c_g wrote:krofnaa* wrote:HBO GO i HBO OD nemaju potpuno isti sadržaj. Pojedini naslovi nedostaju u EON Video Klubu.
HBO OD nema sav sadržaj u HD većina je SD rezolucije.
Jedina solucija ako želiš HD sadržaj sa HBO GO da cast-uješ sa telefona ili računara na eon box.
Tako sam i pretpostavio, večina na HBO OD ide u SD rezoluciji.
Može li se HBO GO na Boxu preko browsera otvoriti, jesi li to pokušavao?
Ne. Na njemu nema browser tako da se mora apk skinuti ali planiram i to isprobati. Testirao sam većinom eon i ostale funkcije. Ali evo moji utisci:
PLUS
- Optimizovan, brz, jednostavan UI.
- VOD nije loš ima dosta naslova
- Cinestar Premiere
- Vraćanje unazad 7 dana (mada to smo već imali i na eon aplikaciji)
- Brže šaltanje kanala nego na D3 resiveru
Minus
- Box zakoči i potrebno ga je resetovati usljed normalnog rada i to npr dok listaš kanale
dakle nemam tonu aplikacija instalirano, niti igrice niti bilošta da ga usporava
nadam se da će se ovi bugovi ispraviti prilikom sljedećeg update-a, ali ovako nešto nisu smjeli pustiti u prodaju!
Tek sam imao priliku jednu noć da testiram uređaj i morao sam tri puta da ga restartujem kada je zablokiralo.
Nadam se još uvjek da je to što zamrzne slika i zakoči uređaj samo "slučajnost" jer trebalo bi biti sve ok s obzirom da uređaj ima 2GB ram.
- Nema još uvjek netflix-a (a nadam se da će biti odobren na eon uređaju ubrzo)
- Ne može se uraditi side load netflix aplikacije
- Ne može se cast-ati netflix
- Previsoka cijena za ono što nude
- HBO bi trebao biti uključen u cijenu od 58KM! (Eon full duo)
- Nema pink paketa
- Reklamišu brzinu od 80mbps, ali brzina mi je na svim uređajima i dalje oko 40 kad mjerim, osim ako se spojim na ethernet. Ali ne znam osobu da spaja laptop na ethernet!
Ako ovako ostane, kada istekne ugovor planiram se vratiti na D3 paket.