Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#74676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shalla wrote:@Telemach, sve je završeno, hvala puno na razumijevanju i izvinjavam se ako sam bio previše isključiv i napadan.

Hvala
Lp
@shalla,
Super :)
cincilator2012

#74677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

plagijator1975 wrote:
the_wings wrote:Razlike - sličnosti, TGF i EON Full??
Neko uradio transfer? :-D
Ja sam ugovorio taj transfer, ali još nije realizovan, nadam se u toku dana da bi moglo biti (@Telemach poguraj malo :kiss: ). Mislim da je EON full optimalna opcija za korisnike TGF paketa, za malo razlike u cijeni dobijaš brži internet, daleko veći broj naslova u videoteci, tv unazad na svim kanalima i to 7 dana, CineStar Premiere HD, AXN now, Pickbox,Cinestar Premiere OD, EON SMART TV, a naravno i ostale prednosti android boxa, youtube, google, korištenje externe memorije, android aplikacije itd, a paket tv kanala ti ostaje isti, uz zadržavanje svih eventualno ostvarenih benefita iz ranijih produžavanja ugovora.

Po meni ovo vrijedi prelaska na EON full :thumbup:
Pozz,
Posto mi je identicna situacija a ugovor mi traje jos cirka jednu godinu. Ako bih potpisao na 24 mjeseca EON full, da li mi ostaje "prosireni" paket te dvije godine (obzirom da ga u ovom paketu nema) kao i postojeci benefiti do okoncanja trenutnog ugovora?

lp
Telemach

#74678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@the_wing,
Dobijate EON Box. Prošireni paket zadržavate na slijedeća 24 mjeseca. Usluga TV unazad traje 7 dana. Dobijate CineStar Premiere HD paket kanala, Arena Sport SD. U okviru Vod-a imate foldere: unitedmedia, axn, national geographic, baby, pickbox, cinestar, hoopster. Internet je povećan sa 80 na 100 Mb/s.
Potpisivanjem Ugovora na 24 mjeseca, prvih šest mjeseci plaćate cijenu postojećeg paketa.
BaDa

#74679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

Telemach wrote:
@the_wing,
Dobijate EON Box. Prošireni paket zadržavate na slijedeća 24 mjeseca. Usluga TV unazad traje 7 dana. Dobijate CineStar Premiere HD paket kanala, Arena Sport SD. U okviru Vod-a imate foldere: unitedmedia, axn, national geographic, baby, pickbox, cinestar, hoopster. Internet je povećan sa 80 na 100 Mb/s.
Potpisivanjem Ugovora na 24 mjeseca, prvih šest mjeseci plaćate cijenu postojećeg paketa.
a meni vasa kolegica na telefonu rece da prosireni paket zadrzavam do isteka sadasnjeg ugovora do 9.2019 jedino ako je @the_wing tek potpisao novi ugovor pa da traje sljedeca 24 mjeseca
Telemach

#74680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

BaDa wrote:
Telemach wrote:
@the_wing,
a meni vasa kolegica na telefonu rece da prosireni paket zadrzavam do isteka sadasnjeg ugovora do 9.2019 jedino ako je @the_wing tek potpisao novi ugovor pa da traje sljedeca 24 mjeseca
@BaDa,
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma. Izjednačava se programska shema u trajanju Ugovorne obaveze. Tako da ćete imati prošireni paket kanala.
AdrianMole

#74681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AdrianMole »

Također, jučer je vaš kolega rekao da prošireni paket zadržavam samo 12 mjeseci u slučaju prelaska na Eon full sa TGF uz ugovor od 24 mjeseca.Nadam se kako će radnici donijeti dobar ugovor kada dođu sa Eon box-om
PS4 Share

#74682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

Znaci razlika izmedju osnovnog i proširenog je bar ja sto vidim FOX life HD, FOX Crime HD, h2 HD i mozda jos neki lijevi kanali? :?
plagijator1975

#74683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

cincilator2012 wrote:
plagijator1975 wrote:
Ja sam ugovorio taj transfer, ali još nije realizovan, nadam se u toku dana da bi moglo biti (@Telemach poguraj malo :kiss: ). Mislim da je EON full optimalna opcija za korisnike TGF paketa, za malo razlike u cijeni dobijaš brži internet, daleko veći broj naslova u videoteci, tv unazad na svim kanalima i to 7 dana, CineStar Premiere HD, AXN now, Pickbox,Cinestar Premiere OD, EON SMART TV, a naravno i ostale prednosti android boxa, youtube, google, korištenje externe memorije, android aplikacije itd, a paket tv kanala ti ostaje isti, uz zadržavanje svih eventualno ostvarenih benefita iz ranijih produžavanja ugovora.

Pozz,
Posto mi je identicna situacija a ugovor mi traje jos cirka jednu godinu. Ako bih potpisao na 24 mjeseca EON full, da li mi ostaje "prosireni" paket te dvije godine (obzirom da ga u ovom paketu nema) kao i postojeci benefiti do okoncanja trenutnog ugovora?

lp
Ostaje ti prošireni
crnivrag

#74684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

PS4 Share wrote:Znaci razlika izmedju osnovnog i proširenog je bar ja sto vidim FOX life HD, FOX Crime HD, h2 HD i mozda jos neki lijevi kanali? :?
Spisak kanala po paketima možeš vidjeti ovdje: https://telemach.ba/Binary/10638/D3-pro ... h-28-8.pdf
PlusSA

#74685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

Ima li sta novo vezano za otkljucavanje svih kanala na drugim mrežama?

Prijatelj rece da još nije otkljucano. Vecina kanala ne rade.
the_wings

#74686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by the_wings »

plagijator1975 wrote:

Ne čini se loše, obzirom i da se neće izgubiti ranije dogovorene pogodnosti...a svakako smo i "prinuđeni" na prelazak na neki od EON paketa, tako da...

@telemach
Hvala na odgovoru :)
Radar71

#74687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

@telemach imate pp
c_g

#74688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Ja čekam od petka Box. Valjda stigne danas. :sad:
Benq

#74689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

PlusSA wrote:Ima li sta novo vezano za otkljucavanje svih kanala na drugim mrežama?

Prijatelj rece da još nije otkljucano. Vecina kanala ne rade.
Reci ti prijatelju da ni cjenovnik jos nije stupio na snagu... kao sto smo vec i pisali o tome:

telemach-all-about-4-p15068183.html#p15068197
weltschmertz

#74690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by weltschmertz »

Može li pomoć :D

Iskreno, ne mogu listati da nađem odgovor.

Trenutno koristim Duo Net paket i zanima me EON Full Duo. Ugovor mi traje do 11 mjeseca 2019 pa me zanima šta plaćam ako pređem na ovaj gore navedeni paket? Koji su mi benefiti? Šta plaćam prvih 6 mjeseci?

Ako ima neko voljan da mi pojasni jer kad su me zvali iz Telemach-a i nisu bili baš jasni.

Da, imam prošireni paket, Arene u SD-u, Cinestar 1&2 HD :)

Hvala vam :thumbup:
cincilator2012

#74691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

ok, hvala na odgovorima.
plagijator1975

#74692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

weltschmertz wrote:Može li pomoć :D

Trenutno koristim Duo Net paket i zanima me EON Full Duo. Ugovor mi traje do 11 mjeseca 2019 pa me zanima šta plaćam ako pređem na ovaj gore navedeni paket? Koji su mi benefiti? Šta plaćam prvih 6 mjeseci?

Ako ima neko voljan da mi pojasni jer kad su me zvali iz Telemach-a i nisu bili baš jasni.

Prvih 6 mjeseci plaćaš cijenu Duo Net paketa, a sljedećih 18 EON Full paketa.
soul_eclipse

#74693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse »

Meni sutra istice ugovor ,trenutno mi je DUO Net Grande Extra i bit cu primoran nazalost smanjiti paket.

EDIT : Jedino ako uspijem moje premuntati nekako da uzmemo EON FULL ili EON FULL DUO :D
Last edited by soul_eclipse on 25/10/2018 12:53, edited 2 times in total.
Benq

#74694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

soul_eclipse wrote:Meni sutra istice ugovor ,trenutno mi je DUO Net Grande Extra i bit cu primoran nazalost smanjiti paket
Ako ne zelis preci na EON pakete, mozes nastaviti koristenje svog paketa.
Telemach

#74695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Radar71 wrote:@telemach imate pp
@Radar71,
:thumbup:
Telemach

#74696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

weltschmertz wrote:Može li pomoć :D

@weltschmertz,
6 mjeseci plaćate staru cijenu uz Ugovor na 24 mjeseca. Dobijate TV unazad 7 dana, Arene SD na 24 mjeseca, CineStar Premiere HD. U VOD folderima: Unitedmedia, AXN, National Geografic, Baby, Pickbox, CineStar, Hoopster. potrebno je da nam dostavite broj Ugovora kako bismo provjerili do kada će Vam trajati akcijski benefiti koje ste prethodno ostvarili.
Telemach

#74697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

c_g wrote:Ja čekam od petka Box. Valjda stigne danas. :sad:
@c_g,
Zamolit ćemo za samo malo strpljenja. Potrudit ćemo se :)
krofnaa*

#74698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by krofnaa* »

c_g wrote:
crnivrag wrote:HBO kanali i HBO OD katalog je već dostupan putem box-a, a HBO OD nudi sve sadržaje kao i HBO GO, tako da to nije neki problem.
Je li sadržaj u HD?
HBO GO i HBO OD nemaju potpuno isti sadržaj. Pojedini naslovi nedostaju u EON Video Klubu.
HBO OD nema sav sadržaj u HD većina je SD rezolucije.

Jedina solucija ako želiš HD sadržaj sa HBO GO da cast-uješ sa telefona ili računara na eon box.
channel10

#74699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Danas sam pokušao produžiti ugovor i kažu da se više postojeći ugovori ne mogu produžiti.
c_g

#74700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

krofnaa* wrote:HBO GO i HBO OD nemaju potpuno isti sadržaj. Pojedini naslovi nedostaju u EON Video Klubu.
HBO OD nema sav sadržaj u HD većina je SD rezolucije.

Jedina solucija ako želiš HD sadržaj sa HBO GO da cast-uješ sa telefona ili računara na eon box.
Tako sam i pretpostavio, večina na HBO OD ide u SD rezoluciji.
Može li se HBO GO na Boxu preko browsera otvoriti, jesi li to pokušavao?
Locked