Da je kojim slucajem Asad Kurd,ti bi mu vec odavno obadva guza izljubio i bio bi ti najbolji.Kikibombona wrote:Ljudi poput Kroksa, koji podrzavaju SAA, su svjesni da je Asad tesko govno, ali podrsku pruzaju jer smatraju da je tako najbolje za Siriju. I to razumijem. Ne razumijem ove koji su se haman zaljubili u Asada.Qassim1981 wrote:djesi savo
Sirija vol. 2
- nixon69
#74651 Re: Sirija vol. 2
-
dječak sa šibicama
#74652 Re: Sirija vol. 2
Ja sam cujo da Kurdi strijeljaju svoje borce za ukradenu sljivu.
Nema labavo kod Barzanija.
- Kikibombona
#74653 Re: Sirija vol. 2
Apsolutno. Zasluzan je narod. Ne treba zaboraviti da je Evropa veoma kratko demokratska. Od juce, prakticno.Nadzornik wrote:Za blagostanje Svicarske,Norveske,Luksemburga i drugih naprednih i demokratskih drzava nisu zasluzni njihovi predsjednici i zvanicnici nego narod tih zemalja a netreba zanemariti ni polozaj tih zemalja.
Nekim narodima je nazalost potrebna diktatura jer jednostavno drugacije nemogu da funkcionisu a kad se i domognu slobode neznaju sta da rade sa tom slobodom.
Jebes ga, sezdesetih se cinilo da Spanci ne mogu bez diktature, a sada se vidi da ipak mogu. Mogu i Arapi. Samo, bolan je to proces. Narod za to nije zreo. Umjesto da revoluciju protiv diktatorskog Bas rezima pokrenu demokratske, multi-kulti sekularne snage, pokrenuse je suni ekstremisti, selefije i ihvanije. I onda skontas da je Asad manje zlo. Sada ce Sirija biti jos zesca diktatura sa jos manje slobode. Tako da, bolje da se revolucija nije ni desila. Malu nadu budi entitet na sjeveru...
Veoma vrijedan clanak. Kroks, kakav zakljucak izvlacis?
Trump administration not ready to pay for post-ISIS stabilization in Raqqa: official
http://aranews.net/2017/05/trump-admini ... -official/
- insomnia78
#74654 Re: Sirija vol. 2
dječak sa šibicama wrote:Ja sam cujo da Kurdi strijeljaju svoje borce za ukradenu sljivu.
Jos pogotovo ako su Harapi
- Nadzornik
#74655 Re: Sirija vol. 2
Majka se voli,otac jos vise a Berzani najvise...dječak sa šibicama wrote:Ja sam cujo da Kurdi strijeljaju svoje borce za ukradenu sljivu.
- Kikibombona
#74656 Re: Sirija vol. 2
Mozete se vi zajebavati koliko hocete, ostaje cinjenica da se Kurdima, u ovom brutalnom ratu, ne pripisiju nikakvi zlocini. Nema zlocina nad zarobljenim neprijateljima, kamoli nad civilima. Desilo se par incidenata koji su ostro osudjeni od strane vojno-politicke elite. Poruka je jasna, zlocini su neprihvatljivi.insomnia78 wrote:dječak sa šibicama wrote:Ja sam cujo da Kurdi strijeljaju svoje borce za ukradenu sljivu.
Nema labavo kod Barzanija.![]()
Jos pogotovo ako su Harapi
A zlocine je danas nemoguce prikriti. Svaki covjek ima mob sa kamerom. Sateliti svuda okolo. U kurdskim redovima veliki broj drugih naroda.
I kod nas su skoro svi zlocini isplivali iako su se zlocinci svojski trudili da ih prikriju. Nije bilo kamera kao danas pa se opet nije moglo sakriti.
Neko ce reci, ne ubijaju zbog imidza. Pa super sve i da je tako. Kamo srece da niko ne ubija radi imidza. Kamo srece da je i kod nas tako bilo, da su potencijalni zlocinci odustali od zlocina kako ne bi zavrijedili negativan publicitet. Hiljade ljudi bi ostalo u zivotu a te hiljade bi stvorile nove zivote. I ne bi imali ovakve tenzije, imali bi bolje pretpostavke za normalan zivot. Kamo srece...
Asadovci i dzihadisti su radili strasne stvari jedni drugima i to ce biti ogroman teret za buducnost.
Dzihadisti su se izivljavali nad Kurdima pa im ovi opet nisu vratili na takav, kukavicki nacin. Neces naci kod Kurda nijednu sovinisticku izjavu, kamoli sta vise. Treba imati divovsku snagu pa na zlo ne odgovoriti zlom. Treba imati vrhunsku organizaciju pa onemoguciti potencijalne zlocince da ucine zlo.
Svako realan ce na ovo Kurdima skinuti kapu.
-
Qassim1981
#74657 Re: Sirija vol. 2
Cuj civilizacijski potencijal....jel ovo neka skrivena kamera ili sta... jeli kurdoljubac ikad vidio kurda ili grupu istih uzivo?
Kurdi i civilizacija, ko savo i revolucija.
Big joke.
Big joke.
- Nadzornik
#74658 Re: Sirija vol. 2
Turkmen Muntasr Billah #FSA group captured 3 regime militias today.#Syria

- Nadzornik
#74659 Re: Sirija vol. 2
Nije on kurdoljubac(cuj kurdoljubacQassim1981 wrote:Cuj civilizacijski potencijal....jel ovo neka skrivena kamera ili sta... jeli kurdoljubac ikad vidio kurda ili grupu istih uzivo?
Big joke.
Kad ih vidim,Kemal mi padne na pamet i ona njegova cuvena:"Ozeni me babo moj".
- insomnia78
#74660 Re: Sirija vol. 2
Ali to pise na tviteruQassim1981 wrote:Cuj civilizacijski potencijal....jel ovo neka skrivena kamera ili sta... jeli kurdoljubac ikad vidio kurda ili grupu istih uzivo?
Big joke.
- insomnia78
#74661 Re: Sirija vol. 2
Pa dobro je rekao. Potencijal. Samo potencijal imaju oni jos do civilizacije 
-
Qassim1981
#74662 Re: Sirija vol. 2
Djesi civilizacijo i potencijalu

Kakve ba kurdkinje i ljubav prema njima, davno sam rekao da lik uziva, kao i insomnia, u medjumuslimanskom sukobu.
Kurdi mu dodju ko osveta dahijama i turcima zato ih toliko i voli. Sve se moze sakrit al prizma kroz koju gleda svetosavac nikad.

Kakve ba kurdkinje i ljubav prema njima, davno sam rekao da lik uziva, kao i insomnia, u medjumuslimanskom sukobu.
Kurdi mu dodju ko osveta dahijama i turcima zato ih toliko i voli. Sve se moze sakrit al prizma kroz koju gleda svetosavac nikad.
- insomnia78
#74664 Re: Sirija vol. 2
A ti bajagi na braniku islama? Pod zastavom Muhameda i ostale pripovjedke?
PS: zar su šije muslimani?
-
Qassim1981
#74665 Re: Sirija vol. 2
Jes jesinsomnia78 wrote:Pa dobro je rekao. Potencijal. Samo potencijal imaju oni jos do civilizacije
Kad skinu VEKOVIMA nametnute nikabe sve ce biti civilizovanije.
Da se ne lazemo bliskoistocni narodi (da ne pricamo o perzijancima xexexe) su bili na visokom stepenu civilizacije, dok su anamoni na srpskom dvoru svinju viljuskom boc, aritmetika, hemija alhemija, medEcina ... ali ovaj nebeski kurdski narod je previse! Odvadite pobit cu ekskurziju.
Mileva Maric je bila kurdkinja!!!
Aleee
- Nadzornik
#74666 Re: Sirija vol. 2
Hasaka,zestoke borbe izmedju SDF i Isila juzno od al-Shaddadi-a.

- Kikibombona
#74667 Re: Sirija vol. 2
Cuj 'svetosavac'.Qassim1981 wrote:Djesi civilizacijo i potencijalu
JebA te Sava a i ti njega, sCuo!?
I da, Kurdi su bili prilicno lojalnim arapskim, turskim i perzijskim carstvima. Uzivali su sve narodne slobode. Veliki Saladin Ejubi je bio Kurd. Kurdi su oslobodili Jerusalem od krizara. Veliki broj Kurda je bio bijesan kada se raspalo Otomansko carstvo. Problem za Kurde nastaje uspostavom nacionalistickih drzava. E tada krece pravi revolt...
Last edited by Kikibombona on 21/05/2017 14:31, edited 1 time in total.
- Ironmen
#74668 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Autobomba eksplodirala ispred komande i trening centra Ahrar al Šama u Idlibu, prve informacije govore o najmanje 25 poginulih pripadnika Ahrar al Šama.
+18
https://pbs.twimg.com/media/DAV4Rz5WsAAYW5i.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DAV4SGnXUAAPVj-.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DAV4SmPXUAA051O.jpg
Psi rata ne mogu bez rata jednostavno, eto zasto sve monstrume treba deportovati u Idlib i neka se porokaju izmedju sebe svi do jednog, zanimljivo kako se savoxxx jos nije oglasio u vezi ovoga. Revolucija nikad jaca.
-
Qassim1981
#74669 Re: Sirija vol. 2
Sije ce biti muslimani, gradit ce lijepe dzamije u Teheranu, Mashadu, Isfahanu i u njima ce klanjati namaze. Svi ce biti veseli i sretni i zivjeti sretno do kraja zivota. Konecinsomnia78 wrote:A ti bajagi na braniku islama? Pod zastavom Muhameda i ostale pripovjedke?
-
Qassim1981
#74670 Re: Sirija vol. 2
Djesi opetja nisam te pozn'o hoce li sad prijetnje na privat?Kikibombona wrote:Cuj 'svetosavac'.Qassim1981 wrote:Djesi civilizacijo i potencijalu
Kurdi mu dodju ko osveta dahijama i turcima zato ih toliko i voli. Sve se moze sakrit al prizma kroz koju gleda svetosavac nikad.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
JebA te Sava a i ti njega, sCuo!?
- insomnia78
#74671 Re: Sirija vol. 2
Pa da. Marić je staro kurdsko prezime. Cekaj, ti ustvari zelis reci da je brko svoje teorije maznuo Kurdima?Qassim1981 wrote:Jes jesinsomnia78 wrote:Pa dobro je rekao. Potencijal. Samo potencijal imaju oni jos do civilizacije
Kad skinu VEKOVIMA nametnute nikabe sve ce biti civilizovanije.
Da se ne lazemo bliskoistocni narodi (da ne pricamo o perzijancima xexexe) su bili na visokom stepenu civilizacije, dok su anamoni na srpskom dvoru svinju viljuskom boc, aritmetika, hemija alhemija, medEcina ... ali ovaj nebeski kurdski narod je previse! Odvadite pobit cu ekskurziju.
Mileva Maric je bila kurdkinja!!!
Aleee
-
Qassim1981
#74672 Re: Sirija vol. 2
Nisam bas to htjeo da kazem, ali sada kad si spomenuo sve mi to izgleda moguce!!!
Klitoris ili bez klitorisa, sve je relativno!!!!
Klitoris ili bez klitorisa, sve je relativno!!!!
- jao_situacije
#74673 Re: Sirija vol. 2
davno sam ja rekao treba ih ograditi u nekoj pustinji baciti im oružja i nek se pobiju, nek puste sirijce na miruIronmen wrote:Krokodajl wrote:Autobomba eksplodirala ispred komande i trening centra Ahrar al Šama u Idlibu, prve informacije govore o najmanje 25 poginulih pripadnika Ahrar al Šama.
+18
https://pbs.twimg.com/media/DAV4Rz5WsAAYW5i.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DAV4SGnXUAAPVj-.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DAV4SmPXUAA051O.jpg
Psi rata ne mogu bez rata jednostavno, eto zasto sve monstrume treba deportovati u Idlib i neka se porokaju izmedju sebe svi do jednog, zanimljivo kako se savoxxx jos nije oglasio u vezi ovoga. Revolucija nikad jaca.
otimaju im zemlju imovinu žene djecu novac naftu
-
dječak sa šibicama
#74674 Re: Sirija vol. 2
U istoriji nije bilo vojske koja nije cinila zlocine, naredjene ili slucajne, spontane ili planirane, osvetnicke ili bilo kako.
Osim u knjigama koje pisu pobjednici.
Cuj Kurdi ne ubijaju, jok, oni pocaste zarobljenog hurmama i cajem, jos ga pitaju ima li neku muzicku zelju.
Cuj Kurdi ne ubijaju, jok, oni pocaste zarobljenog hurmama i cajem, jos ga pitaju ima li neku muzicku zelju.
-
Qassim1981
#74675 Re: Sirija vol. 2
Ja sam mislio partizani su svetci, isao po takmicenjima titovim stazama revolucije, da mi je ova pamet bila da pljunem uciteljicu Vesnu.dječak sa šibicama wrote:U istoriji nije bilo vojske koja nije cinila zlocine, naredjene ili slucajne, spontane ili planirane, osvetnicke ili bilo kako.