Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
KPNCTNJAH

#7476 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

jufka developer wrote:
KPNCTNJAH wrote: @jufka ne znam kako ti je do smijeha nakon one tuzne slike vaseg juga u zadnjoj utakmici :(
dodji da vidis jug kad budemo igrali u Evropi, na gradskom stadionu
Dobro si, ja zaboravio da vam je navijanje zabranjeno samo na domacim utakmicama...
ganjeta

#7477 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

KPNCTNJAH wrote:
jufka developer wrote:
KPNCTNJAH wrote: @jufka ne znam kako ti je do smijeha nakon one tuzne slike vaseg juga u zadnjoj utakmici :(
Dobro si, ja zaboravio da vam je navijanje zabranjeno samo na domacim utakmicama...
I to ti je jedina utjeha u cijeloj ovoj priči???

Dobar si :thumbup: .
todd_smith

#7478 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

Ma iskreno, ako mogu vratiti dug bez EL nekako (mada ne vjerujem) onda bih ja otvorenim rukama docekao to odbijanje licence, jer uzimati dug da vratis dug je samo korak unazad i kopanje jame za buducnost
JThomas

#7479 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

pa amar je jedini čovjek u ligi koji će bez dlake na jeziku reći: slabo je to, to i to. ODIGRALI SMO LOŠE. a oni koji tavore i koji su neuporedivo lošiji neće reći da su odigrali loše nego će tražiti izvlakušu u svemu drugom. jebiga, za mene je to pozitivna osobina a za vas ne znam.
kokuz_sa

#7480 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

JThomas wrote:pa amar je jedini čovjek u ligi koji će bez dlake na jeziku reći: slabo je to, to i to. ODIGRALI SMO LOŠE. a oni koji tavore i koji su neuporedivo lošiji neće reći da su odigrali loše nego će tražiti izvlakušu u svemu drugom. jebiga, za mene je to pozitivna osobina a za vas ne znam.
amar nekad kaki i to posteno..
pa kad ste onda leotara digli 7-8 razlike kazao je da nije zadovoljan igrom i da ste lose odigrali
JThomas

#7481 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ostatak te sezone se pokazalo da i nismo bili čemu.
jufka developer

#7482 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jufka developer »

kokuz_sa wrote:
JThomas wrote:pa amar je jedini čovjek u ligi koji će bez dlake na jeziku reći: slabo je to, to i to. ODIGRALI SMO LOŠE. a oni koji tavore i koji su neuporedivo lošiji neće reći da su odigrali loše nego će tražiti izvlakušu u svemu drugom. jebiga, za mene je to pozitivna osobina a za vas ne znam.
pa kad ste onda leotara digli 7-8 razlike kazao je da nije zadovoljan igrom i da ste lose odigrali
zato sto smo fulili jos 5 zicera koje ne bi smjeli fulati protiv ozbiljnijih ekipa od leotara, zato je bio ljut

derbi ide, derbiju se nadam... ako ostanete bez para od evrope ove godine, mrka kapa a dugova se nagomilalo, sve dodje na svoje
veljaca

#7483 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Razgovarao sam sa dosta onih koji vole FK Zeljeznicar i FK Sarajevo .....

Ovi koji vole FK Zeljeznicar - najvise su protiv Husrefa ( i to govori nesto o njemu ) ....

Ovi koji vole FK Sarajevo - najvise su protiv Amara ( i to govori nesto o njemu ) ....
Last edited by veljaca on 04/05/2012 21:31, edited 1 time in total.
jufka developer

#7484 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jufka developer »

KPNCTNJAH wrote:
jufka developer wrote:
da vidis kad dede sa jugoistoka ustanu i povedu onu staru "Mehmeda majka budila", grmi i bez kopa
JThomas

#7485 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

i sedam dana poslije toga nas široki razvali 4-1. znači milion posto čovjek bio u pravu.
palermo

#7486 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:@ palermo, pametujes.

Uopste ne razmisljas o uzrocima i ne zelis da razmisljas, jer ti je mrsko.
Uzrocima ? Kojim ?

Spreman sam da ih čujem. Počni
cyprus

#7487 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cyprus »

Ponovio sam to više puta dosad: jedina stvar na kojoj ja kao navijač / simpatizer Sarajeva zavidim Željezničaru jeste porodica Osim... Zaista bih volio i da FKS u svojoj historiji / sadašnjosti ima nekog poput njih dvojice... zaista veliko poštovanje od mene obojici...
veljaca

#7488 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

cyprus wrote:Ponovio sam to više puta dosad: jedina stvar na kojoj ja kao navijač / simpatizer Sarajeva zavidim Željezničaru jeste porodica Osim... Zaista bih volio i da FKS u svojoj historiji / sadašnjosti ima nekog poput njih dvojice... zaista veliko poštovanje od mene obojici...
:thumbup:

A da pojedincima ( i meni ) ne ode vid - evo povecavam ovo tvoje: Ponovio sam to više puta dosad: jedina stvar na kojoj ja kao navijač / simpatizer ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7489 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

Samo sto ce biti veselo kada se opet pokupe :mrgreen:
ganjeta

#7490 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Do tada kolektivno čirevi rade :zzzz:
BHF_Manijak

#7491 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

leet wrote:Ne glupirajte se, MILION igraca, cistacica, kuraca, palaca je ODJEDNOM doslo da naplati dugove. Ko misli da se ovo slucajno desilo ODJEDNOM, nije dobar sa glavom. Nije nam u upravi Abramovich da vrati sve u jednom danu. :-) Uostalom, od cega da vrate, para od ulaznica mozda ?
Pa valjda kreditom jebo ga ti, niko i ne kaze da neko od vasih celnika treba iskesirati 150.000 KM, vec se digne kredit u banci, i svaka bi ga 10000% odobrila jer je povrat jednostavno ZAGARANTOVAN Evropom, dakle nema "mozda ce se vratiti" i slicno, vec lovu od UEFA-e dobivas 100%!
BHF_Manijak

#7492 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

kokuz_sa wrote:
Hajd na stranu sto to na prvu i izgleda ko mala foluska, ali evo da te iskreno pitam(i ocekujem bas iskren odgovor) bi li ti bio kivan na igraca(e) koji SEST-SEDAM situacija 1 na 1 fule sa golmanom a od toga 1-2 haman pa prazni golovi? Mene bar to i na terminu jede a kamo li da lafo profesionalni napadac(cuveni Lazo) takve stvari fula, tu je sva filozofija, a ne da sad Amar nesto glumi i da je fakat nezadovoljan rezultatom 8:0, pa nije debil jebote! Vec je fino i na tom klipu za pojedince reko "jednostavno ne znamo".
jeza u ledja

#7493 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:@ palermo, pametujes.

Uopste ne razmisljas o uzrocima i ne zelis da razmisljas, jer ti je mrsko.
Uzrocima ? Kojim ?

Spreman sam da ih čujem. Počni
Pa evo ovako. Prvo, nisi svjestan da je FK Sarajevo pratkicki financijski mrtav klub. To znaci ne da 100K maraka, vec 10k maraka predstavlja problem. To je otprilike nivo bilo kakvog "nevladinog udruzenja gradjana" koje zeli namaci toliku lovu za bilo sta (mislim na kredite). S tim sto jos pride, Sarajevo ima gomilu neplacenih dugova , plus Sarajevo ne posjeduje skoro nista (osim prostorija u Titovoj), znaci finansijski si totalno nelikvidan i ne mozes dobiti ni dinara. Ne mozes na normalan nacin. Drugo, ljudi koji su vodili taj klub do sada su zaostavstina starog sistema koji su doveli klub, kao firmu, na apsolutnu finansijsku nulu (mozes usporediti sa drugim propalim firmama iz onog vremena). Znaci, kao firma, FK Sarajevo ne treba vise da postoji. Ti ljudi koji su vodili klub do sada su najzad otjerani, sto je djelom upravo i bilo moguce jer nije vise bilo para da se uzima. Trece, sada kada su dosli ljudi koji komuniciraju normalnim poslovnim jezikom, da ne kazem razmisljaju LEGALNO, nisu u stanju dici klub na zdrave noge poslujuci LEGALNO. Svi izvori prihoda koji su dolazili partijsko-rodbinskom vezom su sada presusili. Tako imas situaciju da je nova uprava u tezoj finansijskoj situaciji zahvaljujuci onim prethodnim, a nju ce (siguran sam neki) kriviti zato sto nije dosla licenca ili sta li vec. Znaci imas izgradjen nakaradan sistem u kojem jedino mozes funkcionisati i biti konkurentan zaobilazeci ista ta pravila. (Kao npr. posudjujuci lovu bez pokrica, ili dobijajuci lovu od privatnika kojima u stvari ostajes "duzan" na druge nacine i koji ce kad-tad doci da naplate dug.)

I sada naravno, ti bi rekao pa zasto je to bitno, u pitanju su uprave FK Sarajevo. Ne moze Sarajevo danas reci "a to su stare uprave, nas se to ne tice".

Medjutim, imas situaciju kada ti je konkurencija jedan NK OlimpiK ili jedan NK Siroki Brijeg, koji nisu morali prolaziti kroz tranziciju. Nemaju dugove, nemaju breme komunistickog poslovanja, i bar sto se tice finansijskog poslovanja uredjeni su kao moderne (privatne) firme (mada to nisu). Znaci imas situaciju kada te drzava vise ne stiti, kanton, grad, opcina, bilo koje druge javne institucije, a od tebe se zahtjeva da funkcionises po zakonima modernog trzista koje u stvari cijela Evropa zaobilazi, svako na svoj nacin, i to najvise oni najveci.

Ovo sto vazi za Sarajevo vazi donekle i za Zeljeznicar, a pogotovo za recimo Celik, Slobodu i Velez.

Tvoja ideja da "propadne ono sto treba propasti" ima smisla samo kad imas iste uslove za sve, a ne uslove skrojene za one koji ih mogu ispuniti. Klubovi nisu firme, zakon o privatizaciji istih ne postoji, a od njih se zahtijeva da se kao firme ponasaju ili u protivnom samoukinu.

I sada dakle imas jednu upravu koja se ocajnicki bori da napravi tu tranziciju, da napokon postavi stvari na zdrave noge, a sa druge strane imas konkurente kojima naravno to nije u interesu, imas UEFA koja to ne razumije i imas Komitet koji radi kako UEFA nalaze i imas gomilu nekih ljigavaca koji su nekad bili u klubu, koji ne vide dalje od svog nosa i zarko zele da ova uprava ne uspije. Znaci da ponovim, imas jednu zalosnu situaciju kada ti sistem dokazuje da ako si etabliran - ne mozes poslovati uspjesno na zdravim osnovama. Mozes se ili samo ukinuti i napraviti novi klub ili promjeniti naziv kluba iz "c" u "k" pa se praviti lud. Ironicno zar ne?
Last edited by jeza u ledja on 04/05/2012 22:58, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#7494 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
leet wrote:Ne glupirajte se, MILION igraca, cistacica, kuraca, palaca je ODJEDNOM doslo da naplati dugove. Ko misli da se ovo slucajno desilo ODJEDNOM, nije dobar sa glavom. Nije nam u upravi Abramovich da vrati sve u jednom danu. :-) Uostalom, od cega da vrate, para od ulaznica mozda ?
Pa valjda kreditom jebo ga ti, niko i ne kaze da neko od vasih celnika treba iskesirati 150.000 KM, vec se digne kredit u banci, i svaka bi ga 10000% odobrila jer je povrat jednostavno ZAGARANTOVAN Evropom, dakle nema "mozda ce se vratiti" i slicno, vec lovu od UEFA-e dobivas 100%!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hahahhahahahaahhaahahha

Kreditom, jel??? Povrat zagarantovan??? Hahahahahahahahahahhaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:-?
BHF_Manijak

#7495 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Fakat ne kontam sta je smijesno, i mrtav sam ozbiljan, pa ako nije problem malo detaljnija elaboracija te sege?! :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7496 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

Cime je ba zagarantovana ( ko njima garantuje da se uprava nece ispariti sa tolikim parama ) ? Ko ce ti to dat' 200k maraka tek tako ?
salle_eh1986

#7497 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

leet wrote:Samo sto ce biti veselo kada se opet pokupe :mrgreen:
jebem ga ja ako vi čekate da komšiji crkne krava pa da slavite to kao svoj uspijeh...bolan pa radite na tome da i vi budete jaki, ne na tome da ostali budu slabi kao vi
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7498 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

salle_eh1986 wrote: jebem ga ja ako vi čekate da komšiji crkne krava pa da slavite to kao svoj uspijeh..

Pogledaj postove vasih pojedinaca prije nego meni pocnes solit' pamet :oops:
BHF_Manijak

#7499 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

leet wrote:Cime je ba zagarantovana ( ko njima garantuje da se uprava nece ispariti sa tolikim parama ) ? Ko ce ti to dat' 200k maraka tek tako ?
I ti sad pretjerujes, pa ne uzima jarane od komsije pare, uzima od banke ko i svaki normalni klijent, znaci procedura identicna! Ko im garantuje da se ja sutra sa kreditom od 50.000 necu ispariti? Ne mogu jer me zakonske sprege precavaju, tako isto i klub odnosno one koji naprave ugovor. Zna se procedura i ne bi bio prvi put da klub dize kredit.

Ne znam, mozda je to tebi(vama) nerealna opcija, no jedina je mozda koja bi vas izvukla u ovoj situaciji, jer sumnjam da ce se neko pojaviti od uglednika kluba koji ce iskesirati 200 hiljada!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7500 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

Garantuje hipoteka/ziranti hahu :D
Locked