"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
mco

#7476 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mco »

Ovo je parking B-faza AP, uvjek ima mjesta 99,9% nego pojedinci na trotoar uvijek parkiraju tako da su sto blize zgradama a i na trotoaru bas tu preko puta kod zgrada parkiraju godinama, navika nekakva i nikom nista.
pogresan smjer

#7477 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pogresan smjer »

mco wrote:Ovo je parking B-faza AP, uvjek ima mjesta 99,9% nego pojedinci na trotoar uvijek parkiraju tako da su sto blize zgradama a i na trotoaru bas tu preko puta kod zgrada parkiraju godinama, navika nekakva i nikom nista.
A i kada nema mjesta, recimo naveče, uvijek ima na parkingu iza BP pumpe.
goran16v

#7478 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Taj fenomen "moram ispred zgrade i da ga vidim s prozora" mi nikad nece bit jasan. Na mom parkingu, koji je vise puta osvanuo na ovom temi, pacijenti nema sta ne rade samo da ga uguraju na parking koji nominalno pripada nasim zgradama, penju se po trotoarima, zavlace u siblje, blato, ostavljaju pa pola da viri ma im paraju kljucem auta i lome retrovizore, izlaze na desna vrata, prze lamele dok manevrisu po 100 x da se uparkiraju/isparkiraju, a preko ceste parking koji je 2/3 haustora jednako udaljen ili blizi od haustora nego ovaj.
Cholina_Lokica

#7479 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

goran16v wrote:Taj fenomen "moram ispred zgrade i da ga vidim s prozora" mi nikad nece bit jasan. Na mom parkingu, koji je vise puta osvanuo na ovom temi, pacijenti nema sta ne rade samo da ga uguraju na parking koji nominalno pripada nasim zgradama, penju se po trotoarima, zavlace u siblje, blato, ostavljaju pa pola da viri ma im paraju kljucem auta i lome retrovizore, izlaze na desna vrata, prze lamele dok manevrisu po 100 x da se uparkiraju/isparkiraju, a preko ceste parking koji je 2/3 haustora jednako udaljen ili blizi od haustora nego ovaj.
Kod mene je parking udaljen od ulaza citavih 10-15 metara, i ono parkira na cestu, blokira ulaz :-) I uvijek ima mjesta, ali uvijek...
drama

#7480 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drama »

mco wrote:Ovo je parking B-faza AP, uvjek ima mjesta 99,9% nego pojedinci na trotoar uvijek parkiraju tako da su sto blize zgradama a i na trotoaru bas tu preko puta kod zgrada parkiraju godinama, navika nekakva i nikom nista.
mislio sam i ja da papak hoce da bude sto blize zgradi jer mu je tesko prohodat' dodatnih 10-15 metara.
al' kako ocrtase ova nova mjesta u jednosmjernim ulicama koja su bliza od trotoara na kojim parkiraju,
papci i dalje parkiraju na trotoar pored tih slobodnih mjesta koja su bliza zgradi. meni je tesko da odgonetnem
razloge, vjerovatno bi trebala psihoanaliza strucnih ljudi da nam' objasne ovaj fenomen.
Nabucco

#7481 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nabucco »

Meni nije jasno kako im nije žao auta pa se *veru* po trotoarima.. A pola parkinga prazno.. :-)
Michun

#7482 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

meni inace nije jasno kako ljudi parkiraju ispred iliti u objekat u koji moraju na 10 min.
kao pa upalio sam sva 4, samo 5 min.
parking ima gotovo na svim mjestima i cike ni naplate ako kazes idem na 5 min.
oni ispred male pravoslavne crkve, kad upale sva 4 i odu vino kupiti... :oops:
zdruzdjo

#7483 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

Ja sam nedavno oko zgrade poceo uciti papke carima uk2 ulja za kocinice+plus lak na autu. Nadjem u garazi od jarana dvije boce pa mi dade jer kod njega ide neki dot....
Parking ima mjesta za parkirati se jedno 10 auta ali likovi fino uparkiraju pa zauzmu mjesto za auto i po, ponekad i dva jebi ga da ne bi neko pored njega stao. Sa prozora sprica i fino samo poprskam. Neki dan parkirao lik a vidim sve perut po autu. Kontam
head &shoulders

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
quarterback

#7484 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

:thumbup:
archi_a

#7485 Re: "Majstori" parkiranja

Post by archi_a »

goran16v wrote:Taj fenomen "moram ispred zgrade i da ga vidim s prozora" mi nikad nece bit jasan. Na mom parkingu, koji je vise puta osvanuo na ovom temi, pacijenti nema sta ne rade samo da ga uguraju na parking koji nominalno pripada nasim zgradama, penju se po trotoarima, zavlace u siblje, blato, ostavljaju pa pola da viri ma im paraju kljucem auta i lome retrovizore, izlaze na desna vrata, prze lamele dok manevrisu po 100 x da se uparkiraju/isparkiraju, a preko ceste parking koji je 2/3 haustora jednako udaljen ili blizi od haustora nego ovaj.
Mogao sam i druge citirati ali evo, iskoristicu tvoj komentar kao slagvort. Pitao bih vas ja da li bi parkirali dalje od zgrade da su vam jednom u zivotu ukrali auto ili da su vam 100 puta u isto provalili i razbucali sto se moglo razbucati. Ja osjetio na svojoj kozi. Vjeruj mi, jebeno los osjecaj. Ovo je kao odgovor: zasto ispod ili sto blize prozoru. Uglavnom, licno se trudim da ga uvijek propisno parkiram ali ponekad je to nemoguce i da, svjesno krsim neka pravila ali u principu se potrudim da ne ugrozim nikoga, pogotovo pjesaka ili prilaz za hitnu i vatrogasce. Ali auto mi mora biti na oku. Sorry
archi_a

#7486 Re:

Post by archi_a »

zdruzdjo wrote:Ja sam nedavno oko zgrade poceo uciti papke carima uk2 ulja za kocinice+plus lak na autu. Nadjem u garazi od jarana dvije boce pa mi dade jer kod njega ide neki dot....
Parking ima mjesta za parkirati se jedno 10 auta ali likovi fino uparkiraju pa zauzmu mjesto za auto i po, ponekad i dva jebi ga da ne bi neko pored njega stao. Sa prozora sprica i fino samo poprskam. Neki dan parkirao lik a vidim sve perut po autu. Kontam
head &shoulders

To ti i nije bas pametno. Imas brate policiju pa zovi, a praviti stetu nekome. Ne znam bracaaa, nevalja. Licno ne opravdavam. I da, kad tad ces najebat, koliko god da brzo trcis. S obzirom da iskreno vjerujem da to ustvari ne radis, nego si eto samo tako napisao, kao opomenu, nema brines. ;) pozz
goran16v

#7487 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

archi_a wrote:
Mogao sam i druge citirati ali evo, iskoristicu tvoj komentar kao slagvort. Pitao bih vas ja da li bi parkirali dalje od zgrade da su vam jednom u zivotu ukrali auto ili da su vam 100 puta u isto provalili i razbucali sto se moglo razbucati. Ja osjetio na svojoj kozi. Vjeruj mi, jebeno los osjecaj. Ovo je kao odgovor: zasto ispod ili sto blize prozoru. Uglavnom, licno se trudim da ga uvijek propisno parkiram ali ponekad je to nemoguce i da, svjesno krsim neka pravila ali u principu se potrudim da ne ugrozim nikoga, pogotovo pjesaka ili prilaz za hitnu i vatrogasce. Ali auto mi mora biti na oku. Sorry
A kad su ti ga provalili i razbucali jel bio na nekom parkingu i ispod necijih prozora? To sto ti auto mora biti na oku te ne cini nimalo manjim "majstorom" parkiranja (citaj izmedju redova), zato najbolje ostemaj ulazna vrata i u haustor - tamo ces biti najsigurniji.
zdruzdjo

#7488 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

archi_a wrote:
zdruzdjo wrote:Ja sam nedavno oko zgrade poceo uciti papke carima uk2 ulja za kocinice+plus lak na autu. Nadjem u garazi od jarana dvije boce pa mi dade jer kod njega ide neki dot....
head &shoulders

To ti i nije bas pametno. Imas brate policiju pa zovi, a praviti stetu nekome. Ne znam bracaaa, nevalja. Licno ne opravdavam. I da, kad tad ces najebat, koliko god da brzo trcis. S obzirom da iskreno vjerujem da to ustvari ne radis, nego si eto samo tako napisao, kao opomenu, nema brines. ;) pozz
Iskreno radim. Opomenu kome???
A lomljenje retrovizora nije pravljenje stete???
Blizu moje zgrade ima drzavna institucija u kojoj naplacuju parking 30 km mjesecno za uposlenike. E onda iz te institucije fino se poparkiraju jer je to prvi parking ali ostave prostor sebi jer eto.....ne bi bio problem uopste da se to uradi kako treba.
Sa komsilukom nikad problema stvarno. Ja sam osiguran sa parkingom ali vrlo cesto imam problem da izadjem od istih.
A policiju sam zvao par puta kad se uparkiraju da ne mozea izaci. Kao ono: "samo da ja 10-15 minuta".... Zakace cestitku, pokusaju naci ko je taj po registracijama...ali obicno nista. Jednom sam se posvadjao sa policijom jer je rekao :sta cu ja sad da ga odnesem na ledjima.

semirsar

#7489 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirsar »

archi_a wrote:
Citajuci ovo boldano, pitam se, ako si nedje na visem spratu, kako ces zivotati fatat' lopove, bacati se u gacama ili bez kroz prozor, ili sto?! Svojevremeno sam i ja parkirao tik pod prozorom, pa ipak to nije sprijecilo lopove da mi odnesu zadnju sajbu... fakat los osjecaj, ali vise ne parkiram pod prozorom :-)
Last edited by semirsar on 06/09/2013 12:36, edited 1 time in total.
archi_a

#7490 Re: "Majstori" parkiranja

Post by archi_a »

A kad su ti ga provalili i razbucali jel bio na nekom parkingu i ispod necijih prozora? To sto ti auto mora biti na oku te ne cini nimalo manjim "majstorom" parkiranja (citaj izmedju redova), zato najbolje ostemaj ulazna vrata i u haustor - tamo ces biti najsigurniji.
Vidi prijatelju, forum je cudo. Tu mozes ljudima svasta napisati bez ikakve odgovornosti. Razumijem ja to, ali stvarno nema potrebe za svadljivim tonom. Papak nisam i nema potrebe da stemam haustor i uparkiravam u ulaz. Kao sto rekoh trudim se da pravilno parkiram i to mi uspjeva u 99% slucajeva. Ovo sto sam napisao, odnosilo se na parkiranje u nocnim satima, kada je veliki parking ispred zgrade prebukiran. Da si procitao post ispod, skontao bi da nikad ne parkiram ispred i na ulaz u haustor, zbog hitnih slucaj.. Po danu na poslu imam placen parking. Prvo auto koje mi je ukradeno u nocnim satima, je bilo ulicu nize od mog stana. Novo auto su mi pokusali ukrasti, ali srecom sam imao neke skrivene "mandze". To ga naravno nije sprijecilo da razbuca kompletno auto u potrazi za istim.Prijedlog svima: ako imate novac za auto, izdvojite malo za bilo kakav alarm. Kako god, necemo se raspravljati. Ko je osjetio shvatit ce. Da li sam majstor u voznji, svjedoci to da vozacku imam 16 god i da imam samo dvije kazne. Jednu mandatnu, za parkiranje :) i jednu za brzu voznju (22 preko). A ne izlazim iz auta. I za kraj apyolutno sam protiv parking papaka (onih koji to rade konstantno i radi dokazivanja sile), ali vjerujte, nije se rodio onaj koji se za zivota nece naci u situaciji da zbog raznoraznih stvari ne napravi manji saobracajni prekrsaj (sa parkiranjem), pogotovo u ovom haosu od saobracaja u nasem gradu (Sarajevo). Prijatelju, potrudi se da shvatis da je lijepljenje etiketa forumasima, nakon jednog posta ruzno. Evo i ja sam mogao tebi reci da si papak, moron, "idijot", konj etc. Svakako to necu. Ti si kolega forumas i ja te akceptiram kao takvog. Pozz
archi_a

#7491 Re: "Majstori" parkiranja

Post by archi_a »

Citajuci ovo boldano, pitam se, ako si nedje na visem spratu, kako ces zivotati fatat' lopove, bacati se u gacama ili bez kroz prozor, ili sto?! Svojevremeno sam i ja parkirao tik pod prozorom, pa ipak to nije sprijecilo lopove da mi odnesu zadnju sajbu... fakat los osjecaj, ali vise ne parkiram pod prozorom :-)[/quote]

Nekad je dovoljno i oplest koju sa prozora. :) Tu se uvijek nadje pepeljara, casa kao dodatni efekat. Pozivanje policije itd. Ma ode ova prepiska u nedogled. Najbolje je odustati. Kolege, vjerujte mi, na istom smo fonu. Mrzimo iste stvari u principu. Problem su forumasi koji lutaju po forumu u potrazi za oponentom sa kojim ce zapoceti konflikt. Nema se vremena za to. Bar ga je nemam tako puno.
semirsar

#7492 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirsar »

archi_a wrote: Nekad je dovoljno i oplest koju sa prozora. :) Tu se uvijek nadje pepeljara, casa kao dodatni efekat. Pozivanje policije itd. Ma ode ova prepiska u nedogled. Najbolje je odustati. Kolege, vjerujte mi, na istom smo fonu. Mrzimo iste stvari u principu. Problem su forumasi koji lutaju po forumu u potrazi za oponentom sa kojim ce zapoceti konflikt. Nema se vremena za to. Bar ga je nemam tako puno.
Mo's ti plesti s prozora kol'ko ho's, ti si na prozoru, a sumnjam da je on kren'o hapat, ako je vec sam, a da se nije uvjerio da nije "cist" put. Pepeljara je "oruzje", sta da ga spucas u glavu? Ovo za policiju necu komentarisati, mada sam se licno uvjerio da su u zadnje vrijeme fakat brzi, barem na Dobrinji :thumbup: Tema je "majstori parkiranja" i tu pisemo svoja zapazanja, iskustva, turamo slike, raspravljamo iliti komentarisemo iste itd. Pokusao sam u nekoliko navrata pronaci opravdanje za neke slike, ali realno... i sam se nadjem u situaciji da nemam gdje, pa recimo parkiram na parking kod bivseg kina kumrovec i prosetam do doma zdravlja, a svi znamo kakav je haos s parkingom ispod doma i u okolini. Dakle, opravdanja nema i ne moze ga biti, osim za invalide i slicne kategorije. Zeder, alarm, par djidja skrivenih i parkiraj dje ho's na parkingu, jos bolje ako imas cuvani parking kao na Dobrinji, to je jedino rjesenje. Auto ako ti je nekom na piku, ne mora ti ga uzeti pod prozorom ili kucnom parkingu, pratit' ce te i iskoristiti prvu priliku. Zato, pisi ti slobodno, i daj svoj sud, nema potrebe da se s nekim svadjas, samo opusteno. Ali nemoj brate da se ko neki qrcis i prosipas svoju silu i da "uvodis" red a jos nisi ni stanovnik ovog sela, na takve se odma' reaguje, ha ja. Morat' cu i ja smanjit' dozivljaj na ovoj temi, previse sam poceo offtopicarit'... Pozz. :run:
drugi_profil

#7493 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Licno volim da mi je auto u vidokrugu iz razloga sto kad cujem alarm mogu vidjeti da li je ili nije moje auto u pitanju pa ne moram izlaziti. Srecom uglavnom ima mjesta dovoljno za to, narocito ako se svi parkiraju kako treba. Meni u ulici su najveci problem likovi koji zauzimaju skoro dva cijela mjesta svojim autima i to svjesni u kakvoj ulici zive i svjesni da je uvece tesko parkirati u istoj mjesnoj zajednici, a kamoli u ulici pod prozore. Srecom nemamo papaka sto se uvlace na haustor, cak se trotoarom mogu bicikli voziti. Vjerovatno zato sto je svako ko je jednom zajahao dobio besplatnu parnicu ili razbijen zmigavac.
semirsar

#7494 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirsar »

drugi_profil wrote:Licno volim da mi je auto u vidokrugu iz razloga sto kad cujem alarm mogu vidjeti da li je ili nije moje auto u pitanju pa ne moram izlaziti. Srecom uglavnom ima mjesta dovoljno za to, narocito ako se svi parkiraju kako treba. Meni u ulici su najveci problem likovi koji zauzimaju skoro dva cijela mjesta svojim autima i to svjesni u kakvoj ulici zive i svjesni da je uvece tesko parkirati u istoj mjesnoj zajednici, a kamoli u ulici pod prozore. Srecom nemamo papaka sto se uvlace na haustor, cak se trotoarom mogu bicikli voziti. Vjerovatno zato sto je svako ko je jednom zajahao dobio besplatnu parnicu ili razbijen zmigavac.
Primjer iz moje ulice... Ponedeljak jutro, 07h, opsti haos, svira hajvan koji vozi smetljarski kamion, ne krivim ga usput da kazem, sviraju ljudi koji nisu uspjeli izaci iz ulice "na vrijeme", sviraju preosjetljivi alarmi na susjednim autima, deru se komsije s prozora, na koga, Bogtepitaj, verovatno na sve... ulica obicna s dvije trakes, s obje strane ulice mjesta za uvijek prepune kontejnere smetlja s kojih se prosipa smetlje po ulici a ispred kojih uvijek stoje parkirana vozila pa se ne moze ni smetlje baciti, zato i moj prijasnji komentar o kacenju kesa sa smetljem na brisace i retrovizore... mislim da bi bio sretan da ima tih koji zauzimaju dva mjesta u mojoj ulici... uglavnom, idila :lol:
quarterback

#7495 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

nemas nista od drotova, drotove ne zanima sto je papak zagradio trojicu drugih normalnih a njemu se iza ledja nabio drugi papak branik na branik tako da ne mozes proci do ulaza od nekoliko takvih branik na branik

drot jednostavno kaze (a zvao sam milion puta dok nisam odustao) - oni su na parkingu i sto se nas tice sve je OK, to sto ti moras na kant prolaziti do haustora ili djecija kolica prenositi preko necije haube to njih nije briga

zadnji put kada sam tako prenosio bajk preko haube jer nisam mogao proci slucajno je metalna pedala sa klinovima zastrugala po jednoj haubi - izvini jarane, pravooooo mi je zao

a ovom superheroju sa uk2 - imas moju punu podrsku, ti si car i kralj
sorcerer

#7496 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

quarterback wrote:
zadnji put kada sam tako prenosio bajk preko haube jer nisam mogao proci slucajno je metalna pedala sa klinovima zastrugala po jednoj haubi - izvini jarane, pravooooo mi je zao
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
zdruzdjo

#7497 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

quarterback wrote:
a ovom superheroju sa uk2 - imas moju punu podrsku, ti si car i kralj
Ma kakav superheroj. Ni blizO. Prvi sprat, prozor iznad parkinga na 3-4 metra, sprica i da vidis. Ko ce se sa seljacinom peglati da nekom paras sarafcigerom ili retrovizor odvaljujes. Ispadnes vandal a da ja gledam hoce li mi neko djete zveknuti ili se pajserima tuci sa seljacinom pa da moras onda ubiti nekoga ili mene neko...zasto?
Ovako poprskas, ono se slije, malo sunce.....i da vidis upitne face kad dodje i konta sad sam ustedio 30 km i imam fino mjesta a ovi sto placaju se guraju na parkingu. E neces vise nikad.
sorcerer

#7498 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

10 maraka kila ,a ucinkovitije je od uhk ulja :) za par sekundi boja se obrise krpom :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
zdruzdjo

#7499 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

sorcerer wrote:10 maraka kila ,a ucinkovitije je od uhk ulja :) za par sekundi boja se obrise krpom :lol: :lol: :lol: :lol:

Opaska na mjestu.
Ne bih ni ja kupovao ulje. Dobio ga dzaba. Samo after party je najvazniji kod uk2. Nikad, ali bas nikad vise se ne moze prelakirati i da to ostane bez obzira kakvo smirglanje i brusenje radio. Nakon par kisa i pranja opet spadne boja. Jedino zamjena tog djela dolazi u obzir.
sorcerer

#7500 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

zdruzdjo wrote: Nikad, ali bas nikad vise se ne moze prelakirati i da to ostane bez obzira kakvo smirglanje i brusenje radio. Nakon par kisa i pranja opet spadne boja. Jedino zamjena tog djela dolazi u obzir.

e sad vec pricas supljaru ,procitaj malo o tom ulju .....svako kociono ulje je jako higroskopno i obicna voda ga neutralizuje...
jednostavan eksperiment :prospi po betonu i saperi vodom,nece ga ostati nimalo....cak ni fleka....
Locked