BH vojna industrija i naoruzanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vojna industrija BiH

Treba se razvijati prvenstveno radi ekonomskih razloga
399
31%
Treba se razvijati prvenstveno radi sigurnosnih razloga
782
60%
Ne treba da se razvija jer rat je zlo
77
6%
Nemam stav
11
1%
Briga me
39
3%

Total votes: 1308

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7476 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mk ultra »

155_mm wrote:
zigzag wrote:čekam etikete....

A usput može i koja tehnička karakteristika pomenutog vozila....
pa procitaj tekst koji si linkovao tamo sve pise.

pise da je od ideje do gotovog proizvoda oklopnjaka proslo godinu dana. to ni patrija nije u stanju izvesti za ovakav oklopnjak.

pise da proizvode linije za proizvodnju municije. to rade jos 2-3 zemlje u svijetu.

pisu da proizvode i pistolj i uredjajs za deminiranje.

znaci pistolj, oklopnjak, masine za izradu municije i deminerski stroj, sve iz jedne fabrike. pa to nigdje na svijetu nema.

:lol:
sve ima negdje u susjednoj državi, ovdje se BREndira

u goraždu prave neke mašine za municiju, ne sve
ima i firma u sklopu pobjede
zigzag

#7477 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by zigzag »

Pa zar se to misli da ljudi koji treba da znaju šta se konkretno radi u državi BIH ne znaju nego čekaju nekakve novinare da objave?

Kako rekoh,sama tema je "neko protiv nekog" a na ovim proizvodima je u narednih 20-30 godina jedino bitno da se dobro zaradi.

Ako neko misli da se u dogledno vrijeme može zapucati u BIH ovim proizvodima, nešto sumnjam da će generacija "buljatora u ekrane pametnih telefona" biti voljna povlačiti se po blatu bosanskih planina.
155_mm

#7478 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

zigzag wrote:Pa zar se to misli da ljudi koji treba da znaju šta se konkretno radi u državi BIH ne znaju nego čekaju nekakve novinare da objave?

Kako rekoh,sama tema je "neko protiv nekog" a na ovim proizvodima je u narednih 20-30 godina jedino bitno da se dobro zaradi.

Ako neko misli da se u dogledno vrijeme može zapucati u BIH ovim proizvodima, nešto sumnjam da će generacija "buljatora u ekrane pametnih telefona" biti voljna povlačiti se po blatu bosanskih planina.
to ti guslaj ovim srpskim politicarima sto svako malo guslaju o promjenama granica izmedju BiH i srbije.
1GB

#7479 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 1GB »

Nego, jesu ovaj trz-ov rpg i taj srpski kamioncic onako kompatibilni? :mrgreen:
zigzag

#7480 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by zigzag »

155_mm wrote:
zigzag wrote:Pa zar se to misli da ljudi koji treba da znaju šta se konkretno radi u državi BIH ne znaju nego čekaju nekakve novinare da objave?

to ti guslaj ovim srpskim politicarima sto svako malo guslaju o promjenama granica izmedju BiH i srbije.
Ma kakvi.

Oni na guslanju zarađuju lijepe cifre. I guslaju već skoro 25 godina. Kao i ostali političari drugih boja novčanika
asker

#7481 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by asker »

Ovakva vozila pravi i Habib u garazi u Idlibu. Polahko s kurcenjem.
zigzag

#7482 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by zigzag »

Da vidiš kakve ovdje dronove prave. Oni iz marat al numana su za ove igračke.

Nego dosadilo mi ratovat. Odo ja kući....
155_mm

#7483 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

zigzag wrote:Da vidiš kakve ovdje dronove prave. Oni iz marat al numana su za ove igračke.

Nego dosadilo mi ratovat. Odo ja kući....
ti si svoje odradio.
nepoznati988

#7484 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by nepoznati988 »

zigzag wrote:čekam etikete....

A usput može i koja tehnička karakteristika pomenutog vozila....
Haj ti malo setaj.
nepoznati988

#7485 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by nepoznati988 »

1GB wrote:Nego, jesu ovaj trz-ov rpg i taj srpski kamioncic onako kompatibilni? :mrgreen:
:lol:
argyle

#7486 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by argyle »

archi_a wrote:Tako je kad vlada jednoumlje. Prošle godine je miloradu falilo nešto ovakvo na sletu i odlučili su da treba da imaju. Oni su ovo morali napraviti do danas. Izdata je naredba, poslan je kontakt iz mup-a, sredstva za proizvod su navučena i plaćena iz kase i pravi miško.
ko stoji iza svega toga
http://www.capital.ba/oruzje-gradjana-s ... -namibiji/

Slavenko Ristic je inace bivsi pripadnik Pantera iz Bijeljine.
http://trb.ba
http://www.macrohard.ba
http://www.elwglobal.com
MH-05 za Oružane snage BiH / MH-05 for Armed Forces of BiH
Image
https://infobijeljina.com/vijesti/trb-b ... HBtUWZcvkc
archi_a

#7487 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by archi_a »

Ta info o panterima je interesantna. Meni lično objašnjava i sam izgled vozila. Inače su ti "panteri" bili poznati po posebnom voznom parku. Naime, u sklopu jedinice su imali radionicu u kojoj su konstruisali razna vozila za svoje namjene. Sjekli, varili, nadograđivali.
Što se tiče" despota" mislim da su ipak malo pretjerali sa visinom i siluetom, a i same "prave linije" vozila sa sasvim malim zakrivljenima su kao mamac za protuoklop. Naravno, godina za konstruisanje i izvoženje vozila na ulicu je impozantna, a uvijek se mogu uraditi prepravke na oklopu.
argyle

#7488 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by argyle »

archi_a wrote:Ta info o panterima je interesantna. Meni lično objašnjava i sam izgled vozila. Inače su ti "panteri" bili poznati po posebnom voznom parku. Naime, u sklopu jedinice su imali radionicu u kojoj su konstruisali razna vozila za svoje namjene. Sjekli, varili, nadograđivali.
Opsirnije o njihovom voznom parku na
http://www.srpskioklop.paluba.info/bije ... t_srb.html

Medju firme na cijem je celu Ristic zaboravih dodati i link za ovaj sajt BRATUNAC INTERNATIONAL HOLDINGS
https://www.bih.ae/

Za nekoga ko se borio protiv BIH mislim da mu je previse Bosne u ovim adresama sajtova, te ".ba" te "BIH" na sve strane.
moa

#7489 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by moa »

155_mm wrote:a sad salu na stranu.

ja ozbiljno mislim da bi stvarno trebalo imati dva plana.
a. bjez u njemacku
b. ako pod a. propadne budi spreman u svakom pogledu da se branis

ako neko ima jos kakav plan nek slobodno doda.
preselit se u bihac i biti blizu granice za pocetak.
nepoznati988

#7490 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by nepoznati988 »

moa wrote:
155_mm wrote:a sad salu na stranu.

ja ozbiljno mislim da bi stvarno trebalo imati dva plana.
a. bjez u njemacku
b. ako pod a. propadne budi spreman u svakom pogledu da se branis

ako neko ima jos kakav plan nek slobodno doda.
preselit se u bihac i biti blizu granice za pocetak.
I onda ko kurd hodati po bijelome svijetu i svugdje biti građanin drugog reda. Ja ipak mislim da bi drugo poluvrijrme trebalo iskoristiti za obracun sa kriminalcima u vlastitim redovima a cetnicima pojasniti neke stvari.
swanfilter

#7491 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by swanfilter »

Da je tako lako preci i prebjeci, Krajina bi 93 bila prazna. Bez obzira sto danas ne bi bilo SAO ..
insomnia78

#7492 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Dajte se uozbiljite kolege. Rat iz 92 se ne moze ponoviti. Jebe se cetaljima za opsadom Sarajva, jebe im se za Tuzlom i Zenicom. Oni su skoro pa uzeli sto su htjeli. Izadju na granice entiteta i to je to.
normala brate

#7493 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by normala brate »

insomnia78 wrote:Dajte se uozbiljite kolege. Rat iz 92 se ne moze ponoviti. Jebe se cetaljima za opsadom Sarajva, jebe im se za Tuzlom i Zenicom. Oni su skoro pa uzeli sto su htjeli. Izadju na granice entiteta i to je to.
Može se samo pokolj desiti u istočnom
insomnia78

#7494 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Jah
155_mm

#7495 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@normala brate

"brate" to sto pises nije nikakva normala. zamolio bih te da obrises taj post.
155_mm

#7496 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

neki novi sukob sigurno ne bi licio na na onaj devedesetih. da traje 3-4 godine nema teoretske sanse. sve bi se rijesilo u mnogo kracem vremenu.
podjela ili novo uredjenje BiH zavisi od toga sta ko bude kontrolisao. budu li vladine snage iz sarajeva drzali brcko od podjele nista. budu li brcko drzali separatisti podjela je moguca. naravno treba uzeti u obzir da i strani faktor ima svoje vidjenje granica na balkanu.
155_mm

#7497 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

prica da srbi imaju sta im treba ne pije vode. upravo su oni ti koji moraju poceti sukob da bi preuzeli brcko i protjerali bosnjake a mozda i hrvate iz istog.

naivno je vjerovati da ce se ratovati u brckom a u doboju i zvorniku bi se ispijale kaHve.
insomnia78

#7498 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Ti bgm ko da si prespavo citavu istoriju. Kad je njima bio problem zapoceti rat?
155_mm

#7499 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

sto se tice oklopnjaka ne bih komentarisao.
Prema njegovim riječima, od ideje do današnje promocije prošla je godina dana, a u razvoju vozila učestvovalo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske.
meni je ovo dovoljno.

bitnije je to sto je milorad prvi opremio svoju policiju oklopnim vozilima. vozilo ima oznake policije er esa i borbenu stanicu 12.7 mm. isto kao sto je opremio policiju dugim cijevima.

sad treba ovo razvlaciti po medijima citavu sedmicu. kako su ponovo naoruzani do zuba. kako je federacija totalno inferiorna kako se nista slicno ne radi u vecem entitetu.
155_mm

#7500 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

sjecam se da je fadil najavio da bi prvi oklopnjaci trebali izaci krajem prosle gidine. srecom pa nisu. a mozda su oklopnjaci gotovi ali su dzentelmenski pustali milorada.

sad niko nema nikakvog argumenta protiv da se za federalnu policiju nabavi 10.000-20.000 dugih cijevi i 100-200 oklopnjaka naoruzanih sa 12.7 mm.
Post Reply