HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Cyrax

#7476 Re: HS kablovska

Post by Cyrax »

Bluesman wrote:Kakva je procedura ako zelim zamjeniti reciver sa karticom za dig. tv ? Jel se placa sta ?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ne placa. Nazoves, dodju, programiraju, dovidjenja i prijatno. Odlicna stvar :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7477 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Je l' se javlja jos ovaj nik sto zvanicno odgovara u ime HS-a?

Ako se javlja :D , pitanje.

Postoji li ikakva sansa da nam uvedete RTRS1 i 2, a ne ovo smece od sateletskog kanala RTRS?
Bluesman

#7478 Re: HS kablovska

Post by Bluesman »

Cyrax wrote:
Bluesman wrote:Kakva je procedura ako zelim zamjeniti reciver sa karticom za dig. tv ? Jel se placa sta ?

Ne placa. Nazoves, dodju, programiraju, dovidjenja i prijatno. Odlicna stvar :thumbup:
Hvala care...

AdrianMole

#7479 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

@MH i HS kablovska
Postoji li ikakva šansa da dobijemo EPG na kanalima Eurosport 1i Eurosport 2(istovjetno tome i Eurosport 1 HD i Eurosport 2 HD)? Riječ o sigurno gledanijim kanalima u programskoj shemi,a nemaju EPG od februara mjeseca.Unaprijed zahvalan i želim ugodan dan
chakany

#7480 Re: HS kablovska

Post by chakany »

AdrianMole wrote:@MH i HS kablovska
Postoji li ikakva šansa da dobijemo EPG na kanalima Eurosport 1i Eurosport 2(istovjetno tome i Eurosport 1 HD i Eurosport 2 HD)? Riječ o sigurno gledanijim kanalima u programskoj shemi,a nemaju EPG od februara mjeseca.Unaprijed zahvalan i želim ugodan dan
-LIBERO- wrote:Je l' se javlja jos ovaj nik sto zvanicno odgovara u ime HS-a?

Postoji li ikakva sansa da nam uvedete RTRS1 i 2, a ne ovo smece od sateletskog kanala RTRS?
RTS 1 i RTS 2, mala ispravka, ovako je ispalo kao da Radio Televizija Republike Srpske ima drugi kanal :lol:
MH i HS kablovska

#7481 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

chakany wrote:Sanjam:

1. B92 (Radi prenosa teniskih turnira, odličnih vijesti, dobrih filmova i super serija).
2. PRVA TV (Zbog Veče sa Ivanom Ivanovićem i super zabavnih emisija).
3.KLASIK TV (Odlični ex-yu filmovi).
4.CINEMAX i CINEMAX 2 (Za nas ljubitelje filmova, koji volimo gledati sve osim američkih gluposti).
5.RTL 2 HR (Zbog humorističkih serija).
6.ATV BL (Iako je program isti kao na Hayat TV, super bi došao zbog teniskih turnira).
7.RTS 1 i RTS 2 (Zbog svega na ovim kanalima, sve je bolje od RTS SAT-a).

I onda se probudim, upalim TV, kad tamo NTV IC KAKANJ, MTV IGMAN, SLON TV :lol:
Poštovani, samo da znate da smo Vaše prijedloge proslijedili kolegama koji su zaduženi za programske šeme. Prijatno.
Last edited by MH i HS kablovska on 23/08/2013 12:34, edited 1 time in total.
MH i HS kablovska

#7482 Re: HS kablovska

mixone1995 wrote:
mixone1995 wrote:

Cak nakon sto su mi gospoda 2x dolazili kuci i pokusavali napraviti, i dalje isti problem sa HD kanalima kao sto se i moze vidjeti na klipu :-? :-?

P.S. ne zelim da mi opet dolaze, jer znam da nista nece napraviti, ovo sam objavio samo kao dokaz da i dalje imam isti problem :cry:
Posto se gospoda nije udostojila da odgovori :skoljka:
Rekli ste sami da ne želite da Vam iko dolazi. Mi bismo Vam jedino tako mogli pomoći. Da pošaljemo kolegama Vaše podatke pa da oni vide u čemu je problem. Ako hoćete naravno? Prijatno.
MH i HS kablovska

#7483 Re: HS kablovska

Cyrax wrote:

Kao što Vam i je gospodin odgovorio, ne plaća se, samo zamijenite resiver za CI modul. Brojevi koje možete nazvati su: 033 / 972-911 ili 033 / 972-222. Ugodan ostatak dana.
Capsicum

#7484 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

Capsicum wrote:
chakany wrote:
Capsicum wrote: Evo kako to izgleda kad dolazi do tog "konflikta signala".
Nazovi ih, i reci u čemu ti je problem.
I ja sam imao problema sa prijemom signala ATLAS TV, sad je sve riješeno.

Opet smetnje na VH1 Adria (nema tona). Kad dođe ton na MTV Rocks onda nestane ton na VH1 Adria i obratno.
Ma nista od toga. Zvao do sad koliko hoces puta (eto pise gore u postu), dodju, provjere, skontaju da imaju taj nekakav "konflikt signala s M-telom" i na tome zavrsi. Rjesenja nema na pomolu vec godinama.
I jos uvijek isti problem, niti me ko zvao, niti dolazio, niti na forumu odgovorio, nista. Ovih dana se jos pogorsao problem, tako da je 99% vremena nemoguce gledati npr. HRT1, HRT2 i HRT3... Racun se i dalje placa uredno, a usluga isporucuje neuredno. Jako nekorektno. Pogotovo kad se korisnik pozali vise puta, znate za problem, cak po tvrdnjama servisera znate i rjesenje (nekakvo pojacalo za zgradu, a za koje mora neki sef dati odobrenje), ali uredno ignorisete nezadovoljstvo korisnika. Valjda mislite da ce se problem sam od sebe rijesiti ili sta?! Goru reklamu od nezadovoljnih korisnika koje cak i javno ignorisete ne mozete imati.
chakany

#7485 Re: HS kablovska

Post by chakany »

MH i HS kablovska wrote:
chakany wrote:Sanjam:

1. B92 (Radi prenosa teniskih turnira, odličnih vijesti, dobrih filmova i super serija).
2. PRVA TV (Zbog Veče sa Ivanom Ivanovićem i super zabavnih emisija).
3.KLASIK TV (Odlični ex-yu filmovi).
4.CINEMAX i CINEMAX 2 (Za nas ljubitelje filmova, koji volimo gledati sve osim američkih gluposti).
5.RTL 2 HR (Zbog humorističkih serija).
6.ATV BL (Iako je program isti kao na Hayat TV, super bi došao zbog teniskih turnira).
7.RTS 1 i RTS 2 (Zbog svega na ovim kanalima, sve je bolje od RTS SAT-a).

I onda se probudim, upalim TV, kad tamo NTV IC KAKANJ, MTV IGMAN, SLON TV :lol:
Poštovani, samo da znate da smo Vaše prijedloge proslijedili kolegamakoji su zaduženi za programske šeme. Prijatno.

:thumbup: Bilo bi lijepo gledati ove kanale od jeseni
MH i HS kablovska

#7486 Re: HS kablovska

chakany wrote:
-LIBERO- wrote:Je l' se javlja jos ovaj nik sto zvanicno odgovara u ime HS-a?

RTS 1 i RTS 2, mala ispravka, ovako je ispalo kao da Radio Televizija Republike Srpske ima drugi kanal :lol:
Poštovanje. Što se tiče navedenih kanala, nažalost ne možemo Vam odgovoriti na ovo pitanje. Sad za sad ih nema, što ne znači da neće biti nekad u skorijoj budućnosti. Lijep pozdrav
MH i HS kablovska

#7487 Re: HS kablovska

Capsicum wrote: I jos uvijek isti problem, niti me ko zvao, niti dolazio, niti na forumu odgovorio, nista. Ovih dana se jos pogorsao problem, tako da je 99% vremena nemoguce gledati npr. HRT1, HRT2 i HRT3... Racun se i dalje placa uredno, a usluga isporucuje neuredno. Jako nekorektno. Pogotovo kad se korisnik pozali vise puta, znate za problem, cak po tvrdnjama servisera znate i rjesenje (nekakvo pojacalo za zgradu, a za koje mora neki sef dati odobrenje), ali uredno ignorisete nezadovoljstvo korisnika. Valjda mislite da ce se problem sam od sebe rijesiti ili sta?! Goru reklamu od nezadovoljnih korisnika koje cak i javno ignorisete ne mozete imati.
Mi ćemo Vas zamoliti da nam ostavite podatke u PP, pa ćemo vidjeti šta se može uraditi po tom pitanju. Prijatno.
mixone1995

#7488 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

MH i HS kablovska wrote:
mixone1995 wrote:
mixone1995 wrote:

Cak nakon sto su mi gospoda 2x dolazili kuci i pokusavali napraviti, i dalje isti problem sa HD kanalima kao sto se i moze vidjeti na klipu :-? :-?

P.S. ne zelim da mi opet dolaze, jer znam da nista nece napraviti, ovo sam objavio samo kao dokaz da i dalje imam isti problem :cry:
Posto se gospoda nije udostojila da odgovori :skoljka:
Rekli ste sami da ne želite da Vam iko dolazi. Mi bismo Vam jedino tako mogli pomoći. Da pošaljemo kolegama Vaše podatke pa da oni vide u čemu je problem. Ako hoćete naravno? Prijatno.
Necu, jer znam da ce OPET djabe dolaziti :cry: Moj savjet vam je da vise para ulozite u opremu a manje u renoviranje dzamija :run:
skodilak

#7489 Re: HS kablovska

Post by skodilak »

Poštovani djelatnici HS kablovskog operatera,

Poslovnu politiku koju vodite po principu ,,ako želiš digitalni paket, prvo moraš platiti analogni,, je u kratko rečeno, loš marketing. Pokušajte razgovarati sa korisnicima što misle o tome. A misle: Zašto platiti analogni paket, ako ću gledat digitalne kanale...Tim potezom ste odbili mnoge korisnike, malo razmislite o tome. Evo ja sam već u pregovorima da uzmem dreambox. Neke svjetske kompanije su propadale zbog pogrešnih odluka, a ova vaša, iako se vama čini beznačajnom kada su u pitanju zahtjevi korisnika, na kraju će vas skupo koštati, jer ste zaboravili da mic-po-mic ulazimo u područje tržišne ekonomije, a pitanje je koliko imate stručne i osposobljene ljude da se nose sa konkurencijom koja navire sa zapada.
tragac

#7490 Re: HS kablovska

Post by tragac »

CS - na dreambox-u nije legalan, to jest to je krađa programa, kodova i autorskih prava.
To je isto kao kada bi ti došao u prodavnicu patika i rekao: Ma što su vam one NIKE - 200 KM kad ih ja kod šanera mogu nabaviti za 150.
MH i HS kablovska

#7491 Re: HS kablovska

Otprilike za nekih mjesec dana će se uspostaviti EPG na navedenim kanalima ali u nekom drugom formatu. Lijep pozdrav
Capsicum

#7492 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

MH i HS kablovska wrote:
Capsicum wrote: I jos uvijek isti problem, niti me ko zvao, niti dolazio, niti na forumu odgovorio, nista. Ovih dana se jos pogorsao problem, tako da je 99% vremena nemoguce gledati npr. HRT1, HRT2 i HRT3... Racun se i dalje placa uredno, a usluga isporucuje neuredno. Jako nekorektno. Pogotovo kad se korisnik pozali vise puta, znate za problem, cak po tvrdnjama servisera znate i rjesenje (nekakvo pojacalo za zgradu, a za koje mora neki sef dati odobrenje), ali uredno ignorisete nezadovoljstvo korisnika. Valjda mislite da ce se problem sam od sebe rijesiti ili sta?! Goru reklamu od nezadovoljnih korisnika koje cak i javno ignorisete ne mozete imati.
Mi ćemo Vas zamoliti da nam ostavite podatke u PP, pa ćemo vidjeti šta se može uraditi po tom pitanju. Prijatno.
Vec sam ostavio prvi put kad sam vam pisao na ovom forumu.
blinker13

#7493 Re: HS kablovska

Post by blinker13 »

MH i HS kablovska wrote:
Cyrax wrote:

Kao što Vam i je gospodin odgovorio, ne plaća se, samo zamijenite resiver za CI modul. Brojevi koje možete nazvati su: 033 / 972-911 ili 033 / 972-222. Ugodan ostatak dana.
Da li se analogija neplaćanja zamjene primjenjuje i kada želimo zamijeniti CI modul za HD receiver?
Referent za ONO i DSZ

#7494 Re: HS kablovska

Post by Referent za ONO i DSZ »

Capsicum wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Vec sam ostavio prvi put kad sam vam pisao na ovom forumu.

:roll:

:D :D :D :run:
Referent za ONO i DSZ

#7495 Re: HS kablovska

Post by Referent za ONO i DSZ »

[quote....[/quote]

Da li se analogija neplaćanja zamjene primjenjuje i kada želimo zamijeniti CI modul za HD receiver?[/quote]

Sorry sto je offt. samo da pitam zasto mislis da bi bolje prosao sa HD receiverom nego sa CI modulom.
chakany

#7496 Re: HS kablovska

Post by chakany »

MH i HS kablovska wrote:
Otprilike za nekih mjesec dana će se uspostaviti EPG na navedenim kanalima ali u nekom drugom formatu. Lijep pozdrav
Hocemo li to imati pravi EPG za mjesec dana :zvijezda:
kemalba

#7497 Re: HS kablovska

Post by kemalba »

Zašto je prestalo emitiranje Al Jazeera English kanala?
Ponuda informativnih kanala je nikakva. Svelo se na CNN.
skodilak

#7498 Re: HS kablovska

Post by skodilak »

tragac wrote:CS - na dreambox-u nije legalan, to jest to je krađa programa, kodova i autorskih prava.
To je isto kao kada bi ti došao u prodavnicu patika i rekao: Ma što su vam one NIKE - 200 KM kad ih ja kod šanera mogu nabaviti za 150.
Nemojte skretati sa teme i učiti me o poreznoj politici. Kritika je vrlo jasna. Molim vas, odgovorite mi zašto korisnicima digitalnog paketa naplačujete analogni paket? Želim argumente, jasno i kratko, i nemojte se provaljivati sa tim pričama o patikama, više kulture i poslovnog riječnika, dakle na Vi, ako može...
AdrianMole

#7499 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

skodilak wrote:
tragac wrote:CS - na dreambox-u nije legalan, to jest to je krađa programa, kodova i autorskih prava.
Nemojte skretati sa teme i učiti me o poreznoj politici. Kritika je vrlo jasna. Molim vas, odgovorite mi zašto korisnicima digitalnog paketa naplačujete analogni paket? Želim argumente, jasno i kratko, i nemojte se provaljivati sa tim pričama o patikama, više kulture i poslovnog riječnika, dakle na Vi, ako može...
Za sada tehnologija ne dopušta izostavljanje analognog signala.Isto tako postupa i Telemach.Mogu ti naplatiti i samo digitalu ,ali bi onda cijena bila 27 KM.Cijena digitalnog paketa je zapravo 27 KM.Što je to drugačije napisano,radi se samo o formulaciji.Vjerojatno će se za par godina skroz ukinuti analogija i imat ćemo osnovni digitalni paket (13,9 KM) i dodatni paket (13,5 KM).Sigurno će do tada zaživjeti još par paketa.
sabanss

#7500 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

AdrianMole wrote:
Za sada tehnologija ne dopušta izostavljanje analognog signala.Isto tako postupa i Telemach.Mogu ti naplatiti i samo digitalu ,ali bi onda cijena bila 27 KM.Cijena digitalnog paketa je zapravo 27 KM.Što je to drugačije napisano,radi se samo o formulaciji.Vjerojatno će se za par godina skroz ukinuti analogija i imat ćemo osnovni digitalni paket (13,9 KM) i dodatni paket (13,5 KM).Sigurno će do tada zaživjeti još par paketa.
Tehnologija mislim da postoji, postoje filteri koji mogu prigusiti odredjene opsege. Kako mislis da su pravili pakete kanala u analogno doba :D

Sa druge strane slazem se da je cijena digitalnog paketa marketinski fol. On ne kosta 14 KM vec 27 KM.
Locked