Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bianconeri1988

#7476 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Romanista 101% wrote:
Mi nikad necemo biti vasi rivali niti vi nasi, znas sto? Jer nemamo policijski dosije!!!
Mi ćemo uvijek biti vaši rivali, a vi nikad naši, hvala Bogu! Znaš li zašto? Zato što je kod vas utakmica godine kada u Rim dolazi Juventus, a kada u Torino dolazi Roma to je samo utakmica vrijedna tri boda.

A policijski dosje je čisti šupljak, ispadne ni Lazio nije Romin rival. Ustvari Roma nema rivala u Italiji. :lol:
Romanista 101%

#7477 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Bianconeri1988 wrote:
Romanista 101% wrote:
Ustvari Roma nema rivala u Italiji. :lol:

jer smo cisti od 1927 ;-) a znas li ti sta je biti cist? ili posten? :lol:
Bianconeri1988

#7478 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Čisti zato što vas rimski mediji predstavljaju čistim, čovjek ti gore fino napisao za jeftino potkupljivanje satovima i ostalim stvarima, ali to ti očigledno ne zvuči poznato.

Prošle godine kad je Pelusu čist gol ponište, Antonio Conte je fino objasnio rimskim novinarima kad im je u lice rekao da nisu novinari već navijači.

U svojoj historiji ste tri ili četiri puta imali ekipu sposobnu za osvajanje Scudetta, znači da ste malen klub, niste toliko interesantni javnosti zato vam se toliko i ne pridodaje pažnje kao Juventusu, Interu i Milanu.

Malo ti priča prerasta u lično vrijeđanje, fakat ne kontam odakle toliki kompleks?! :roll: :run:
Romanista 101%

#7479 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Bianconeri1988 wrote:Čisti zato što vas rimski mediji predstavljaju čistim, čovjek ti gore fino napisao za jeftino potkupljivanje satovima i ostalim stvarima, ali to ti očigledno ne zvuči poznato.

Prošle godine kad je Pelusu čist gol ponište, Antonio Conte je fino objasnio rimskim novinarima kad im je u lice rekao da nisu novinari već navijači.

U svojoj historiji ste tri ili četiri puta imali ekipu sposobnu za osvajanje Scudetta, znači da ste malen klub, niste toliko interesantni javnosti zato vam se toliko i ne pridodaje pažnje kao Juventusu, Interu i Milanu.

Malo ti priča prerasta u lično vrijeđanje, fakat ne kontam odakle toliki kompleks?! :roll: :run:

opet kazem, tipicna "zatvorska" prica, mi smo varali ali su i drugi, pusti ba to, ovo sto iznosis nije prvi put da cujem jer dolazi iz vase propagadne javne kuce, sutra cete izmisliti nesto za Milan, Fiorentinu, Torino...samo da prikazete i druge da su varali, ali ja ti ponavljam: Roma nijednom nije povezana za bilo sta u Italiji, vi mozete izmisljati sta hocete ali znam da boli jer nemate jednog dokaza protiv Rome, odloguj se pa pokusaj opet mozda budes bolje provaljivao :)
Mohamad Sissoko

#7480 Re: Serie A

Post by Mohamad Sissoko »

Romanista 101% wrote:
Bianconeri1988 wrote:Čisti zato što vas rimski mediji predstavljaju čistim, čovjek ti gore fino napisao za jeftino potkupljivanje satovima i ostalim stvarima, ali to ti očigledno ne zvuči poznato.

opet kazem, tipicna "zatvorska" prica, mi smo varali ali su i drugi, pusti ba to, ovo sto iznosis nije prvi put da cujem jer dolazi iz vase propagadne javne kuce, sutra cete izmisliti nesto za Milan, Fiorentinu, Torino...samo da prikazete i druge da su varali, ali ja ti ponavljam: Roma nijednom nije povezana za bilo sta u Italiji, vi mozete izmisljati sta hocete ali znam da boli jer nemate jednog dokaza protiv Rome, odloguj se pa pokusaj opet mozda budes bolje provaljivao :)
http://m.goal.com/s/en-india/news/1880290/?page=2

Calciopoli: 75 Phone Calls Involving Inter, Milan & Roma With Referees & Designators Revealed

Calciopoli 2, intercettazione Pradè-Mazzini: "Punto molto su di te"

intercettazione Bergamo - Pairetto: Totti "salvato" per Juve - Roma
Al onda je usljedila "zastara". :D :serbo:
Bianconeri1988

#7481 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Kakva ba zatvorska priča? Kakva iskompleksirana terminologija, da čovjek ne povjeruje. :lol:

Mene iskreno ne zanima da li je Roma upetljana ili nije u nešto, jer kao što napisah ne vidim je kao Juventusovog rivala, to je čisto pokriće za godine neuspjeha, i Inter je u vašim očima svojevremeno bio lopovski klub kad su ljudi ispred vas uzimali titule, ista priča će važiti za bilo koji drugi klub koji Romi uzme titulu ispred nosa. Roma je duž svoje historije imala uglavnom nebitnu ulogu u italijanskom fudbalu, ljudima su uvijek bile intersantne veće ribe, zato ćeš za Juventus primjerici naći milion izmišljenih skandala, a za Romu niti jedan. Zašto? Zato kad spomeneš riječ Juventus to svakog živog Italijana zanima, a kad spomeneš riječ Roma, samo polovinu stanovništva grada Rima. To je razlika.

Samo lud čovjek može tvrditi da je prošlogodišnji Scudetto Juventusa osvojen kriminalnim radnjama i da nije zaslužen.
Zatamnjena stakla

#7482 Re: Serie A

Post by Zatamnjena stakla »

Mrsko mi čitat ove gluposti.

Kavanda pravi šaban.
Romanista 101%

#7483 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Mohamad Sissoko wrote:
Romanista 101% wrote:

http://m.goal.com/s/en-india/news/1880290/?page=2

Calciopoli: 75 Phone Calls Involving Inter, Milan & Roma With Referees & Designators Revealed

Calciopoli 2, intercettazione Pradè-Mazzini: "Punto molto su di te"

intercettazione Bergamo - Pairetto: Totti "salvato" per Juve - Roma
Al onda je usljedila "zastara". :D :serbo:

i jel sta dokazano? jeli Roma kaznjena?

a to u vezi medija u Rimu...Roma da ima 5% kontrole nad medijima nebi stala na 3 scudetta vec bi imala duplo vise, al bolje ne imati nijedan nego 30 na naposten nacin

"Koja je razlika između navijača koji plati da gleda svoj tim na TV i Juventusa? Nikakva, i jedni i drugi kupuju utakmice".
Mohamad Sissoko

#7484 Re: Serie A

Romanista 101% wrote:
i jel sta dokazano? jeli Roma kaznjena?

a to u vezi medija u Rimu...Roma da ima 5% kontrole nad medijima nebi stala na 3 scudetta vec bi imala duplo vise, al bolje ne imati nijedan nego 30 na naposten nacin

"Koja je razlika između navijača koji plati da gleda svoj tim na TV i Juventusa? Nikakva, i jedni i drugi kupuju utakmice".

To se pravnim terminom zove "zastara", proteklo 5 godina prije nego su dokazi izasli na vidjelo, a odgovorni slucajno "zaturili" 150 000 telefonskih razgovora, ostalo je istorija. :serbo:

Stoga, mani te moralisanja.
Bianconeri1988

#7485 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Ma šta bolan nema kontrole? Pa čitaš li ti Corriere dello Sport, majke ti? Otvoriš li ikad barem portal? Ne budi smiješan. Nakon svake greške u korist Juventus odmah je prvenstvo lažirano, a svaka greška u korist Rome se prešuti. Pa prije dvije godine Totti ubije Pirla, samo za CdS nije za crveni karton, za sve ostale jeste. Ja kontam ti ozbiljan tip.

Još glavni i odgovorni urednik CdS-a, navijač Rome. :izet:

I ove priče ''je li šta dokazano'' mi je preko glave. Juventusu nikad nije dokazano da je namjestio jednu jedinu utakmicu, a ovdje svi pišu da je namjestio.
Mohamad Sissoko

#7486 Re: Serie A

Bianconeri1988 wrote:Ma šta bolan nema kontrole? Pa čitaš li ti Corriere dello Sport, majke ti? Otvoriš li ikad barem portal? Ne budi smiješan. Nakon svake greške u korist Juventus odmah je prvenstvo lažirano, a svaka greška u korist Rome se prešuti. Pa prije dvije godine Totti ubije Pirla, samo za CdS nije za crveni karton, za sve ostale jeste. Ja kontam ti ozbiljan tip.

I ove priče ''je li šta dokazano'' mi je preko glave. Juventusu nikad nije dokazano da je namjestio jednu jedinu utakmicu, a ovdje svi pišu da je namjestio.
Corriere dello sport... ne postoji ocitiji medij na strani jednog kluba, a tek RAI... pa likovi su manipulisali video snimcima jos osamdesetih godina kako bi izmislili skandal i da ispadne jadnu Romu kao ostetili, lik kasnije sve priznao. Et ti kontrole medija hahaha ludnica.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#7487 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

ako je totti onda ubio pirla, onda je mesar kielini masakrirao pjanica i šta bi, izašao iz igre na 2minute i primila roma gol,a do tada centra niste prešli

ako zastara vrijedi kao za romu, za juventusa nema toliko polica u tužilaštvu da stanu sve te zastare. ajde mi što gotivimo romu i eto kao smeta nam juventus pa vas nazivamo svakako, al kako objasniti da je neutralnim ljudima pojam fudbalske nepravde juventus. zato što su ljudi gledali fudbal devedesetih, gledali i kasnije, pa gleda nedavno juventus-roma, more materijala da se tako etiketira klub
Zatamnjena stakla

#7488 Re: Serie A

Samo nastavite, pratim :mrgreen:
Romanista 101%

#7489 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

i sta ti mediji donijese od trofeja Romi? jesu li kupili koju utakmicu? scudetto mozda??

vi ste "vece ribe" i idite igrajte sa vasim rivalima (galata, kopenhagen, olimpijakos) a nas "male" ostavite na miru :D
Zatamnjena stakla

#7490 Re: Serie A

Romanista 101% wrote:i sta ti mediji donijese od trofeja Romi? jesu li kupili koju utakmicu? scudetto mozda??

vi ste "vece ribe" i idite igrajte sa vasim rivalima (galata, kopenhagen, olimpijakos) a nas "male" ostavite na miru :D
Naravno.

Juve je život, ostalo su sitnice.
Mohamad Sissoko

#7491 Re: Serie A

Romanista 101% wrote:i sta ti mediji donijese od trofeja Romi? jesu li kupili koju utakmicu? scudetto mozda??

:izet: eto vama velikani poput Bayerna i Manchestera da vam uvaljuju sedmice. :D
Mohamad Sissoko

#7492 Re: Serie A

Admir_1984 wrote:ako je totti onda ubio pirla, onda je mesar kielini masakrirao pjanica i šta bi, izašao iz igre na 2minute i primila roma gol,a do tada centra niste prešli

ako zastara vrijedi kao za romu, za juventusa nema toliko polica u tužilaštvu da stanu sve te zastare. ajde mi što gotivimo romu i eto kao smeta nam juventus pa vas nazivamo svakako, al kako objasniti da je neutralnim ljudima pojam fudbalske nepravde juventus. zato što su ljudi gledali fudbal devedesetih, gledali i kasnije, pa gleda nedavno juventus-roma, more materijala da se tako etiketira klub
:D jesi ti svjestan da je Roma primila 17 golova u gostima protiv Juventusa u posljednje tri godine ukljucujuci i kup utakmicu, pa sta vi ba hocete? Eto ove godine ce te vjerovatno uzet titulu, al pustite se patetike, dodjete u Torino primite najmanje tri gola u posljednje tri godine i nesto se zalite.Small club mentality.

p.s. "zato što su ljudi gledali fudbal devedesetih".... :izet: da, ljudi gledali Juventus 3 puta u finalu LP i 4 puta i polu finalu, osvajanje Kupa Uefa dva puta, svasta su ljudi gledali.... a gdje je Roma bila? I ono hoce da se poredi sa Juventusom a ovamo pljuje iz zavisti. :serbo:
Last edited by Mohamad Sissoko on 30/10/2014 23:13, edited 1 time in total.
Bianconeri1988

#7493 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Očekivao sam bolje odgovor od tebe. Mediji su danas glavno sredstvo za manipulisanje, zato i imate toliko progrešnih predrasuda o Juventusu, ne možete da se pomirite da su najbolji u Italiji već godinama, već zbog medijske priče mislite da samo namještaju utakmice i kupuju titule. CdS koristi svaku priliku da popljuje Juve i tako stvara lošu sliku o tom klub i to je to. Pa naša država ti je najbolji primjer šta znači imati medije na svojoj strani.

Slovan Bratislava, u redu je. :D :izet:
Admir_1984 wrote:ako je totti onda ubio pirla, onda je mesar kielini masakrirao pjanica i šta bi, izašao iz igre na 2minute i primila roma gol,a do tada centra niste prešli

Pa prema vama svaki start nad Pjanićem je masakr jer je staklen igrač i pada kao pokošen, Chiellini ide na loptu, Totti na Pirlovo koljeno i to su dvije iste stvari. Bože sačuvaj i sakloni. :lol:

Hajd malo proguglaj i vidi šta je Alex Ferguson govorio o Juventusu 90-ih? Očekujem odgovor ''šta zna Ferguson''. :izet:

Kad se već Chiellini spominje, pogledajte njegov start poslije kojeg je izmišljen penal nad Tottijem? Znači Fabio Caressa, zakleti navijač Rome kaže da nema kontakta i da Chiellini uopšte nije startao na Nainggolana. Vi i vaša ''realnost''. :run:

http://www.vecchiasignora.com/topic/274 ... ry15226161
Romanista 101%

#7494 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

i sad su vam krivi Rimski mediji jer stvaraju losu sliku o vama :lol:

a zasto juventini mrze Zemana 8) jer je covjek otkrio doping aferu u juventusu o kojoj se i dan danas suti :run:
Bianconeri1988

#7495 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Sissoko, hajd majke ti za sekundu ga provali za ovu doping aferu. Nemam ja vremena sad. :D :izet:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#7496 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

eto ferguson će ili bilo koji drugio funkcioner van italije pričati o stvarnim problemima u italiji. čak šta više i tog fergusona su sudije itekako dobro gurale kroz karijeru, pa možda nema obraza

kakva je vaša propaganda vidi se po tom totti namjerno htio polomiti pirla, još kod rezultata 0-0, još se znaju sto godina iz reprezentacije. jedan običan neoprezan start, ali eto vi ga karakterišete kao pokušaj ubistva. a kielinijevo uklizavanje 100 na sat na pjanića je samo muška igra i pjanić ima staklene noge
Mohamad Sissoko

#7497 Re: Serie A

Romanista 101% wrote:i sad su vam krivi Rimski mediji jer stvaraju losu sliku o vama :lol:

a zasto juventini mrze Zemana 8) jer je covjek otkrio doping aferu u juventusu o kojoj se i dan danas suti :run:
:zzzz: ono kad lupa covjek a nema pojma.Za tu aferu postoji i oslobadjajuca presuda, a afera se nije ni odnosila na doping, al opet, mediji odrade svoje pa likovi kao ti mogu baljezgat o postenju Rome i kriminalu drugih a veze nemaju.
Svakim postom samo dokazujete koliko nemate pojma a ono kao zna ko je "kriminalna organizacija" a ovamo za tu kriminalnu organizaciju sve same legende fudbala igrale. :izet:

Bianconeri1988 wrote:Sissoko, hajd majke ti za sekundu ga provali za ovu doping aferu. Nemam ja vremena sad. :D :izet:

Samo mi je jos ostalo da pdf linkove presuda pocnem stavljat, sunce mu kalajisano :D
Last edited by Mohamad Sissoko on 30/10/2014 23:17, edited 1 time in total.
Bianconeri1988

#7498 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Kao što rekoh, Moggi potkupio i velikog Sir Alexa. :lol:
Romanista 101%

#7499 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

svaki put kada Zeman dodje u Torino spominje mu se majka i ostala rodbina i to uvijek prodje nekaznjeno, nije to lijepo, znam da su ljudi tamo isfrustrirani jer ipak im je on otkrio aferu o kojoj Evropa bruji ali kulturu za razliku od utakmice nemozete kupiti
Bianconeri1988

#7500 Re: Serie A

Post by Bianconeri1988 »

Zeman nagradu za svoje ''poštenje'' dobije na terenu. :lol: :izet:

Kad smo već kod poštenja navijača Rima sjećate li se što je Carlo Zampa dobio otkaz na Olimpicu? Eh to je već posebna sorta kompleksaša. :lol:
Post Reply