Šveđanin wrote:Jedno brzo pitanje:
Kako hrvati broje glasove? Neki drugi, savremeniji sistem? Mnogo više vremena je trebalo u BIH da se izbroje..
Staromodno. Uzmu i prebroje. Ali lakše je i brže kad nema preferncijalnog glasovanja ko u BiH.
Šveđanin wrote:Jedno brzo pitanje:
Kako hrvati broje glasove? Neki drugi, savremeniji sistem? Mnogo više vremena je trebalo u BIH da se izbroje..
predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović na pitanje moderatora o tvrdnji da je u mandatu ministrice vanjskih poslova službenim avionom letjela više nego cijela aktualna Vlada odgovorila da je to netočno
'Ja sam zrakoplov koristila svega nekoliko puta. Može se pobrojati na prste jedne ruke koliko puta sam letjela tim zrakoplovom', izjavila je Grabar Kitarović.
Prema podacima Vladine Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, Kolinda Grabar Kitarović kao ministrica koristila je službeni zrakoplov 27 puta u razdoblju od 2005. do 2007. godine', navodi se u priopćenju.
- Imam još nekoliko dana godišnjeg odmora, pa oko 1. listopada pakiram stvari i dolazim - odgovorila je tada, a na direktno pitanje je li razriješena, odgovorila je: “Zatražila sam odlazak iz NATO-a”.
- Mnogi me pitaju zašto se vraćam u Hrvatsku. Vraćam se zato što moja djeca, Kate i Luka, vole ovu zemlju. I ja više ne mogu gledati kako ova prekrasna zemlja s tolikim potencijalima tone. Ne mogu više gledati odnos prema mladima, ne mogu gledati kako se nezainteresirano promatra kako odlazite iz zemlje jer nemate posla. Ne mogu više gledati odnos prema braniteljima, prema ženama u Vukovaru, prema poduzetnicima. Ne mogu gledati odnos prema siromašnima, ubogima i prema svima nama. Ne mogu više gledati ovu Kukuriku pravednost. Dosta je bilo!
Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, kako doznajemo, nije dala otkaz u NATO-u. I dalje je zaposlenica tog saveza, a trenutačno je na neplaćenom dopustu. To je Jutarnjem listu potvrđeno iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu. Isti izvor navodi da je za Grabar Kitarović usklađen poseban aranžman kako bi mogla sudjelovati u predsjedničkoj kampanji u Hrvatskoj.
Kolinda Grabar Kitarović se može vratiti na istu funkciju, ako to bude željela, nakon završetka predsjedničke kampanje u Hrvatskoj.
Na svojoj službenoj Facebook stranici predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović kasno sinoć objavila je fotografiju na kojoj s generalom Antom Gotovinom, njegovom suprugom Dunjom, Željkom Dilberom i načelnikom Pakoštana Milivojem Kurtovim u Pakoštanima pije kavu za njihovim obiteljskim stolom u Pakoštanima.
"Na putu za Zadar svratila sam kod mojih Dunje i Ante... "
Podsjetimo, general Gotovina je sredinom prosinca izjavio kako neće dati potporu nijednom kandidatu za Pantovčak.
- Nijednom predsjedničkom kandidatu neću dati svoju podršku, građani su tu da izaberu sami - rekao je Gotovina.
2010
Veleposlanica u SAD-u pozvana je na razgovor u Hrvatsku. Ministarstvo vanjskih poslova danas je priopćilo da će biti sankcionirana
Veleposlanica u Washingtonu Kolinda Grabar-Kitarović pozvana je na razgovor u Hrvatsku kako bi objasnila zašto je njezina obitelj u privatne svrhe posljednjih godinu i pol koristila službeni automobil veleposlanstva.
U ISTRAZI MVP-a je utvrđeno kako je veleposlanica Kolinda Grabar Kitarović zloupotrijebila svoj položaj jer je suprugu dala službeni automobil kojim je razvozio djecu i koristio ga u druge privatne svrhe. Službenim automobilom prešao je 50 tisuća kilometara, a amortizaciju i benzin za to plaćaju hrvatski porezni obveznici.
Kako doznaje Jutarnji list, Kolinda je nakon što je afera otkrivena angažirala njemačku i američku tajnu službu kako bi pokušala prikriti zloupotrebu položaja i ispala žrtvom. No, time je nanijela veliku štetu Hrvatskoj pa bi prema informacijama lista mogla biti povučena iz Washingtona.
Kolinda Grabar Kitarović u odgovoru koje je poslala Ministarstvu napisala je kako je njen suprug koristio automobil sukladno njenom nalogu u nekoliko zaduženja za koja ga je ovlastila među kojima je i prijevoz djece u školu jer je u SAD-u zakonom propisano da djeca do 14. godine moraju imati pratitelja.
Dobra Kolindastiv33 wrote:Ono što je fascinantno kako ankete pokazuju da će dosta veliki broj pripadnica ljepšeg spola glasati za Josipovića. Objektivno za to ne vidim nekog velikog razloga osim tradicionalnog ženskog jala. A kad izbori prođu onda će opet biti kmečanja kako su žene zapostavljene u politici i slične floskule.![]()
Ipak, večina muškaraca je (osim ekstremnih ljevičara i yugonostalgichara) za Kolindu. Oduševio me neki dan poznati radijski voditelj Davor Dretar Drele koji je rekao da u izboru između prosijedog pijanista i sisate plavuše sa dobrim oblinama još uvijek očuvanim seskipilom uopće dileme nema. Dakle Kolinda FTW!

Pazi na koju primitivnu, seksističku kartu igra HDZ, a Kolindi to biće i ne smeta, paćenica ...stiv33 wrote:
Ipak, večina muškaraca je (osim ekstremnih ljevičara i yugonostalgichara) za Kolindu. Oduševio me neki dan poznati radijski voditelj Davor Dretar Drele koji je rekao da u izboru između prosijedog pijanista i sisate plavuše sa dobrim oblinama još uvijek očuvanim seskipilom uopće dileme nema. Dakle Kolinda FTW!
Ovaj krelac je iz Donje Voće, a to je blizu Varaždina, ne zna on ni gdje je Sarajevo ni u kojoj je državi. Video je s pravom uklonjen, svako veličanje fašizma (i komunizma, i ostalih totalitarnih ideologija) je za osudu.
Kraljica!bach wrote:
Dobra Kolinda
Ocaaam
Yok. Kolinda je mlađa od tvog favorita barem deset godina i nije nikako ocvala. Isplači se, bit će ti lakše. Josipović pada iz puno razloga, a jedan odBanksy wrote:
Pazi na koju primitivnu, seksističku kartu igra HDZ, a Kolindi to biće i ne smeta, paćenica ...![]()
Drele taman i jeste na nivou prosječnog HDZ glasača, i uvijek je bio njihova slika i prilika - plitak, ograničen, neobjašnjivo svudaprisutan, iritantan i agresivan.
U nedjelju se ne bira (ocvala) miss rodea, već predsjednik države. Dakle, Josipović.
Štaš Zagorci su temperamentni ljudisherbett wrote:ako je Drele ono stvarno izjavio, nema mu premca u kretenizmu
sherbett wrote:jeste spreco..al koga briga, ima kunicu
stiv33 wrote:Yok. Kolinda je mlađa od tvog favorita barem deset godina i nije nikako ocvala. Isplači se, bit će ti lakše. Josipović pada iz puno razloga, a jedan odBanksy wrote:Pazi na koju primitivnu, seksističku kartu igra HDZ, a Kolindi to biće i ne smeta, paćenica ...stiv33 wrote:
Oduševio me neki dan poznati radijski voditelj Davor Dretar Drele koji je rekao da u izboru između prosijedog pijanista i
sisate plavuše sa dobrim oblinama još uvijek očuvanim seskipilom uopće dileme nema.
Dakle Kolinda FTW!
![]()
Drele taman i jeste na nivou prosječnog HDZ glasača, i uvijek je bio njihova slika i prilika - plitak, ograničen, neobjašnjivo svudaprisutan, iritantan i agresivan.
U nedjelju se ne bira (ocvala) miss rodea, već predsjednik države. Dakle, Josipović.
najglavnijih je veličanje totalitarnog komunističkog sustava i njegovih simbola, kao što su crvene zvijezde i kape partizanke. No passaran!
P.S. Kakav je to seksizam kad se veliča pametna, zgodna, lijepa i sposobna žena??
Banksy wrote: Ne veliča Drele ovdje njenu (nepostojeću) pamet, već njene ocvale, ali velike sise. I ne samo da je, kako kaže Drele, sisata, već je uz to i plavuša. Lukav je on, zna šta loži prosječnog HDZ glasača i na šta je slab - na sisate, u plavo oblajhane tetke koje ga podsjećaju na ognjište, majkinu puru i đedine gusle. (Tačno ih vidim, te priproste, zadrigle likove, kako se hihoću i gurkaju laktovima na ovu njegovu slaboumnu opasku. I vidim Kolindu kako ih stidljivo, lagano porumenjela zbog Dreletovih nestašluka, nevino gleda ispod onih vještačkih trepavica.) Daljnjom raščlambom dolazimo do zaključka da ono Dreletovo ''još uvijek očuvan seksepil'' insinuira očuvanost uprkos godinama, te tako pobija tvoju pretpostavku njene navodne mladosti. Analiza negativnog konteksta u koji smješta prosijede pijaniste vodila bi nas diretkno opet na gusle, ali i tražila nešto ozbiljniju sociološku analizu profila prosječnog HDZ glasača, a za to bi nam trebalo nešto više vremena kojeg sad nemam, ali biće prilike, izbori su pred nama, pozdrav.
edit: I ne piše se No passaran, već No pasaran, jedno s.
Hafis, 100% ...
misls ono..........bezi Dragec bezi Dragec cug ti bo pobegelsherbett wrote:Stiv honey, povuci se muski, satrala te damski....idi trazi kunice po Lepe ti je lepe ti je
u pravu sisherbett wrote:Da. Al nije Dragec nego Jankecspreca wrote:misls ono..........bezi Dragec bezi Dragec cug ti bo pobegelsherbett wrote:Stiv honey, povuci se muski, satrala te damski....idi trazi kunice po Lepe ti je lepe ti je
Nebitno koga ti podržavaš. Ovi izbori nemaju veze s tobom. Tko pobijedi da pobijedi nije mu dužnost brinuti o susjedima već o vlastitoj državi.It_is_a_Leclerc wrote:Podržavam Klotildu ! Ivo Islamofob je apsolutno prefrigan i nekulturan čovjek. Nek' se goni za klavir !
Neće, dobio bi ospice kad bi mu (ne daj bože) nešto hrvatsko došlo pred oči pa makar to bio glasački listićkaranana wrote:mozda ce covjek da glasuje
Pa sudeći po večerašnjoj debati na HTV-u u kojoj su kandidati ukupno 13 puta spomenuli BIH, izvini, ali imam osjećaj, da itekako imaju veze samnom.dalmatinka wrote:Nebitno koga ti podržavaš. Ovi izbori nemaju veze s tobom. Tko pobijedi da pobijedi nije mu dužnost brinuti o susjedima već o vlastitoj državi.It_is_a_Leclerc wrote:Podržavam Klotildu ! Ivo Islamofob je apsolutno prefrigan i nekulturan čovjek. Nek' se goni za klavir !