Sirija vol. 2

Locked
jao_situacije

#74676 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Krokodajl wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ghassan Ibrahim: Nakon Samita u Rijadu promijenit će se cijeli region. Za Iran i njegove saveznike dolaze crni dani.

المنطقة ستتغير كليا بعد قمم #الرياض
#ايران واتباعها ستكون أيامهم سودا

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... =528197549
Polako, Ašura je tek u Septembru :D
jel istina da su norveški komandosi u tanfu ?
Kikibombona

#74677 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Qassim1981 wrote:Djesi opetja nisam te pozn'o hoce li sad prijetnje na privat?
Evo hoce... :izet: :D
I da, Kurdi su bili prilicno lojalnim arapskim, turskim i perzijskim carstvima. Uzivali su sve narodne slobode. Veliki Saladin Ejubi je bio Kurd. Kurdi su oslobodili Jerusalem od krizara. Veliki broj Kurda je bio bijesan kada se raspalo Otomansko carstvo. Problem za Kurde nastaje uspostavom nacionalistickih drzava. E tada krece pravi revolt...
Dakls, Kurdi nisu imali problem sa islamskim carstvima koja su bila kosmopolitiska, sinonim za toleranciju, suzivot, koegzistenciju, bratstvo, pluralizam i sta sve ne... u odnosu na nacionalisticke drzave koje su odmah po formiranju krenule u obracun sa kurdskim narodom zeleci ga unistiti.

Otomani su sacuvali mnoge narode i kulture. I kod nas na Balkanu i na prostoru Anadolije. Mladoturski fasisti su sve to unistili za par decenija. Izmedju ostalog, pocinili su genocid i asimiliali mnoge manjinske narode.

Nacionalizam je zlo. Istu asimilatorsku politiku su imale zapadne drzave... Naciionalizam ne podnosi druge i drugacije, NE ZELI DIJELITI MOC. Mogu jedino tolerisati male (egzoticne) zajednice i onda se diciti otvorenoscu...
jao_situacije

#74678 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

sunceKOtepsija wrote:Trump u Saudijskoj Arabiji zaplesao s mačem u ruci
Trump nije prvi državnik koji je morao plesati jer su u slične prilike upadali bivši predsjednik George Bush i engleski princ Charles.
https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /170521005

A to "rafidija" Pahlavi nije dostojan pomena?! :twisted:
đe mu je žena, on se igra sa saudima a žene niđe

tilerson maše mačem gleda i konta koji debili, jebo majku đe sam ja ovo došao
što mi je ovo trebalo da se u ovim godinama bakćem sa ovim idiotima
Nadzornik

#74679 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Qassim1981 wrote:
dječak sa šibicama wrote:U istoriji nije bilo vojske koja nije cinila zlocine, naredjene ili slucajne, spontane ili planirane, osvetnicke ili bilo kako.

Osim u knjigama koje pisu pobjednici.

Cuj Kurdi ne ubijaju, jok, oni pocaste zarobljenog hurmama i cajem, jos ga pitaju ima li neku muzicku zelju.
Ja sam mislio partizani su svetci, isao po takmicenjima titovim stazama revolucije, da mi je ova pamet bila da pljunem uciteljicu Vesnu.
Nije uciteljica Vesna kriva,tako su nju ucili a meni je moja nastavnica Marksizma Sabiha govorila
da se majka voli,otac jos vise a Tito najvise... :-)
Qassim1981

#74680 Re: Sirija vol. 2

Post by Qassim1981 »

Nacionalizam je zlo. Istu asimilatorsku politiku su imale zapadne drzave... Naciionalizam ne podnosi druge i drugacije, NE ZELI DIJELITI MOC. Mogu jedino tolerisati male (egzoticne) zajednice i onda se diciti otvorenoscu.
A kurdski nacionalizam je dobrota mehlem. Kurdi nemaju asimilatorsku politiku??? Nemaju samo izdaju se posebne vize za Erbil pa cak i glupim amerikancima, neka General War kaze ako lazem, sta je amer sebi dozvolio da mu kurd vojsci i firmama izdaje vize.

Salah ad Din je pod barjakom Islama napravio sto je napravio a ne pod onim LGBT barjakom.
Ironmen

#74681 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

jao_situacije wrote:
sunceKOtepsija wrote:Trump u Saudijskoj Arabiji zaplesao s mačem u ruci
Trump nije prvi državnik koji je morao plesati jer su u slične prilike upadali bivši predsjednik George Bush i engleski princ Charles.
https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /170521005

A to "rafidija" Pahlavi nije dostojan pomena?! :twisted:
đe mu je žena, on se igra sa saudima a žene niđe

tilerson maše mačem gleda i konta koji debili, jebo majku đe sam ja ovo došao
što mi je ovo trebalo da se u ovim godinama bakćem sa ovim idiotima

Hrpa debila i guzonja na jednom mjesto i onda hodza na dzumi kaze nasa braca iz Arabije, bgm ovi ljudi nisu moja braca, Trump sa savjetnicima malo zaplesao, Ivanka se malo prosetala u kombinezonu gdje su arapi izvalili sline do poda i na kraju dana Trump im uvali 350 milijardi dolara naoruzanja sve za mir i stabilnost svijeta :lol: :lol:
Qassim1981

#74682 Re: Sirija vol. 2

Post by Qassim1981 »

Ironmen wrote:

Hrpa debila i guzonja na jednom mjesto i onda hodza na dzumi kaze nasa braca iz Arabije, bgm ovi ljudi nisu moja braca, Trump sa savjetnicima malo zaplesao, Ivanka se malo prosetala u kombinezonu gdje su arapi izvalili sline do poda i na kraju dana Trump im uvali 350 milijardi dolara naoruzanja sve za mir i stabilnost svijeta :lol: :lol:
110 nisu imali sitna :)
insomnia78

#74683 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Melanija je bila u kombinezonu. Ivanka je nosila aljinu
Qassim1981

#74684 Re: Sirija vol. 2

Post by Qassim1981 »

insomnia78 wrote:Melanija je bila u kombinezonu. Ivanka je nosila aljinu
Sta li ce Asma obuci kad se izmire ?
Nadzornik

#74685 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Boga mi ima svake smrake oko Tanfa.

Image
ioannes

#74686 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

@kiki kao čovjek je dobar i ima dobre namjere....ali je nasjeo totalno na propagandu i političku korektnost.
odakle njemu informacija i uvjerenje nazivati assada monstrumom i zločincem...odakle? čovjek brani svoju zemlju....to je jedina prava činjenica
u kognitivnoj znanosti je dokazano ...ako se jedno mišljenje u javnosti i medijima stalno ponavlja, onda tom mišljenju ljudi pridavaju više pažnje i sa vremenom to mišljenje preuzimaju kao istinito....to.je psihologija. svi kreatori ove propagande znaju i razumiju se vrlo dobro u tom segmentu.
fosna2014

#74687 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Regime Forces have captured Dharat Umm Salasil from FSA #Suwayda
fosna2014

#74688 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#BREAKING
#SAA led by Tiger Forces captured al Samajilia and Kaziat #EastAleppo
Maystor

#74689 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Nadzornik wrote:Boga mi ima svake smrake oko Tanfa.

Image
Elijah Magnier tvrdi da je skoro izvjestan sukob ruskih snaga i nato pičkica na iračkoj granici. Dolaze i jedni i drugi, vidjećemo ko će izvući deblji kraj

Russian forces arrive in southern Syria
By Leith Fadel - 21/05/20172

BEIRUT, LEBANON (6:30 A.M.) – Russian paratroopers and special forces arrived in the Al-Sweida Governorate of southern Syria this week, following the U.S. attack on a pro-government convoy near the Iraqi border-crossing, a military source told Al-Masdar News last night.

The Russian military personnel will take the role of advising the Syrian government troops in southern Syria, while also helping to deter any potential response from the U.S. and Jordanian forces that have carved a niche in the Al-Sweida and Homs governorates.

According to some media activists in southern Syria, the Russian forces are planning to build a base along the Al-Sweida Governorate’s border with Jordan; however, this could not be confirmed by Al-Masdar News.

Rumors have also surfaced regarding the deployment of the 31st Brigade of the Russian special forces; they are allegedly meant to engage the enemy forces and help the government troops seize the Iraqi border-crossing.
Maystor

#74690 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Revolucionari u Idlibu dižu u zrak jedni druge:

Image

Image

Image
fosna2014

#74691 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Rusi na istoku Suvajde

Image
Nadzornik

#74692 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ruski oficiri u blizini Iracke granice i prelaza Tanf.

Image
Kikibombona

#74693 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Bice pravo zanimljivo na iracko-sirijskoj granici.

Mislim da 'Amerikanci i prijatelji' nece popustiti, sto znaci da SAA i siitske milicije nece ovladati granicom.

Vidjet cemo.
Nadzornik

#74694 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

I ovaj sluzbenik Ahrar Al Sham-a Mahrous Abu Ahmed u bombardovanju Tel Tukana se preselio na ahiret.

Image
fosna2014

#74695 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Syrian Arab Army captured Dharat Umm Salasil and more deserted area from rebels. #Suwayda #RifDimashq
Krokodajl

#74696 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Jao_situacije.

Jeste, Norvežani, Britanci i Amerikanci su dole, godina - dvije, ne znam kada su Norvežani došli, sigurno ima godina dana.

Ali mediji su to sada objavili ono kao "Došli Norvežani 'nači nema Asadu ni metra"

Ono kao malo da prepadnu, malo da zamažu oči, kao ono, dolaze pojačanja, kao i ova vijest o ovim nekim grupama iz Palmire što su došle dole da brane Rukban kamp :lol: :lol:

Ono, branimo mi kamp od Amera, Rusa, Asada i Šija....

Nema od toga ništa, to je davno sređeno.
Krokodajl

#74697 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kikibombona wrote:Bice pravo zanimljivo na iracko-sirijskoj granici.

Mislim da 'Amerikanci i prijatelji' nece popustiti, sto znaci da SAA i siitske milicije nece ovladati granicom.

Vidjet cemo.
Ameri ne vjeruju SAA-u, ali vjeruju Rusima, treba im njihova garancija.

Rusi nisu još spremni da pošalju jedinice dole, nešto sitno jesu, ali da preuzmu kontrolu nisu.

Kada to budu spremni, Ameri će se diskretno povući.
jao_situacije

#74698 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Krokodajl wrote:@Jao_situacije.

Jeste, Norvežani, Britanci i Amerikanci su dole, godina - dvije, ne znam kada su Norvežani došli, sigurno ima godina dana.

Ali mediji su to sada objavili ono kao "Došli Norvežani 'nači nema Asadu ni metra"

Ono kao malo da prepadnu, malo da zamažu oči, kao ono, dolaze pojačanja, kao i ova vijest o ovim nekim grupama iz Palmire što su došle dole da brane Rukban kamp :lol: :lol:

Ono, branimo mi kamp od Amera, Rusa, Asada i Šija....

Nema od toga ništa, to je davno sređeno.
valjda se neće neki šija zaletiti na norveške komandose :cry:
Krokodajl

#74699 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ma de nema njih šaka, ali eto.

Nego ovo...

Image

Dvojica momaka iz SAA rade selfie ispred grupe selefija iz kvarta al Vaer koji rade selfie.

:D :D :D :D :D :-)
zrakomlat

#74700 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Qassim1981 wrote:
Nacionalizam je zlo. Istu asimilatorsku politiku su imale zapadne drzave... Naciionalizam ne podnosi druge i drugacije, NE ZELI DIJELITI MOC. Mogu jedino tolerisati male (egzoticne) zajednice i onda se diciti otvorenoscu.
A kurdski nacionalizam je dobrota mehlem. Kurdi nemaju asimilatorsku politiku??? Nemaju samo izdaju se posebne vize za Erbil pa cak i glupim amerikancima[/color], neka General War kaze ako lazem, sta je amer sebi dozvolio da mu kurd vojsci i firmama izdaje vize.

Ameri su bili prinuđeni.Jbg kad je pešmerga s druge strane, haj stisni pa ne prihvati ili uđi bez vize.

Salah ad Din je pod barjakom Islama napravio sto je napravio a ne pod onim LGBT barjakom.

:lol: :lol: :lol:
Locked