ma šta ti govoriš zvekaneoitija wrote:Pa upravo i ja to govorim. Islam ne dozvoljava jak nacionalni identitet i zato postoji Islamska nadnacija. I ja sam sretan zbog toga. Sta ti sada pjenis ovdje o bogomilima i nekoj historiji? Sa cim se ti neslaz
ko je u Mostaru nabio krstčinu na Humu (iznad Mostara) i napravio zvonik preko 100 metara na crkvi prepravši je jer originalno nije imala takovisok, ko hoće da pravi krstčinu na Zlatištu i o čemu onda prdiš...kome je to vjerski identitet važniji od nacionalnog i ko to u prvi plan stavlja vjeru i vjerske simbole
Bošnjaic samo refleksno reaguju na ovakve provokacije komšija po principu domino efekta, sami od sebe nikad nisu niti bi isticali vjeru, jednostavno su to počeli susujedi i 90tih i dan danas, iako ne poričem neke negativne uticaje arapa koji žele da iskoriste takvu situaciju, putem vehabijskih pokreta, ali glavni uzročnici takvog pogodnog tla za njihovo djelovanje su dakle opet komšije
ponavljam najviše ateista i po popisu 1991.a i po ovom su imali i imat će Bošnjaci