Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
славянин

#7476 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Bloo wrote:Pa sve je nekako pocelo od
pustopoljina wrote:
Ako je osoba A sebi zacrtala drugi zivot, moje licno misljenje je da bi bilo dobro da ispostuje bozije zakone. Ljudske ne mora.
:lol:
pustopoljina

#7477 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

pustopoljina wrote:
Ako je osoba A sebi zacrtala drugi zivot, moje licno misljenje je da bi bilo dobro da ispostuje bozije zakone. Ljudske ne mora.
Pa jel' nije tako?
Drzim se zakona, ali da se osjecam ugrozeno ili da trebam nekom svom pomoci...a zivot i smrt u pitanju...bitno mi je, kako rekoh, samo bozije da ne prekrsim.
moonca

#7478 Re: Migranti u BiH

Post by moonca »

...necesh prekrsiti -samo zakon intrepretirash .malo drugacije.. :-)
славянин

#7479 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

pustopoljina wrote: Pa jel' nije tako?
Drzim se zakona, ali da se osjecam ugrozeno ili da trebam nekom svom pomoci...a zivot i smrt u pitanju...bitno mi je, kako rekoh, samo bozije da ne prekrsim.
Zato sto je zivot i smrt u pitanju papiri se cijepaju,pretezno muskarci idu,nece nigdje da azil traze do njemacke austrije i slicno, a pola ih i tamo ne trazi jer nemaju osnove nego gledaju da onako... eto dosli :D
pustopoljina

#7480 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

славянин wrote:
pustopoljina wrote: Pa jel' nije tako?
Zato sto je zivot i smrt u pitanju papiri se cijepaju,pretezno muskarci idu,nece nigdje da azil traze do njemacke austrije i slicno, a pola ih i tamo ne trazi jer nemaju osnove nego gledaju da onako... eto dosli :D
Haj' pocijepaj svoje i odi medju njih...uzmi i metalnu sipku..i vici da hoces dzabane u njemacku.
Haj' taman nije vise zima, pa ne moras na snijegu biti.
Haj' kad je obijest u pitanju, sigurno se ludo provode.
славянин

#7481 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

pustopoljina wrote: Haj' pocijepaj svoje i odi medju njih...uzmi i metalnu sipku..i vici da hoces dzabane u njemacku.
Haj' taman nije vise zima, pa ne moras na snijegu biti.
Haj' kad je obijest u pitanju, sigurno se ludo provode.
Svima je jasno da idu zato sto su im zemlje talasika - zato i nasi idu iz BiH. Samo sto smo mi eto par koraka uspjeli napraviti i imamo neku vrstu drzave tako da nam je evropa dozvolila da putujemo sa pasosima bez viza itd.Velika vecina naseg svijeta sad sto ide to radi legalno.
Znas li zasto su drzave iz kojih dolaze talasika ? - Kakav narod takva i drzava :wink: to mozemo najbolje i kod nas da vidimo.
pustopoljina

#7482 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

Ne znam...mislim da su to zemlje sa teskom istorijom.
A i mi smo ok u svakoj drugoj drzavi, osim u svojoj.
insomnia78

#7483 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Mi a i svi ostali smo isti ko i kod sebe
Bloo
Globalna šefica

#7484 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

pustopoljina wrote:
pustopoljina wrote:
Pa jel' nije tako?
A božiji mu zakon (koji god da je to) nalaže da potraži sreću ne u prvoj sigurnoj zemlji (npr. Turskoj, Bosni, Grčkoj, Srbiji, Rumuniji itd.) jer Bog ima uvid i u ekonomsko stanje prve sigurne zemlje, već baš u Njemačkoj, Francuskoj...

A I Izraelci su slušali božji nalog... :mrgreen:
pustopoljina

#7485 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

Boziji zakon ti ne nalaze da se negdje preselis. To bi bio boziji glas :lol:
Bloo
Globalna šefica

#7486 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

pustopoljina wrote:Boziji zakon ti ne nalaze da se negdje preselis. To bi bio boziji glas :lol:
S obzirom da kao ateista se očito ne razumijem u božje zakone, a ponajmanje u glasove, ako možeš da mi obrazložiš koji su to božji zakoni a kroz prizmu trenutne situacije o kojoj smo pričali (migracija ljudi iz Pakistana do Njemačke), te ulogu božjeg glasa u biranju odredišta?
insomnia78

#7487 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Ovi i razgulili od bozijih zakona
pustopoljina

#7488 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

Bloo wrote:
pustopoljina wrote:Boziji zakon ti ne nalaze da se negdje preselis. To bi bio boziji glas :lol:
S obzirom da kao ateista se očito ne razumijem u božje zakone, a ponajmanje u glasove, ako možeš da mi obrazložiš koji su to božji zakoni a kroz prizmu trenutne situacije o kojoj smo pričali (migracija ljudi iz Pakistana do Njemačke), te ulogu božjeg glasa u biranju odredišta?
Bloo...znas kad uzivo napravis facepalm?
Upravo napravih.
Danas nije nas dan :kiss:
Ako imas energije i volje, google zna.
Bloo
Globalna šefica

#7489 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

pustopoljina wrote:
Bloo wrote:
Bloo...znas kad uzivo napravis facepalm?
Upravo napravih.
Danas nije nas dan :kiss:
Ako imas energije i volje, google zna.

Bilo je ugodno pokušati komunicirati s tobom i kao rezultat dobiti ovaj galimatijas idealizma pomiješanog kroz vjeru, nerazumijevanje osnovnih principa funkcionisanja države i ekonomije i reda...a od osobe koja legalno živi u nekoj državi i u koju je pretpostavljam došla na legalan način.

Time will tell.

:kakoste:
moonca

#7490 Re: Migranti u BiH

Post by moonca »

insomnia78 wrote:Ovi i razgulili od bozijih zakona
..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas... :zoka: ..usput malo podivljali, a ko ne bi ...
insomnia78

#7491 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

moonca wrote:
..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas... :zoka: ..uz put malo podivljali, a ko ne bi ...
‘ajde? Predlazem malu turisticku turu po Maroku, Alziru, Tunisu, Egiptu
animals

#7492 Re: Migranti u BiH

Post by animals »

insomnia78 wrote:
moonca wrote:
..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas... :zoka: ..uz put malo podivljali, a ko ne bi ...
Da , pa kad je razgule, vidjece da su divlji i dosli..
moonca

#7493 Re: Migranti u BiH

Post by moonca »

insomnia78 wrote:
moonca wrote:
..kazu da su lijepe zemlje - ja ne bih na tu turu... :zoka:

..a i nisam sigurna na sta aludirash
pustopoljina

#7494 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

Bilo je ugodno pokušati komunicirati s tobom i kao rezultat dobiti ovaj galimatijas idealizma pomiješanog kroz vjeru, nerazumijevanje osnovnih principa funkcionisanja države i ekonomije i reda...a od osobe koja legalno živi u nekoj državi i u koju je pretpostavljam došla na legalan način.

Time will tell.

:kakoste:
Nisam ja idealista, ti si. Ja sam realista i ne bavim se naricanjem, sirenjem panike i generiranjem bijesa buneci se sto nije po protokolu.
Nerazumijevanje osnovnih bla bla :lol: isto sam mislila za tebe kad dva puta panicno pitas kako? Sta? Cuj, sta kad drzavi prijeti kolaps? Od cega? Od puno migranata...
Ovo sa vjerom...mah...
Naravno da sam dosla na legalan nacin...ja ne bih jedan dan potrajala ko ovi migranti.
howdy

#7495 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

moonca wrote:
..nisu..zelja za boljim zivotom.. vidjeli , culi.... ne velika razlika od nas... :zoka: ..usput malo podivljali, a ko ne bi ...
Jesi ti kad bila u Afganistanu, Pakistanu ili Indiji?
moonca

#7496 Re: Migranti u BiH

Post by moonca »

howdy wrote:
moonca wrote:
Jesi ti kad bila u Afganistanu, Pakistanu ili Indiji?
Ne....nagadjam zasto si postavio ovakvo pitanje -- :-)
Point.

#7497 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote:
Point. wrote: Pravljen je studij svih grupa izbjeglica, dakle libaneza koji su dolazili kad je bio belaj kod njih, asirijanaca, kurda, afrikanaca, čileanaca, albanaca vakih nakih. To stoji da je konkurencija kita ali mogli su se i naši nakačiti na socijalu i štancati djecu i primati kojekakve pare na taj način ali nisu. Ali evropski radnički mentalitet, slično školstvo i slično su svakako stvari koje su pomogli pri integraciji. Dakako ima i tih što su izganjali kojekakve penzije na fol ali to je ogromna manjina. Ali kad neki ovdje porede naše ljude sa ovim e onda mi pritisak skoči.
Ljudi su svugdje isti. Cim imaju priliku za zloupotrebu a da ne budu kaznjeni iskoristit ce je. Pitaj bilo kojeg zubara kod nas koliko raje iz dijaspore trazi da se uduplaju fakture i sve ce ti biti jasno.

Opet za ove hahare smo Tesle i Hegeli. Jer kad dodjemo u uredjen sistem radimo. Plus smo navikli na nevolje i poteskoce pa kad dodjemo u uredjen sistem prekucamo ga. Samo volimo strancu robovat pa to je cudo nazalost.
Ne bih baš nazvao robovanje 2.000 eura mjesečno.
zrakomlat

#7498 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

pustopoljina wrote:
Jest, živio na adresi, Stuttgart, Ispod mosta bb, kupovao kebab kod Hakana iz Izmira. Pa imala bi Njemačka milijardu stanovnika za pola godine.
Upravo sam skontala da nemam zivaca za ovo drobljenje.
Karikiras, a mozda fakat i ne kontas.
Tačno je da ja karikiram kao i da ti očito trolaš. Pročitao sam sve naredne upise i komentare poslije ovoga i ono baš su :lol: :thumbup:
pustopoljina

#7499 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

U zivotu se nisam bavila trollanjem, niti namjeravam.
animals

#7500 Re: Migranti u BiH

Post by animals »

Ja , jos nikako da svatim sta je to trolanje :-)
Locked