Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7476 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jes gadan
ko martonov ritam izdavanja
ko martonov ritam izdavanja
- cenecimoveocino
#7477 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nedelja 24.4 nove epizode 
-
Juliuscezar
- Capajebo
#7479 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci Deni ce pod svoju sapu stavit kalasar 
- karanana
#7480 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ovi teaseri su karina.
cak i gori od onog prvog od prije par mjeseci.
ali i bolje. sta ce mi neki teaser iz kojeg cu nesto mozda i skontati?
cak i gori od onog prvog od prije par mjeseci.
ali i bolje. sta ce mi neki teaser iz kojeg cu nesto mozda i skontati?
- annoy
#7481 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jeb'li ih teaseri nek daju trailer normalan ili nek ne daju ništa
- Capajebo
#7482 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
R + J = Hodor

-
kakavdanakneiskustvu
#7483 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
šta znaci teaser?
- annoy
#7484 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Fancy naziv za "pokazat ćemo vam dvije i pol sekunde nebitnog sadržaja nadolazeće sezone"kakavdanakneiskustvu wrote:šta znaci teaser?
- Tito_i_Partija
#7485 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sta znaci fancy?annoy wrote:Fancy naziv za "pokazat ćemo vam dvije i pol sekunde nebitnog sadržaja nadolazeće sezone"kakavdanakneiskustvu wrote:šta znaci teaser?

- Towelie
- Idemedosumom
#7487 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zanimljiv post, kada bi u GoT glumili glumci iste starosti kao i likovi u knjigama:
http://9gag.com/gag/aMGAONA?ref=fbp
http://9gag.com/gag/aMGAONA?ref=fbp
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7488 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
masovni mediji od predteen djece traže da budu teen djeca
od teen djece traže da budu troškali kao tridesetogodišnjaci i da izgledaju kao dvadesetogodišnjaci
od dvadesetogodišnjaka se traži da su uspješni kao tridesetogodišnjaci itd
od tridesetogodišnjaka se traži da budu dvadesetogodišnjaci
i tako dalje
u srednjem vijeku se ranije odrastalo... ali se vala i umiralo ranije bilo od bolesti ili od mača... tako da te slike su klasično podmetanje i revizionizam
od teen djece traže da budu troškali kao tridesetogodišnjaci i da izgledaju kao dvadesetogodišnjaci
od dvadesetogodišnjaka se traži da su uspješni kao tridesetogodišnjaci itd
od tridesetogodišnjaka se traži da budu dvadesetogodišnjaci
i tako dalje
u srednjem vijeku se ranije odrastalo... ali se vala i umiralo ranije bilo od bolesti ili od mača... tako da te slike su klasično podmetanje i revizionizam
-
sizifinho
#7489 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
životni vijek u srednjem dobu - 40-50 godina
brakovi se sklapali s 9 a djeca rađala sa 13. U knjizi opisuje daenerys sa dojkama, tako da pretpostavljam da su i u seriji uradili dobar posao
brakovi se sklapali s 9 a djeca rađala sa 13. U knjizi opisuje daenerys sa dojkama, tako da pretpostavljam da su i u seriji uradili dobar posao
- Idemedosumom
#7490 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vjerovatno se u srednjem vijeku i izgledalo starije, zbog slabe higijene, nerazvijenosti medicine, stomatologije itd. i sl.
Ali isto tako treba u obzir uzeti neobičan vremenski sistem koji meni još uvijek nije baš jasan (upravo čitam 5. knjigu). Poznato je da godišnja doba u GoT mogu trajati i po nekoliko "godina". Da li jedna njihova godina traje 365 dana kao kod nas?
Kako god, što se serije tiče, ja sam uglavnom zadovoljan s trenutnom postavom glumaca, ne bih volio gledati dječurliju umjesto njih.
Ali isto tako treba u obzir uzeti neobičan vremenski sistem koji meni još uvijek nije baš jasan (upravo čitam 5. knjigu). Poznato je da godišnja doba u GoT mogu trajati i po nekoliko "godina". Da li jedna njihova godina traje 365 dana kao kod nas?
Kako god, što se serije tiče, ja sam uglavnom zadovoljan s trenutnom postavom glumaca, ne bih volio gledati dječurliju umjesto njih.
- karanana
#7491 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa posto se ranije umiralo, ranije se i sazrijevalo. evolucija....brada, sise, bore.....
- Capajebo
#7492 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samo sto je Daenerys godinu mladja on Jona i Roba, dakle 13-14 
- AleksoMKD
#7493 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Godine traju isto 365 dana ali su "godisnja doba" poremecena te se ne zna koliko traju.Idemedosumom wrote: Ali isto tako treba u obzir uzeti neobičan vremenski sistem koji meni još uvijek nije baš jasan (upravo čitam 5. knjigu). Poznato je da godišnja doba u GoT mogu trajati i po nekoliko "godina". Da li jedna njihova godina traje 365 dana kao kod nas?
Fakticki ko da planeta ima neregularnu orbitu oko sunca pa imaju povremena mini ledana doba.
Ili jebiga, magic
- karanana
#7494 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa na sjeveru je vazda neka vrsta zime i snijega.
ne znam desi li se da u dubrovniku padne snijeg kada je u pitanju obicna godina bez ledenog doba, a dole kod onih martella na jugu sumnjam da su ikad snijeg vidjeli.
sad ja nesto ne znam koliki je westeros, prvo sam mislio da je velicine britanije, ali ocigledno je veci.
ne znam desi li se da u dubrovniku padne snijeg kada je u pitanju obicna godina bez ledenog doba, a dole kod onih martella na jugu sumnjam da su ikad snijeg vidjeli.
sad ja nesto ne znam koliki je westeros, prvo sam mislio da je velicine britanije, ali ocigledno je veci.
- Idemedosumom
#7495 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Imaš li neki izvor koji ovo potvrđuje?AleksoMKD wrote:Godine traju isto 365 dana ali su "godisnja doba" poremecena te se ne zna koliko traju.Idemedosumom wrote: Ali isto tako treba u obzir uzeti neobičan vremenski sistem koji meni još uvijek nije baš jasan (upravo čitam 5. knjigu). Poznato je da godišnja doba u GoT mogu trajati i po nekoliko "godina". Da li jedna njihova godina traje 365 dana kao kod nas?
Fakticki ko da planeta ima neregularnu orbitu oko sunca pa imaju povremena mini ledana doba.
Ili jebiga, magic
Možda njihova "Zemlja" mijenja nagetost u orbiti pa se zato godišnja doba neregularno smjenjuju.
-
duboka_misao
- karanana
#7497 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
citam da je u pilotu bila scena gdje se vidi ubijanje onog handa to the king, arryna kojeg je ako se sjecam stark dosao da mijenja u dubrovniku.
ali izbacena je scena. valjda je on skontao spletke i ljubavnu aferu brata i sestre i seka ga je otrovala ili ubila a on je pred smrt pisao na nekom papiru sta se desava ali su valjda nasli i taj papir i unistili ga.
ali izbacena je scena. valjda je on skontao spletke i ljubavnu aferu brata i sestre i seka ga je otrovala ili ubila a on je pred smrt pisao na nekom papiru sta se desava ali su valjda nasli i taj papir i unistili ga.
- AleksoMKD
#7498 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jebiga, moja greska. Ipak je magicno.Idemedosumom wrote:
Imaš li neki izvor koji ovo potvrđuje?
Možda njihova "Zemlja" mijenja nagetost u orbiti pa se zato godišnja doba neregularno smjenjuju.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/We ... nd_climate
George R. R. Martin has stated that the explanation for the world's unusual climate is magical in nature and will be revealed at the end of the series.
Otrovala ga njegova zena Lisa u dogovoru sa Maloprstim, a u sceni ga Cersej nadje polumrtvog kako pokusava nesto napisati pa ga spreci.karanana wrote:citam da je u pilotu bila scena gdje se vidi ubijanje onog handa to the king, arryna kojeg je ako se sjecam stark dosao da mijenja u dubrovniku.
- ferratilis
#7499 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stvarno ne znam postoji li ijedna druga serija sa ovoliko dobrih citata. Mislim da ne.
- Rockefeller