Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#74701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

channel10 wrote:Danas sam pokušao produžiti ugovor i kažu da se više postojeći ugovori ne mogu produžiti.
Sherlock, o tome se pisalo vec ali ne das ti sebi dokazat :mrgreen:
Stari Duo/Trio paket mozes nastaviti koristiti koliko god zelis ili preci na neki od EON paketa.
channel10

#74702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Benq wrote:
channel10 wrote:Danas sam pokušao produžiti ugovor i kažu da se više postojeći ugovori ne mogu produžiti.
Sherlock, o tome se pisalo vec ali ne das ti sebi dokazat :mrgreen:
Stari Duo/Trio paket mozes nastaviti koristiti koliko god zelis ili preci na neki od EON paketa.
Pa Watsone, išla je priča da novi paketi i cjenovnik važe od 26.10. sto dalje govori da se stari mogu produžiti od tada :)
Benq

#74703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

channel10 wrote: Pa Watsone, išla je priča da novi paketi i cjenovnik važe od 26.10. sto dalje govori da se stari mogu produžiti od tada :)
Ne Sherlock, ne moze, to je samo tvoja pretpostavka bila :P
alipasijaner

#74704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Mene interesuju iskustva nekog od korisnika, ako ima takvih, koji primarno koriste EON TV aplikaciju za gledanje tv-a, dakle stabilnost aplikacije, tj. krsi li se, "zapinje" li u toku rada itsl. Naime ako aplikacija radi bez problema jednim potezom bih rijesio dvije stvari, u dnevnom boravku gdje je android tv bih instalirao aplikaciju, a box bih stavio kod malca u sobu i rijesio se dva STB-a..
i agree

#74705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

alipasijaner wrote:Mene interesuju iskustva nekog od korisnika, ako ima takvih, koji primarno koriste EON TV aplikaciju za gledanje tv-a, dakle stabilnost aplikacije, tj. krsi li se, "zapinje" li u toku rada itsl. Naime ako aplikacija radi bez problema jednim potezom bih rijesio dvije stvari, u dnevnom boravku gdje je android tv bih instalirao aplikaciju, a box bih stavio kod malca u sobu i rijesio se dva STB-a..
Dobra zamisao samo imaj jedno na umu kad nema interneta nece ti radit ni aplikacija na android tv-u.
Benq

#74706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

alipasijaner wrote:Mene interesuju iskustva nekog od korisnika, ako ima takvih, koji primarno koriste EON TV aplikaciju za gledanje tv-a, dakle stabilnost aplikacije, tj. krsi li se, "zapinje" li u toku rada itsl. Naime ako aplikacija radi bez problema jednim potezom bih rijesio dvije stvari, u dnevnom boravku gdje je android tv bih instalirao aplikaciju, a box bih stavio kod malca u sobu i rijesio se dva STB-a..
Kod mene na LG 43UH603V-ZE aplikacija radi odlicno, enkodiranje podeseno na ABR. Nema rusenja aplikacije niti bilo sta slicno.
Samo vodi racuna da stream preko aplikacije kasni 20ak sekundi u odnosu na resiver.
Last edited by Benq on 25/10/2018 13:47, edited 1 time in total.
krofnaa*

#74707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by krofnaa* »

c_g wrote:
krofnaa* wrote:HBO GO i HBO OD nemaju potpuno isti sadržaj. Pojedini naslovi nedostaju u EON Video Klubu.
HBO OD nema sav sadržaj u HD većina je SD rezolucije.

Jedina solucija ako želiš HD sadržaj sa HBO GO da cast-uješ sa telefona ili računara na eon box.
Tako sam i pretpostavio, večina na HBO OD ide u SD rezoluciji.
Može li se HBO GO na Boxu preko browsera otvoriti, jesi li to pokušavao?
Ne. Na njemu nema browser tako da se mora apk skinuti ali planiram i to isprobati. Testirao sam većinom eon i ostale funkcije. Ali evo moji utisci:

PLUS
- Optimizovan, brz, jednostavan UI.
- VOD nije loš ima dosta naslova
- Cinestar Premiere
- Vraćanje unazad 7 dana (mada to smo već imali i na eon aplikaciji)
- Brže šaltanje kanala nego na D3 resiveru

Minus
- Box zakoči i potrebno ga je resetovati usljed normalnog rada i to npr dok listaš kanale
dakle nemam tonu aplikacija instalirano, niti igrice niti bilošta da ga usporava
nadam se da će se ovi bugovi ispraviti prilikom sljedećeg update-a, ali ovako nešto nisu smjeli pustiti u prodaju!
Tek sam imao priliku jednu noć da testiram uređaj i morao sam tri puta da ga restartujem kada je zablokiralo.
Nadam se još uvjek da je to što zamrzne slika i zakoči uređaj samo "slučajnost" jer trebalo bi biti sve ok s obzirom da uređaj ima 2GB ram.
- Nema još uvjek netflix-a (a nadam se da će biti odobren na eon uređaju ubrzo)
- Ne može se uraditi side load netflix aplikacije
- Ne može se cast-ati netflix
- Previsoka cijena za ono što nude
- HBO bi trebao biti uključen u cijenu od 58KM! (Eon full duo)
- Nema pink paketa
- Reklamišu brzinu od 80mbps, ali brzina mi je na svim uređajima i dalje oko 40 kad mjerim, osim ako se spojim na ethernet. Ali ne znam osobu da spaja laptop na ethernet!

Ako ovako ostane, kada istekne ugovor planiram se vratiti na D3 paket.
Telemach

#74708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@channel10,
Pisali ste nam i u pp. Postojeći Ugovori se ne mogu produžiti.
alipasijaner

#74709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

i agree wrote:
Dobra zamisao samo imaj jedno na umu kad nema interneta nece ti radit ni aplikacija na android tv-u.
Ma u sustini kada nema net-a nema ni RF signala :)
i agree

#74710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

alipasijaner wrote:
i agree wrote:
Ma u sustini kada nema net-a nema ni RF signala :)
U vecini slucajeva da.Pogledaj iznad iskustvo sa boxom,napisao je jedan korisnik,nemoj zuriti.
alipasijaner

#74711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

i agree wrote: U vecini slucajeva da.Pogledaj iznad iskustvo sa boxom,napisao je jedan korisnik,nemoj zuriti.
Ne zurim.. trenutno prikupljam iskustva :)
ja1977

#74712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ja1977 »

Korisnik sam TRIO grandee family paketa. Imam jos D3 kuca, te jos jedan napredni receiver, sto znaci da imam digitalnu na tri televizora.

Sta se desava sa ostala dva televizora ukoliko predjem na EON?
Vise nevivid D3 kuca (a ni EON Kuca :) ) u ponudi.

Hvala
crnivrag

#74713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ja1977 wrote:Korisnik sam TRIO grandee family paketa. Imam jos D3 kuca, te jos jedan napredni receiver, sto znaci da imam digitalnu na tri televizora.

Hvala
Usluga D3 kuća više nije dio ponude, što znači da ćeš za ostala 2 resivera plaćati rentu od 5 KM mjesečno.
Benq

#74714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

..
Last edited by Benq on 25/10/2018 14:00, edited 1 time in total.
diablobih

#74715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

krofnaa* wrote:
Ne. Na njemu nema browser tako da se mora apk skinuti ali planiram i to isprobati. Testirao sam većinom eon i ostale funkcije. Ali evo moji utisci:

PLUS
- Optimizovan, brz, jednostavan UI.
- VOD nije loš ima dosta naslova
- Cinestar Premiere
- Vraćanje unazad 7 dana (mada to smo već imali i na eon aplikaciji)
- Brže šaltanje kanala nego na D3 resiveru

Minus
- Box zakoči i potrebno ga je resetovati usljed normalnog rada i to npr dok listaš kanale
dakle nemam tonu aplikacija instalirano, niti igrice niti bilošta da ga usporava
nadam se da će se ovi bugovi ispraviti prilikom sljedećeg update-a, ali ovako nešto nisu smjeli pustiti u prodaju!
Tek sam imao priliku jednu noć da testiram uređaj i morao sam tri puta da ga restartujem kada je zablokiralo.
Nadam se još uvjek da je to što zamrzne slika i zakoči uređaj samo "slučajnost" jer trebalo bi biti sve ok s obzirom da uređaj ima 2GB ram.
- Nema još uvjek netflix-a (a nadam se da će biti odobren na eon uređaju ubrzo)
- Ne može se uraditi side load netflix aplikacije
- Ne može se cast-ati netflix
- Previsoka cijena za ono što nude
- HBO bi trebao biti uključen u cijenu od 58KM! (Eon full duo)
- Nema pink paketa
- Reklamišu brzinu od 80mbps, ali brzina mi je na svim uređajima i dalje oko 40 kad mjerim, osim ako se spojim na ethernet. Ali ne znam osobu da spaja laptop na ethernet!

Ako ovako ostane, kada istekne ugovor planiram se vratiti na D3 paket.
Moras staviti 5 Ghz, ako hoces punu brzinu, iako meni uredjaji svi i preko 2.4 Ghz wifi idu na 80 Mbit/s, osim nekih mobitela koji su losiji.

Neces se vise moci vratiti na D3 pakete, jer nestaju.
diablobih

#74716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Benq wrote:
i agree wrote:
alipasijaner wrote: Ma u sustini kada nema net-a nema ni RF signala :)
U vecini slucajeva da.Pogledaj iznad iskustvo sa boxom,napisao je jedan korisnik,nemoj zuriti.
O cemu vi ? Ako nema neta onda gubite vracanje unazad i vod, a kanali ce i dalje uredno raditi jer signal ide preko koaksijalnog kabla (dvb-c)
Pricaju o eon aplikaciji.
Benq

#74717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

diablobih wrote: Pricaju o eon aplikaciji.
Sad vidjeh, u pravu si :mrgreen:
Last edited by Benq on 25/10/2018 14:00, edited 1 time in total.
ja1977

#74718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ja1977 »

crnivrag wrote:
ja1977 wrote:Korisnik sam TRIO grandee family paketa. Imam jos D3 kuca, te jos jedan napredni receiver, sto znaci da imam digitalnu na tri televizora.

Hvala
Usluga D3 kuća više nije dio ponude, što znači da ćeš za ostala 2 resivera plaćati rentu od 5 KM mjesečno.
Hvala, to je OK. Da li to znaci da cu imati isti paket na sva tri televizora tj da se nepalca dodatni paket po televizoru?

da li se na EON moze snimati sadrzaj kao D3?
crnivrag

#74719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ja1977 wrote: Hvala, to je OK. Da li to znaci da cu imati isti paket na sva tri televizora tj da se nepalca dodatni paket po televizoru?

Na svim televizorima ćeš imati kanale iz odabrane ponude, bez dodatnog plaća, osim rente od 5 KM po resiveru.

Ne može se snimati sadržaj, ali svi kanali posjeduju opciju TV Unazad 7 dana.
ja1977

#74720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ja1977 »

crnivrag wrote:
ja1977 wrote: Hvala, to je OK. Da li to znaci da cu imati isti paket na sva tri televizora tj da se nepalca dodatni paket po televizoru?

Na svim televizorima ćeš imati kanale iz odabrane ponude, bez dodatnog plaća, osim rente od 5 KM po resiveru.

Hvala jos jednom.
Ne mogu da shvatim da su ukinuli snimanje sadrzaja. To je po meni jedna od boljih opcija. Snimis nesto i gledas kada god hoces. Odes na odmor 14 dana i snimis sta hoces. Ovako....
shape of despair

#74721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Mene su zvali za eon duo. Kaze 56KM(tako nesto), a sad placam duo paket 46. Pogodnost je 3 mjeseca po staroj cijeni da placam i brzi internet duplo.
drug_profi

#74722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

ja1977 wrote:
crnivrag wrote:

Hvala jos jednom.
Ne mogu da shvatim da su ukinuli snimanje sadrzaja. To je po meni jedna od boljih opcija. Snimis nesto i gledas kada god hoces. Odes na odmor 14 dana i snimis sta hoces. Ovako....
Fakat ne vjerujem da je tako tesko napraviti mogucnost da na eonu oznacis emisije koje zelis da sacuvas.
plagijator1975

#74723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

@Telemach

Kada bih mogao očekivati EON box i potpisivanje ugovora, može li do vikenda :roll:
Telemach

#74724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

plagijator1975 wrote:@Telemach

Kada bih mogao očekivati EON box i potpisivanje ugovora, može li do vikenda :roll:
@plagijator1975
Provjerili smo, nalog je uredno evidentiran.
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja, EON paket će Vam biti priključen u što kraćem roku :)
error codes

#74725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by error codes »

shape of despair wrote:Mene su zvali za eon duo. Kaze 56KM(tako nesto), a sad placam duo paket 46. Pogodnost je 3 mjeseca po staroj cijeni da placam i brzi internet duplo.

jaka pogodnost u pm :lol:
Locked