evo:adnandus wrote:Jel ima neko osim vasih analiza i strucnih misljenja sta dobro da preporuci za gledanje![]()
![]()
![]()

nema dalje.
Moderator: _BataZiv_0809
evo:adnandus wrote:Jel ima neko osim vasih analiza i strucnih misljenja sta dobro da preporuci za gledanje![]()
![]()
![]()

horion_bosona wrote:svojevrmeno je u Feralu bila recenzija Panovog lavirinta - bajka o fašizmu - najbolji mogući opis filma...
sigurno medju 5 najboljih filmova proteklog desetljeća... nemam namjeru nekog ubjeđivati kome se ne sviđa film, ali morate mu makar priznati da je vizuelno maestralan...
ako je neko imao priliku gledati "film o filmu", jako upečatljivo...
Jest posljednjih 20 minuta je maksimalno nepredvidivo i orginalno. Meni je mrak bio onaj vrteći rad kamere pred kraj u otac/kćer sceni. Baš te lijepo uvlači u njihovo ludilo. Gluma je izvanredna, a simbolika izbija na svakom koraku.Black swan wrote:posljednjih 20 minuta je nenadjebivojastuk1 wrote:Hvala Black Swan na preporuci za The Woman. Uhhh, loooodilo žešće.
a tek muzika![]()
![]()
![]()
![]()
ispade ovo neoficijelni nastavak ofspringa koje nisam gledao...
režicer Womana je radio izvrsni MAY horor s anom faris![]()
![]()

may je odličan... zadnjih nekoliko minuta je nenadjebivojastuk1 wrote: Tolko sam oduševljen da sam našao May, The Woods i Red koje je isto režirao Lucky McKee, pa ćemo da vidimo.
gledao nije nestaChata87 wrote:
Kakva filmcina!!!
mislis zabune ?Black swan wrote:ja sam govorio o grave encounters![]()
da ne bude zablude
Znači počeo gledat prvih par scena i moro ugasit!Kakvo niskobudžetno sranje!Komedija za retardirane amere.BJB wrote:![]()
slavuj wrote:BJB wrote:![]()
Znači počeo gledat prvih par scena i moro ugasit!Kakvo niskobudžetno sranje!Komedija za retardirane amere.
dadan79 wrote:
Gdje si uspio ovaj da odgledas? Ja ga trazim vec duze vrijeme
jastuk1 wrote:
La piel que habito najbolje da sačeka dolazak u 720p.
Kad smo kod španskije filmova, već preporučivano al evo opet: Three Steps Above Heaven - Tres metros sobre el cielo.
Kona__ wrote:@deyan: very nice choices.

Dobar je iskljucivo radi glume glavnog lika... fasciniran sam kako je dobro potrefio dvije razlicite personeBlack swan wrote:nisam još to gledao ali sam čuo da je dobar
ne govori o onom irackom. a i ja sam mislio da govori o udayu, ali je razjasnio na koji je mislio.Chata87 wrote:Dobar je iskljucivo radi glume glavnog lika... fasciniran sam kako je dobro potrefio dvije razlicite personeBlack swan wrote:nisam još to gledao ali sam čuo da je dobarJos je po istinitoj prici snimljen sto ga cini jos boljim.
Sudeći po traileru, film je prava riznica klišea.Chata87 wrote:Dobar je iskljucivo radi glume glavnog lika... fasciniran sam kako je dobro potrefio dvije razlicite personeBlack swan wrote:nisam još to gledao ali sam čuo da je dobarJos je po istinitoj prici snimljen sto ga cini jos boljim.
Pogledaj film pa onda pljuj po njemu ako zelis... ovako na osnovu trailera i tudjeg misljenja sumnjam da ces ikada donijeti pravedan sopstveni sud...jastuk1 wrote:Sudeći po traileru, film je prava riznica klišea.
A ta dvoobraznost glavnog glumca - čitam u kritikama da zbog toga nije uspio da istinski i dubinski oslika niti jedan lik, te da se sve svodi na jeftinu površinsku glumu isprepletenu mnoštvom klišea.
Što se tiče istinitosti priče, mnogi i to dovode u pitanje.
Ono što mene čudi je da su neki toliko naivni i lakovjerni, pa gutaju sve što im se gura niz grlo.