska artiljerija, mrtve do brada nenaoruzane razularene babe i vehabijska djeca u obdanistima i skolama, 1,100,000 stanovnika rastejrano i razbjezano, jer bi "babin sin" i "najveci sin naroda" zelio i dalje malo da vlada.![]()
-
Sirom_ah
#7480 Re: Sirija
“Sirijski režim je tokom posljednje dvije godine usmrtio više od 70 hiljada osoba, uglavnom civila. Zato je izgubio svaki legitimitet u očima sirijskog naroda. I zato je i ideja o zajedničkoj vladi sa partijom Baas mrtva i nemoguća. Oni koji predlažu takvu ideju jasno govore da ne odustaju od sirijskog režima”, smatra Esad.
Sirijski rezim je teroristicki a naravucenije svaki civil koji pogine ubraja se u pobunjenike.Jel pricamo o civilima sa AK-47,RPG itd....Svaki terorista koji pogine se ubraja u civile,cisto informativno
-
udrch
#7481 Re: Sirija
kad god navratim ovaj mmaar banovan..a kad nije banovan onda uglavnom vrijeđa, a istovremeno druge optužuje za uvrede..
-
Avetinho
#7482 Re: Sirija
Challenger__ wrote:
Prva dama Sirije, Asma Assad, sudjelovala na skupu žena u Damasku

Zadnja dama Sirije, iz Alepa. sudjelovala u kasetnom bombardovanju.
-
occupylove
#7483 Re: Sirija
uf ! ne bih trebao reci za ovaj post , , moramo biti " politicki korektni "
tip je iz Palestine , zna Ku'uran na pamet , Amerikanac, rodjeni
ima veliki biznis
nema auto , ( njegova braca vozaju divlje voZilice )
on digao ruke od dolara ili bilo koje love ,, svjesnost
nikada do sada nisam vidio da Amerikanci i Muslimani tako sa ljubavlju razgovaraju jedni sa drugima . moje srce je puno !
duhovnost toga Palestinca nas je tako dojmila ,njegovi citati i razmisljanja ? , tako smirujuce je i za moje frendove Amerikance
ali ?
najstariji brat od trojice
divna ljudska prica , pozitiva ( skontome; Occupy shit
i plus Sarajevo, mada nikad svoju svetinju BiH i Sarajevo ne zloupotrebljavam )
znate li odakle je Isus i zapisi ? i ko je sacuvao sve te fakte , i hramove do dan danas ( Betlehem i dalje ?, rijeka Jordan )
ne pitajte puno zasto mrze Palestinu
jos jedna divna ljudska prica
i drzite se pozitivno
ima veze sa Sirijom , protiv extremista
ako Sirija padne pod kandze krvoloka ?
?
ima veliki biznis
nikada do sada nisam vidio da Amerikanci i Muslimani tako sa ljubavlju razgovaraju jedni sa drugima . moje srce je puno !
duhovnost toga Palestinca nas je tako dojmila ,njegovi citati i razmisljanja ? , tako smirujuce je i za moje frendove Amerikance
ali ?
divna ljudska prica , pozitiva ( skontome; Occupy shit
znate li odakle je Isus i zapisi ? i ko je sacuvao sve te fakte , i hramove do dan danas ( Betlehem i dalje ?, rijeka Jordan )
i drzite se pozitivno
?
-
Avetinho
#7484 Re: Sirija
OVO JE TROL.occupylove wrote:uf ! ne bih trebao reci za ovaj post , , moramo biti " politicki korektni "
ima veliki biznis
ali ?
divna ljudska prica , pozitiva ( skontome; Occupy shiti plus Sarajevo, mada nikad svoju svetinju BiH i Sarajevo ne zloupotrebljavam )
i drzite se pozitivno
?
-
occupylove
#7485 Re: Sirija
OK ?
sta je problem sa tobom ?
banovanje , dezinformacije ?
nasilje ?
prijetnje ?
sta je tvoj problem i tvoje histerije ?
i jos par vas koji pozivate na mrznju i ubijanje sa tastature ?
sta je problem ?
sto gubite zivce ?
sljedeci dan ?
meditiracemo sa Palestinskim Bratom , mi Krscani i Muslimani i 'Anarho - Marxistima "
zelena revolcija i Chavez Juzna Amerika
ne mozete nas zaustaviti
smiri se care , provaljujes se , ma ko da te placa da trolas i spamas , nemas pojma sa kim imate posla
"Okupi " je ljubav i humanizam
nasilje ?
prijetnje ?
sta je problem ?
sto gubite zivce ?
sljedeci dan ?
meditiracemo sa Palestinskim Bratom , mi Krscani i Muslimani i 'Anarho - Marxistima "
zelena revolcija i Chavez Juzna Amerika
ne mozete nas zaustaviti
smiri se care , provaljujes se , ma ko da te placa da trolas i spamas , nemas pojma sa kim imate posla
-
Ammaar
#7486 Re: Sirija
Pa tu su negdje gospon Perez I Assad mislim akida im je slicna I vjerska uvjerenja, samo sto je ovaj drugi mnogo okrutniji I primitivniji I to dobrim dijelom I protiv svog sopstvenog puka tj. Allevija.Challenger__ wrote:Šta kaže Šimon Peres? "Srce nam se svima lomi" zbog Sirije... Ahahah... Krokodilske suze. Ista retorika, isti psihički profil kao kod tekfirijskih i saudijskih "muftija".
Braća u dinu, imanu i - zločinu.
-
El_comadante
#7487 Re: Sirija
naravno kad razvaljuješ gradove da strada dosta civila a znamo ko je ravnjao gradove ko je na njih slao avione i gadjao artiljerijom, ali naravno rečičemo da su to teroriste a ne običan narod.Herr Flick wrote:“Sirijski režim je tokom posljednje dvije godine usmrtio više od 70 hiljada osoba, uglavnom civila. Zato je izgubio svaki legitimitet u očima sirijskog naroda. I zato je i ideja o zajedničkoj vladi sa partijom Baas mrtva i nemoguća. Oni koji predlažu takvu ideju jasno govore da ne odustaju od sirijskog režima”, smatra Esad.
-
zigs7
#7488 Re: Sirija
http://youtu.be/dkzchNwGxKI Ovako pogadjaju zlikovci,neka je proklet onaj ko je bacio ovu bombu,bio sam ucesnik rata i nikad se moja ruka nad nejakim nije nadnijela i oopet kazem neka je proklet.I de mi recite da je vase dijete onako izvuceni iz rusevina sta bih ste uradili.I ne odsijecali im glave.
-
matematicar_teski
#7489 Re: Sirija
gadjaju ih zlikovci isti kao sto su gadjali sarajevo, gorazde,zepu, srebrenicu...zigs7 wrote:http://youtu.be/dkzchNwGxKI Ovako pogadjaju zlikovci,neka je proklet onaj ko je bacio ovu bombu,bio sam ucesnik rata i nikad se moja ruka nad nejakim nije nadnijela i oopet kazem neka je proklet.I de mi recite da je vase dijete onako izvuceni iz rusevina sta bih ste uradili.I ne odsijecali im glave.
-
udrch
#7490 Re: Sirija
drug..pogledaj ovaj film: A BEAUTIFUL MIND...occupylove wrote:OK ?
nasilje ?
prijetnje ?
sta je problem ?
sto gubite zivce ?
sljedeci dan ?
zelena revolcija i Chavez Juzna Amerika![]()
ne mozete nas zaustaviti![]()
možda ti pomogne..
- Herr Flick
#7491 Re: Sirija
Sigurno bez razloga nisu bacili bombu ,velika je vjrovatnoca da se medju tim civilma kriju teroristi koje bas zabole za civilezigs7 wrote:http://youtu.be/dkzchNwGxKI Ovako pogadjaju zlikovci,neka je proklet onaj ko je bacio ovu bombu,bio sam ucesnik rata i nikad se moja ruka nad nejakim nije nadnijela i oopet kazem neka je proklet.I de mi recite da je vase dijete onako izvuceni iz rusevina sta bih ste uradili.I ne odsijecali im glave.
- AleksoMKD
#7492 Re: Sirija
Pobunjenici za premijera izabrali Ghassana Hitta (valjda Hasana) koji je iako nov i neiskusan u politici poznat po organizovanju humanitarne pomoci nastradalima u ratu.
http://www.nytimes.com/2013/03/19/world ... c=rss&_r=1&
Dobio je malo vise glasova nego Assad Mustafa koji je bio ministar poljoprivrede pod starijim Assadom.
Inace g-in Ghassan Hitto je Americki drzavljanin Kurdskog etnickog potekla.
He described himself as a zealous but diplomatic advocate trying to push international donors to give the coalition a bigger role in the delivery of aid. “As an American,” he said, he wanted the United States to do more to support the rebels.
http://www.nytimes.com/2013/03/19/world ... c=rss&_r=1&
Dobio je malo vise glasova nego Assad Mustafa koji je bio ministar poljoprivrede pod starijim Assadom.
Inace g-in Ghassan Hitto je Americki drzavljanin Kurdskog etnickog potekla.
He described himself as a zealous but diplomatic advocate trying to push international donors to give the coalition a bigger role in the delivery of aid. “As an American,” he said, he wanted the United States to do more to support the rebels.
-
Sirom_ah
#7493 Re: Sirija
Haman je tebi bitno da su bili muslimani a ne bitno jesu li pobunjenici ili civili.Sigurno bez razloga nisu bacili bombu ,velika je vjrovatnoca da se medju tim civilma kriju teroristi koje bas zabole za civile
- AleksoMKD
#7494 Re: Sirija
Precjedavajuci staba Americkih oruzanih snaga (Joint Chiefs of Staff) i glavni savetnik precednika Obame je oprezan sto se tice pomoci pobunjenicima http://www.chicagotribune.com/news/sns- ... 3193.story
"I don't think at this point I can see a military option that would create an understandable outcome," Dempsey told the Center for Strategic and International Studies, a Washington think tank. "And until I do, it would be my advice to proceed cautiously."
"I don't think at this point I can see a military option that would create an understandable outcome," Dempsey told the Center for Strategic and International Studies, a Washington think tank. "And until I do, it would be my advice to proceed cautiously."
- Klavikula
#7495 Re: Sirija
Sirija u egzilu izabrala premijera, amerikanca. naravno on je potpuno legitiman predstavnik Sirije, iako nije izabran na izborima, a Assad koji je izabran na izborima je nelegitiman. jako zanimljivo.
usput, teroristi se malo igrali hemijskim oruzjem, malo civile gadjali, ali to su ustvari sebihe.
i onda dodje neki kreten i tvrdi kako njih podrzava sirijski narod.

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... jvzeuhzkYA
univerzitetska bolnica u Alepu danas nakon napada.
usput, teroristi se malo igrali hemijskim oruzjem, malo civile gadjali, ali to su ustvari sebihe.
- Opetja033
#7496 Re: Sirija
Naravno, radi se o lazima Assadovih krvoloka. Njegove pristalice su koristile hemijsko oruzje, da bi odmah nakon toga uslijedio i vazdusni napad. Selo Han al Assalije je vec par dana pod kontrolom osloboditelja i nema nikakve logike da sami sebe gadjaju hemijskim oruzjem, zar ne? Ovo selo je od oslobodjenja pod konstantnim napadima Assadovih krvoloka i napad hemijskim oruzjem je samo tacka na "i". Ako ovo nije povod za vojnu intervenciju, onda ne znam sta moze biti.Klavikula wrote:Sirija u egzilu izabrala premijera, amerikanca. naravno on je potpuno legitiman predstavnik Sirije, iako nije izabran na izborima, a Assad koji je izabran na izborima je nelegitiman. jako zanimljivo.
CInjenica je (a to si i ti priznao) da se izbori u Siriji mogu nazvati svim imenima osim slobodnim i demokratskim, dakle Assad nema legitimitet. Novog premijera su izabrali predstavnici stranaka i pokreta kojima je bilo zabranjeno ucesce na izborima u Siriji (toliko o legitimitetu Assada). Ovo je naravno prelazna vlada i cim sklone Zirafu sa vlasti i ovog svijeta - slijede demokratski, fer i posteni izbori.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7497 Re: Sirija
more bit da su sami sebe pobiliHerr Flick wrote:
Sigurno bez razloga nisu bacili bombu ,velika je vjrovatnoca da se medju tim civilma kriju teroristi koje bas zabole za civile![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7498 Re: Sirija
1937
japanci napadaju kineze u nankingu
prvi ide fuš tenk bez pratnje očito da ga žrtvuju ako ga pogode kinezi
drugi ide tenk s pratnjom koji uništava zgrade odakle su pucali na tenk a pješadija skida one s puškama ( dim od granata + rafali pješadije)
nakon toga dolaze još 3-4 tenka s morem vojske
prije toga avijacija poravnala kvart
u slučaju sirije
dati civilima vrijeme da se izvuku i ravnati četvrti... ionako ništa nije ostalo od njih to je vidiljivo na snimkama
civile upozoriti kao što rade u izraelu kad se uništavaju kuće i zgrade... sms, letak, tv, internet...
japanci napadaju kineze u nankingu
prvi ide fuš tenk bez pratnje očito da ga žrtvuju ako ga pogode kinezi
drugi ide tenk s pratnjom koji uništava zgrade odakle su pucali na tenk a pješadija skida one s puškama ( dim od granata + rafali pješadije)
nakon toga dolaze još 3-4 tenka s morem vojske
prije toga avijacija poravnala kvart
u slučaju sirije
dati civilima vrijeme da se izvuku i ravnati četvrti... ionako ništa nije ostalo od njih to je vidiljivo na snimkama
civile upozoriti kao što rade u izraelu kad se uništavaju kuće i zgrade... sms, letak, tv, internet...
-
Sirom_ah
#7499 Re: Sirija
Pravo krscanski,uzmes foru od jevreja,posaljes sms i sravnis im zgradicu.civile upozoriti kao što rade u izraelu kad se uništavaju kuće i zgrade... sms, letak, tv, internet.
- Klavikula
#7500 Re: Sirija
kazem ja sebiha.Opetja033 wrote:Naravno, radi se o lazima Assadovih krvoloka. Njegove pristalice su koristile hemijsko oruzje, da bi odmah nakon toga uslijedio i vazdusni napad. Selo Han al Assalije je vec par dana pod kontrolom osloboditelja i nema nikakve logike da sami sebe gadjaju hemijskim oruzjem, zar ne? Ovo selo je od oslobodjenja pod konstantnim napadima Assadovih krvoloka i napad hemijskim oruzjem je samo tacka na "i". Ako ovo nije povod za vojnu intervenciju, onda ne znam sta moze biti.Klavikula wrote:Sirija u egzilu izabrala premijera, amerikanca. naravno on je potpuno legitiman predstavnik Sirije, iako nije izabran na izborima, a Assad koji je izabran na izborima je nelegitiman. jako zanimljivo.
CInjenica je (a to si i ti priznao) da se izbori u Siriji mogu nazvati svim imenima osim slobodnim i demokratskim, dakle Assad nema legitimitet. Novog premijera su izabrali predstavnici stranaka i pokreta kojima je bilo zabranjeno ucesce na izborima u Siriji (toliko o legitimitetu Assada). Ovo je naravno prelazna vlada i cim sklone Zirafu sa vlasti i ovog svijeta - slijede demokratski, fer i posteni izbori.