SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#7476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ti si ozbiljno poremecen po nekim pitanjima.
insomnia78

#7477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

To pricaj ovima koji ne poznaju tvoj forumaski opus, ne samo na ovom forumu
dječak sa šibicama

#7478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ali ozbiljno.
VjecitiStudent

#7479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

insomnia78 wrote:Pa 1000%
Ko jos ne zna ovog sa žigicama
Javi Avazu da si pronašao bolji izgovor.
insomnia78

#7480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

[emoji106]
Hakiz

#7481 Re: RE: Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

zdruzdjo wrote:
Hakiz wrote: Ne moraš ga pustiti da odmakne. Kada te pita jesi li mangup ti ljubazno kažeš izvini i nazoveš policiju, da on sluša: "Dobar dan, imam problem, hodam trotoarom/pješačkom stazom i osoba u vozilu marke X registarskih tablica xxxxxxxx vozi za mnom trotoarom/stazom i prijeti mi ako se ne sklonim zato što on ne može nesmetano voziti trotoarom/stazom.
Kakva je nasa policija rekli bi ti "pa sklonite se neka prodje da ne pravite sebi ni nekome problem"
I to šta kažeš...
supercali

#7482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Alo pjer sibicar je upravu sto pise na temi koliko god ti pokusavao da poreknes
Evo ja nisam novi i znam da sibicar ima momenata al to u zednjih par dana na ovoj temi sigurno nije
insomnia78

#7483 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

VjecitiStudent wrote:
Jesi ti onaj, onomad osumnjicen za ubistvo na Ilidzi?
zdruzdjo

#7484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ja kad kazem uzeti stvar u svoje ruke zbog neke nekaznjene nepravde nacinjene tebi\sebi mislim dvije stvari.

Prva uzmes kalas isplaniras mjesto dogadjanja da te vidi sto vise ljudi i dodjes do lole i izrafalas u glavu 20-ak komada. Zovnes muriju i ides serbes mirne duse u zatvor xy godina znajuci da si ucinio ispravnu stvar stavljajuci govno u septicku jamu gdje i pripada.

Druga. Isplaniras rokanje levata na bilo koji nacin ali tako da te niko ne otkrije a ni njegovo tjelo. Mislim oooogroman je igman i trebevic. Ima puno edukativnih serija na tv-u na kojima se moze svasta nesto nauciti. Csi, criminal minds, navy cis....
Ova druga je samo za dusevno zadovoljenje i zadovoljenje kosmicke pravde.
I to je uzimanje pravde u svoje ruke.
Dobro ima i malo vece tipa ovo sto ljudi spominju vezano za naterivanje drzave da radi ono sto treba.

Na stranu. Ali fakat na zlo se treba odgovoriti samo zlom. I nista vise. Pusti merhametluka. Pogotovo ako sudovi ne urade nista.

Ali eto stavite se u kozu ove djece sto im je tomo izrokao oca(ma kakav on bio, u kakvim krugovima se kretao i sta se pricalo o njemu da je radio).
Pa za par godina ce se slucajno ocesati od njega u gradu. Donjeti mu kafu za sto gdje neko od njih mozda bude radio kao konobar.
Biti medicinska sestra ili doktor u bolnici kad ovaj dodje navece jer ga je zabolio bubreg.....
Ali to je sve za samo par godina. I sta????? Nista. Veliko nista.
dječak sa šibicama

#7485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Emocije su emocije, zakon je zakon, ubistvo i tacka.

Vadionu je u Avazu opalio i Sefic, eto kaje se. I sta sad? nije ovo dzenaza da mu se halali, postoji zakon i tacka.

Postoji li ista gore od ubica koji se pokusavaju izvaditi i "pokajati" na stranicama tragikomicnog Avaza.
VjecitiStudent

#7486 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

insomnia78 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Jesi ti onaj, onomad osumnjicen za ubistvo na Ilidzi?
Kako da ne ili šta god komšije jave Avazu ...

Nastavak trolanja prijavljujem.
Hakiz

#7487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

zdruzdjo wrote:Ja kad kazem uzeti stvar u svoje ruke zbog neke nekaznjene nepravde nacinjene tebi\sebi mislim dvije stvari.

Prva uzmes kalas isplaniras mjesto dogadjanja da te vidi sto vise ljudi i dodjes do lole i izrafalas u glavu 20-ak komada. Zovnes muriju i ides serbes mirne duse u zatvor xy godina znajuci da si ucinio ispravnu stvar stavljajuci govno u septicku jamu gdje i pripada.

Druga. Isplaniras rokanje levata na bilo koji nacin ali tako da te niko ne otkrije a ni njegovo tjelo. Mislim oooogroman je igman i trebevic. Ima puno edukativnih serija na tv-u na kojima se moze svasta nesto nauciti. Csi, criminal minds, navy cis....
Ova druga je samo za dusevno zadovoljenje i zadovoljenje kosmicke pravde.
I to je uzimanje pravde u svoje ruke.
Dobro ima i malo vece tipa ovo sto ljudi spominju vezano za naterivanje drzave da radi ono sto treba.

Na stranu. Ali fakat na zlo se treba odgovoriti samo zlom. I nista vise. Pusti merhametluka. Pogotovo ako sudovi ne urade nista.

Ali eto stavite se u kozu ove djece sto im je tomo izrokao oca(ma kakav on bio, u kakvim krugovima se kretao i sta se pricalo o njemu da je radio).
Pa za par godina ce se slucajno ocesati od njega u gradu. Donjeti mu kafu za sto gdje neko od njih mozda bude radio kao konobar.
Biti medicinska sestra ili doktor u bolnici kad ovaj dodje navece jer ga je zabolio bubreg.....
Ali to je sve za samo par godina. I sta????? Nista. Veliko nista.
Imaš jedan problem sa tim načinom uzimanja pravde u svoje ruke. To je jednostavno na filmu, na primjer karakter kojeg glumi Ben Kingsley u filmu "The Confessions" http://www.imdb.com/title/tt0128137/?re ... lmg_act_72 kada osvećuje smrt sina.

U stvarnom životu nije tako jednostavno.
cpu_fan

#7488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cpu_fan »

hrasno38 wrote:
cpu_fan wrote:Ne znam gdje ova situacija u gradu vodi ali se definitivno treba naoruzati. Sad hodam pjesackom zonom, postoji i znak zabrane za motorna vozila, lik kockaste glave ide iza mene autom i svira mi da se sklonim i jos iz auta dobacuje jesi li to mangup. Meni se u tim situacija obicno pomuti razum i krenem na bilo koga. Sad kontam da se pobijem s konjem i meni ce doci kazna i sklonim se. Al generalno dok se budemo sklanjali konji ce sve vise biti bahatiji.

Sent from mTalk
Vjeruj mi ne isplati se kazem ti iz vlastitog iskustva jer sam potpuno isti takav :D uglavnom najebes ti ni kriv ni duzan...
Znam, zato sam i povuko rucnu, samo sam mu reko da jesam mangup i da i ja i on ginemo od metka.

Sent from mTalk
cpu_fan

#7489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cpu_fan »

zdruzdjo wrote:
Hakiz wrote: Ne moraš ga pustiti da odmakne. Kada te pita jesi li mangup ti ljubazno kažeš izvini i nazoveš policiju, da on sluša: "Dobar dan, imam problem, hodam trotoarom/pješačkom stazom i osoba u vozilu marke X registarskih tablica xxxxxxxx vozi za mnom trotoarom/stazom i prijeti mi ako se ne sklonim zato što on ne može nesmetano voziti trotoarom/stazom.
Kakva je nasa policija rekli bi ti "pa sklonite se neka prodje da ne pravite sebi ni nekome problem"
Upravo to. Dok me dezurni prebaci na PS pa dok mu ja to sve objasnim ode ovaj lik.

Sent from mTalk
Ljakan

#7490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Neko cobance se zeni na hrasnom brdu kaze mi jaran malo malo cuju se pucnji,dje sad murija da kazni bagru seljacku
vješalica

#7491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

http://m.avaz.ba/clanak/258257/racije-u ... dno-oruzje

Racije uobicajne u ZE samo u SA to ne moze zna se i zasto
kloniran

#7492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Oko 16h su tri hitne proletile kroz grad u rasponu od dvije minute jedna pod pratnjom policije, a nigdje nista o tome :shock:
zdruzdjo

#7494 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Kao sto sam gore i naveo.
I sutra krene otac te djevojcice djetetu u posjetu u bolnicu. Digne ruku zaustavi taxi a hadzo koji mu je udario djete za volanom kaze "dokle cemo majstore"?
muha_sa

#7495 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

zdruzdjo wrote:
I sutra krene otac te djevojcice djetetu u posjetu u bolnicu. Digne ruku zaustavi taxi a hadzo koji mu je udario djete za volanom kaze "dokle cemo majstore"?
nevezano za ovog idiota što je udario djevojcicu pa pobjego--pitam se ko zaustavlja i koristi usluge divljih taksista
FreakyStyley

#7496 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FreakyStyley »

muha_sa wrote:
zdruzdjo wrote:
nevezano za ovog idiota što je udario djevojcicu pa pobjego--pitam se ko zaustavlja i koristi usluge divljih taksista
A zaustavi raja slucajno.

Kisa, mrak, nema tramvaja,vidis Taxi znak, mahnes...ko u takvim momentima obraca paznju na TA tablice i slicno.
VjecitiStudent

#7497 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

muha_sa wrote:
zdruzdjo wrote:
Ja jednom zvao Žuti, poslali mi divljeg. Pa smo se onda samo pozdravili ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7498 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

muha_sa wrote: nevezano za ovog idiota što je udario djevojcicu pa pobjego--pitam se ko zaustavlja i koristi usluge divljih taksista
onaj ko ide s tačke A na tačku B :roll:
zdruzdjo

#7499 Re: RE: Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

muha_sa wrote: nevezano za ovog idiota što je udario djevojcicu pa pobjego--pitam se ko zaustavlja i koristi usluge divljih taksista
Vjeruj da je situacija pravo zbunjujuca.
Evo sad blizu moje zgrade ima jedno 4-5 auta sa TA tablicama i urednim tekimetrom ali nemaju taxi firmu. Salje ih ili zuti ili neki drugi od ovih vanrednih.
Ja licno ne bih sjeo nikad kod tih, ali pravo puno raje ih koristi.
FreakyStyley

#7500 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FreakyStyley »

VjecitiStudent wrote: Ja jednom zvao Žuti, poslali mi divljeg. Pa smo se onda samo pozdravili ...
Ma, poslali su ti svog. :D Zuti vise formalno ne postoji. Rade na poziv i salju svoje vozace u divljim taxijima.
Post Reply