nije - samo ce se morati sad pretvarati da je pobjednik...nema od dodika vise nista, ovo je sad pucanje na suplje u ocekivanju da ga mz spasi bilo direktno kroz pritisak na bosnjake (sto nije a i nece proci) bilo tako da ga naprave on ili oni neku frku u kojoj bi se on mogao izvuci na pricu "ja sam eto probao sve ali evo vidite..."Kopenhagen wrote:Što je tražio to je i dobio.Nema više stranih tužilaca i sudija po pitanju privrednog kriminala a tu je "najranjiviji".Hebe se njemu za ostalo.
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
dallton
#7476 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
Kopenhagen
#7477 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma nije qrac,jedino što ga je koliko-toliko moglo zaustaviti više "ne stanuje" u bih.Da ga to federalni političari mogu sjebati ?dallton wrote:nije - samo ce se morati sad pretvarati da je pobjednik...nema od dodika vise nista, ovo je sad pucanje na suplje u ocekivanju da ga mz spasi bilo direktno kroz pritisak na bosnjake (sto nije a i nece proci) bilo tako da ga naprave on ili oni neku frku u kojoj bi se on mogao izvuci na pricu "ja sam eto probao sve ali evo vidite..."Kopenhagen wrote:Što je tražio to je i dobio.Nema više stranih tužilaca i sudija po pitanju privrednog kriminala a tu je "najranjiviji".Hebe se njemu za ostalo.
-
dallton
#7478 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nije...to sto ti kazes da ga je "moglo zaustaviti" je bilo (bas tako: bilo, jer odlazi) tu da ga cuva ...ostalo se zavrsava kako sam dodo kaze "za dva dana"Kopenhagen wrote:ma nije qrac,jedino što ga je koliko-toliko moglo zaustaviti više "ne stanuje" u bih.Da ga to federalni političari mogu sjebati ?dallton wrote:nije - samo ce se morati sad pretvarati da je pobjednik...nema od dodika vise nista, ovo je sad pucanje na suplje u ocekivanju da ga mz spasi bilo direktno kroz pritisak na bosnjake (sto nije a i nece proci) bilo tako da ga naprave on ili oni neku frku u kojoj bi se on mogao izvuci na pricu "ja sam eto probao sve ali evo vidite..."Kopenhagen wrote:Što je tražio to je i dobio.Nema više stranih tužilaca i sudija po pitanju privrednog kriminala a tu je "najranjiviji".Hebe se njemu za ostalo.
on je ostao bez para i ima samo onoliko love koliko mu moze biti za narednih 6/7 mjeseci i izbornu kampanju, ostalo je sve potop...znaci sad ga treba potpucati da pravi sto vece sranje moguce, a to nece biti narocito tesko - neko mora za nas odraditi istjerivanje mz-a iz bosne, u ovom slucaju to ce biti on ..
Last edited by dallton on 14/12/2009 16:54, edited 1 time in total.
-
Kopenhagen
#7479 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
]
nije - samo ce se morati sad pretvarati da je pobjednik...nema od dodika vise nista, ovo je sad pucanje na suplje u ocekivanju da ga mz spasi bilo direktno kroz pritisak na bosnjake (sto nije a i nece proci) bilo tako da ga naprave on ili oni neku frku u kojoj bi se on mogao izvuci na pricu "ja sam eto probao sve ali evo vidite..."[/quote]ma nije qrac,jedino što ga je koliko-toliko moglo zaustaviti više "ne stanuje" u bih.Da ga to federalni političari mogu sjebati ?
[/quote]
nije...to sto ti kazes da ga je "moglo zaustaviti" je bilo (bas tako: bilo, jer odlazi) tu da ga cuva ...ostalo se zavrsava kako sam dodo kaze "za dva dana"
[/quote]A što bi to on sad "stao ili otišao" ako stranci odu ?
nije - samo ce se morati sad pretvarati da je pobjednik...nema od dodika vise nista, ovo je sad pucanje na suplje u ocekivanju da ga mz spasi bilo direktno kroz pritisak na bosnjake (sto nije a i nece proci) bilo tako da ga naprave on ili oni neku frku u kojoj bi se on mogao izvuci na pricu "ja sam eto probao sve ali evo vidite..."[/quote]ma nije qrac,jedino što ga je koliko-toliko moglo zaustaviti više "ne stanuje" u bih.Da ga to federalni političari mogu sjebati ?
nije...to sto ti kazes da ga je "moglo zaustaviti" je bilo (bas tako: bilo, jer odlazi) tu da ga cuva ...ostalo se zavrsava kako sam dodo kaze "za dva dana"
- nokia6170
#7480 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kako samo prizeljkujem te referendume da Srbi u RS-u shvate konacno jednom da RS nije samo srpska i da RS nije volja samo Srba, sve i da ih je 99,99% posto u RS-u.
Ustavni sud RS-a ce oboriti sve i jednu odluku o referendumu koju Institucije RS-a raspisu, jer ono sto je volja RS Srba, ne mora da znaci da je i volja RS Bosnjaka i RS Hrvata, odnosno volja RS-a.
Vrijeme je da vecinski stanovnici RS-a mentalno evoluiraju, bas kao sto im je evoluirao ustav onoga u sta se zaklinju, tj. RS.
Mitomanijo moja draga, welcome to reality
Ustavni sud RS-a ce oboriti sve i jednu odluku o referendumu koju Institucije RS-a raspisu, jer ono sto je volja RS Srba, ne mora da znaci da je i volja RS Bosnjaka i RS Hrvata, odnosno volja RS-a.
Vrijeme je da vecinski stanovnici RS-a mentalno evoluiraju, bas kao sto im je evoluirao ustav onoga u sta se zaklinju, tj. RS.
-
dallton
#7481 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@kopenhagen, ako ne kontas sam ono sto sam dosad jedno sto puta opisao (ne samo ja nego i @abacija i masa drugih) stvarno mi se ne da da ponavljam...
-
Kopenhagen
#7482 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma nije stvar u tome(manje više ne bitno),pričamo o tome da su stranci popustali i da im je Mile iz "džepa" izbio" jak adut ucjenenokia6170 wrote:Kako samo prizeljkujem te referendume da Srbi u RS-u shvate konacno jednom da RS nije samo srpska i da RS nije volja samo Srba, sve i da ih je 99,99% posto u RS-u.
-
Kopenhagen
#7483 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jel ovo za tebe danas što je Incko obajvio ok ili ne.Kratko ?dallton wrote:@kopenhagen, ako ne kontas sam ono sto sam dosad jedno sto puta opisao (ne samo ja nego i @abacija i masa drugih) stvarno mi se ne da da ponavljam...
-
dallton
#7484 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
naravno da je ok, cak stavise super -ako nisi primjetio ja sinoc napisao na ovoj temi da ce se bas to desiti i da jos trebamo da poguramo dodu da izbaci ohr iz zemlje cim prije tim bolje, jer ga oni i stite...de bogati citaj ranije postove prije nego pocnes iznositi misljenja i postavljati pitanjaKopenhagen wrote:Jel ovo za tebe danas što je Incko obajvio ok ili ne.Kratko ?dallton wrote:@kopenhagen, ako ne kontas sam ono sto sam dosad jedno sto puta opisao (ne samo ja nego i @abacija i masa drugih) stvarno mi se ne da da ponavljam...
-
Kopenhagen
#7485 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nemam ja kad čitati sve tvoje postove,ali hajde ti meni sad fino reci šta sad ? Ko,kako,i kad sad može natjerati Dodika na iole "ozbiljnije" promjene ustava ?Onaj ko misli da i posle oktobra 2010 dotični gospodin neće biti na vlasti u RS-u grdno se vara.Šta,čekati dok biološki ne umre ili ?Ima li ko rješenje ?dallton wrote:naravno da je ok, cak stavise super -ako nisi primjetio ja sinoc napisao na ovoj temi da ce se bas to desiti i da jos trebamo da poguramo dodu da izbaci ohr iz zemlje cim prije tim bolje, jer ga oni i stite...de bogati citaj ranije postove prije nego pocnes iznositi misljenja i postavljati pitanjaKopenhagen wrote:Jel ovo za tebe danas što je Incko obajvio ok ili ne.Kratko ?dallton wrote:@kopenhagen, ako ne kontas sam ono sto sam dosad jedno sto puta opisao (ne samo ja nego i @abacija i masa drugih) stvarno mi se ne da da ponavljam...
Baš me interesuje Bakir večeras.Gledaj moj dalltone i možda ti nešto bude jasnije.
- viva_castro
#7486 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo sad prođe Referendum, pita za Mileta. Ja sam ga uputio na autoput Doboj-Banjaluka, a odatle može tramvajem do Laktaša.
-
dallton
#7487 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nemam ja kad čitati sve tvoje postove,ali hajde ti meni sad fino reci šta sad ? Ko,kako,i kad sad može natjerati Dodika na iole "ozbiljnije" promjene ustava ?Onaj ko misli da i posle oktobra 2010 dotični gospodin neće biti na vlasti u RS-u grdno se vara.Šta,čekati dok biološki ne umre ili ?Ima li ko rješenje ?Kopenhagen wrote:[quote="dallton"
naravno da je ok, cak stavise super -ako nisi primjetio ja sinoc napisao na ovoj temi da ce se bas to desiti i da jos trebamo da poguramo dodu da izbaci ohr iz zemlje cim prije tim bolje, jer ga oni i stite...de bogati citaj ranije postove prije nego pocnes iznositi misljenja i postavljati pitanja
Baš me interesuje Bakir večeras.Gledaj moj dalltone i možda ti nešto bude jasnije.[/quote]
sta sad lijepo sam ti sve napisao - potpucaj dodu da pravi jos vece sranje i shebi opoziciju u pcu, sad nam dodo najbolje godi....ne znam koji ti dio nije jasan
- Bosnolog
#7488 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislim da je Dodi otvoren put da nagazi na mnogo tanji led nego sto se njemu cini,ova odluka Inzka oko sudija ga je samo jos vise osokolila da srlja u ponor zloupotrebljavajuci price o referendumima na koje nema pravo po ustavu BiH,odavno sam tvrdio da je MZ i OHR u BiH vise da sacuvaju Dabicevu genocidnu tvorevinu ,sto se pokazuje sve godine a dalji ostanak OHR-a je njeno odrzavanje u zivotu .Ovom odlukom je Dodi okurazen da nastavi dalje sa svojom destruktivnom anti BH secesionistickom i anti ustavnom pricom, koja ima za cilj mobilizaciju i pripravnost velikosrba na realizaciji SANU ideologije zapocete ratom 90 tih godina.
Samo ja prognoziram prije medustranacki pa cak i unutarstrancaki raskol u Dodikovoj stranci tvrde liberalnije struje zbog slijeda dogadaja prouzrokovanih efktima posljedica ekonomske krize, koja ce tek da dode do izrazaja u genocidnom vilajetu kao i u cijeloj BiH i medustranackim predizbornm previranjem koja ce itekako oslabiti Dodika u ovoj izbornoj godini a njegove izjave o referendumu ce biti koristene protiv njega od strane njeovih protivnika ,kao lazno obecanje i srljanje i biti ce okrivljen za ekonmsko i politicko bezbjednosno stanje koje ce biti posljedica njegovoe diktature i strahovlade,ukoliko ekonomija u genocitetu bude sve gora a sve indicije vodo tome.Slijdi plansko i nevideno sludivanje masa ,to jest predizborna kampanja i bacanje prasine u oci gladnoj i raspamecenoj raji.
Poznavajuci lucidnost velikosrpskih voda ne bi me iznenadilo da Dodik krene u secesionisticku avanturu ohrabren dijelimicnim ispunjenejm poslednjih zelja ,podijeljene i neodlucne MZ sto cini sve ove godine podilazeci velikosrbizmu.Kao da MZ nije svijesna da ona svojim popustanjem i ispunjenejm zelja Dodiku u stvari otvara sve realniju opciju mogucih sukoba,jer BH patriote nece dozvoliti raspad BiH a svaki pokusaj nas vodi u direktan konflikt.
Imajuci i vidu ponasanje HDZ- BiH na celi sa Covicem kao i predsjednicke izbore u Hrvatskoj i posljedice istih po BiH to samo govori da mi ulazimo u jako trubolentnu i nestabilnu sljedecu godinu u koja ce biti prekretnica daljeg razvoja dogadaja u BiH pa cak i regionu.
Kosovsko-Srbijanski spor pred Hagu cije rezultate /presudu koja nije obavezujuca vec samo svjetodavno pravne prirode sa politickom tezinom i poukom/ ocekujemo na proljece ce velikosrbi iskoristiti za dalju destabilizaciju BiH uz pokusaj kompezacije iguljenog Kosova.
Pripravnost i pracenje svih dogadaja nas mora drzati budne sa svim otvorenim opcijama za odgovor u slucjau da opstanak BiH bude upitan je ono o cemu se mora voditi racuna a sto nam se namece u turbulentnoj godini koja slijedi .
U jedno sam potpuno siguran i ubjeden da ne postoje sile koje bi mogle ugrozirt opstanak BiH tako da to u buducnosti nece bitna BiH,toga je MZ svijesna,upravo zbog mnogo jacih centripetalnih/patriotskih/ u odnosu na centrifugalne/neprijateljsko secesionistickih/ sile ,a ova posljednja odluka Inzka samo ubrzava dovodenja stanja u BiH pred /turning point/.
....
Neka nam je sretna nova a po BiH presudna 2010 godina,a i one koje slijede nakon nje
.....
Samo ja prognoziram prije medustranacki pa cak i unutarstrancaki raskol u Dodikovoj stranci tvrde liberalnije struje zbog slijeda dogadaja prouzrokovanih efktima posljedica ekonomske krize, koja ce tek da dode do izrazaja u genocidnom vilajetu kao i u cijeloj BiH i medustranackim predizbornm previranjem koja ce itekako oslabiti Dodika u ovoj izbornoj godini a njegove izjave o referendumu ce biti koristene protiv njega od strane njeovih protivnika ,kao lazno obecanje i srljanje i biti ce okrivljen za ekonmsko i politicko bezbjednosno stanje koje ce biti posljedica njegovoe diktature i strahovlade,ukoliko ekonomija u genocitetu bude sve gora a sve indicije vodo tome.Slijdi plansko i nevideno sludivanje masa ,to jest predizborna kampanja i bacanje prasine u oci gladnoj i raspamecenoj raji.
Poznavajuci lucidnost velikosrpskih voda ne bi me iznenadilo da Dodik krene u secesionisticku avanturu ohrabren dijelimicnim ispunjenejm poslednjih zelja ,podijeljene i neodlucne MZ sto cini sve ove godine podilazeci velikosrbizmu.Kao da MZ nije svijesna da ona svojim popustanjem i ispunjenejm zelja Dodiku u stvari otvara sve realniju opciju mogucih sukoba,jer BH patriote nece dozvoliti raspad BiH a svaki pokusaj nas vodi u direktan konflikt.
Imajuci i vidu ponasanje HDZ- BiH na celi sa Covicem kao i predsjednicke izbore u Hrvatskoj i posljedice istih po BiH to samo govori da mi ulazimo u jako trubolentnu i nestabilnu sljedecu godinu u koja ce biti prekretnica daljeg razvoja dogadaja u BiH pa cak i regionu.
Kosovsko-Srbijanski spor pred Hagu cije rezultate /presudu koja nije obavezujuca vec samo svjetodavno pravne prirode sa politickom tezinom i poukom/ ocekujemo na proljece ce velikosrbi iskoristiti za dalju destabilizaciju BiH uz pokusaj kompezacije iguljenog Kosova.
Pripravnost i pracenje svih dogadaja nas mora drzati budne sa svim otvorenim opcijama za odgovor u slucjau da opstanak BiH bude upitan je ono o cemu se mora voditi racuna a sto nam se namece u turbulentnoj godini koja slijedi .
U jedno sam potpuno siguran i ubjeden da ne postoje sile koje bi mogle ugrozirt opstanak BiH tako da to u buducnosti nece bitna BiH,toga je MZ svijesna,upravo zbog mnogo jacih centripetalnih/patriotskih/ u odnosu na centrifugalne/neprijateljsko secesionistickih/ sile ,a ova posljednja odluka Inzka samo ubrzava dovodenja stanja u BiH pred /turning point/.
Neka nam je sretna nova a po BiH presudna 2010 godina,a i one koje slijede nakon nje
- Skijash
#7489 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa @dallton nema nekakvu smislenu strategiju, njegova ideja je da se do napretka može doći i propadanjem društva jer srpski narod demografski propada brže, ove godine je na primjer u RS-u u prvi razred osnovne škole upisano 10,000 prvačića a u FBiH 24,000. Znači li to da Srbi ne čine ni trećinu od ukupnog broja stanovništva ? Ne znamo. Ali to je taj scenarij kojem se @dallton nada.Kopenhagen wrote:Ko,kako,i kad sad može natjerati Dodika na iole "ozbiljnije" promjene ustava ?Onaj ko misli da i posle oktobra 2010 dotični gospodin neće biti na vlasti u RS-u grdno se vara.Šta,čekati dok biološki ne umre ili ?Ima li ko rješenje ?
-
Kopenhagen
#7490 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Izgleda,zalud onoliki postoviSkijash wrote:Pa @dallton nema nekakvu smislenu strategiju, njegova ideja je da se do napretka može doći i propadanjem društva jer srpski narod demografski propada brže, ove godine je na primjer u RS-u u prvi razred osnovne škole upisano 10,000 prvačića a u FBiH 24,000. Znači li to da Srbi ne čine ni trećinu od ukupnog broja stanovništva ? Ne znamo. Ali to je taj scenarij kojem se @dallton nada.Kopenhagen wrote:Ko,kako,i kad sad može natjerati Dodika na iole "ozbiljnije" promjene ustava ?Onaj ko misli da i posle oktobra 2010 dotični gospodin neće biti na vlasti u RS-u grdno se vara.Šta,čekati dok biološki ne umre ili ?Ima li ko rješenje ?
- Skijash
#7491 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislim da je Zapad nažalost prihvatio "Dallton-strategiju".Kopenhagen wrote:Izgleda,zalud onoliki postoviSkijash wrote:Pa @dallton nema nekakvu smislenu strategiju, njegova ideja je da se do napretka može doći i propadanjem društva jer srpski narod demografski propada brže, ove godine je na primjer u RS-u u prvi razred osnovne škole upisano 10,000 prvačića a u FBiH 24,000. Znači li to da Srbi ne čine ni trećinu od ukupnog broja stanovništva ? Ne znamo. Ali to je taj scenarij kojem se @dallton nada.Kopenhagen wrote:Ko,kako,i kad sad može natjerati Dodika na iole "ozbiljnije" promjene ustava ?Onaj ko misli da i posle oktobra 2010 dotični gospodin neće biti na vlasti u RS-u grdno se vara.Šta,čekati dok biološki ne umre ili ?Ima li ko rješenje ?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7492 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik: Javne investicije u 2010. godini u iznosu 1,9 milijradi KM
14.12.2009. 17:11
Vlada Republike Srpske u naredne dvije godine planira da obezbijedi javne investicije u RS u iznosu od 1,9 milijardi KM, što je za tri odsto više nego u prethodnom trogodišnjem period.
Premijer Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se javne investicije baziraju na vlastitim izvorima koje Srpska ima u Investiciono-razvojnoj banci /IRB/, ali da nijedan fening od privatizacije Rafinerije nafte u Brodu i Telekoma Srpske, koji su postali i ostali osnovni segment potencijala IRB-a, nije utrošen za javnu potrošnju.
U obraćanju na javnoj raspravi o "Ekonomskoj politici za 2010. godinu", Dodik je rekao da se sva sredstva zadržavaju na bazi predviđenih programa.
Vlada, kaže Dodik, planira u predstojećem periodu izvođenje velikih investitcionih radova i u tom pogledu bitnom dinamikom gradi se autoput Banjaluka - Gradiška koji bi trebalo da bude završen u prvim mjesecima naredne godine.
"Jedini nedostatak je što u isto vrijeme neće biti završena izgradnja mosta na rijeci Savi iako su svi dogovori sa Hrvatskom, kada je riječ o tome, završeni", istakao je Dodik.
Podsjetivši da će Hrvatska projektovati i izvoditi radove na izgradnji mosta na rijeci Savi, dok će Srpska finansirati pola tih radova u visini od 34 miliona evra, za šta su već obezbijeđena sredstva kod Evropske investicione banke, Dodik je naveo da će ta gradnja mosta sigurno kasniti.
On je rekao da je na toj trasi autoputa u završnoj fazi tender za izvođača radova na petlji Mahovljani, čija je vrijednost 25 miliona evra i napomenuo da je pet miliona evra dobijeno kao donacija, dok su preostala sredstva kreditna na dugoročnoj osnovi.
Premijer Srpske naglašava da je siguran da će 2010. godine početi izgradnja trase autoputa Banjaluka - Doboj, istakavši da su završeni svi osnovni radovi što se, prije svega, odnosi na okončanje revizije izvedbenog projekta i na promjenu Zakona o eksproprijaciji.
Dodik je naveo da je 90 odsto imovinsko pravnih pitanja okončano i da je preostalo da se nešto riješi na prostoru naseljenog mjesta Laktaši.
"Vlada RS će ovih dana intenzivno raditi na tome kako bi se uvidjelo da li postoji spremnost i garancija `Štrabaga` da nastavi izgradnju ovog autoputa, a ukoliko ne postoji izražavamo spremnost i sposobnost da se to pitanje riješi na drugi način", istakao je Dodik.
Prema njegovim riječima, u isto vrijeme na području opštine Doboj počeli su pripremni radovi za izgradnju Termoelektrane Stanari i za izgradnju niza protočnih hidroelektraa na rijeci Bosni.
Dodik je najavio da će u idućoj godini 86 miliona KM iz kreditne linije Evropske investicione banke, koji će biti plasirani preko Razvojne banke, biti upućeno u lokalne zajednice za izgradnju vodovoda.
Govoreći o prelazu Čemerno za koji je Vlada izdvojila 75 miliona KM, Dodik je objasnio da će taj prelaz zbog daljih radova na probijanju tunela biti završen u 2011. godini.
Vlada Srpske, istakao je premijer RS, namjerava da zadrži aktivnost izgradnje u zdravstvenom sektoru, prije svega, Kliničkog centra u Banjaluci gdje je u toku izgradnja Radioterapijskog centra, čija je vrijednost 25 miliona evra.
Dodik kaže da je, osim ovih sredstava, Vlada RS do sada uložila 20 miliona KM u proces izgradnje i dogradnje Kliničkog centra Banjaluka, za šta je potrebno obezbijediti dodatnih 40 miliona evra da bi se kompletirala rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove.
Podsjetivši na ugovor za izgradnju opšte bolnice u Bijeljini, Dodik je napomenuo da će gradnja početi u prvim mjesecima iduće godine, kao i da će sredstva biti ulagana i u Bolnicu
Kasindo u Istočnom Sarajevu, za rekonstrukciju bolnice u Trebinju, te domova zdravlja i medicinskih službi.
Dodik je rekao da nisu zanemarljive ovogodišnje investicije Vlade RS u oblast obrazovanja u kojoj je rekonstruisano više od stotinu objekata u osnovnom, srednjem i visokom brazovanju.
Sagrađeno je 50 novih školskih objekata i dvorana za fizičku kulturu, Ekonomski fakultet na Palama za šta je, kaže premijer Dodik, Vlada izdvojila pet miliona KM, a izvršena je i rekonstrukcija zgrade Akademije nauka u Banjaluci.
"Sve su ovo investicije koje će obezbijediti da u narednoj godini imamo uposlenost realnog sektora i javni radovi su oni koji sa sobom treba da povuku ostali dio usluga i privrede RS", zaključio je premijer Dodik.
Javna rasprava o dokumentu "Ekonomska politika za 2010. godinu" održava se u Privrednoj komori RS.
Javnoj raspravi prisustvuju i potpredsjednik Vlade i ministar za ekonomske odnose i koordinaciju RS Jasna Brkić, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, ministar rada i boračko invalidske zaštite Rade Ristović, ministar finansija Aleksandar Džombić, ministar energetike, industrije i razvoja Slobodan Puhalac, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Radivoje Bratić, predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić sa saradnicima i predsjednik Saveza sindikata RS Ranka Mišić.
Javne investicije u RS 1,9 milijardi KM
Petak, 12. Juni 2009. 18:07
BANJALUKA, U Republici Srpskoj (RS) u periodu 2009/2011. godine biće realizovano 1,96 milijardi KM javnih investicija, što predstavlja rast od 3,5 odsto u odnosu na prethodni trogodišnji period, rekla je pomoćnik ministra finansija RS Radmila Mihić.
Ona je pojasnila da se radi o investicijama koje su u toku, kao i o onim za koje je obezbijeđen
ev se ponavlja ko Bora Spužić Kvaka-Podjimo u krcmu staru
e moj frajeru ti si naivan
Način sticanja vlasništva
U aprilu 2007. godine održana je javna rasprava Komisije za izlaganje sa zadatkom utvrđivanja prava na nepokretnostima Republičkog geodetskog zavoda Srbije kojoj su prisustvovali predstavnici kompanije Koling i Komercijalne banke iz Beograda.
Komisija je Komercijalnoj banci odobrila preuzimanje vlasništva od kompanije Koling nad dupleks zgradom u ulici Vaska Pope. Nakon pobjede na objavljenom tenderu Dodik je 16. maja 2007. godine sklopio ugovor s Komercijalnom bankom o kupovini jedne od dvije stambene jedinice po cijeni od 850.000 eura. Prema procjeni nekoliko agenata za nekretnine, tržišna vrijednost vile u tom periodu kretala se između 1,2 i 1,5 miliona eura, zavisno od opremljenosti.
Na upit novinara CIN-a kako je moguće da banka proda vilu za nižu cijenu od tržišne Miličević je rekao da banka ima pravo prodati kako bi zaštitila uloženi novac, te da je Dodik ponudio najbolju cijenu.
Odgovarajući na pitanje Vukote Govedarice, poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS u julu 2009. godine, premijer Dodik je rekao: "Tačno je da imam vilu u Beogradu, ali je pod hipotekom." Dodao je da ju je iznajmio jednom stranom predstavništvu i da od te kirije otplaćuje kredit.
Uvidom u pribavljenu dokumentaciju se vidi da je vila pod hipotekom na iznos od 750.767 eura. No, vrijeme dobivanja kredita i upisa hipoteke, kao i upis prava vlasništva se ne podudaraju.
Premijer Dodik je vilu kupio u maju 2007. godine. Da bi vilu mogao upisati na svoje ime, morao je platiti 850.000 eura Komercijalnoj banci.
Direktor marketinga ove banke, Milićević u telefonskom razgovoru sa novinarom CIN-a rekao je da prema važećem zakonu u Srbiji Dodik je prvo morao uplatiti novac kako bi istu mogao registrovati kao svoje vlasništvo.
"Normalno je da se kupoprodajna cijena mora uplatiti u potpunosti kako bi se prenijelo pravo vlasništva."
Također, vlasništvo se ne može upisati ukoliko nije plaćen porez na kupovinu nekretnine. Poreska uprava odbila je CIN-u dati informaciju da li je Dodik platio porez, pravdajući to Zakonom o zaštiti ličnih podataka.
Početkom novembra 2007. godine, Komisija za izlaganje je Dodiku odobrila uknjižbu vlasništva nad vilom.
Nepunih osam mjeseci kasnije, krajem juna 2008. godine, Dodik je podigao kredit kod Pavlović International banke iz Bijeljine u iznosu od 1.468.373 KM ili 750.767 eura na rok otplate od 102 mjeseca ili 8,5 godina, sa kamatnom stopom od 7 posto godišnje.
Hipoteka na vilu je upisana 19. marta 2009. godine na osnovu Rješenja Četvrtog opštinskog suda u Beogradu od 3. novembra 2008. godine.
Prema kreditnom kalkulatoru sa web stranice Pavlović International banke Dodikova mjesečna rata kredita iznosi 19.141,52 KM ili 9.786,90 eura. Prema podacima Sekretarijata Vlade RS Dodik je u 2008. godini zaradio ukupno 64.406 KM, što znači da bi za tri i pol rate kredita Dodik morao dati svoja kompletna godišnja primanja.
Dodik je u Narodnoj skupštini RS izjavio da je vilu izdao u najam jednom stranom predstavništvu, te da od te kirije otplaćuje kredit. Novinar CIN-a je kontaktirao pet agencija za nekretnine iz kojih mu je rečeno da se cijena vila te kvadrature u ovom elitnom naselju kreću od 2.000 do 5.000 eura mjesečno, pod uslovom da su kompletno namještene. U ovom trenutku cijena iznajmljivanja jednog kvadrata se kreće oko 10 eura.
Pavlović International banka je inače u vlasništvu kontroverznog biznismena iz Čikaga, porijeklom iz Popova kod Bijeljine Slobodana Pavlovića, o kojem je CIN pisao vezano za njegove poslove oko privatizacije u RS-u.
Bivša ministrica finansija RS, Svetlana Cenić kaže da je ovakav kredit gotovo nemoguć.
"Ni najjača banka u BiH, pa i šire nikada ne bi odobrila ovoliki iznos kredita jer bi time ugrozila svoju likvidnost. Pavlović International banka iz Bijeljine je minorna banka koja nema ta sredstva za plasirati", kaže Cenić.
Predstavnici Pavlović International banke nisu o ovom kreditu željeli razgovarati sa novinarom CIN-a. Sekretarijat Vlade RS-a nije odgovorio na zahtjev za razgovor sa Dodikom kojeg je uputio CIN.
ako mislis da to pali kod nas
imas dobar dribling a pravis se lud
tebe treba na sud
zar nisi sretan sto si tu
nije bolje ni u snu
i nikom nije lepse neg je nam
samo da je tako svaki dan
nogomet je prava stvar
mi smo savrseni par
stari ti i ja
mi smo kmeta dva
tebe oce volim ja
abada abada
izvini treneru nisam bio budan
nisam znao da je teren tvrd
izgubio sam loptu
fulao sam sut
nemoj mene na sud
ja sam sretan sto sam tu
nije mi bolje ni u snu

-
dallton
#7493 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nije zapad to prihvatio sto je htjeo - nego nema izbora, tako se mora...a njima svejedno ni iz dzepa ni u dzep...Skijash wrote:Mislim da je Zapad nažalost prihvatio "Dallton-strategiju".Kopenhagen wrote:Izgleda,zalud onoliki postoviSkijash wrote:
Pa @dallton nema nekakvu smislenu strategiju, njegova ideja je da se do napretka može doći i propadanjem društva jer srpski narod demografski propada brže, ove godine je na primjer u RS-u u prvi razred osnovne škole upisano 10,000 prvačića a u FBiH 24,000. Znači li to da Srbi ne čine ni trećinu od ukupnog broja stanovništva ? Ne znamo. Ali to je taj scenarij kojem se @dallton nada.
-
zuka.ba
#7494 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Najnovijim autoputom svecano je krenula prva kolona korisnika ove moderne saobracajnice....
"Prodavači iz Doboja krenuli pješke u Banjaluku kod Dodika
Prodavači na staroj robnoj pijaci u Doboju, koji već 76 dana protestuju ispred preduzeća "Autokomerc", jer im je opštinska inspekcija zapečatila objekat u kome su prodavali robu, krenuli su danas pješke u Banjaluku pred Vladu Republike Srpske (RS). "Nas 38 od 80 prodavaca krenuli smo pješke za Banjaluku gdje ćemo tražiti prijem kod predsjednika Vlade Srpske Milorada Dodika ..."

.....òce se Mile obradovati "iznedadnim" gostima...ako ne pobjegne drugom trasom prema Gradisci
"Prodavači iz Doboja krenuli pješke u Banjaluku kod Dodika
Prodavači na staroj robnoj pijaci u Doboju, koji već 76 dana protestuju ispred preduzeća "Autokomerc", jer im je opštinska inspekcija zapečatila objekat u kome su prodavali robu, krenuli su danas pješke u Banjaluku pred Vladu Republike Srpske (RS). "Nas 38 od 80 prodavaca krenuli smo pješke za Banjaluku gdje ćemo tražiti prijem kod predsjednika Vlade Srpske Milorada Dodika ..."
.....òce se Mile obradovati "iznedadnim" gostima...ako ne pobjegne drugom trasom prema Gradisci
- Bosnolog
#7495 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Milorad Dodik : Nakon Inzkovih današnjih odluka, ztaražit ćemo referendum
Postavljeno: 14/12/2009 - 18:53

• Premijer RS Milorad Dodik najavio je da će Vlada RS zatražiti od Narodne skupštine RS da zakaže posebnu sjednicu u vezi današnjih odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, te da će od parlamenta RS zatražiti da aktivira svoju raniju odluku o izjašnjavanju građana."Vlada RS ostaje privržena Ustavu BiH i RS. Ovo nije nikakva destabilizacija, ali je pitanje pravnog digniteta i suvereniteta zemlje i prava na stav RS ...
Premijer RS Milorad Dodik najavio je da će Vlada RS zatražiti od Narodne skupštine RS da zakaže posebnu sjednicu u vezi današnjih odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, te da će od parlamenta RS zatražiti da aktivira svoju raniju odluku o izjašnjavanju građana."Vlada RS ostaje privržena Ustavu BiH i RS. Ovo nije nikakva destabilizacija, ali je pitanje pravnog digniteta i suvereniteta zemlje i prava na stav RS i od toga nećemo odustati", rekao je Dodik novinarima nakon današnje vanredne sjednice Vlade. On je istakao da je pravo u BiH visoki predstavnik svojim odlukama davno suspendovao. Dodik kaže i da će Vlada narednih dana parlamentu, najverovatnije, predložiti da povuče svoju saglasnost za Visoki sudski i tužilački savjet.
Ministar pravde RS Džerard Selman rekao da Vlada ne prihvata nikakvo nametanje, posjetivši da je davno dala konstruktivne prijedoge kako izađi iz sporne situacije u BiH. On je istakao da je iznenađen odlukom visokog predstavnika, iako je bilo naznaka kakva će biti. "Veoma je čudno što je produžen mandat članu VSTS, jer je riječ o osobi koja ima dvojno državljanstvo", naveo je Selman. Vlada RS je na vanrednoj sjednici donijela 27 pravno političkih zaključaka o posljednjim odlukama visokog predstavnika. Međunarodni predstavnik Valentin Inzko donio je danas odluku o produženju mandata, na još tri godine, stranim sudijama i tužiocima u BiH koji rade na predmetima ratnih zločina, uprkos oštrom protivljenju Republike Srpske i srpskog naroda u BiH. Visoki predstavnik naglasio je da bi odlazak stranih sudija i tužilaca iz BiH u predmetima ratnih zločina u BiH ugrozio strategiju zatvaranja Haškog tribunala, što bi imalo za posljedicu ponovna svjedočenja žrtava rata.
Izvor (Kliker.info-Srna)
Postavljeno: 14/12/2009 - 18:53

• Premijer RS Milorad Dodik najavio je da će Vlada RS zatražiti od Narodne skupštine RS da zakaže posebnu sjednicu u vezi današnjih odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, te da će od parlamenta RS zatražiti da aktivira svoju raniju odluku o izjašnjavanju građana."Vlada RS ostaje privržena Ustavu BiH i RS. Ovo nije nikakva destabilizacija, ali je pitanje pravnog digniteta i suvereniteta zemlje i prava na stav RS ...
Premijer RS Milorad Dodik najavio je da će Vlada RS zatražiti od Narodne skupštine RS da zakaže posebnu sjednicu u vezi današnjih odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, te da će od parlamenta RS zatražiti da aktivira svoju raniju odluku o izjašnjavanju građana."Vlada RS ostaje privržena Ustavu BiH i RS. Ovo nije nikakva destabilizacija, ali je pitanje pravnog digniteta i suvereniteta zemlje i prava na stav RS i od toga nećemo odustati", rekao je Dodik novinarima nakon današnje vanredne sjednice Vlade. On je istakao da je pravo u BiH visoki predstavnik svojim odlukama davno suspendovao. Dodik kaže i da će Vlada narednih dana parlamentu, najverovatnije, predložiti da povuče svoju saglasnost za Visoki sudski i tužilački savjet.
Ministar pravde RS Džerard Selman rekao da Vlada ne prihvata nikakvo nametanje, posjetivši da je davno dala konstruktivne prijedoge kako izađi iz sporne situacije u BiH. On je istakao da je iznenađen odlukom visokog predstavnika, iako je bilo naznaka kakva će biti. "Veoma je čudno što je produžen mandat članu VSTS, jer je riječ o osobi koja ima dvojno državljanstvo", naveo je Selman. Vlada RS je na vanrednoj sjednici donijela 27 pravno političkih zaključaka o posljednjim odlukama visokog predstavnika. Međunarodni predstavnik Valentin Inzko donio je danas odluku o produženju mandata, na još tri godine, stranim sudijama i tužiocima u BiH koji rade na predmetima ratnih zločina, uprkos oštrom protivljenju Republike Srpske i srpskog naroda u BiH. Visoki predstavnik naglasio je da bi odlazak stranih sudija i tužilaca iz BiH u predmetima ratnih zločina u BiH ugrozio strategiju zatvaranja Haškog tribunala, što bi imalo za posljedicu ponovna svjedočenja žrtava rata.
Izvor (Kliker.info-Srna)
-
Kopenhagen
#7496 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa @dallton nema nekakvu smislenu strategiju, njegova ideja je da se do napretka može doći i propadanjem društva jer srpski narod demografski propada brže, ove godine je na primjer u RS-u u prvi razred osnovne škole upisano 10,000 prvačića a u FBiH 24,000. Znači li to da Srbi ne čine ni trećinu od ukupnog broja stanovništva ? Ne znamo. Ali to je taj scenarij kojem se @dallton nada.[/quote]
Izgleda,zalud onoliki postovi
[/quote]
Mislim da je Zapad nažalost prihvatio "Dallton-strategiju".[/quote]
nije zapad to prihvatio sto je htjeo - nego nema izbora, tako se mora...a njima svejedno ni iz dzepa ni u dzep...[/quote]"Njima u džep" moj dalltone
Izgleda,zalud onoliki postovi
Mislim da je Zapad nažalost prihvatio "Dallton-strategiju".[/quote]
nije zapad to prihvatio sto je htjeo - nego nema izbora, tako se mora...a njima svejedno ni iz dzepa ni u dzep...[/quote]"Njima u džep" moj dalltone
- Maraschino
#7497 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
grany-smith wrote:Slažem se.
Mnogi u BiH misle da su im stranci prijatelji.
Milo je uvidio to i ne želi njihovo prisustvo.
Stranci da su željeli Bosnu napravit po volji svih građana,mogli su.
Ima li su svu aparaturu i ovlasti u rukama.
Stranci go home.
Mnogi u BiH misle da su im stranci prijatelji. (tacno)
Milo je uvidio to i ne želi njihovo prisustvo. (netacno)
Milo je digao prasinu prije nego sto je donesena odluka. Zasto ? Da utvrdi pazar. Prijeti sa 2 (dva) referenduma. Zasto ? Da uplasi MZ eskalacijom i samim time ostanak MZ i OHR-a koji ce ga stititi i njega i onaj njegov entitet. Zna Dodik da kod nas nema plaho diplomatije, jedan pogresan korak i eto krvoprolica sa nesagledivim posledicama a on zna da je i njemu i genocidnom entitetu tada kraj. Ovako, nase mlake mudonje po sarajevu moljakaju jos uvijek MZ kao da ostanu i kao time je BiH zasticena. Od koga je ugrozena ? Od njih samih i Dodikovih fashista.
- kamen spoticanja
#7498 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
tacna informacija je 6500 osnovaca u manjem entitetuSkijash wrote:Pa @dallton nema nekakvu smislenu strategiju, njegova ideja je da se do napretka može doći i propadanjem društva jer srpski narod demografski propada brže, ove godine je na primjer u RS-u u prvi razred osnovne škole upisano 10,000 prvačića a u FBiH 24,000. Znači li to da Srbi ne čine ni trećinu od ukupnog broja stanovništva ? Ne znamo. Ali to je taj scenarij kojem se @dallton nada.Kopenhagen wrote:Ko,kako,i kad sad može natjerati Dodika na iole "ozbiljnije" promjene ustava ?Onaj ko misli da i posle oktobra 2010 dotični gospodin neće biti na vlasti u RS-u grdno se vara.Šta,čekati dok biološki ne umre ili ?Ima li ko rješenje ?
no nije to vazno
milorade kralju nas,sahu nas,daj nam
daj nam referendum,daj molim te
daj konkretnu akciju,daj sta bilo,daj evo dobrovoljno se javljam,donirat cu 850 hiljada olovaka pucanstvu u manjem entitetu,nek svi glasaju,svi i djeca i zene,i oni iz haaga,i oni iz zemuna
-
dallton
#7499 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a sto nije super u danim okolnostima? imas srbe 80posto skrhane oko banja luke, znaci buduci nagorno karabah je vec otprilike odredjen populacijski...Lustracija! wrote:E to je! Ali hebo to! Ostatak plana je super!Kopenhagen wrote:Nemam ja kad čitati sve tvoje postove,ali hajde ti meni sad fino reci šta sad ? Ko,kako,i kad sad može natjerati Dodika na iole "ozbiljnije" promjene ustava ?Onaj ko misli da i posle oktobra 2010 dotični gospodin neće biti na vlasti u RS-u grdno se vara.Šta,čekati dok biološki ne umre ili ?Ima li ko rješenje ?dallton wrote:naravno da je ok, cak stavise super -ako nisi primjetio ja sinoc napisao na ovoj temi da ce se bas to desiti i da jos trebamo da poguramo dodu da izbaci ohr iz zemlje cim prije tim bolje, jer ga oni i stite...de bogati citaj ranije postove prije nego pocnes iznositi misljenja i postavljati pitanja
Baš me interesuje Bakir večeras.Gledaj moj dalltone i možda ti nešto bude jasnije.
@maraschino - ne mole ti ovi bosanski politicari ostanak mz-a bas kako izgleda - i oni znaju ovo isto sto i ja pricam, samo sto i mz zna al ko vele da jos malo sebi produzimo vrijeme, a znamo svakako da uzmicemo korak po korak i kraj im je jasan...ma da se dalje ne zezamo, sto reko @zavrzlama rahat patnja dok se dalje demografske promjene ne zazive, a mz se na svoju zalost vec pomirila da ce ostaviti bih u amanet bosancima, sve ostalo je pusiona...
@kamen_spoticanja, evo od mene prijedlozi za temu referenduma
1. "da li ste za to da napakostimo srbomrscima (dalltonu pogotovo) sa sa-x foruma tako sto cemo glasati ni za sta? DA/NE"
2. "da li je kosovo dio srbije? DA/NE"
3. "da li je potreban kredit za nove traktore? DA/NE"
eto moze biti jos tema kad se raspise referendum
- konrad
#7500 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Postoji li link za izvor te informacije ?kamen spoticanja wrote:tacna informacija je 6500 osnovaca u manjem entitetuu FBIH nesto malo manje od 24 hiljade