Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#7476 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Ne rade istu stvar. U Halebu su mogli zabraniti unos hrane i lijekova nikada to nisu uradili. Jeste bilo zahtjeva totalne izolacije Haleba koji je pod režimskom kontrolom ali nikada to nije prošlo.

Udrch nikada nisam čuo da podržava koljače. Ne potvaraj čovjeka bez veze. Podržava legitimnu vojsku koja ruši asada, ograđuje se od ratnih zločinaca ma o kome se radilo. Ne znam otkud ti ta potreba da uvališ nekoga u skupinu koja podržava ratne zločince ili koljače.
Pusti ublehe.

Cini mi se da si upravo ti danas ili juce napisao kako SAA mijenja zatvorenike za hranu.

Pobunjenike predvode zlocinacke organizacije kao sto je ISIL, Nusra, Ahrar Sam, Liva Islam i drugi. To je kao da kazem; 'podrzavam NDH i ustasku vojsku i sa jednakim zarom osudjem zlocine koje su pocinili'.

ISIL i Nusra su zlocinacke organizacije, anticivilizacijski element. Dakle, ako podrzavas gore nabrojane formacije, podrzavas koljace. Internet je prepun njihovih monstruoznih zlocina i ritualnih egzekucija. Dokaza milijardu za one koje zanimaju dokazi.
- Sve koje si nabrojao pojavili su se nakon 2 godine krvavog sirijskog rata. Nije fer prešučivati da je režim klao sve živo na ulici prvih mjeseci rata, da je ubijao nenaoružane demonstrante, mučio i zatvarao desetine hiljada Sirijaca. Dakle, režim je direktni krivac za radikalizaciju sirijske opozicije. Svi dobronamjerni ljudi su upozoravali čemu vodi sirijski sukob, svi su govorili u šta će se pretvoriti, a odgovor režima i oni koji ne vide okorjeli fašizam u njemu, je ''ne želimo vojnu intervenciju, još nam treba i to''

Gluho bilo, šta će nam vojna intervencija. Jelde kako je sada fino. Nema intervencije, a 100 000 ljudi pod zemljom. Nećemo novi Irak - a Irak mila majka šta se Siriji desilo.

Treba biti pošten i reči, da je sirijski narod uzimajći u obzir sve okolnosti, najstrpljiviji narod na planeti, i najmanje radikalan.

Radikale niko nije zvao, a najveći su pomagaći režimu.
sarajevoxxxx

#7477 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kasim En-Nudžum kapetan brigade FSA Lival Hak koja pripada pokrajini Dera, je najavio da će se u narednim danima biti formirana najveća vojna formacija na jugu Sirije koja će brojati 3500 boraca.

http://www.facebook.com/Maktab.Daraa?hc_location=stream
sarajevoxxxx

#7478 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Akcija ''Tevhid Es-Sufuf'' koju je jutros izvela brigada FSA Faludža Horan:

sarajevoxxxx

#7479 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Današnje demonstracije sirijske opozicije:''Nema saginjanja i nema nazad - riješenje je u Hagu ne u Ženevi''

vivaldi

#7480 Re: Sirija

Post by vivaldi »

izgleda po ovim klipovima da u siriji pristize dosta dobrovoljaca i sadau iz iraka i irana..

mozda je makedonac u pravu kada kaze da se ovo moze pretvoriti u nekadasnje libansko sranje
basar

#7481 Re: Sirija

Post by basar »

Šta je bilo, ne da Al Abbas Brigada da rušite svetinje?

Kakvo je čišćenje u Damasku oko Hazreti Zejneb mauzoleja? :-D

sarajevoxxxx

#7482 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kvart Kerem El-Džebel u Halebu:

Image
AleksoMKD

#7483 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

vivaldi wrote:izgleda po ovim klipovima da u siriji pristize dosta dobrovoljaca i sadau iz iraka i irana..

mozda je makedonac u pravu kada kaze da se ovo moze pretvoriti u nekadasnje libansko sranje
Nadam se da gresim, ali meni se cini da stvari stoje ovako:

FSA jedinice sastavljene od Sirijaca su uglavnom naoruzane grupe lokalnih klanova koje gore-dolje cuvaju svoju teritoriju (da budemo iskreni, kod Arapa su porodica, pleme i klan na prvom mjestu, cak i pre drzave) i nemaju interesa da se niti sire, niti ginu u borbi protiv SAA na teritoriji nekog klana na drugom kraju zemlje.

Kurdi rade isto, cuvajuci svoju teritoriju.

ISIS, Nusra i slicne ekipe imaju svoju viziju buduce Sirije i oni se i dalje bore gdje mogu i pokusavaju prosiriti podrucja koja kontrolisu.

Neizbezne su grupe koje su cisti kriminalci i samo koriste FSA logo, a u stvari teraju svoje "biznise" gde i kako mogu.

SAA normalno pokusava da vrati celu teritoriju pod svoju kontrolu i Hezbolah tu pomaze zbog svojih interesa (ako padne Assad i oni su gotovi) kao i Iranske jedinice "dobrovoljaca" koje se bore zajedno sa njima.

Hriscani, Druzi i ostali gledaju svoja posla ali njima najvjerovatnije izgleda da je Assad manje zlo od ISIS-a i slicnih iako se ne bih zacudio da imaju back-up planove u slucaju totalnog raspada drzave.

Ako ovaj rat produzi ovako kako je sada a to je "stalemate" posle totalne iscrpljenosti svih strana a u slucaju da niko nije sposoban slomiti one druge, Liban ostaje najverovatniji scenario.
Koaliciona vlast koja kao "predstavlja" drzavu koja je gomila getoa 100% etnicki/religiski cistih sa povremenim prepucavanjima i bombama.

Cak i da eto, resi zapad da vojno upadne (iako ne verujem) i skine Assada ko Sadama................... hebiga, pogledajmo Irak kakav je sada.
udrch

#7484 Re: Sirija

Post by udrch »

Kikibombona wrote:
udrch wrote: gospodine Stjuarte, nije problem kada se govori o tome kako mečku treba utjerati u rupu i naći način da se ubije..nije problem ni kada se sa ushićenjem govori o izgladnjivanju čitavih gradova i kvartova sa desetinama hiljada ljudi..
problem je očito ne slagati se s tim..
uostalom gosp. Stujuarte, jel misliš da mene boli kita kako izgledam u tvojim očima ili u očima ovih što sanjaju da je Sarajevo još u Jugoslaviji, koji provode vrijeme po srbijanskim i hrvatskim forumima i portalima..
sigurno je da znaš odgovor, a bolje je da se zapitaš što te stalno banuju, pa ja sad ne znam sa kim uopće vodim razgovor..
trebaju se obratiti Vinku Pandureviću..on je dobar u ovom izgladnjivanju enklava..
Hoces reci da pobunjenici ne rade istu stvar u gradovima koji su pod njihovom opsadom?

Ja sam neuporedivo drugaciji od tebe, nemam griznju savjesti kada je u pitanju sirijski sukob. Ne podrzavam beskrupuloznog diktatora i ubicu, ne podrzavam islamisticke koljace koje nazivamo 'pobunjenicima', ne podrzavam sunitske i siitske fanatike koji su u Siriju dosli rasplamsati rat i pobiti sto vise ljudi. Nisam emocijama vezan ni za jednu zlocinacku stranu u sukobu, za razliku od tebe koji si po prici zrtva zlocinaca, a na ovoj temi otvorenog srca podrzavas koljace i anticivilizacijski talog koji mnogim Sirijcima nanosi neizmjerno zlo. Mnogi od nas su dobro nadrljali u posljednjem ratu, pa je zbog toga posebno cudno da podrzavamo zlocince koji su vjerovatno oholiji i svirepiji od onih koji su nas proganjali. Al to je vec prica za psihologe i ozbiljne psihoanalize.

Savjetujem da repliciras ljevicarima na temi. Oni su bez obzira na zlocine na strani Asada. Ti si bez obzira na zlocine na strani islamista. Vama je vazna ideologija a ne zivoti ljudi.
neću da kažem da ne rade istu stvar, ali ja nisam niti to odobravao niti sam pozivao da se to radi..
ja sam to osudio..
s obzirom da si se okomio na mene samo zbog toga što sam osudio okruživanje teritorija i obračun sa njima kao sa mečkom, vidljivo je da si vrlo emotivan i da podržavaš zločinca i diktatora, jer ti smeta čak i osuda tako nehumane borbe
Saxtrol

#7485 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

sarajevoxxxx wrote:
- Sve koje si nabrojao pojavili su se nakon 2 godine krvavog sirijskog rata. Nije fer prešučivati da je režim klao sve živo na ulici prvih mjeseci rata, da je ubijao nenaoružane demonstrante, mučio i zatvarao desetine hiljada Sirijaca. Dakle, režim je direktni krivac za radikalizaciju sirijske opozicije. Svi dobronamjerni ljudi su upozoravali čemu vodi sirijski sukob, svi su govorili u šta će se pretvoriti, a odgovor režima i oni koji ne vide okorjeli fašizam u njemu, je ''ne želimo vojnu intervenciju, još nam treba i to''

Gluho bilo, šta će nam vojna intervencija. Jelde kako je sada fino. Nema intervencije, a 100 000 ljudi pod zemljom. Nećemo novi Irak - a Irak mila majka šta se Siriji desilo.

Treba biti pošten i reči, da je sirijski narod uzimajći u obzir sve okolnosti, najstrpljiviji narod na planeti, i najmanje radikalan.

a jest covjek laze!!!

Da je rezim "KLAO" prvih par mjeseci rata sve zivo na ulici, imali bi 100 000 hiljada najmanje mrtvih ljudi prvih par mjeseci. O nenaoruzanim demonstrantima pricaj svojoj djeci za laku noc, da si rekao da je vecina bila nenaoruzana ili da su postojale grupe koje su bile naoruzane, mozda bih te i shvatio ozbijno. Ko je stariji koka ili jaje je nebitno, da li su demonstranti se osili i napali policiju ili obrnuto...uvijek ce postojati svije strane price i svako ce se svoje drzati, ali ostaje cinjenice da demonstracije nisu bile mirne.
I prije prvih demonstracija Ameri sa princom i saveznicima su vec odobrili budzet (vjerovatno za kokice i kikiriki dok raje demontrira na ulici).

U Siriji su vec postojli radikalni borci i mnogo prije demonstracija, 80-ih godina su u Alepu u vojnoj skoli, upali teroristi i oko 50 regruta poubijali (samo alavata, dok su ostale pustale slobodno da odu) itd. Imali vise teroristickih akcija i poslije.

Teroristi su imali priliku na pocetku sukoba da slome SAA, koja nije bila spremna na unutrasnje sukobe. Sto vrijeme odmice SAA prerasta u sve organizovaniju vojsku, zahvaljujuci Rusima,Iranu, Hezbolah i Iraku. Najvise sto mogu teroristi izboriti do kraja rata je nekakva podijela zemlje , a ako i to uspiju mogu se usrati od srece.
Kikibombona

#7486 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:

Ja eto, nakon dvi godine pali sa neba. :-) Zasto izmisljas?

Od pocetka sukoba u Siriji Nusra Front je glavna zvijezda pobunjenika. ISIL se intenzivnije spominje nesto kasnije, al ni oni nisu pali sa neba. Jesu li odjednom mogli postati najjaca frakcija unutar pobunjenika ili je rast bio kontinuiran? Sta ti logika govori? Jedini veci grad koji kontrolisu pobunjenici je Raka. Ko je tamo glavni? ISIL! Cini mi se da si i ti pisao kako 'FSA' u tom gradu ne smije pisnuti od ISILa. Posljednja novost je da su zabranili jeans. :D

Ahrar Sam. Otkud oni odjednom medju najjacim brigadama u Alepu, pa i u mnogim drugim gradovima? Liva Islam prednjaci u Damasku?

Rezim jeste glavni krivac za sukob. Jeste cinio i cini zlocine.

Da li neka od tih cinjenica gore navedene formacije amnestira od zlocina, da li ih ublazava? Da li opravdava njihovu nakaradnu ideologiju?

Na jednu stranu monstruozni rezim, na drugu monstruozne islamisticke formacije.

I kako molim te idu na ruku Asadu? Pa covjece, da njih nema rat bi zavrsio u roku od mjesec dana. Ako tim 'FSA' brigadama samo jedna islamisticka formacija poput ISILa brise asfalt, sta bi im tek uradila SAA sa 300 000 vojnika?

I za kraj. Za sta se bore ti pobunjenici koje predano pratis. Za Siriju i Sirijce ili za islam? Jesu li manjine zastupljene na pobunjenickoj strani?
basar

#7487 Re: Sirija

Post by basar »

Nastavlja se čišćenje oko Damaska uz Božiju pomoć.

Hatetat al Turkmen- predgrađe Damaska u potpunoj kontroli Sirijske Arapske Armije.
sarajevoxxxx

#7488 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Zabavni simpozij u Halebu kojeg su organizovale islamske jedinice Nusra, ISIL, i Ahraru Šam 25.10.2013:

Image

Image

Image

Image

Image
Kikibombona

#7489 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote: neću da kažem da ne rade istu stvar, ali ja nisam niti to odobravao niti sam pozivao da se to radi..
ja sam to osudio..
s obzirom da si se okomio na mene samo zbog toga što sam osudio okruživanje teritorija i obračun sa njima kao sa mečkom, vidljivo je da si vrlo emotivan i da podržavaš zločinca i diktatora, jer ti smeta čak i osuda tako nehumane borbe
Sta cu, ti i Opetja ste mi ostali upecatljivi na nekoliko teme. :D I ti i on ste recimo izjavljivali da je svako ko podrzava VRS isti kao i oni sto su cinili zlocine pod grbom te vojske. Prakticno, za tebe je svako ko podrzava VRS moralna nakaza.

Meni se vec tada ucinilo da ti za sve ljude i sve zlocince nemas isti standard. Nisam bio siguran sve do sada.

Da li je svako ko se stavi na stranu Skorpiona, ISILa, Hezbulaha. Nusre, Belih orlova, Live Islam, Asada i dr. moralna nakaza? Svi oni cine strasne zlocine za koje niko ne odgovara, koje medju njima niko ne osudjuje. Na internetu imas milijardu dokaza koji bez ikakve sumnje pokazuju da su pripadnici ISILa i Nusre monstruozni zlocinci. Ti mozes jedino ignorisati te dokaze kako bi i dalje ostao moralan i podrzavao njihovu stranu. Moras zazmiriti svaki put kada naletis na neki dokaz.

Mene od Asada nista ne cudi. Beskrupulozni diktator koji bi i svoju rodbinu pobio samo da ostane na vlasti. Ja po pitanju njega nemam dilema.
basar

#7490 Re: Sirija

Post by basar »

Kikibombona wrote:
udrch wrote: neću da kažem da ne rade istu stvar, ali ja nisam niti to odobravao niti sam pozivao da se to radi..
ja sam to osudio..
Sta cu, ti i Opetja ste mi ostali upecatljivi na nekoliko teme. :D I ti i on ste recimo izjavljivali da je svako ko podrzava VRS isti kao i oni sto su cinili zlocine pod grbom te vojske. Prakticno, za tebe je svako ko podrzava VRS moralna nakaza.

Meni se vec tada ucinilo da ti za sve ljude i sve zlocince nemas isti standard. Nisam bio siguran sve do sada.

Da li je svako ko se stavi na stranu Skorpiona, ISILa, Hezbulaha. Nusre, Belih orlova, Live Islam, Asada i dr. moralna nakaza? Svi oni cine strasne zlocine za koje niko ne odgovara, koje medju njima niko ne osudjuje. Na internetu imas milijardu dokaza koji bez ikakve sumnje pokazuju da su pripadnici ISILa i Nusre monstruozni zlocinci. Ti mozes jedino ignorisati te dokaze kako bi i dalje ostao moralan i podrzavao njihovu stranu. Moras zazmiriti svaki put kada naletis na neki dokaz.

Mene od Asada nista ne cudi. Beskrupulozni diktator koji bi i svoju rodbinu pobio samo da ostane na vlasti. Ja po pitanju njega nemam dilema.

Kako tako na pamet pričaš?

Šta je to ikad Hezbollah uradio, koji zločin, navedi crno na bijelo.. Ne može to tako u isti koš a bez dokaza?
sarajevoxxxx

#7491 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Saxtrol wrote:
sarajevoxxxx wrote:

a jest covjek laze!!!

Da je rezim "KLAO" prvih par mjeseci rata sve zivo na ulici, imali bi 100 000 hiljada najmanje mrtvih ljudi prvih par mjeseci. O nenaoruzanim demonstrantima pricaj svojoj djeci za laku noc, da si rekao da je vecina bila nenaoruzana ili da su postojale grupe koje su bile naoruzane, mozda bih te i shvatio ozbijno. Ko je stariji koka ili jaje je nebitno, da li su demonstranti se osili i napali policiju ili obrnuto...uvijek ce postojati svije strane price i svako ce se svoje drzati, ali ostaje cinjenice da demonstracije nisu bile mirne.
I prije prvih demonstracija Ameri sa princom i saveznicima su vec odobrili budzet (vjerovatno za kokice i kikiriki dok raje demontrira na ulici).

U Siriji su vec postojli radikalni borci i mnogo prije demonstracija, 80-ih godina su u Alepu u vojnoj skoli, upali teroristi i oko 50 regruta poubijali (samo alavata, dok su ostale pustale slobodno da odu) itd. Imali vise teroristickih akcija i poslije.

Teroristi su imali priliku na pocetku sukoba da slome SAA, koja nije bila spremna na unutrasnje sukobe. Sto vrijeme odmice SAA prerasta u sve organizovaniju vojsku, zahvaljujuci Rusima,Iranu, Hezbolah i Iraku. Najvise sto mogu teroristi izboriti do kraja rata je nekakva podijela zemlje , a ako i to uspiju mogu se usrati od srece.
Znam, znam. Jednom takvom radikalnom borcu je ime Tel Meleh. Prvi razred srednje škole. Doduše djevojčica, klinka, srednjoškolka i još 2009. - dvije godine prije arapskog proljeća.

Još zamisli te drskosti tog ''radikala'', ''teroriste'', i državnog neprijatelja broj 1. Zamisli - mislila da ako je dijete da ima pravo otvoriti blog i pisati pismo predjsedniku.

Najveći lažovi na ovome forumu koji bijesnom diktatoru pokušavaju nači opravdanje. Koji vrhunskoj životinji koja djecu od 16 godina šalje na robiju zbog jebenog bloga na netu. I te i takve osobe pišu o radikalima. To su zadnje osobe na planeti koje imaju pravo govoriti o radikalizmu i radikalima.
Kikibombona

#7492 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

basar wrote:
Kako tako na pamet pričaš?

Šta je to ikad Hezbollah uradio, koji zločin, navedi crno na bijelo.. Ne može to tako u isti koš a bez dokaza?
Istina, nisam se susreo sa dokazom koji optuzuje Hezbulah za zlocine nad civilima ili zarobljenicima. Optuzujem ih za raspirivanje mrznje i agresiju na Siriju. Oni su u Siriji stranci jednako kao sunitske formacije iz Iraka.
sarajevoxxxx

#7493 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Ja eto, nakon dvi godine pali sa neba. :-) Zasto izmisljas?

Od pocetka sukoba u Siriji Nusra Front je glavna zvijezda pobunjenika. ISIL se intenzivnije spominje nesto kasnije, al ni oni nisu pali sa neba. Jesu li odjednom mogli postati najjaca frakcija unutar pobunjenika ili je rast bio kontinuiran? Sta ti logika govori? Jedini veci grad koji kontrolisu pobunjenici je Raka. Ko je tamo glavni? ISIL! Cini mi se da si i ti pisao kako 'FSA' u tom gradu ne smije pisnuti od ISILa. Posljednja novost je da su zabranili jeans. :D

Ahrar Sam. Otkud oni odjednom medju najjacim brigadama u Alepu, pa i u mnogim drugim gradovima? Liva Islam prednjaci u Damasku?

Rezim jeste glavni krivac za sukob. Jeste cinio i cini zlocine.

Da li neka od tih cinjenica gore navedene formacije amnestira od zlocina, da li ih ublazava? Da li opravdava njihovu nakaradnu ideologiju?

Na jednu stranu monstruozni rezim, na drugu monstruozne islamisticke formacije.

I kako molim te idu na ruku Asadu? Pa covjece, da njih nema rat bi zavrsio u roku od mjesec dana. Ako tim 'FSA' brigadama samo jedna islamisticka formacija poput ISILa brise asfalt, sta bi im tek uradila SAA sa 300 000 vojnika?

I za kraj. Za sta se bore ti pobunjenici koje predano pratis. Za Siriju i Sirijce ili za islam? Jesu li manjine zastupljene na pobunjenickoj strani?
Za islam, za muslimane ? U čemu je problem ?

Imaš na wikiju

http://hr.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEabhat_al-Nusra

Skupina je objavila svoje osnivanje 23. lipnja 2012. u vrijeme Sirijskoga građanskog rata

Zapravo tebi ta informacija nije ni potrebna, i sa tobom nema smisla raspravljati o tome. Tebi je i ubijanje civila na ulicama Rebiul adevije - ono 'ebiga što se mora mora. Lik je spriječio rat - i par hiljada nevino ubijenih je priloženo kao žrtva za veće ciljeve.

Tvoje logike bi se i najveći i najradikalniji pripadnik ISIL-a i Nusre Hezbollaha i Škorpiona postidio.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7494 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

basar wrote:Nastavlja se čišćenje oko Damaska uz Božiju pomoć.

Hatetat al Turkmen- predgrađe Damaska u potpunoj kontroli Sirijske Arapske Armije.
:lol: :lol:
joe_black

#7495 Re: Sirija

Post by joe_black »

Dobitnici karte u jednom smijeru...direktno za Džehenem

irijska vojska je u petak iz zasjede napala pobunjenike u blizini prijestolnice Damaska, ubivši najmanje 40 opozicionih boraca, izvijestili su državni mediji.

Zasjeda je bila u sklopu vojne ofazive protiv pobunjeničkih uporišta oko sjedišta vlasti predsjednika Bašara el-Asada.

Vojni napad u okolici Damaska je uslijedio nekoliko sati nakon što su Asadove snage zauzele grad Hatitat el-Turkomen južno od grada, javila je agencija AP.

Na taj način su osigurale kontrolu nad ključnim autoputem koji povezuje prijestolnicu s međunarodnim aerodromom u Damasku.

Državna novinska agencija SANA izvijestila je da je najmanje 40 pobunjenika ubijeno iz zasjede, koja se dogodila u blizini područja Otaiba i da je zaplijenjeno veliko skladište oružja, među kojima su se nalazile protutenkovske rakete.

Ovo područje je u sklopu regije Istočna Ghuta, koja je bila poprište užasavajućih hemijskih napada u augusta kada je nekoliko stotina osoba, među kojima su mnoge žene i djeca, ubijeno.

Anonimni izvor blizak sirijskoj vojsci rekao je za državnu televizijsku stanicu El-Ikbarija da su strani borci među poginulim i da je zasjeda uslijedila nakon dojave.
Kikibombona

#7496 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Za islam, za muslimane ? U čemu je problem ?

Imaš na wikiju

http://hr.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEabhat_al-Nusra

Skupina je objavila svoje osnivanje 23. lipnja 2012. u vrijeme Sirijskoga građanskog rata

Zapravo tebi ta informacija nije ni potrebna, i sa tobom nema smisla raspravljati o tome. Tebi je i ubijanje civila na ulicama Rebiul adevije - ono 'ebiga što se mora mora. Lik je spriječio rat - i par hiljada nevino ubijenih je priloženo kao žrtva za veće ciljeve.

Tvoje logike bi se i najveći i najradikalniji pripadnik ISIL-a i Nusre Hezbollaha i Škorpiona postidio.
Ljudi koji su pripadnici formacija o kojim pricamo nisu pali sa neba. Najveci dio je od pocetka aktivan u gradjanskom ratu. Ne mogu se sve te jedinice pojaviti niotkud i za treptaj oka postati glavna snaga pobunjenika. To bi bilo isto da je u nasem ratu odred El Mudzahid posutao pripadnike ABiH u recimo Maglaju, Tuzli i Sarajevu kao sto ISIL suta pripadnike 'FSA' u Azazu, Alepu i Raki. Nisu oni mogli prekonoci doci i postati najjaci. Razumijes? Sve je to proces.

I opet ti pominjes Egipat. Hocemo porediti sa Sirijom?

- Narod protestuje protiv Asada
- Vojska napada demonstrante

- Narod protestuje protiv Mursija
- Vojska podrzava demonstrante

SAA je u sluzbi rezima, Egipatska vojska u sluzbi naroda. Ne mozes Sisija stavljati u istu recenicu sa beskurpuloznim diktatorom Asadom. Razlika je ocigledna.
sarajevoxxxx

#7497 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:[ Egipatska vojska u sluzbi naroda. Ne mozes Sisija stavljati u istu recenicu sa beskurpuloznim diktatorom Asadom. Razlika je ocigledna.
Sisi je krvolok i kasapin. Asad je vrhunska životinja, idiot i ratni zločinac.

Sisi će ubiti milion Egipćana i neće trepnuti zapravo kandidovat će se za predsjednika Egipta, Asad će ubiti milion sirijaca i tražit će Nobelovu nagradu. Kontaš. To je jedina razlika među njima.

Zapravo čuditi je, ali stvarno bez zezanja, kako u Egiptu nema bar deset miliona žešča, vrhunski prijatelja al kaide. Kako nema u Siriji jedna jedina vojska u sirijskoj opoziciji pod zastavom al Kaide. Eto to je za čuđenje.

Ako ćemo pravo i pošteno, i sirijskoj opoziciji i muslimanskom bratstvu treba odati priznanje na saburu, poštenju, prisebnosti, vrhunskoj pronicljivosti, kako do sada nisu svi odreda postali vrhunski teroristi i ubice.

A da se sve ovo izdešavalo u bilo kojoj evropskoj državi sve bi to imao i mnogo više. Razlika je samo što se od muslimana arapa traži poseban nivo tolerancije. Što za njih ne važe norme o pojedincu kao svetinji, o tome da je ''ubiti jednog čovjeka na pravdi Boga kao ubiti cijeli svijet''

Od muslimana Egipta i Sirije se traži ne kada on tebe ošamari ti mu okreni drugi obraz, daj bože da je tako. Od njih se traži kada on tebe ošamari ti mu se zahvali poskoći na jednoj nozi u znak zahvalnosti što si samo dobio šamar što te nije krknuo i sastavio sa zemljom.

Djevojčica od 16 godina završi u obavještajnoj službi zbog foruma ili bloga istog ovog na kojem i mi pišemo, ti polemišeš o datumu kada je Nusra došla u Siriju.

Za Asada je Nusra klinka u prvom srednje, ISIL je za njega i Gandi i majka Tereza samo ako se osude imati politički stav drugačiji od njegovog.
Fidel_Sa

#7498 Re: Sirija

Post by Fidel_Sa »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:[ Egipatska vojska u sluzbi naroda. Ne mozes Sisija stavljati u istu recenicu sa beskurpuloznim diktatorom Asadom. Razlika je ocigledna.
Sisi je krvolok i kasapin. Asad je vrhunska životinja, idiot i ratni zločinac.

Sisi će ubiti milion Egipćana i neće trepnuti zapravo kandidovat će se za predsjednika Egipta, Asad će ubiti milion sirijaca i tražit će Nobelovu nagradu. Kontaš. To je jedina razlika među njima.

Zapravo čuditi je, ali stvarno bez zezanja, kako u Egiptu nema bar deset miliona žešča, vrhunski prijatelja al kaide. Kako nema u Siriji jedna jedina vojska u sirijskoj opoziciji pod zastavom al Kaide. Eto to je za čuđenje.

Ako ćemo pravo i pošteno, i sirijskoj opoziciji i muslimanskom bratstvu treba odati priznanje na saburu, poštenju, prisebnosti, vrhunskoj pronicljivosti, kako do sada nisu svi odreda postali vrhunski teroristi i ubice.

A da se sve ovo izdešavalo u bilo kojoj evropskoj državi sve bi to imao i mnogo više. Razlika je samo što se od muslimana arapa traži poseban nivo tolerancije. Što za njih ne važe norme o pojedincu kao svetinji, o tome da je ''ubiti jednog čovjeka na pravdi Boga kao ubiti cijeli svijet''

Od muslimana Egipta i Sirije se traži ne kada on tebe ošamari ti mu okreni drugi obraz, daj bože da je tako. Od njih se traži kada on tebe ošamari ti mu se zahvali poskoći na jednoj nozi u znak zahvalnosti što si samo dobio šamar što te nije krknuo i sastavio sa zemljom.

Djevojčica od 16 godina završi u obavještajnoj službi zbog foruma ili bloga istog ovog na kojem i mi pišemo, ti polemišeš o datumu kada je Nusra došla u Siriju.

Za Asada je Nusra klinka u prvom srednje, ISIL je za njega i Gandi i majka Tereza samo ako se osude imati politički stav drugačiji od njegovog.
Sta je sa porusenim hriscanskim bogomoljama, sa zaklanom djecom i zenama, sa javnim vjesanjima i odrubljenim glavama, sa mucenjima i protjerivanjima, sa torturama svih oblika??????? O cemu ti vise pises i kakve ovo klipove i slike stavljas????
Jel ti znas sta je MB, Al Qaida i ostali "samoprozvani" zastitnici Islama ??? Nijen Assad cvjecka,al je bolji od ovih bradatih monstruma 100 puta
sarajevoxxxx

#7499 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fidel_Sa wrote: Jel ti znas sta je MB, Al Qaida i ostali "samoprozvani" zastitnici Islama ??? Nijen Assad cvjecka,al je bolji od ovih bradatih monstruma 100 puta
Asad je bio ubica i zlikovac i prije sirijskog rata. Otac mu je prokletinja, sirijski izrod, od kojeg je Bešar učio kako ubijati, mučiti, zatvarati klinke od 16 godina.

Sve terorističke organizacije na planeti zajedno nisu ubile ni deseti dio žena i djece, nevinih građana koliko ih je ubio dvojac Asad-Sisi u ove njihove dvije godine borbe protiv ''terorizma''.
Fidel_Sa

#7500 Re: Sirija

Post by Fidel_Sa »

sarajevoxxxx wrote:
Fidel_Sa wrote: Jel ti znas sta je MB, Al Qaida i ostali "samoprozvani" zastitnici Islama ??? Nijen Assad cvjecka,al je bolji od ovih bradatih monstruma 100 puta
Asad je bio ubica i zlikovac i prije sirijskog rata. Otac mu je prokletinja, sirijski izrod, od kojeg je Bešar učio kako ubijati, mučiti, zatvarati klinke od 16 godina.

Sve terorističke organizacije na planeti zajedno nisu ubile ni deseti dio žena i djece, nevinih građana koliko ih je ubio dvojac Asad-Sisi u ove njihove dvije godine borbe protiv ''terorizma''.
E, ako ti tako kazes :izet: 8) :-)
Locked