FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#74601 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

DonieBrasco wrote:Treba malo biti realno, niko od nas ne zna sta je on trazio ali se da predpostaviti da je trazio vise ovlasti nego sto bi mu pripadalo kao treneru ekipe. A svi znamo da Amar zeli da bude i "tata i mama" u klubu bez obzira na ostale i bez obzira o cemu se radilo.

To ne moze tako, sigurno se vi u kucama svojim ne pitate za sve, ne mjesate u sve, a kamoli u drustvu, na poslu, radnom mjestu, kolektivu, ili u firmi.
Ne treba da bude "mama i tata".
Treba da bude "bog" i da svako jutro na raport mu dolaze od Senada do Fate i da pitaju sta mu treba danas i sta mogu da urade za njega i tim.
Za isplate u zadnje tri godine, igračima kojih se već vise i ne sjećamo i provizije njihovim menadžerima smo potrošili jednog Amara i dug prema njemu.
Senad Misimovic, ako sebi zeli dobro, treba da otjera pusQrce i dupeuvlakace. Znam da godi, ali doci ce ga glave. Prvog ljigu Hadzica, pa redom slicne njemu.
Garantiram zivotom da ga ti mediokriteti u nekim stvarima pogrešno informiraju, pričaju mu pricu i sakrivaju svoje greske, pune mu glavu o neprijateljima kluba, pogotovo iz naših redova, sto je budalastina. Jer znaju da ne bi bili tu da dodje neko ko ima klub u malom prstu.
Tjeraj Misimovicu dok ti jos o glavi ne rade. Igrači su pickin dim kakve uhalaze imamo u klubu, samo su dobro zamaskirani lijepom pricom i titranjem muda velikog "poglavice".
Bolje mu je da pored sebe ima nekoga, pa makar jednog čovjeka,koji ce mu reci gdje grijesi, nego njih 100 koji ce pljeskom dočekati svaku njegovu odluku.
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#74602 Re: FK Željezničar

Post by Impressum »

Alfa_i_Omega wrote: @Charuga

Niti je Misimovic duzan Osimu, niti su oni prije duzni Osimu. Nije njima davao pare nego klubu. Ne treba Misimovic vratiti pare nego klub a to zasto se Misimovic stavlja u poziciju zastitnika kluba kontra legende i najtrofejnijeg trenera je prica za sebe. Pored svih dokaza da su pare fakat posudjivane, priznanja Misimovica da jesu, papira koji to potvrdjuju i dalje se pravi budala sakrivajuci se iza kluba. Uostalom vidjecemo kako ce se sve zavrsiti.

Jos bih dodao kako je prica da su zvali Amara ali on odbio smijesna. Laju na njega vec tri godine, zavlace ga za njegov novac pored kako rekoh svih dokaza i onda jos imaju obraza pokucati na vrata praznih ruku umjesto da ih nosem otvaraju. Nudio je i Amar njima, dvije opcije, zasto nisu prihvatili?
bravo majstore
o tome ja pricam
Alfa_i_Omega

#74603 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Zna se sta je htio. Smjena vecine u Uo i njegovi ljudi cime bi se smanjila autokratija i drustvo jednog lica kako trenutno funkcionisemo. Cak se nudio kao savjetnik koji bi podnosio izvjestaj bez ikakvih mogucnosti da donosi odluke. I to je odbijeno.

Samo spin za spinom i prebacivanje loptice. Cuj prijatelji. Jel' kucni ili obicni. :lol:
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#74604 Re: FK Željezničar

Post by Impressum »

Alfa_i_Omega wrote:Ne sjecam se tacno ali mislim da je ovo cetvrti put sa Misimovicem, kako navijaci uzimaju pravdu u svoje ruke i uce pameti zloceste igrace koji ne ginu za sveti dres. Demagogija na vrhuncu, gadi mi se. Kakav smrdo moras biti pa da puckas raju na igrace a sutra od istih ocekujes da igraju kako najbolje znaju i da ih pozivas da 'casno i posteno' nose plavi dres do kraja polusezone.

Dno dna. Fuj!
jos jednom si pogodio pravo u metu
Dok je Misimovica u upravi i Zule na Jugu, nema nam napretka
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#74605 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Iz moje perspektive Zeljo ima odlkicnu upravu, vise nego solidne igrace koji bi trebali bez problema da dobijaju vise od pola nase lige i da su u par sa dzokerom sa Sarajevom i Zrinjskim ali ma koliko imao simpatije prema Odovicu mislim da je on najveci krivac za ovako lose rezultate. Sjetim se samo prosle sezone i recimo malog Hajdarevica koji je giljo kod Adzema ko mahnit i bio skoro nezamjenjiv i sto je najvaznije dobo igrao do tog istog Hajdarevica kod Odovica kojeg nema ni na mapi. Ali zato ima Sabanadzovica iza kojeg pod obavezno mora da stoji neko od starijih igraca jer decko je bez obzira na ponudjeni milion premekan i staklen. Zatim tjeranje Vranjesa, Arezine i Kjosevskog. Vranjesovo iskustvo pola sata po utakmici je neziostavno kao i tehnika i lucidnost lijenog Arezine koji jednim vrhunskim potezom za razliku od svih igraca Zelje moze rjesiti svaku utakmicu. Veselinovic je na zalost povrijedjen ali dok je igrao Zeljo je dobijao. Zec i Zajmovic su nesto slicno kao i El Saravi u Romi.....kad dobiju loptu ni rodjenoj majci je ne bi dali ili ako je daju obavezno zavrsi negdje na tribinama. Zeljo bi trebao da ima izvanrednu zadnju liniju sa Pavicem, Stevanovicem, Bakracem i Rodinom ali i to je Odovic razjebao konstantnim mjenjanjem i davajuci Bogicevicu prednost nad Bakracem sto je van pameti. Blagojevic je suspendovan a nije ni jednu utakmicu cini mi se sjeo na klupu :? Najgore je to sto mi Odovica dizemo u visine na osnovu one uspjesne epizode u Evropi sa ekipom koja je bila silno dobar sklop mladosti i iskustva...medjutim u prvenstvu je bilo nesto slicno ovome danas. Kjosevskog kazni a ni sam ne zna sto ga je kaznio, uzme mu kapitensku vrpcu bez ikakvog razloga i da Krpicu koji zaista jeste dobar igrac ali i neko ko je na Grbavici 3-4 mjeseca akoliko znam ipak za kapitensku traku se biraju igraci koji se duze vrijeme nalaze u klubu i naravno djeca kluba. Dakle ovo su neke od stavki u kojima se direktno vidi krvica Odovica i ono sto mi se najmanje svidja je njegov misevski stav nakon svega ovoga sto se desilo sa Zvijezdom. Svi su zaplatili ali on nije imao cak ni muda da kaze da je spreman da podnose ostavku. Ovo je moje vidjenje i mislim da na Pitare idemo zestoko oslabljeni sto naravno ne znaci da se ne mozemo sa Koseva vratiti sa punim pljenom ali isto tako i sa punom mrezom.
Last edited by hrasno38 on 30/10/2018 13:42, edited 1 time in total.
nosara

#74606 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Nije Oda kaznio Vecu. Inace si se nalupao, svaka cast.
decko_sa_kovaca

#74607 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Jebo te vise koljic :run:
hrasno38

#74608 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

decko_sa_kovaca wrote:Jebo te vise koljic :run:
prihvatam
hrasno38

#74609 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

nosara wrote:Nije Oda kaznio Vecu. Inace si se nalupao, svaka cast.
Nije ga ni zastitio......ovo drugo necu komentarisati...
manijak1

#74610 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

nosara wrote:Nije Oda kaznio Vecu. Inace si se nalupao, svaka cast.
Skoro i da jest , jel ga nije odbranio .Po meni, jedina dosadašnja greška , u ostalo se ne bih miješao .
wewa

#74611 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

ovim rafalanjem po timu samo je dodatno narusen Odovicev autoritet... a ucinak, predvidjam, nikakav ako ne i dodatno negativan.
vryzas

#74612 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Prekucali pitare :izet: 8) :mrgreen:
avetinja

#74613 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Prvo i osnovno je da navijači ne mogu maltretirati igrače, u smislu da im "objašnjavaju" kako se trebaju boriti i kako trebaju igrati. Ljudima u klubu vjerovatno odgovara da navijači popričaju sa njima u nadi da će se problemi riješiti i da ih izmaltretiraju kako ih oni ne mogu maltretirati.

Druga stvar je da mi uopšte nemamo tako dobar tim kao što neki misle. Na svakoj poziciji škripimo, bar sa zamjenama. Slabiji smo nego prošle i pretprošle sezone, a ciljevi su nam ostali isti. Ne ide to tako.

Ne znam zašto neki brane Odovića. Ima dovoljno godina i pameti da odgovara za svoje postupke. Ako je dopustio da mu Misimović određuje šta će i kako će raditi, da mu se miješa u posao, onda ništa drugo nije ni zaslužio. Uopšte mi ne bi bilo žao da ga šutne kao ostale igrače i pomoćnike. Prvo moraš imati karakter i samopoštovanje da bi mogao raditi na odgovornoj poziciji, uz neizostavno znanje.

Što se tiče smjena, zar niste primijetili da se vrtimo u krug? U četiri sezone smo smijenili od trenera preko pomoćnika do igrača i ništa se nije promijenilo. Na drugom mjestu je zapelo. Ukoliko na polusezoni budemo zaostajali 8+ bodova, bilo bi pošteno da se uprava pokupi. Pokazali su da nemaju blage veze o vođenju kluba u cilju ostvarivanja sportskih rezultata. Džaba teren, brojači, istok kada neće imati ko da sjedi na tribinama. Ne možeš otvoriti hotel i okrečiti fasadu a unutrašnost ostaviti u ruševini i nadati se da će neko tu prespavati i da ćeš ostvarivati profit.
hrasno38

#74614 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

UnKnownBA

#74615 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Meni ovo što se trenutno dešava sa klubom više smiješno postaje. Pravi "deja vu"! Nismo li ovo proživljavali svake hebene sezone sa ovom upravom ... suspenzije, "čistke", otkaze, prebacivanje krivice na druge da se spuste tenzije i mažu oči? Malo je reći da smo komšinice zajebali. Ljudi nam svake sezone serviraju isto ono "govno" a mi na njega skačemo baš ko muhe bez glave, baš kao da smo maloumni. Ova uprava ne da je pogubila kompas (vezano za sportski dio) nego ga nikada nije ni imala a već sezonama dokazuju da ga nikada ni neće naći. Raja su im podršku davala zbog drugih stvari sa nadom da će i ćorava koka zrno ubosti a ovi ako ga ubodu ja ću na bingu dobiti. Veze oni nemaju šta rade, ja sam izgubio svaku nadu. Neka prebacuju krivicu na koga god hoće i izmišljaju šta god hoće ali za mene su oni direktni krivci zašto se Željo sezonama ne pomjera sa mrtve tačke kada su teren i rezultati u pitanju. Nismo djeca, ma kako nas oni smatrali! Svega mi više na vrh glave ... baš mi puca film sa ovim njihovim glupostima sa kojim samo spuštaju tenzije i prebacuju krivicu a u suštini se ništa na bolje ne mijenja, tapkamo u mjestu dok sezone prolaze.
BlueBlood

#74616 Re: FK Željezničar

Post by BlueBlood »

bla bla bla bla...
Alfa_i_Omega

#74617 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Mene je frapirala cinjenica koliko su bezobrazni i proracunati u namjeri da vlastitu kozu sacuvaju. Danima prije utakmice sa Zvijezdom se na forumima bukvalno pozivalo na linc igraca. Sve poznati nikovi uprave sa 'provjerenim informacijama' koje pustaju kao sjeme i cekaju da se primi.

Kakva dzukela i smrad moras biti da to radis.
BlueBlood

#74618 Re: FK Željezničar

Post by BlueBlood »

i ti si dosadan vise sa tim ponavljanjem "napada na igrace"

jel i jedan igrac dobio batine od navijaca? Nije, a davno su ih zasluzili

kad ih vidis kako se vuku po terenu, biraju utakmice koje hoce da igraju, nece da igraju, nece da treniraju, sve bojkotuju a za sve su to placeni, trecu sezonu se igraju sa zivcima navijaca a i dalje imaju podrsku i kuci i na strani pa i nakon zadnjih losih rezultat, moralo je prekipiti, nikakvo huskanje navijaca od strane uprave sto ti spominjes i prestani s tim ponavljanjem vise
Alfa_i_Omega

#74619 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Da, biraju utakmice. Klan. Kolovodje. Uprava je detektovala. Sve to smo vec culi i kada su treneri bili Mulalic, Kostic, Petrovic, Krcmarevic. Sve ista matrica, svako malo zatreba.

Sramota sta smo kao klub sebi dopustili.
BlueBlood

#74620 Re: FK Željezničar

Post by BlueBlood »

jok eto poginuli su protiv etno sela al nisu imali srece pa izgubili
Radio Sarajevo

#74621 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Iskreno, meni jedino nešto znači istočna tribina, jer konačno mogu gledati utakmicu s normalnim pogledom na teren, a ne moram platiti 20-30 KM, i gurati se za kartu. Sve ostalo što su uradili oko insfrastrukture, zaboli me dupe, i za teren, i za plavi ćilim, itd. Ipak, istočnu tribinu smo sagradili svi mi, a ne ova Uprava, i ne Senad Misimović. Zato ga zbog toga ne treba ukivati u zvijezde.

Lijepo je imati dobar teren, ali ispade da nama najmanje odgovara. Uostalom, ne razumijem zašto je bitno imati dobar teren kad je ostalih 11 terena kukuruzište? To nam odgovara samo zato da bi reprezentacija igrala, i da bi se novac ulagao preko Saveza, a Želji baš i nije neki benefit. O plavom ćilimu da ne pričam, glupost na kvadrat, čak se boje i ne slažu

Ipak, i pored istočne tribine, nekako sam sretniji bio kad je Željo osvajao titule. Polako, ali sigurno gubim strpljenje, i bojim se da Misimović lagano grabi ka tome da bude vrlo, vrlo, vrlo omražen. Ipak, on nije Mamić, ni po znanju, a ni po leđima, i neće se dugo zadržati, čim mu navijači okrenu leđa, i bolje bi mu bilo da se počne miješati u svoj posao, jer za gradilište nas boli qurac, nas zanimaju samo rezultati.

Jednostavno, draža mi je pobjeda na ledu nego poraz na tepihu.
Alfa_i_Omega

#74622 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

BlueBlood wrote:jok eto poginuli su protiv etno sela al nisu imali srece pa izgubili
Isti taj otjerani Blagojevic ti je tri sanse namjestio. U prvom za Krpica nakon sjajnog solo prodora, pa Zajmovic kada je zapucao preko gola, pa Zec kada je golmana pogodio. Tri sanse namjestio 'kolovodja', bira utakmice, vodja klana.

Kada je Misimovicev mezimac qarinu pokazivao navijacima iste te navijace ste nazivali stokom koja dolazi na stadion lijeciti frustracije a danas te iste navijace pozivate da tuku igrace.

Bas fuj, dno dna.
Radio Sarajevo

#74623 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

BlueBlood wrote:i ti si dosadan vise sa tim ponavljanjem "napada na igrace"

jel i jedan igrac dobio batine od navijaca? Nije, a davno su ih zasluzili

kad ih vidis kako se vuku po terenu, biraju utakmice koje hoce da igraju, nece da igraju, nece da treniraju, sve bojkotuju a za sve su to placeni, trecu sezonu se igraju sa zivcima navijaca a i dalje imaju podrsku i kuci i na strani pa i nakon zadnjih losih rezultat, moralo je prekipiti, nikakvo huskanje navijaca od strane uprave sto ti spominjes i prestani s tim ponavljanjem vise
A po čemu su zaslužili batine? Da li bi tebi bilo lijepo raditi u firmi u kojoj ne smiješ prnuti, a da ne budeš kažnjen? I zar ti nije malo čudno da je svako malo neki igrač problematičan? Najprije Zec, pa nakon toga Kjosevski, sad se kola slomiše na najboljem i najstandardnijem igraču u zadnje tri godine, pored toga Arežina doveden, a eto lud... Niko ne valja, samo su oni pametni.

I nisu plaćeni, nemoj da lažeš, oduzeto im je nekoliko hiljada maraka, a neki to nisu zaslužili. Niti je Blagoje to zaslužio, a pogotovo nisu igrači koji nisu igrali, poput Ramovića, Arežine, Ćemana itd.

Halo ba, on je doktorima i fizioterapeutu otkinuo od plate? Pa je li on normalan, to nigdje u svijetu ne bi prošlo, i nisu se džaba sindikati u tri države oglasili.

Raspitaj se malo o pravnoj osnovi one kazne, pročitaj i sam na šta se to odnosi, pa ako imaš imalo mozga, shvatićeš koliko to nema smisla.

Nijedan igrač nije zaslužio da ga se ovako spominje, svi se trude koliko mogu, ali imaš dva problema. Prvi je strahovlada koju je diktator uveo, a drugi trener koji nije nikakav kapacitet, koliko god mi njega voljeli ovdje. Sve ostalo je šuplja.
Radio Sarajevo

#74624 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Alfa_i_Omega wrote:
BlueBlood wrote:jok eto poginuli su protiv etno sela al nisu imali srece pa izgubili
Isti taj otjerani Blagojevic ti je tri sanse namjestio. U prvom za Krpica nakon sjajnog solo prodora, pa Zajmovic kada je zapucao preko gola, pa Zec kada je golmana pogodio. Tri sanse namjestio 'kolovodja', bira utakmice, vodja klana.

Kada je Misimovicev mezimac qarinu pokazivao navijacima iste te navijace ste nazivali stokom koja dolazi na stadion lijeciti frustracije a danas te iste navijace pozivate da tuku igrace.

Bas fuj, dno dna.
Tako je, fakat dno dna.

Nego, ko je pokazivao karinu, nisam u toku?
BlueBlood

#74625 Re: FK Željezničar

Post by BlueBlood »

Jovan Blagojevic je ogledalo naseg kluba u sportskom dijelu unazad par godina. Igrac koji ima 30 godina a koji ne moze sastaviti dva jebena poluvremena da odigra na istom nivou. Ne dvije utakmice nego dva poluvremena. Covjek je kod nas evo par godina i nikad nije bar 3 utakmice u kontinuitetu odigrao dobro. Sve zavisi jel ustao na pravu nogu ili nije.
Post Reply