Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa zar se to misli da ljudi koji treba da znaju šta se konkretno radi u državi BIH ne znaju nego čekaju nekakve novinare da objave?
Kako rekoh,sama tema je "neko protiv nekog" a na ovim proizvodima je u narednih 20-30 godina jedino bitno da se dobro zaradi.
Ako neko misli da se u dogledno vrijeme može zapucati u BIH ovim proizvodima, nešto sumnjam da će generacija "buljatora u ekrane pametnih telefona" biti voljna povlačiti se po blatu bosanskih planina.
zigzag wrote:Pa zar se to misli da ljudi koji treba da znaju šta se konkretno radi u državi BIH ne znaju nego čekaju nekakve novinare da objave?
Kako rekoh,sama tema je "neko protiv nekog" a na ovim proizvodima je u narednih 20-30 godina jedino bitno da se dobro zaradi.
Ako neko misli da se u dogledno vrijeme može zapucati u BIH ovim proizvodima, nešto sumnjam da će generacija "buljatora u ekrane pametnih telefona" biti voljna povlačiti se po blatu bosanskih planina.
to ti guslaj ovim srpskim politicarima sto svako malo guslaju o promjenama granica izmedju BiH i srbije.
zigzag wrote:Pa zar se to misli da ljudi koji treba da znaju šta se konkretno radi u državi BIH ne znaju nego čekaju nekakve novinare da objave?
to ti guslaj ovim srpskim politicarima sto svako malo guslaju o promjenama granica izmedju BiH i srbije.
Ma kakvi.
Oni na guslanju zarađuju lijepe cifre. I guslaju već skoro 25 godina. Kao i ostali političari drugih boja novčanika
archi_a wrote:Tako je kad vlada jednoumlje. Prošle godine je miloradu falilo nešto ovakvo na sletu i odlučili su da treba da imaju. Oni su ovo morali napraviti do danas. Izdata je naredba, poslan je kontakt iz mup-a, sredstva za proizvod su navučena i plaćena iz kase i pravi miško.
Ta info o panterima je interesantna. Meni lično objašnjava i sam izgled vozila. Inače su ti "panteri" bili poznati po posebnom voznom parku. Naime, u sklopu jedinice su imali radionicu u kojoj su konstruisali razna vozila za svoje namjene. Sjekli, varili, nadograđivali.
Što se tiče" despota" mislim da su ipak malo pretjerali sa visinom i siluetom, a i same "prave linije" vozila sa sasvim malim zakrivljenima su kao mamac za protuoklop. Naravno, godina za konstruisanje i izvoženje vozila na ulicu je impozantna, a uvijek se mogu uraditi prepravke na oklopu.
archi_a wrote:Ta info o panterima je interesantna. Meni lično objašnjava i sam izgled vozila. Inače su ti "panteri" bili poznati po posebnom voznom parku. Naime, u sklopu jedinice su imali radionicu u kojoj su konstruisali razna vozila za svoje namjene. Sjekli, varili, nadograđivali.
ja ozbiljno mislim da bi stvarno trebalo imati dva plana.
a. bjez u njemacku
b. ako pod a. propadne budi spreman u svakom pogledu da se branis
ako neko ima jos kakav plan nek slobodno doda.
preselit se u bihac i biti blizu granice za pocetak.
I onda ko kurd hodati po bijelome svijetu i svugdje biti građanin drugog reda. Ja ipak mislim da bi drugo poluvrijrme trebalo iskoristiti za obracun sa kriminalcima u vlastitim redovima a cetnicima pojasniti neke stvari.
Dajte se uozbiljite kolege. Rat iz 92 se ne moze ponoviti. Jebe se cetaljima za opsadom Sarajva, jebe im se za Tuzlom i Zenicom. Oni su skoro pa uzeli sto su htjeli. Izadju na granice entiteta i to je to.
insomnia78 wrote:Dajte se uozbiljite kolege. Rat iz 92 se ne moze ponoviti. Jebe se cetaljima za opsadom Sarajva, jebe im se za Tuzlom i Zenicom. Oni su skoro pa uzeli sto su htjeli. Izadju na granice entiteta i to je to.
neki novi sukob sigurno ne bi licio na na onaj devedesetih. da traje 3-4 godine nema teoretske sanse. sve bi se rijesilo u mnogo kracem vremenu.
podjela ili novo uredjenje BiH zavisi od toga sta ko bude kontrolisao. budu li vladine snage iz sarajeva drzali brcko od podjele nista. budu li brcko drzali separatisti podjela je moguca. naravno treba uzeti u obzir da i strani faktor ima svoje vidjenje granica na balkanu.
prica da srbi imaju sta im treba ne pije vode. upravo su oni ti koji moraju poceti sukob da bi preuzeli brcko i protjerali bosnjake a mozda i hrvate iz istog.
naivno je vjerovati da ce se ratovati u brckom a u doboju i zvorniku bi se ispijale kaHve.
Prema njegovim riječima, od ideje do današnje promocije prošla je godina dana, a u razvoju vozila učestvovalo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske.
meni je ovo dovoljno.
bitnije je to sto je milorad prvi opremio svoju policiju oklopnim vozilima. vozilo ima oznake policije er esa i borbenu stanicu 12.7 mm. isto kao sto je opremio policiju dugim cijevima.
sad treba ovo razvlaciti po medijima citavu sedmicu. kako su ponovo naoruzani do zuba. kako je federacija totalno inferiorna kako se nista slicno ne radi u vecem entitetu.
sjecam se da je fadil najavio da bi prvi oklopnjaci trebali izaci krajem prosle gidine. srecom pa nisu. a mozda su oklopnjaci gotovi ali su dzentelmenski pustali milorada.
sad niko nema nikakvog argumenta protiv da se za federalnu policiju nabavi 10.000-20.000 dugih cijevi i 100-200 oklopnjaka naoruzanih sa 12.7 mm.