iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iSwagga

#7476 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

IlijaLadin wrote:Ljudi, iako je teško očekivati da je osim kod operatera uskoro moguće otključavanje, kada se pojavi neki unlock za
iPhone 4, 04.12.01 firmwareom i 5.1.1. iOS-om - javite ;)

Ne daje mi se 200 KM.
Na koji operater ti je zakljucan?
sirocco

#7477 Re: iPhone - All about

Post by sirocco »

Bubalo1 wrote:A ima milion onih zastitnih ne mogu naci pravi onaj "orginal" i da je zamjenski .. I ako nadjem zamjenski nema znaka i nista samo bijel ..

Code: Select all

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=iphone+3g+back+housing+white&_sacat=0
:mrgreen: :dance:
IlijaLadin

#7478 Re: iPhone - All about

Post by IlijaLadin »

tele2 swe
iSwagga

#7479 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

IlijaLadin wrote:tele2 swe
Uh, taj operater je jedan od najskupljih za factory unlock. Ako ti se ne daju silne pare za unlock nemas druge opcije nego cekati (ili prodati ga za male pare).
Ady88

#7480 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Son1 wrote:
Duge wrote:
Son1 wrote:@chukie meni nit je stiglo onih tvojih 500, niti su mi poslali kupon tj. "isplatu".
Htio sam odma da provjerim je l' radi ili ne, ali evo prosla su 2 dana i nista ne dolazi.
Na aplikaciji mi i dalje pokazuje broj bodova koji sam imao, tj. nisu mi skinuli bodove.
Prvi put kad kliknes na redeem trazi da ukucas email. Drugi put kada kliknes dobijas lovu :).
Ja sam do sada nakucao $15 za iTunes i $5 za Amazon
Pa gdje si do sad bio da mi to kazes :D
Salim se, hvala :D
Kod mene nema aplikacija vec 2 dana, tako da cu isplatit ovih 10 i kupit bumper, sticker i postolje za iPhone :lol:

@chukie izgleda da prvi put nije obracunalo ono 500, evo je l' ti sad stiglo ?
Drug mozes li na brzinu objasniti ako imas vremena kako ide ovo sa amazon.com, kontam da za 10$ uzmem nesto za telefon, recimo zastitne folije iz USA, da li placam postarinu, kad se registrujem dovoljno je upisati gift broj koji mi ovi dadnu ili ima nekih caka?
61617

#7481 Re: iPhone - All about

Post by 61617 »

Pomoc:

Imam Iphone 3G i u zadnje vrijeme me je poceo malo nervirat.

Naime, kad sam na internetu (Wi-Fi) u po frke me izbaci iz stranice.

Takodje kad koristim Instagram, takodje me samo izbaci, isto se desava i sa igricama...

U glavnom, skoro sta god da radim samo izbacuje...

Da li da ja njega ''izbacim'' za sva vremena ili ima neke pomoci ? :x

Version: 4.2.1 (8C148)
Carrier: 9.0
Model: MB500T
Mustang1

#7482 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

sirocco wrote:
Bubalo1 wrote:A ima milion onih zastitnih ne mogu naci pravi onaj "orginal" i da je zamjenski .. I ako nadjem zamjenski nema znaka i nista samo bijel ..

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=iphone+3g+back+housing+white&_sacat=0
A meni ni na kraj pameti da kucam housing umjesto cover :D Ali vidis kako i na ovim slikama ima prekrivena pozadina da se ne vidi sta pise i ima li jabuka :D Pitao sam par ovih prodavaca kakva je pozadina i niko ne odgovara :D
zenny

#7483 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

61617 wrote:Pomoc:

Takodje kad koristim Instagram, takodje me samo izbaci, isto se desava i sa igricama...

moze biti da ti je u procesima dosta aplikacija upaljeno i dok rade u pozadini one uzimaju ram, a on kad se spusti nisko onda ukine sam aplikaciju... bar ja sam tako skont'o
pokusaj ukidat aplikacije manuelno kad zavrsis s njima pa probaj.. to ide preko onog sbb settings, ili kako vec (nemam iphone trenutno da vidim)
sema911

#7484 Re: iPhone - All about

Post by sema911 »

iSwagga wrote:
IlijaLadin wrote:Ljudi, iako je teško očekivati da je osim kod operatera uskoro moguće otključavanje, kada se pojavi neki unlock za
iPhone 4, 04.12.01 firmwareom i 5.1.1. iOS-om - javite ;)

Ne daje mi se 200 KM.
Na koji operater ti je zakljucan?
ako budes prodavo tel javi se dogovorimo se
61617

#7485 Re: iPhone - All about

Post by 61617 »

.
Last edited by 61617 on 05/09/2012 13:07, edited 1 time in total.
61617

#7486 Re: iPhone - All about

Post by 61617 »

zenny wrote:
61617 wrote:Pomoc:

moze biti da ti je u procesima dosta aplikacija upaljeno i dok rade u pozadini one uzimaju ram, a on kad se spusti nisko onda ukine sam aplikaciju... bar ja sam tako skont'o
pokusaj ukidat aplikacije manuelno kad zavrsis s njima pa probaj.. to ide preko onog sbb settings, ili kako vec (nemam iphone trenutno da vidim)
Jel mozes objasniti malo poblize gdje se to pogasi, kad budes imao pri ruci IPhone... ?
Irm@

#7487 Re: iPhone - All about

Post by Irm@ »

eh dragi forumasi jedno zensko treba pomoc u vezi Iphone 4 :-D :D :oops:
ovako od prosle sedmice poceo mi je gutati bateriju..npr sinoc prije spavanja se napunion jutros kad sam se probudila baterija na 46% :shock: :?
u svakom slucaju moram ga puniti namjanje jednom dnevno cak i kad ga ne koristim ekstenzivno..a ako ga koristim (alikacije i sl) onda i dva puta dnevno) sto svakako nije uredu..
na ovim inostranim forumima sam citala da dosta ljudi je imalo taj problem pa ga je rjesilo uklanjanjem kalendara pa restart i sl..ili privremenim brisanjem mail-a jer se nakupi cache..
razmisljala sam i da ga nosim na reinstall ali kako sam opet citala nekima to nije rijesilo problem...
je li neko od vas imao slican problem i kako ste to rijesili?
hvala :)
zemomak

#7488 Re: iPhone - All about

Post by zemomak »

Mozda ti neka aplikacija vuce, da li ti nocu bude upaljen wifi ili 3g?

Tapatalk via iPhone 4s
sirocco

#7489 Re: iPhone - All about

Post by sirocco »

Bubalo1 wrote:
sirocco wrote:

A meni ni na kraj pameti da kucam housing umjesto cover :D Ali vidis kako i na ovim slikama ima prekrivena pozadina da se ne vidi sta pise i ima li jabuka :D Pitao sam par ovih prodavaca kakva je pozadina i niko ne odgovara :D

ja sam narucivao kompletan zadnji dio , posto mi se bio pokvario power button , i bilo je sve uredu (jabuka i ostalo)

to je sa ovog linka cini mi se

http://www.ebay.com/itm/Complete-Back-Housing-Cover-Case-Assembly-For-Apple-iPhone-3G-16GB-White-New-/271007368107?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f194c43ab
sirocco

#7490 Re: iPhone - All about

Post by sirocco »

Irm@ wrote:eh dragi forumasi jedno zensko treba pomoc u vezi Iphone 4 :-D :D :oops:
ovako od prosle sedmice poceo mi je gutati bateriju..npr sinoc prije spavanja se napunion jutros kad sam se probudila baterija na 46% :shock: :?
u svakom slucaju moram ga puniti namjanje jednom dnevno cak i kad ga ne koristim ekstenzivno..a ako ga koristim (alikacije i sl) onda i dva puta dnevno) sto svakako nije uredu..
na ovim inostranim forumima sam citala da dosta ljudi je imalo taj problem pa ga je rjesilo uklanjanjem kalendara pa restart i sl..ili privremenim brisanjem mail-a jer se nakupi cache..
razmisljala sam i da ga nosim na reinstall ali kako sam opet citala nekima to nije rijesilo problem...

to je neka softverska greska , i meni se desavalo na 3gs-u , pokusavao sam sa brisanjem aplikacija i tweakova sa cydie al nista , i onda nabacim ponovo 5.1.1. i evo sad drzi po 3 dana
azdralovic

#7491 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Irm@ wrote:eh dragi forumasi jedno zensko treba pomoc u vezi Iphone 4 :-D :D :oops:
na 4ci najvise baterije ti vuce navigacija (a ona se pali kad god otvoris compas,maps,slikas kamerom, i cak za podesavanje vremenske zone)
preporucujem da odes u settings-location services i tu pogledaj pored kojih aplikacija ti stoji onaj znak kao strelica, ako je ljubicast znaci da ti aplikacija trenutno koristi gps, ako je siv znaci da je u zadnje vrijeme koristila(zadnja 24h)... ako je tu sve ok, tj nijedna aplikacija nije koristila gps bez tvog znanja onda skrolas na dno te stranice i imas system services, unutar system services na dnu imas status bar icon i obavezno je prebaci na on... default opcija je da kada neka sistemska aplikacija trazi gps to se nigdje ne ocituje,a kada prebacis status bar icon na on, bilo sta da pokusa koristiti gps imat ces oznaku gore pored baterije... meni je jedno vrijeme setting time zone opcija konstantno koristila gps i bas kao kod tebe baterija se prilicno brzo trosila, a od kada sam ugasio tu opciju situacija se znatno popravila(isto mogu uzrokovati i cell network search, diagnostics & usage kao i location-based iAds)
zenny

#7492 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

hoce li neko povoljno prodat 3g ili 3gs, ono na piku se ne zna ko pije ko placa :-) moze i sa nekim kvarom, napuknucem i tako to..
GaRGa

#7493 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

zenny wrote:hoce li neko povoljno prodat 3g ili 3gs, ono na piku se ne zna ko pije ko placa :-) moze i sa nekim kvarom, napuknucem i tako to..
3gs 16 gb fabricki otkljucan zvucnik vise ne radi nego sto radi za 280 KM ako hoces
zenny

#7494 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

GaRGa wrote:
zenny wrote:hoce li neko povoljno prodat 3g ili 3gs, ono na piku se ne zna ko pije ko placa :-) moze i sa nekim kvarom, napuknucem i tako to..
3gs 16 gb fabricki otkljucan zvucnik vise ne radi nego sto radi za 280 KM ako hoces
a i ti ga pretjera malo... pa za toliko se moze uzeti ispravan i solidno ocuvan :-D hvala na ponudi svakako

nudite na privatno da ne zachatavamo ovdje..
lozze

#7495 Re: iPhone - All about

Post by lozze »

Ja sam prije 2 mjeseca prodao svoj 3gs fabricki 32GB za 430KM tako da mi je ta cijena ok sto je ponudjena

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
mirzarb

#7496 Re: iPhone - All about

Post by mirzarb »

Mozda je vec bilo pitanje ali..
Imam problem sa kontaktima, ako sam ja npr ukucao nekoga kao 061 555 555 - kada me on zove prikazuje se samo 0038761555555 , to jest ne prepoznaje ga.. Isto tako i kad mi poruka stigne. Ima li neki način da to promjenim ili inace kontakte da memorišem sa pozivnim ? :)
Chuckie

#7497 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Vjerovatno trebaš CallerID fix sa Cydie.
pinokio04

#7498 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

mirzarb wrote:Mozda je vec bilo pitanje ali..
Imam problem sa kontaktima, ako sam ja npr ukucao nekoga kao 061 555 555 - kada me on zove prikazuje se samo 0038761555555 , to jest ne prepoznaje ga.. Isto tako i kad mi poruka stigne. Ima li neki način da to promjenim ili inace kontakte da memorišem sa pozivnim ? :)
Memoriši kontakte sa pozivnim i riješićeš problem
+387 61 ... ...
Mustang1

#7499 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: Ko ce ih sve prebacivati ? Navici ces se .. Meni uvijek bilo mrsko skidati to sto treba i evo vec dvije godine koristim tako skoro ni jedan broj kada zove ne pise ime neko 387... :D
Chuckie

#7500 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Exportuje ih sa googla u excel, ubaci +387 u dva klika i vrati na gmail te synca. Tako sam ja uradio.
Post Reply