Bloo wrote:Pa sve je nekako pocelo od
pustopoljina wrote:
Ako je osoba A sebi zacrtala drugi zivot, moje licno misljenje je da bi bilo dobro da ispostuje bozije zakone. Ljudske ne mora.
Ilegalni migranti u BiH
- славянин
#7476 Re: Migranti u BiH
- pustopoljina
#7477 Re: Migranti u BiH
Pa jel' nije tako?Bloo wrote:Pa sve je nekako pocelo od
pustopoljina wrote:
Ako je osoba A sebi zacrtala drugi zivot, moje licno misljenje je da bi bilo dobro da ispostuje bozije zakone. Ljudske ne mora.
Drzim se zakona, ali da se osjecam ugrozeno ili da trebam nekom svom pomoci...a zivot i smrt u pitanju...bitno mi je, kako rekoh, samo bozije da ne prekrsim.
-
moonca
#7478 Re: Migranti u BiH
...necesh prekrsiti -samo zakon intrepretirash .malo drugacije.. 
- славянин
#7479 Re: Migranti u BiH
Zato sto je zivot i smrt u pitanju papiri se cijepaju,pretezno muskarci idu,nece nigdje da azil traze do njemacke austrije i slicno, a pola ih i tamo ne trazi jer nemaju osnove nego gledaju da onako... eto doslipustopoljina wrote: Pa jel' nije tako?
Drzim se zakona, ali da se osjecam ugrozeno ili da trebam nekom svom pomoci...a zivot i smrt u pitanju...bitno mi je, kako rekoh, samo bozije da ne prekrsim.
- pustopoljina
#7480 Re: Migranti u BiH
Haj' pocijepaj svoje i odi medju njih...uzmi i metalnu sipku..i vici da hoces dzabane u njemacku.славянин wrote:Zato sto je zivot i smrt u pitanju papiri se cijepaju,pretezno muskarci idu,nece nigdje da azil traze do njemacke austrije i slicno, a pola ih i tamo ne trazi jer nemaju osnove nego gledaju da onako... eto doslipustopoljina wrote: Pa jel' nije tako?
Haj' taman nije vise zima, pa ne moras na snijegu biti.
Haj' kad je obijest u pitanju, sigurno se ludo provode.
- славянин
#7481 Re: Migranti u BiH
Svima je jasno da idu zato sto su im zemlje talasika - zato i nasi idu iz BiH. Samo sto smo mi eto par koraka uspjeli napraviti i imamo neku vrstu drzave tako da nam je evropa dozvolila da putujemo sa pasosima bez viza itd.Velika vecina naseg svijeta sad sto ide to radi legalno.pustopoljina wrote: Haj' pocijepaj svoje i odi medju njih...uzmi i metalnu sipku..i vici da hoces dzabane u njemacku.
Haj' taman nije vise zima, pa ne moras na snijegu biti.
Haj' kad je obijest u pitanju, sigurno se ludo provode.
Znas li zasto su drzave iz kojih dolaze talasika ? - Kakav narod takva i drzava
- pustopoljina
#7482 Re: Migranti u BiH
Ne znam...mislim da su to zemlje sa teskom istorijom.
A i mi smo ok u svakoj drugoj drzavi, osim u svojoj.
A i mi smo ok u svakoj drugoj drzavi, osim u svojoj.
- insomnia78
#7483 Re: Migranti u BiH
Mi a i svi ostali smo isti ko i kod sebe
- Bloo
- Globalna šefica
#7484 Re: Migranti u BiH
A božiji mu zakon (koji god da je to) nalaže da potraži sreću ne u prvoj sigurnoj zemlji (npr. Turskoj, Bosni, Grčkoj, Srbiji, Rumuniji itd.) jer Bog ima uvid i u ekonomsko stanje prve sigurne zemlje, već baš u Njemačkoj, Francuskoj...pustopoljina wrote:Pa jel' nije tako?Bloo wrote:Pa sve je nekako pocelo od
pustopoljina wrote:
A I Izraelci su slušali božji nalog...
- pustopoljina
#7485 Re: Migranti u BiH
Boziji zakon ti ne nalaze da se negdje preselis. To bi bio boziji glas 
- Bloo
- Globalna šefica
#7486 Re: Migranti u BiH
S obzirom da kao ateista se očito ne razumijem u božje zakone, a ponajmanje u glasove, ako možeš da mi obrazložiš koji su to božji zakoni a kroz prizmu trenutne situacije o kojoj smo pričali (migracija ljudi iz Pakistana do Njemačke), te ulogu božjeg glasa u biranju odredišta?pustopoljina wrote:Boziji zakon ti ne nalaze da se negdje preselis. To bi bio boziji glas
- insomnia78
#7487 Re: Migranti u BiH
Ovi i razgulili od bozijih zakona
- pustopoljina
#7488 Re: Migranti u BiH
Bloo...znas kad uzivo napravis facepalm?Bloo wrote:S obzirom da kao ateista se očito ne razumijem u božje zakone, a ponajmanje u glasove, ako možeš da mi obrazložiš koji su to božji zakoni a kroz prizmu trenutne situacije o kojoj smo pričali (migracija ljudi iz Pakistana do Njemačke), te ulogu božjeg glasa u biranju odredišta?pustopoljina wrote:Boziji zakon ti ne nalaze da se negdje preselis. To bi bio boziji glas
Upravo napravih.
Danas nije nas dan
Ako imas energije i volje, google zna.
- Bloo
- Globalna šefica
#7489 Re: Migranti u BiH
pustopoljina wrote:Bloo...znas kad uzivo napravis facepalm?Bloo wrote:S obzirom da kao ateista se očito ne razumijem u božje zakone, a ponajmanje u glasove, ako možeš da mi obrazložiš koji su to božji zakoni a kroz prizmu trenutne situacije o kojoj smo pričali (migracija ljudi iz Pakistana do Njemačke), te ulogu božjeg glasa u biranju odredišta?pustopoljina wrote:Boziji zakon ti ne nalaze da se negdje preselis. To bi bio boziji glas
Upravo napravih.
Danas nije nas dan![]()
Ako imas energije i volje, google zna.
Bilo je ugodno pokušati komunicirati s tobom i kao rezultat dobiti ovaj galimatijas idealizma pomiješanog kroz vjeru, nerazumijevanje osnovnih principa funkcionisanja države i ekonomije i reda...a od osobe koja legalno živi u nekoj državi i u koju je pretpostavljam došla na legalan način.
Time will tell.
-
moonca
#7490 Re: Migranti u BiH
..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas...insomnia78 wrote:Ovi i razgulili od bozijih zakona
- insomnia78
#7491 Re: Migranti u BiH
‘ajde? Predlazem malu turisticku turu po Maroku, Alziru, Tunisu, Egiptumoonca wrote:..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas...insomnia78 wrote:Ovi i razgulili od bozijih zakona..uz put malo podivljali, a ko ne bi ...
- animals
#7492 Re: Migranti u BiH
Da , pa kad je razgule, vidjece da su divlji i dosli..insomnia78 wrote:‘ajde? Predlazem malu turisticku turu po Maroku, Alziru, Tunisu, Egiptumoonca wrote:..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas...insomnia78 wrote:Ovi i razgulili od bozijih zakona..uz put malo podivljali, a ko ne bi ...
-
moonca
#7493 Re: Migranti u BiH
..kazu da su lijepe zemlje - ja ne bih na tu turu...insomnia78 wrote:‘ajde? Predlazem malu turisticku turu po Maroku, Alziru, Tunisu, Egiptumoonca wrote:..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas...insomnia78 wrote:Ovi i razgulili od bozijih zakona..uz put malo podivljali, a ko ne bi ...
..a i nisam sigurna na sta aludirash
- pustopoljina
#7494 Re: Migranti u BiH
Nisam ja idealista, ti si. Ja sam realista i ne bavim se naricanjem, sirenjem panike i generiranjem bijesa buneci se sto nije po protokolu.![]()
Bilo je ugodno pokušati komunicirati s tobom i kao rezultat dobiti ovaj galimatijas idealizma pomiješanog kroz vjeru, nerazumijevanje osnovnih principa funkcionisanja države i ekonomije i reda...a od osobe koja legalno živi u nekoj državi i u koju je pretpostavljam došla na legalan način.
Time will tell.
Nerazumijevanje osnovnih bla bla
Ovo sa vjerom...mah...
Naravno da sam dosla na legalan nacin...ja ne bih jedan dan potrajala ko ovi migranti.
-
howdy
#7495 Re: Migranti u BiH
Jesi ti kad bila u Afganistanu, Pakistanu ili Indiji?moonca wrote:..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas...insomnia78 wrote:Ovi i razgulili od bozijih zakona..usput malo podivljali, a ko ne bi ...
-
moonca
#7496 Re: Migranti u BiH
Ne....nagadjam zasto si postavio ovakvo pitanje --howdy wrote:Jesi ti kad bila u Afganistanu, Pakistanu ili Indiji?moonca wrote:..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas...insomnia78 wrote:Ovi i razgulili od bozijih zakona..usput malo podivljali, a ko ne bi ...
- Point.
#7497 Re: Migranti u BiH
Ne bih baš nazvao robovanje 2.000 eura mjesečno._BataZiv_0809 wrote:Ljudi su svugdje isti. Cim imaju priliku za zloupotrebu a da ne budu kaznjeni iskoristit ce je. Pitaj bilo kojeg zubara kod nas koliko raje iz dijaspore trazi da se uduplaju fakture i sve ce ti biti jasno.Point. wrote: Pravljen je studij svih grupa izbjeglica, dakle libaneza koji su dolazili kad je bio belaj kod njih, asirijanaca, kurda, afrikanaca, čileanaca, albanaca vakih nakih. To stoji da je konkurencija kita ali mogli su se i naši nakačiti na socijalu i štancati djecu i primati kojekakve pare na taj način ali nisu. Ali evropski radnički mentalitet, slično školstvo i slično su svakako stvari koje su pomogli pri integraciji. Dakako ima i tih što su izganjali kojekakve penzije na fol ali to je ogromna manjina. Ali kad neki ovdje porede naše ljude sa ovim e onda mi pritisak skoči.
Opet za ove hahare smo Tesle i Hegeli. Jer kad dodjemo u uredjen sistem radimo. Plus smo navikli na nevolje i poteskoce pa kad dodjemo u uredjen sistem prekucamo ga. Samo volimo strancu robovat pa to je cudo nazalost.
-
zrakomlat
#7498 Re: Migranti u BiH
Tačno je da ja karikiram kao i da ti očito trolaš. Pročitao sam sve naredne upise i komentare poslije ovoga i ono baš supustopoljina wrote:Upravo sam skontala da nemam zivaca za ovo drobljenje.Jest, živio na adresi, Stuttgart, Ispod mosta bb, kupovao kebab kod Hakana iz Izmira. Pa imala bi Njemačka milijardu stanovnika za pola godine.
Karikiras, a mozda fakat i ne kontas.
- pustopoljina
#7499 Re: Migranti u BiH
U zivotu se nisam bavila trollanjem, niti namjeravam.
- animals
#7500 Re: Migranti u BiH
Ja , jos nikako da svatim sta je to trolanje