Kao da ce porez na marihvanu nesto drasticno doprinijeti. Oni vec imaju prihode od toga time sto narod placa kazne zbog posjedovanja. Ne vjerujem (mozda grijesim) da bi legalizacija toliko doprinijela sto se tice novca..chupacabra wrote:
Duhan i alkohol su oporezovane droge, a porezi od istih se bas koriste u svrhe koje si ti naveo. U cemu je problem onda?
Obama i SAD (2008-2016)
-
Static-X
#7476 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
- Jack Be Nimble
#7477 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Pa sigurno da bi samim tim sto policija ne bi vise trebala da se brine o tome a sudni sistem nece trositi vrijeme na takvim slucajevima. Sto znaci da ce zakon i sud moci svoje prihode trositi na vaznije stvari. Takodjer ako nije legalno veci je rizik za tebe da budes trgovac, kao sto je i za mene da budem kupac. Ako je to marihuana legalna onda omogucava vise ljudi da se bave privatnim prodajom to jest dolazi do porasta potraznje. Znaci privatni sektor ce vidjeti koju paru od toga, drzava sama moze odluciti da prodaje licno i omogucuje vise poslova. Takodjer drzava moze drzati potraznju pod svojim rukama tako sto moze porez povecavati/snizavati.Static-X wrote:Kao da ce porez na marihvanu nesto drasticno doprinijeti. Oni vec imaju prihode od toga time sto narod placa kazne zbog posjedovanja. Ne vjerujem (mozda grijesim) da bi legalizacija toliko doprinijela sto se tice novca..chupacabra wrote:
Duhan i alkohol su oporezovane droge, a porezi od istih se bas koriste u svrhe koje si ti naveo. U cemu je problem onda?
Ovako to niko ne kontrolise i ima vise mogucnosti da dodje do veceg kriminala to jest nasilja izmedju kupca i prodavaca.
Colorado's campaign touts money for school construction. Ads promote the measure with the tag line, "Strict Regulation. Fund Education." State analysts project somewhere between $5 million and $22 million a year. An economist whose study was funded by a pro-pot group projects a $60 million boost by 2017.
Washington's campaign promises to devote more than half of marijuana taxes to substance-abuse prevention, research, education and health care. Washington state analysts have produced the most generous estimate of how much tax revenue legal pot could produce, at nearly $2 billion over five years.
Oregon's measure, known as the Cannabis Tax Act, would devote 90 percent of recreational marijuana profits to the state's general fund. Oregon's fiscal analysts haven't even guessed at the total revenue, citing the many uncertainties inherent in a new marijuana market. They have projected prison savings between $1.4 million and $2.4 million a year if marijuana use was legal without a doctor's recommendation.
-
Avetinho
#7478 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Kakve novcane kazne? Ljudi sjede po zatvorima godinama, mnogi dozivotno, i zive na racun ostatka drustva. Nista ne doprinose i zivoti su im unisteni. Jer naslo im kesicu trave u dzepu.Static-X wrote:Kao da ce porez na marihvanu nesto drasticno doprinijeti. Oni vec imaju prihode od toga time sto narod placa kazne zbog posjedovanja. Ne vjerujem (mozda grijesim) da bi legalizacija toliko doprinijela sto se tice novca..chupacabra wrote:
-
Static-X
#7479 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ja se slazem da bi kriminal bio manji. A sto se tice zgrtanja para, e to nevjerujem da bi toliko uspijelo, jer tu ima pozitivni stvari (koje bi dorpinijele novac - prodaja i taxa) kao i negativne ( nema vise kazni isl).Jack Be Nimble wrote:Pa sigurno da bi samim tim sto policija ne bi vise trebala da se brine o tome a sudni sistem nece trositi vrijeme na takvim slucajevima. Sto znaci da ce zakon i sud moci svoje prihode trositi na vaznije stvari. Takodjer ako nije legalno veci je rizik za tebe da budes trgovac, kao sto je i za mene da budem kupac. Ako je to marihuana legalna onda omogucava vise ljudi da se bave privatnim prodajom to jest dolazi do porasta potraznje. Znaci privatni sektor ce vidjeti koju paru od toga, drzava sama moze odluciti da prodaje licno i omogucuje vise poslova. Takodjer drzava moze drzati potraznju pod svojim rukama tako sto moze porez povecavati/snizavati.Static-X wrote:Kao da ce porez na marihvanu nesto drasticno doprinijeti. Oni vec imaju prihode od toga time sto narod placa kazne zbog posjedovanja. Ne vjerujem (mozda grijesim) da bi legalizacija toliko doprinijela sto se tice novca..chupacabra wrote:
Ovako to niko ne kontrolise i ima vise mogucnosti da dodje do veceg kriminala to jest nasilja izmedju kupca i prodavaca.
Colorado's campaign touts money for school construction. Ads promote the measure with the tag line, "Strict Regulation. Fund Education." State analysts project somewhere between $5 million and $22 million a year. An economist whose study was funded by a pro-pot group projects a $60 million boost by 2017.Washington's campaign promises to devote more than half of marijuana taxes to substance-abuse prevention, research, education and health care. Washington state analysts have produced the most generous estimate of how much tax revenue legal pot could produce, at nearly $2 billion over five years.Oregon's measure, known as the Cannabis Tax Act, would devote 90 percent of recreational marijuana profits to the state's general fund. Oregon's fiscal analysts haven't even guessed at the total revenue, citing the many uncertainties inherent in a new marijuana market. They have projected prison savings between $1.4 million and $2.4 million a year if marijuana use was legal without a doctor's recommendation.
Cak sta vise onda bi svako uzgajao travu mjesto cvjeca..
- Jack Be Nimble
#7480 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Po toj racunici svako bi pravio pivu na svom balkonu. Nije uzgajanje cvjeca i marihuane isto, znam probao sam 
-
Static-X
#7481 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Da je pivu tako jednostavno proizvesti kao travu mozda i bi.Jack Be Nimble wrote:Po toj racunici svako bi pravio pivu na svom balkonu. Nije uzgajanje cvjeca i marihuane isto, znam probao sam
-
Avetinho
#7482 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Pivu je vrlo jednostavno proizvesti.Static-X wrote:Da je pivu tako jednostavno proizvesti kao travu mozda i bi.Jack Be Nimble wrote:Po toj racunici svako bi pravio pivu na svom balkonu. Nije uzgajanje cvjeca i marihuane isto, znam probao sam
- AliceInChains
#7483 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Pivo, koje se proizvodi u Americi, ne lici na pivo. Zbog toga mi se cini, da nije bas tako lahko....Ja Sam Odavle wrote:Pivu je vrlo jednostavno proizvesti.Static-X wrote:Da je pivu tako jednostavno proizvesti kao travu mozda i bi.Jack Be Nimble wrote:Po toj racunici svako bi pravio pivu na svom balkonu. Nije uzgajanje cvjeca i marihuane isto, znam probao sam
-
Avetinho
#7484 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
O kojem pivu govoris? U svakoj zemlji ima piva koja ne lice na pivo. U Americi imas stotine, ako ne hiljade, proizvodjaca piva. Neka ne valjaju, neka valjaju.AliceInChains wrote:Pivo, koje se proizvodi u Americi, ne lici na pivo. Zbog toga mi se cini, da nije bas tako lahko....Ja Sam Odavle wrote: Pivu je vrlo jednostavno proizvesti.
Ja sam po Americi pio odlicna piva, a pio sam i odlicna piva iz kucne radinosti.
- Koolin1
#7485 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
AliceInChains wrote:Ja Sam Odavle wrote:Pivo, koje se proizvodi u Americi, ne lici na pivo. Zbog toga mi se cini, da nije bas tako lahko....Static-X wrote: Pivu je vrlo jednostavno proizvesti.
Cuj to, a na sto to lici pivo u Americi?
- Bullet Tooth Tony
- jeza u ledja
#7487 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Imas pivnica vrhunskih piva haman "na svakom cosku". Ti si mozda zaglavio u nekoj selendri pa je jedini izbor bio izmedju Bud, Miller ili Coors.AliceInChains wrote: Pivo, koje se proizvodi u Americi, ne lici na pivo. Zbog toga mi se cini, da nije bas tako lahko....
-
Avetinho
#7488 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Razocarani Romnijevac?Bullet Tooth Tony wrote:http://imamovic.wordpress.com/2012/11/0 ... azio-sebe/
Zanimljivo je gledati kako Reposi placu poslije izbora i na koje sve nacine pokusavaju objasniti debakl.
Imamovic kao da je ovo prepisao iz skripte FOX Newsa.
- AliceInChains
#7489 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ja sto vas mala sala zna uvrijediti...
Inace, kad u cjelini uporedis pivovarski kvalitet Evropskih proizvoda sa Americkim....ma sta pricam, neuporedivo. Bez sale.
Inace, kad u cjelini uporedis pivovarski kvalitet Evropskih proizvoda sa Americkim....ma sta pricam, neuporedivo. Bez sale.
-
Avetinho
#7490 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Pa sta si pio iz Amerike?AliceInChains wrote:Ja sto vas mala sala zna uvrijediti...![]()
- AliceInChains
#7491 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Znam, koja sam ukusna piva u Holandiji, Belgiji, Engleskoj, Njemackoj, Francuskoj, Austriji, Ceskoj, itd. popio, tako da su mi iscurili/prekipili nazivi tkzv. piva iz Amerike.Ja Sam Odavle wrote:Pa sta si pio iz Amerike?AliceInChains wrote:Ja sto vas mala sala zna uvrijediti...![]()
Zeznuh se zadnjih put u Engleskoj, opet....htio popiti Ceski Budweiser, a oni mi servirali istoimenu pi.otinu
-
Avetinho
#7492 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Slabo si mi, izgleda, pio pivu iz Amerike. Engleska je, znas, dio druge drzave, nije SAD.AliceInChains wrote:Znam, koja sam ukusna piva u Holandiji, Belgiji, Engleskoj, Njemackoj, Francuskoj, Austriji, Ceskoj, itd. popio, tako da su mi iscurili/prekipili nazivi tkzv. piva iz Amerike.Ja Sam Odavle wrote:Pa sta si pio iz Amerike?AliceInChains wrote:Ja sto vas mala sala zna uvrijediti...![]()
Inace, kad u cjelini uporedis pivovarski kvalitet Evropskih proizvoda sa Americkim....ma sta pricam, neuporedivo. Bez sale.![]()
Zeznuh se zadnjih put u Engleskoj, opet....htio popiti Ceski Budweiser, a oni mi servirali istoimenu pi.otinu
- AliceInChains
#7493 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Pa nazalost postoje i neke drzave, koje importiraju Americku pivuJa Sam Odavle wrote:Slabo si mi, izgleda, pio pivu iz Amerike. Engleska je, znas, dio druge drzave, nije SAD.AliceInChains wrote:Znam, koja sam ukusna piva u Holandiji, Belgiji, Engleskoj, Njemackoj, Francuskoj, Austriji, Ceskoj, itd. popio, tako da su mi iscurili/prekipili nazivi tkzv. piva iz Amerike.Ja Sam Odavle wrote: Pa sta si pio iz Amerike?![]()
-
Avetinho
#7494 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Hajde, dobro, eto nisi imao srece pa si naletio na lose americko pivo. Mora biti, ko sto rece Jez, Bud, Miller ili Coors.AliceInChains wrote:Pa nazalost postoje i neke drzave, koje importiraju Americku pivuJa Sam Odavle wrote:Slabo si mi, izgleda, pio pivu iz Amerike. Engleska je, znas, dio druge drzave, nije SAD.AliceInChains wrote: Znam, koja sam ukusna piva u Holandiji, Belgiji, Engleskoj, Njemackoj, Francuskoj, Austriji, Ceskoj, itd. popio, tako da su mi iscurili/prekipili nazivi tkzv. piva iz Amerike.![]()
Pitaj sljedeci put na forumu. Mozda se nadje neko da ti dä savjet sta da probas.
Da ne bude totalni OFF, Obama pravi svoju pivu u Bijeloj kuci. Hvali se da je dobra.
- AliceInChains
#7495 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ok, dosta sale. Naravno i u Americi ima dobrih piva. Ali ne mozes uporediti piva iz Amerike, sa silnim, historijskim ponudama iz Evrope. U cijelini, Evropa dominira.
-
Avetinho
#7496 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ovi ovdje se ne bi s tobom slozili.AliceInChains wrote:Ok, dosta sale. Naravno i u Americi ima dobrih piva. Ali ne mozes uporediti piva iz Amerike, sa silnim, historijskim ponudama iz Evrope. U cijelini, Evropa dominira.
http://www.ratebeer.com/RateBeerBest/
Narocito ovdje:
http://www.ratebeer.com/RateBeerBest/be ... 012012.asp
Ako imas ti neki drugi izvor, daj pa da uporedimo.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#7497 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Static-X wrote:Glasah i ja juce za Obamu al ne zbog toga da bi podrzao pederluk i maridzivanuMeni je recimo bitnije sta ce biti sa ekonomijom i vanjskom politikom sa drugim zemljama.
NYC je skupio $275 miliona odkako je odobrio gay vjencanja, direktni prihodi od ovog zakona.
http://articles.latimes.com/2012/jul/25 ... e-20120725
"In dollar we trust"
- muhafuca
#7498 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Bloomberg stari RepublikanacDado dijasporitus wrote:Static-X wrote:Glasah i ja juce za Obamu al ne zbog toga da bi podrzao pederluk i maridzivanuMeni je recimo bitnije sta ce biti sa ekonomijom i vanjskom politikom sa drugim zemljama.
NYC je skupio $275 miliona odkako je odobrio gay vjencanja, direktni prihodi od ovog zakona.
http://articles.latimes.com/2012/jul/25 ... e-20120725
"In dollar we trust"
Al kad je vidio da ovi njegovi u PM odose sa pricom
na vreme im mahanje poslao i rekao "Samo vi gluposti prosipajte pa vidite dokle cete"
-
Bodkin
#7499 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
imam ja. sebe! evropska piva su bolja od americkih i gotovo. iako ima par americkih koje gotivim ali nece meni neko udruzenje govoriti da su americka bolja kad sam ja svojim grlom zakljucio da nisuJa Sam Odavle wrote:Ovi ovdje se ne bi s tobom slozili.AliceInChains wrote:Ok, dosta sale. Naravno i u Americi ima dobrih piva. Ali ne mozes uporediti piva iz Amerike, sa silnim, historijskim ponudama iz Evrope. U cijelini, Evropa dominira.
Narocito ovdje:
-
Avetinho
#7500 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ama, meni je Sarajevsko najbolje.Bodkin wrote:imam ja. sebe! evropska piva su bolja od americkih i gotovo. iako ima par americkih koje gotivim ali nece meni neko udruzenje govoriti da su americka bolja kad sam ja svojim grlom zakljucio da nisuJa Sam Odavle wrote:Ovi ovdje se ne bi s tobom slozili.AliceInChains wrote:Ok, dosta sale. Naravno i u Americi ima dobrih piva. Ali ne mozes uporediti piva iz Amerike, sa silnim, historijskim ponudama iz Evrope. U cijelini, Evropa dominira.
Narocito ovdje: