Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Cherry-Cherry

#7476 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Jaoooooj više :lol: :lol: :lol: :lol:
last mohicans

#7477 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by last mohicans »

Još se priča o saobracajkama koje su presude dokinule. Ovo je nevjerovatno čime se botovi služe, a ne spominjete zastićene svjedoke pa cemo vidjeti je li saobracajka. Molim moderatore da češće posjecuju temu, brišu bljuvotine, a i banuju klonove.
Cherry-Cherry

#7478 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Botovi su najbolji dokaz da je u slučaj upetljan neko bitan.
Melo15

#7479 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Melo15 »

last mohicans wrote: 22/02/2021 16:59 Još se priča o saobracajkama koje su presude dokinule. Ovo je nevjerovatno čime se botovi služe, a ne spominjete zastićene svjedoke pa cemo vidjeti je li saobracajka. Molim moderatore da češće posjecuju temu, brišu bljuvotine, a i banuju klonove.
Sto stititi svjedoke? Da ih ne bi Ljubo kombijem ganjo? :mrgreen:
Cherry-Cherry

#7480 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Melo15 wrote: 22/02/2021 17:03
last mohicans wrote: 22/02/2021 16:59 Još se priča o saobracajkama koje su presude dokinule. Ovo je nevjerovatno čime se botovi služe, a ne spominjete zastićene svjedoke pa cemo vidjeti je li saobracajka. Molim moderatore da češće posjecuju temu, brišu bljuvotine, a i banuju klonove.
Ljubo ima štele u policiji, tužilaštvu, sudu i kliničkom centru. :mrgreen:
Harun!

#7481 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Harun! »

orbita12 wrote: 21/02/2021 18:33 Kakvi kod nas postoje botovi ?
Politički naravno , skoro svi botovi su politički , ja još nisam vidio druge bar na ovim našim prostorima .

Politika je upravo priznala ubistvo Dzenana Memica jer ko može poslati ovoliki broj botova , nego li politika .
Upravo su priznali sami , nisu toga ni svjesni
Bravo!!! Isto sam pomislio. To se da zakljuciti na svaokdnevnim politickim desavanjima, sutra botovi orkestirani. Sjecam se jos od slucaja npr. Kebo ili zaadnji godina tuzba za agresiju ili Kifla, Campi, KSCU. Tako to ofirno rade da ne mozes da vjerujes, oni stvarno misle da se tako kreira misljenje. by the way jako to ne kvalitetno rade.
meridiyan

#7482 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

Zasto se potencira prica o saobracajki? Okanite se toga, dosadni ste.
Kazala je da ima problem sa sjećanjem koje se gubi od trenutka kada je vidjela Dženanov trzaj glavom.
Mutap je kazala da se ne sjeća zvučnih ni svjetlosnih signala koje je vozilo moglo dati.
last mohicans

#7483 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by last mohicans »

Čitaj pažljivije! Postoje zaštićeni svjedoci koji su očevici događaja. Ne pišu o tome, nego jeftino spinuju nekim ciganima koji su za keš kupovali djevojčice za prosjačanje. To govori da su očajani, ljuti i u strahu. Koriste se najmizernijim i niskim udarcima ne bi li makar nekoga od javnosti, a da pri tome taj nema mozga, odveli u krivom smjeru. Razumijem političko spinovanje i botanje za dnevnicu, ali koristiti se tragedijom jedne porodice i spinovati smrt momka je nesto najjadnije sto neka osoba može sebi dozvoliti. Takve ne smatram osobama, nego monstrumima. Povraca mi se.
Melo15

#7484 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Melo15 »

last mohicans wrote: 22/02/2021 17:16
Čitaj pažljivije! Postoje zaštićeni svjedoci koji su očevici događaja. Ne pišu o tome, nego jeftino spinuju nekim ciganima koji su za keš kupovali djevojčice za prosjačanje. To govori da su očajani, ljuti i u strahu. Koriste se najmizernijim i niskim udarcima ne bi li makar nekoga od javnosti, a da pri tome taj nema mozga, odveli u krivom smjeru. Razumijem političko spinovanje i botanje za dnevnicu, ali koristiti se tragedijom jedne porodice i spinovati smrt momka je nesto najjadnije sto neka osoba može sebi dozvoliti. Takve ne smatram osobama, nego monstrumima. Povraca mi se.
Kontam, zato sam i stavio :mrgreen:
Ajs_Nigrutin

#7485 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ajs_Nigrutin »

Harun! wrote: 22/02/2021 17:07
orbita12 wrote: 21/02/2021 18:33 Kakvi kod nas postoje botovi ?
Politički naravno , skoro svi botovi su politički , ja još nisam vidio druge bar na ovim našim prostorima .

Politika je upravo priznala ubistvo Dzenana Memica jer ko može poslati ovoliki broj botova , nego li politika .
Upravo su priznali sami , nisu toga ni svjesni
Bravo!!! Isto sam pomislio. To se da zakljuciti na svaokdnevnim politickim desavanjima, sutra botovi orkestirani. Sjecam se jos od slucaja npr. Kebo ili zaadnji godina tuzba za agresiju ili Kifla, Campi, KSCU. Tako to ofirno rade da ne mozes da vjerujes, oni stvarno misle da se tako kreira misljenje. by the way jako to ne kvalitetno rade.
To je tih 5000 Sekinih kamikaza, koji bi za dotičnu sve uradili. Pa čak pojeli sendvič BREZ salame!!!
Cherry-Cherry

#7486 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Ide na bolje. Botovi se aktivirali, tužilaštvo BiH preuzima slučaj Dragičević. :bih: :bih: Ipak ima nade za nas.
laik1981

#7487 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by laik1981 »

Po prisustvu i aktivnosti botova se moze zakljuciti da u centrali kartela vlada opsta panika..
Cherry-Cherry

#7488 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Mnogi ne spavaju mirno ili ne spavaju gotovo nikako, a posebno nakon gostovanja Ferageta i inspektora Šehovića kod Senada. Od tada je počela navala botova. Lijepi strah. :) :)
laik1981

#7489 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by laik1981 »

Ja sam pojacanu aktivnost botova primijetio posle pominjanja Enre i Sebije. Posle toga su ubacili u petu brzinu..
Cherry-Cherry

#7490 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Jeste, ali i prije toga su se fino aktivirali. :bih:
Početkom februara su uhapšeni zijo mutap i dupovac, pa su onda bili feraget i inspektor kod Senada i tada se MensurM baš aktivirao. :bih:
foxlife

#7491 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

ma samo ih treba ignorisati cim ovoliko pjene znaci da se radi kako treba cim prestanu treba se zapitati gdje je zapelo
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#7492 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by malakh »

dzolix wrote: 22/02/2021 16:54
malakh wrote: 22/02/2021 16:04
dzolix wrote: 22/02/2021 02:32 Pitanje je dali se saobracajka mogla nocu u sumskoj aleji oko pola 23h primjetiti.Dali su ranije tu bile saob. nesrece. Dali se primjecuje vise osoba na videu , slabo nesto. Nije stvar da se kombi napravi kao da je nov vec ispada da je izudaran kombi svim i svacim ,mnogo jacim silama nego sto izaziva sudar sa covjekom.Mozda je naknadno kasnije imo jos koji sudar s drvetom npr. Vjestak je utvrdio da ne moze ljudska glava napraviti takvu promjenu na kombiju spominje 47kmh, sta ako je iso 70 kmh. Otkud zna vjestak kakav je bio kombi prije udesa i sta su indijanci radili s kombijem nakon i prije udesa.
pa možda bi mogao primijetiti dženan da mu iza leđa ide kombi i skloniti se u stranu da prođe. ovo što su uradili delegati i kako su konstruirali optužnicu je na nivou hansa kristijana andersena.

čuj može li se primijetiti. na aleji se zvuk auta koje dolazi u susret čuje i na razmaku od 200 metara, a kamoli starijeg transportera t4. plus se na snimku vide upaljena svjetla koja su se mogla primijetiti.

što se tiče vještačenja. sud, na prijedlog tužiteljstva, naređuje što će se vještačiti. u ovom slučaju se nije vještačio gepek, ma u kakvom stanju bio, već prednja strana na koju se sumnja da je bio navodni udarac u dženana.

i na kraju, što se snimka tiče. na jednom od njih su se vidjela dvojica momaka kako šetaju, porodica je tražila da im se jave, ali se ispostavilo da su oni prošli nakon što se sve izdogađalo.
Nisi ti razumio sta ja napisah ,,,Pogledaj rekonstrukciju u aleji sa Vasvija. S sta ona objasnjava i poslusaj je pa ce ti biti jasnije... A.M i DZ.M setaju zajedno alejom desnom stranom ceste ,vjerovatno A.M cuje kombi i prelazi na lijevu stranu ceste . Dz.M vjerovatno isto primjecuje kombi pokusava da predje (pretrci) na lijevu stranu ka Alisi i u toku pretrcavanja ceste zbog lose procjene kaci (udara) ga kombi coskom u lijevu sljepoocnicu . Dz. M. pada , moguce je da A.M kada vidi taj prizor pada u nesvjest , padom udara glavom o cestu ili biva i ona udarena od kombija te pada u nesvjest..A oko primjecivanja sam napiso u smislu dali je neki neutralni ocevidac N.N mogo primjetiti iz odredjene udaljenosti saobracajni sudar, to sto se dogodilo, koji je mozda trajo 3 sekunde. DZ. M je pronadjen na lijevoj strani ceste sa ranom na lijevoj strani glave sto se poklapa sa pricom S.V ako je govorila istinu tada.
ima i ona od alise. ona i dzenan hodali, dodirivali se ramenima i ona pogledala u dzenana, a on u nju i odjednom se trznuo. od tada se ničeg ne sjeća. cudi me da nisi primijetio kako se iskazi te s.v. i a.m. u rekonstrukciji, potpuno razlikuju. a možda me i ne čudi :lol:

još uvijek se može naći na youtubu. pa pogledaj.

p.s. jedan kolega mi reče da ni pripravnici ne bi napravili onakve greške kakve su pravila službena lica.
suspect_zero

#7493 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

laik1981 wrote: 22/02/2021 17:55 Ja sam pojacanu aktivnost botova primijetio posle pominjanja Enre i Sebije. Posle toga su ubacili u petu brzinu..
Počela je ova panika odmah iza 15. Novembra, ....ne može se ona pomiriti da je izgubila izbore i se vlast izmiče iz ruku.
hurmasica

#7494 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hurmasica »

Kad se vec vracate ponovo na Seferovice i saobracajku, je li ikom simptomaticno sto su Seferovici u zatvoru radi navodnog podvodjenja maloljetnice od 15 godina? A znamo da se cige zene sa 14 .... pola romske populacije bi trebalo strpati u zatvor ili im se samo napakovalo da bi ih se usutkalo?
suspect_zero

#7495 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

hurmasica wrote: 22/02/2021 19:18 Kad se vec vracate ponovo na Seferovice i saobracajku, je li ikom simptomaticno sto su Seferovici u zatvoru radi navodnog podvodjenja maloljetnice od 15 godina? A znamo da se cige zene sa 14 .... pola romske populacije bi trebalo strpati u zatvor ili im se samo napakovalo da bi ih se usutkalo?
Ovo može biti indikativno a i ne mora.
Po našem KZ, podvođenje/prodaja/ je kažnjiva a opet po njihovoj tradiciji je to sastavni dio života.
Jedan dio sam kroz posao upoznala život i običaje/budalaštine romske populacije.....ne može se to promijeniti šta god da im se pruži.
uglavnomja

#7496 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

hurmasica wrote: 22/02/2021 19:18 Kad se vec vracate ponovo na Seferovice i saobracajku, je li ikom simptomaticno sto su Seferovici u zatvoru radi navodnog podvodjenja maloljetnice od 15 godina? A znamo da se cige zene sa 14 .... pola romske populacije bi trebalo strpati u zatvor ili im se samo napakovalo da bi ih se usutkalo?
oni su nju kupili od materesine (za par hijada km koliko se sjecam) i tjerali da prosi i da se prostituise, nije to zenidba

edit: nije na prostituciju, ali su je tukli

https://www.faktor.ba/vijest/optuznica- ... osi/111356
Last edited by uglavnomja on 22/02/2021 19:36, edited 1 time in total.
Spunky2021

#7497 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Spunky2021 »

Postovani,

Mada sam sebi obecao da vise necu pisati na ovu temu, isprovocirala me je kolicina gluposti i zlonamjernosti koje procitah! Izgleda da vecini ne odgovara argumentovano pisanje, valjda je zahtjevno, stoga cu promijeniti stil pisanja kako bih vecini na laksi i razumljiviji nacin priblizio ono sto sam argumentirano do sada tvrdio na uobicajenoj akademskoj razini (izvinjavam se onoj manjini pismenih).

Skrecem paznju na cinjenicu da su slijedeci redovi fikcija, neka vrsta romansirane rekonstrukcije prvih pola sata nakon ubistva Dzenana, a radi se o moje dvije teorije (ubica je Ljubo, ako nije mada je manje vjerovatno, onda je ubica Alisa) koje sam u mojim postovima prezentirao.

Koristim ponovo priliku da izrazim sućut porodici ubijenog i podrsku u otkrivanju ubice i njegovom izvodjenju pred lice pravde, te nadu da je Drzavno tuzilastvo ovaj put na pravom putu.

Pravda za Dzenana!

* * *

Verzija događaja N°1
(najvjerovatnija):

Ljubo i Vasvija sa djecom se brzo kombijem udaljavaju sa lica mjesta krećući se Velikom Alejom, djeca galame, oko 23.00 sati:

- Ljubo bogteneubio šta uradi što ga nako raspali štanglom dabogda nebio!
- šut ženo nemoj itebe sad da raspalim štanglom vidiš da sam pjan mozak mi ne radi! djecooooo hoš ivas babo!
- štaćemo sada koče djecu hranit kada budeš uzatvoru čojk poginuo sreča pa nisi icuru štanglom!
- idemo ženo Bekriji on če znat šta da radimo možda nije pogino neče nas ufatit cura nek priča šta hoče!
- nešto smislimo bekrija je pametan iskusan zna on šta treba radit!
- ništa priznat meni bekrija reko kad je vakav belaj samo šuti pravi se mutav glup.

Kasnije kod Bekrije:

- fala ti tačno tako ima ona cura svjedok nemerem lagat da nisam bio ako me ufate reči ču kombi kriv pa šta bude odoh ga popravit prodat rečiču i ženi da vako kaže..

* * *

Verzija dogadjaja N°2
(manje vjerovatna, ali jedina preostala):

Alisa, krvava i raščupana, na licu mjesta, zove mobitelom oca:

- Babo babo ubila sam Dženana!
- Ma šta pričaš bona kako!?
- Posvađali se, potukli, dobro me išamaro, ja pala, dohvatila neku šipku, podigla se, zaletila i udarila ga po glavi nisam htjela!
- jel' živ?
- ne znam leži i ne miče se krv mu na usta.
- jel vas ko vidio?
- ne znam valjda nije nikog nisam vidjela samo neki kombi prošo ali prije.
- eto me ništa ne diraj niskim ne pričaj samo plači i vrti glavom!

Alisin otac ubrzo dolazi na lice mjesta:

- moja šćeri jako si ga udarila živ je, a i ti si povrijeđena.. vako, kada ubrzo dođe policija reci da su neka kola naletila i oborila vas i da je vozač pobjego.. ne... reci da vas je neko oboje napo iz mraka ... možda ipak bolje da su bila kola.. ma nemoj ništa pričat samo plači i šuti, smislićemo nešta, odoh moram sad brzo da nas nevide, drž se dobro voli te babo biče to dobro
suspect_zero

#7498 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Joj evo opet Agate Kristi :lol: :lol: sa svojom rekonstrukcijom :lol: :lol:
hurmasica

#7499 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hurmasica »

suspect_zero wrote: 22/02/2021 19:27
Ovo može biti indikativno a i ne mora.
Po našem KZ, podvođenje/prodaja/ je kažnjiva a opet po njihovoj tradiciji je to sastavni dio života.
Jedan dio sam kroz posao upoznala život i običaje/budalaštine romske populacije.....ne može se to promijeniti šta god da im se pruži.
Da sve si u pravu, je krivicno djelo koje je jako cesto kod Roma i za koje drzavu manje vise bili k...sad odjednom bito da se Seferovici srrpaju u zatvor.
uglavnomja

#7500 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ovo je za plakanje :-)

spunky mislim
Locked