The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
brain bubbles
#7476 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pogledah sinoc drugu epizodu prve sezone, zombiji jako brzi i zilavi, jedan cak preko ograde preskoci, drugi drzi kamen u ruci i razbija staklo, drugaciji zvuk proizvode. To stoji da zombiji vec gube snagu vremenom, ali su mogli staviti to da "novi" zombiji, tj ovi ljudi koji se svjeze transformisu imaju te karakteristike prvobitnih zombija.
Znam da je fantazija, ali treba da se drze svojih standarda.
- jasko_ba
#7477 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Sve je kontra poslije zadnje epizode prve sezone. Mislim da su tada i scenariste nove stavili, da bi se dobio ovaj melrose place undead edition. A tako puno potencijala je imala serija, steta.brain bubbles wrote:Pogledah sinoc drugu epizodu prve sezone, zombiji jako brzi i zilavi, jedan cak preko ograde preskoci, drugi drzi kamen u ruci i razbija staklo, drugaciji zvuk proizvode. To stoji da zombiji vec gube snagu vremenom, ali su mogli staviti to da "novi" zombiji, tj ovi ljudi koji se svjeze transformisu imaju te karakteristike prvobitnih zombija.
-
brain bubbles
#7478 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Slazem se, osjecao se nekakav strah od zombija, a sad kad vidim veliku hordu, imam osjecaj kao da ih nema, kao da nisu opasnost (vjerovatno zele sa prikazu kako su ljudi veca opasnost, ali opet...)
- beni-bu-man
#7479 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
slazem se, veci je fokus ( barem meni od davno ) da tematika kako ljudi postaju vecinski problem a walkeri ono kad ulete uletebrain bubbles wrote:Slazem se, osjecao se nekakav strah od zombija, a sad kad vidim veliku hordu, imam osjecaj kao da ih nema, kao da nisu opasnost (vjerovatno zele sa prikazu kako su ljudi veca opasnost, ali opet...)
serija je svakako vrh i NEGAN
-
sencobih
#7480 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ima vremena biće dok dođe na reddinao wrote:Ako je vec potrebna filler epizoda, neciji story, onda je to trebao biti Negan.
-
kakavdanakneiskustvu
#7481 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
veliki_ah wrote:Al kako truhli walkeri izlaze iz pijeska iako su zatrpani do pola, ko gazele.. A njih dvoje ne mogu da se pomaknu jer im je malo zatrpalo noge![]()
Al ipak mi je vrhunac - "zakuni se"U postapokaliptičnom svijetu, gdje te jedu mrtvi ljudi, ubijaju zivi, ne vjerujes sebi samom, ti naletiš na neku glupacu na plazi, koja te jos i napadne i na kraju je pustis samo zato sto se zaklela ahahahaha i još iznad vrhunca, zadnja scena gdje Tara kao razmislja da li da kaze za njih, ali neće jer se - zaklela
![]()
![]()
![]()
![]()
E, mislio sam da ne može gore, al jebi ga..
- listopad
#7482 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Toliki hype oko najdosadnije sezone otkako je pocela serija.
- drunken tiger
#7483 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ovo je postalo zamorno gledati više. Postali su gori od LOST. Ne vidim razlog da uvode novu grupu u seriju osim onog skladišta oružja koje će na kraju koristiti protiv Negana. A volio bih da Negan dođe, poje*e ih sve redom, i muške i ženske. Upuca ih i da on bude glavna priča jer su s ovima pretjerali.
-
oskarboy
#7484 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
od serije su napravili veliki trash,nevjerovatno kako je serija puna nekih glumaca amatera.ova zadnja epizoda ih je puna.opet debilne scene,nigdje zombija,tisina,i onda odjednom iskace ih na stotine
i to iz pjeska iskacu
AMC je jedna velika rinaka,nisu ni do koljena HBO. imali su veliku srecu sto su Breaking Bad imali pod svoje,ali samo zahvaljujuci tvorcu BB je uspio zavrsit na vrijeme i to bez amaterizma i debilnih scena i splacine.TWD drze degeni koji misle da imaju kravu muzaru koju ce crpit 10 godina i time vrjedjat inteligenciju gledalaca.ovu porodilju bolje da nisu vracalli.mjesto da napreduje sa glumom,ona je nazadovala,pogotovo sa onim debilnim "cool".
- dale cooper
#7485 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Kirkman mora shvatiti da strip i serija ne mogu funkcionisati na isti način.
- Tito_i_Partija
#7486 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa sve dok je ovaca, nece nestat' vune. A ovce su tu, 17 miliona gledalaca kad je bila premijera sezone, pa onda oko 11 miliona prosjecno po ostalim epizodama, sto je jako puno. Mislim da zasad nemaju razloga da ista promijene, sto znaci da mozemo ocekivat' jos kamaru ovakvih odron epizoda.
- Pandakonda
#7487 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa o tome i govorim. Samo što će on uvijek favorizirati strip jer tu ima maksimalnu slobodu. Dok ovako mu sve ovisi o AMC jer je njima prodao prava za to, nije uradio kao Vince Gilligan za Breaking Bad pa da ima full kontrolu.dale cooper wrote:Kirkman mora shvatiti da strip i serija ne mogu funkcionisati na isti način.
Meni lično ne smeta ovakav tempo jer imamo 16 epizoda po sezoni tako da će biti vremena za sve + dobivamo dodatne motive određenih grupa ako se ovi svi udruže protiv Negana. Ovako bi bilo glupo da odjednom naberu 5 grupa bez objašnjenih motiva da idu u rat sa Rickom.
-
brain bubbles
#7488 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Potvrdjeno, Negan ce biti i u osmoj sezoni 
Da li to znaci da ce jos vise da razvuku radnju, ili mozda Negan postaje novi glavni lik, ili ona pretpostavka, da je ipak on good guy
Da li to znaci da ce jos vise da razvuku radnju, ili mozda Negan postaje novi glavni lik, ili ona pretpostavka, da je ipak on good guy
- turbofolk
#7489 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Oko čega mi raspravljamo i nerviramo se. Ova bi rasprava komotno mogla u onu temu "Popularne stvari koje ne kontam" 
-
kakavdanakneiskustvu
#7490 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 30/11/2016 20:52, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#7491 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
turbofolk wrote:Oko čega mi raspravljamo i nerviramo se. Ova bi rasprava komotno mogla u onu temu "Popularne stvari koje ne kontam"
- Tito_i_Partija
#7492 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Koliko je losa bila ova epizoda, mo's mislit' da sam pozelio vidjet' Carl-a. Eto.
A ona curica sto hoce da ubija sve redom me strasno podsjeca na onu sto je Carol davno roknula. Znaci dobijamo i reciklazu karaktera.
A ona curica sto hoce da ubija sve redom me strasno podsjeca na onu sto je Carol davno roknula. Znaci dobijamo i reciklazu karaktera.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7493 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
pa sad... ona mala što ju je Carol roknula je imala psihičkih problema. ova je opet rezultat onakvog života, gdje se lako prilagodila trenutnoj situaciji, jer drugačije teško da je upamtila.
inače, to kad Carol rokne onu malecku, iako brutalan, po meni jedan od highlightsa serije.
treba uzeti u obzir moju subjektivnost, jer sam nekoliko sezona pregledo u nekoliko dana, tako da se nisam patio ko sada, od hefte do hefte
inače, to kad Carol rokne onu malecku, iako brutalan, po meni jedan od highlightsa serije.
treba uzeti u obzir moju subjektivnost, jer sam nekoliko sezona pregledo u nekoliko dana, tako da se nisam patio ko sada, od hefte do hefte
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7494 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ekšli, 6 1/2 sezona je pregledano prosle zimeChmoljo wrote:pa sad... ona mala što ju je Carol roknula je imala psihičkih problema. ova je opet rezultat onakvog života, gdje se lako prilagodila trenutnoj situaciji, jer drugačije teško da je upamtila.
Zombificirao sam
- turbofolk
#7495 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Inače, kad mi prahne pustim sebi neke od ovih klipova. Prisjetim se nekih momenata. A jedan sam od rijetkih sretnika koji je za seriju čuo tek prije godinu dana
pa prvih pet i po sezona odgledo u cugu za dva mjeseca. Valjda se kvalitet podigne. A ako se pogleda tempo ubistava glavnih likova u prve tri sezone, da su ga se držali i dalje, do sad bi svi bili ili walkeri ili s metkom u čelu.
- Tito_i_Partija
#7496 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Da, al' to ne iskljucuje da ce im se prica na slican nacin zavrsit'. Ili mozda cak da ce ta curica igrat' ulogu u nekom "redemption" plot-u u kojem Carol uspijeva da prebrodi tu neku svoju krizu kroz koju prolazi, jer joj se ocito nakupilo od svih silnih ubistava koje je morala pocinit', a najupecatljiviji je onaj kad je ubila onu curicu. Ne bi me cudilo.Chmoljo wrote: pa sad... ona mala što ju je Carol roknula je imala psihičkih problema. ova je opet rezultat onakvog života, gdje se lako prilagodila trenutnoj situaciji, jer drugačije teško da je upamtila.
Jedan od rijetkih momenata gdje su pokazali da imaju muda. Al' cini mi se k'o da nekad hoce na silu da predstave nesto k'o da je super-sokantno, iako to uopste nije slucaj. Naprimjer, meni licno je ona scena kad Negan klofa Ibru i Glenna uopste nije toliko sokirajuci koliko su ga producenti htjeli da predstave, puno gora scena mi je recimo bila ona kad su bili u Terminusu pa kad su kanibali ljude klali nad koritom. Da li mozda zbog rata i svakakvih prica sto sam se nacit'o i naslus'o, al' ono je meni bilo bas tesko gledat'.Chmoljo wrote:inače, to kad Carol rokne onu malecku, iako brutalan, po meni jedan od highlightsa serije.
Ono sa Neganom bi bilo puuuuuno upecatljivije da je naprimjer umjesto jednog od njih dvojice nagrabusila jedna zena. Vidi se po cijeloj seriji da su ta najbrutalnija stradanja ipak rezervisana vecinom za muskarce, sto znaci da serija ipak nema bas toliko muda koliko njeni producenti misle da ima.
- turbofolk
#7497 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
To i church massacre - treća epizoda pete sezone. Baš zbog obećanja koje Rick spominje onom ljigavom kanibalu, a koje mu je dao upravo nad koritom o kojem govoriš. I to na onakav način. Pita onaj: Sigurno postoji razlog što ste nas samo ranili, a ne ubili. A Rick odgovori: Nismo htjeli trošit municiju.Tito_i_Partija wrote:Jedan od rijetkih momenata gdje su pokazali da imaju muda. Al' cini mi se k'o da nekad hoce na silu da predstave nesto k'o da je super-sokantno, iako to uopste nije slucaj. Naprimjer, meni licno je ona scena kad Negan klofa Ibru i Glenna uopste nije toliko sokirajuci koliko su ga producenti htjeli da predstave, puno gora scena mi je recimo bila ona kad su bili u Terminusu pa kad su kanibali ljude klali nad koritom. Da li mozda zbog rata i svakakvih prica sto sam se nacit'o i naslus'o, al' ono je meni bilo bas tesko gledat'.
Last edited by turbofolk on 30/11/2016 14:56, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7498 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Sto bi znacilo, ne prigovara se toliko zbog nedostatka zombija nego sto je radnja postala mlaka....ok, imamo siledziju Negana koji je pokazao da je okrutan i sad je to ko da imas ovce u toru i obilazis ih 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7499 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
slažem se, i meni su to najjači trenuci - to klanje nad koritom i pokolj u crkvi.
-
hannah23
#7500 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Jedni od jacih scena su kako Karl ubija svoju majku i zombi Sejna...
Uzivah u tim scenama. Posto su me nemoguce iritirali njih dvoje
Ucini mi mali uslugu
Uzivah u tim scenama. Posto su me nemoguce iritirali njih dvoje
Ucini mi mali uslugu