Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
irconbih

#7476 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by irconbih »

Novak20 wrote: 27/08/2020 15:17 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kud ne ispade iz žirokoptera. :D

https://avaz.ba/vijesti/bih/591108/susp ... o-s-motora
Prije dva dana roDŽo na Ilidži kod Grand centra izlazi iz auta i nije izgledao kao da mu trebaju dvije prosječne plate. Dapače, izgleda bolje nego ikad. Doduše, uniforma daje neku posebnu draž, ali pošto je suspendovan, bio je ležerno i sportski obučen. :run:
Novak20

#7477 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

irconbih wrote: 28/08/2020 08:43
Prije dva dana roDŽo na Ilidži kod Grand centra izlazi iz auta i nije izgledao kao da mu trebaju dvije prosječne plate. Dapače, izgleda bolje nego ikad. Doduše, uniforma daje neku posebnu draž, ali pošto je suspendovan, bio je ležerno i sportski obučen. :run:
Znam da mu ne trebaju dvije plaće ali valjda treba advokatima da se uskukaju pred sudijom i pokažu kako nije imao materijalne koristi od nabavke respiratora.

Ako ih i dobije, neće ih vratiti.

Problem je što kod nas egzistira čitava kasta koja zna uzeti svaku moguću privilegiju i paru iz budžeta napunjenog na znoju sirotinje.
jazzer

#7478 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by jazzer »

Zove mene direktor u svoju kancelariju a povodom mog zahtjeva za isplatu dvije plate kao pomoc jer
sam na bolovanju. Naime, u ovo tesko pandemijsko vrijeme, malo sam se opustio vozeci motor, pao sa istog i zadobio
teze povrede. Razgovor je isao otprilike ovako:

On: Dobar dan jazzeru, sjedite.
Ja: Dobar dan, hvala.
On: Zvao sam Vas u vezi Vaseg zahtjeva za isplatu dvije plate kao pomoc dok ste na bolovanju.
Ja: Da, situacija je takva da sam vam se morao obratiti jer, znate.. (prekida me)
On: Znam sve, nema potrebe da objasnjavate..evo ovako stoje stvari..ono sto Vam mogu dati, kao direktor firme u kojoj radite,
je kurcina da izbijete oci. Ustvari, dacu vam dvije kurcine da izbijete oba oka. Mjesecima nemam nikakve koristi od Vas, imam
samo izadke a Vi hocete jos dvije plate? Pride cu Vam dati jos jednu kurcinu da imate u rezervi. A za hrabrost da mi se obratite ovakvim
zahtjevom dacu Vam, pogadjate? Jos jednu kurcinu kolega jazzeru. Ako drugi out budete imali problem ovakve prirode obratite se Merhametu, tetki Zilhi ali meni ne dolazite. A sada pokupite ove kurcine sa stola i sto prije se vratite na posao. Ugodan ostatak dana vam zelim kolega jazzeru.
Ja: Da, hvala za kurcine, do vidjenja.
Billy The Pljuc

#7479 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/odbijen ... /200828035

Odbijen mu zahtjev za divno čudo, govno da je ostalo na funkciji već bi on sam sebi potpisao da ga pomogne FUCZ jerbo nema sredstava za život. Naučilo to tako, jbga, sve bi bilo po zakonu isto kao i sa respiratorima, na stranu što je lik godinama na čelu iste krao i namještao nabavke, bacao naše/državne pare sa takvom nonšalantnošću da je to odavno prešlo granice bezobrazluka i sad odjednom nema hljeba da jede k'o fol.

Malinar se isto provodi, jbga može mu se, najjača stranka u bošnjaka mu iza leđa, onaj treći ide u Tursku na odmor, pa ima li iko normalan u ovoj državi da kaže dosta i ovu stoku povješa o prve bandere za primjer.
DonieBrasco

#7480 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Smiju se narodu u lice, a sve bogatiji, jaci a ujedno i bezobrazniji.
winpin

#7481 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

:-) :-) Nama su sigurno uvalili ove od 15 hiljada dolara koje je i Malinar nabavio a sebi ostavili one funkcionalne i skuplje i sve to ubrojali u prosjecnu cijenu, jer nemoguce da su kupovali jedan po jedan ili 10 po 10 da bi cijena tako varirala i to bas za skromnih 40 komada . :D
UAE poslali cijene doniranih respiratora. Isti su kao Fikretovi, koliko su ih oni plaćali?

Prema zvaničnom dokumentu koji je odgovor na upit Ministarstva vanjskih poslova BiH, a koji je u posjedu Raporta, o cijeni donirane opreme, naznačeno je da cjelokupna donacija vrijedi 2,5 miliona dolara. Posebno je zanimljiv dio koji se odnosi na cijenu doniranih respiratora. Ističu da je cijena 40 respiratora između 15 i 70 hiljada dolara po respiratoru te su uzeli prosječnu cijenu od 42.000 dolara po respiratoru.

To je i dalje znatno jeftinije od respiratora koje je nabavljala kompanija voditelja Fikreta Hodžića “Srebrena malina” po nalogu Federalne uprave civilne zaštite. Ti su plaćeni više od 100.000 KM po komadu.
Billy The Pljuc

#7482 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Ma Fikrini su respiratori zadnja riječ tehnike u tom segmentu, ako ne vjeruješ meni pitaj onog Ziju iz one agencije.

Covid-19 će možda i proći al' tih 10,5 miliončića KM su uzalud bačene pare jer ti respiratori nikada u funkciji biti neće, najbolja varijanta koja ih čeka jeste neki podrum date medicinske ustanove iz kojega nikad izvučeni neće biti.

Di su naše paje, di su naši novci - što bi rek'o pokojni H.K. ostaće misterija, samo nagađati možemo koliko su stvarno plaćeni i koliko je novca zavrnuto.

I da, najbitnije u svemu jeste da niko odgovarati neće, pogotovo ako SDA i sateliti uzmu većinu na izborima, u uspjeh njihovih koalicionih partnera uopšte i ne sumnjam. Znači vrlo nam je izgledno da tronožac zakopa ovu bruku i kriminal duboko a usput i još neke afere koje nisu odjeknule kao ova.

Jedina šansa da eventualno nešto bude od procesuiranja upletenih u ovu aferu jeste promjena vlasti, imenovanje novih lica u tužilaštvo, sudstvo, ministarstva itd. itd.

Mislim da ćemo se svi složiti da je to jedan dugotrajan proces koji se možda neće ni desiti, znači piši propalo.
dr_Evil

#7483 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Do izbora ima da Novalic prikljuci kcerku na respirator da dokaze kako rade, ko sto je Putko svojoj "ubrizgao" vakcinu :bih:
Billy The Pljuc

#7484 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

:lol: :lol: :lol:

Danas nam se dobri malinar vratio na društvene mreže, kako reče "zbog svih onih koji su pisali da se ne sjećaju više boje njegovog glasa" i poručio "da je život pun mogućnosti, samo ih treba iskušati".

Sine, i ja bih iskušavao neke od mogućnosti samo ne znam kako da me ti koji stoje iza tebe poguraju sa nekim kešom i eventualno mi gurnu kakvu nabavku bilo čega. Ne moraju to nužno biti cifre k'o u tvom slučaju, može kakvo guranje u vidu nekih 100.000 KM i eventualno neka nabavka do makar 3-4 miliončića kaemčića. Haj' ljubi te brat završi mi to, nećem ti ostat' dužan :wink:.
DonieBrasco

#7485 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Ima dobar tekst naslova "Kako su Munira i Fikret zgadili Srebrenicu - Bosnjacima".

On je prije ove afere ima sve u zivot sto mu treba, i to se da istraziti - provjeriti odakle mu.
Novak20

#7486 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

Billy The Pljuc wrote: 03/09/2020 23:23 :lol: :lol: :lol:

Danas nam se dobri malinar vratio na društvene mreže, kako reče "zbog svih onih koji su pisali da se ne sjećaju više boje njegovog glasa" i poručio "da je život pun mogućnosti, samo ih treba iskušati".

Sine, i ja bih iskušavao neke od mogućnosti samo ne znam kako da me ti koji stoje iza tebe poguraju sa nekim kešom i eventualno mi gurnu kakvu nabavku bilo čega. Ne moraju to nužno biti cifre k'o u tvom slučaju, može kakvo guranje u vidu nekih 100.000 KM i eventualno neka nabavka do makar 3-4 miliončića kaemčića. Haj' ljubi te brat završi mi to, nećem ti ostat' dužan :wink:.
Jesi li pokušao da se učlaniš u SDA ?

Možda dobiješ nabavku 100 ambulantnih vozila i ugradnju Fikretovih respiratora. :lol:
Billy The Pljuc

#7487 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Novak20 wrote: 04/09/2020 00:19
Billy The Pljuc wrote: 03/09/2020 23:23 :lol: :lol: :lol:

Jesi li pokušao da se učlaniš u SDA ?

Možda dobiješ nabavku 100 ambulantnih vozila i ugradnju Fikretovih respiratora. :lol:
Šta učlanim???

Pa ja sam roDŽen u SDA.
RunnerX

#7488 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by RunnerX »

DonieBrasco wrote: 04/09/2020 00:06 Ima dobar tekst naslova "Kako su Munira i Fikret zgadili Srebrenicu - Bosnjacima".
Ovaj?

https://svjetlo-dunjaluka.com/adis-grab ... a-ljudima/
dr_Evil

#7489 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

HJa teksta poziva fikija da lalu za ruku i da idu za germaniju, a poslije onako dirljive price kako je Poslanik se okrenuo za Medinom, eto
Billy The Pljuc

#7490 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Jbga u jadna nam Njemačka valja raditi, tamo neJma poticaja i namještenih nabavki u vrijednosti siće od 10,5 miliona kaemčića. Takvi jazavci k'o što su Fikro, NoFalić i Solak nemaju šta tražiti u Njemačkoj, njima je eldorado ovdje u BiH, kurac se u bilo šta razumiju al' zato žive k'o lordovi.
mesarkasapin

#7491 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mesarkasapin »

Život je pun mogućnosti samo ih treba iskušati

Čitajte ovo čoek vam fino kaže

https://azra.ba/izdvojeno/189575/osumnj ... -iskusati/
JThomas

#7492 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

e u njemačkoj bi mogao stvarno raditi s malinama, a ne fiktivno. ali kurko, valja raditi, u tome i jeste problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7493 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

Budi covjek. Ne budi lazni svjedok.
jazzer

#7494 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by jazzer »

Jbt, Fikro jos ispade mislilac, filozof, covjek cije se rijeci citiraju a mediji ga objavljuju zbog citanosti.

U novom broju Azre ocekujem naslov

Munira Subasic tvrdi: Gabriel Garcia Marquez je plagijator!
sinuhe

#7495 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by sinuhe »

Pravi istocnjacki mistik.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7496 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

Bog me ubio ako sam skonto ovo oko utakmica i virusa
statixx

#7497 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by statixx »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 09:02 Bog me ubio ako sam skonto ovo oko utakmica i virusa
Da trebas paziti za koga igras, zna cojk. :D
Billy The Pljuc

#7498 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Pa šta jad jadni može smisleno napisati i uraditi, isti su nivo i on i premijer i nekadašnji gazda FUCZ-a i da ne širim listu sa masom glOva na raznim pozicijama od ministarstava, načelnika itd. itd.

Govnjivom motkom tući a ne dati plakati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7499 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

statixx wrote: 04/09/2020 09:29
_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 09:02 Bog me ubio ako sam skonto ovo oko utakmica i virusa
Da trebas paziti za koga igras, zna cojk. :D
I kako ces svjedocit :D
DonieBrasco

#7500 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

mesarkasapin wrote: 04/09/2020 08:48 Život je pun mogućnosti samo ih treba iskušati

Čitajte ovo čoek vam fino kaže

https://azra.ba/izdvojeno/189575/osumnj ... -iskusati/
Naravno zivotna prilika i mogucnost je unovciti hiljade pobijenih, genocid, zivot je krasti i bogatiti se u planetarno kriznim situacijama, na tuđim zivotima, prevarama. Kriminal, nepotizam, korupcija, sve su to mogucnost zivotne zna on to dobro ali on je #izsrebrenice pa moze proci.

Uvijek mi padne na pamet Srebrenica u koju je od zavrsetka rata do dan danas stiglo MILIJARDE u nocu raznih valuta a tamo doslovno nema zivota, nista nije obnovljeno, izgrađeno, pa gdje su te silne pare ? Hajde razumijem cetnici koji su to zlo ucinili, ali bosnjaci koji su pokrali te silne pare, bosnjaci koji su se blago receno obogatili na genocidu, svim strahotama rata u BiH. Danas u miru bosnjaci koji kradu i pljackaju silne milijarde pomoci i kredta za ovu drzavu.
Locked