FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Charuga
Globalni moderator

#74576 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Impressum wrote:
Charuga wrote:
Impressum wrote:nikome nista ne placa, ali nikome i u svom kamatarskom stilu kaze tuzi me
sad je odlucio da igracima otme, odnosno dao bi im on plate ali na kamatu
Kome ne plaća, a trebao je platiti? Kome smo ostali dužni u mandatu ove uprave?

Možeš im reči da se ne razumiju u fudbal, možeš reči da smo imali katastrofalnu transfer politiku, da se mjenjaju treneri, da nema igre, ali plaćanje je nešto skroz drugo.
Osimu je duzan pare
Malo si se pogubio u priči. Osimu pare nije dužan Misimović i ova uprava, nego ona prije Gredića.

Kome je ova uprava ostala dužna u svom mandatu? Kome nije platila, a da je zaradio te pare u njihovom mandatu?
wewa

#74577 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

sjo sad kad zaigramo bez Blagojevica :-)
manijak1

#74578 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Charuga wrote:
Malo si se pogubio u priči. Osimu pare nije dužan Misimović i ova uprava, nego ona prije Gredića.

Kome je ova uprava ostala dužna u svom mandatu? Kome nije platila, a da je zaradio te pare u njihovom mandatu?[/quote]
Nije meni platila , makar jednu godišnju ulaznicu :oops:
Charuga
Globalni moderator

#74579 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Nisi zaradio ... :-)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#74580 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Klub, ekipa, barem bi trebalo da funkcioniše kao jedna porodica. Neke stvari se ne iznose iz kuće i rješavaju izmedju, figurativno receno, 4 zida.
Logično je da Oda stane iza igrača u strajku, da stane u njihovu zaštitu, kakvi god da su. Da nije, kroz 5 kola bi ga bacili kao pirati s broda medju ajkule.
Ne vjerujem da mu je neko sapunjao dasku. Pa ni Zeba.
Jednostavno, desava nam se sljedeće. Prosjecna ekipa, karakterni patuljci, cast izuzecima, slaba fizička sprema, pritisak u i oko kluba kao u pretis loncu, uprava ne zna gdje udara. Kazni Zeca, vrati Zeca. Kazni Vedrana, vrati Vedrana. Tjeranje Blagojevica koji je označen kao neki kancer u klubu, a igra ti svaku utakmicu, kod svakog trenera u zadnjih 5 godina je u najmanju ruku smiješan. Sta reci za tjeranje Bogicevica, a grohotom se ne nasmijati. Tjeras covjeka koji svakako ide za mjesec dana :lol:
Uvjeti rada nisu za pozeljeti, da ne kažem sta gore. A ni pritisak uprave na igrače ne pomaze nimalo u ovoj situaciji.
Fudbal je specifičan sport. Jedini valjda gdje u svim statističkim pokazateljima mozes biti bolji od protivnika a da utakmicu izgubis.
Koliko se ljudima sve ogadilo dovoljno govori i to da ljudima ne igra nikakvu ulogu ta nova tribina i teren i svi radovi oko stadiona. Ono, ok je to, super, ali sta gledamo na terenu? A takvih je 90%.
O tome govori i 1900 ljudi na stadionu protiv Zvijezde 09. Jel itko pamti tako slabu posjetu? Pa to se ni u doba Demira Hotica nije desavalo.
Pa Osim im je na otvaranju tribine rekao ono u stilu, lijepo je ovo, da smo barem to prije znali, sad ćemo sve pobjedjivati, tribina ce zabiti gol, a da stadion bude pun.
ali ljudi vole vidjeti dobar fudbal, bez fudbala nema ljudi, taman napravili Old Trafford.
Postoji li izlaz iz ove situacije? Teško, pogotovo sa ovim ljudima (halalite Oda i par igraca). Vrtimo se u krug, već 3 godine. Doduše, sad smo sezonu usrali odmah na početku za razliku od prethodne dvije. Zato ćemo je furiozno završiti i osvojiti 3 mjesto za izlazak u evropu.
Daj Bože da ovo sve izdobri. Navukli smo losu karmu u i oko kluba.
Last edited by mali_milojica on 30/10/2018 09:23, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#74581 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

mali_milojica wrote:Klub, ekipa, barem bi trebalo da funkcioniše kao jedna porodica. Neke stvari se ne iznose iz kuće i rješavaju izmedju, figurativno receno, 4 zida.
Kao što radi 99% klubova. Samo kod nas mora nešto transparentno u javnost, pa da svi znaju sve o našim sranjima. Bezveze.
manijak1

#74582 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

E vala i zaradio i naradio i prije i poslije nemilih događaja :oops: jedino što nemam danas vrlo popularnih materijalnih dokaza :D .
Svi na pitare :D poslije možete kakati šta valja , a šta ne valja .
Jel itko pamti tako slabu posjetu?
Pamtim ja ko deran , kad smo bili u Drugoj llgi :D .
Zato ćemo je furiozno završiti i osvojiti 3 mjesto za izlazak u evropu.
Time je sezona spašena , pa vi ćumurajte šta je trebalo , a nije se uradilo da se uzme titula.
Sve ostalo su gluhi telefoni i povrijeđena ega kalifa umjesto kalifa.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#74583 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Charuga wrote:
mali_milojica wrote:Klub, ekipa, barem bi trebalo da funkcioniše kao jedna porodica. Neke stvari se ne iznose iz kuće i rješavaju izmedju, figurativno receno, 4 zida.
Kao što radi 99% klubova. Samo kod nas mora nešto transparentno u javnost, pa da svi znaju sve o našim sranjima. Bezveze.
Krenes od sebe.
Ko to od nas hoda okolo i laprda o stvarima iz kuće. Ko npr prica okolo da mu djeca slabo uce, da je jučer prebio zenu, da ne prica sa bratom itd itd.
Budala samo. Neke stvari ostaju u kuci i nisu za javnost. Tacka.
wewa

#74584 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

Logično je da Oda stane iza igrača u strajku, da stane u njihovu zaštitu, kakvi god da su. Da nije, kroz 5 kola bi ga bacili kao pirati s broda medju ajkule.
Jednostavno, desava nam se sljedeće. Prosjecna ekipa, karakterni patuljci, cast izuzecima, slaba fizička sprema, pritisak u i oko kluba kao u pretis loncu, uprava ne zna gdje udara. Kazni Zeca, vrati Zeca. Kazni Vedrana, vrati Vedrana. Tjeranje Blagojevica koji je označen kao neki kancer u klubu, a igra ti svaku utakmicu, kod svakog trenera u zadnjih 5 godina je u najmanju ruku smiješan. Sta reci za tjeranje Bogicevica, a grohotom se ne nasmijati. Tjeras covjeka koji svakako ide za mjesec dana :lol:
Uvjeti rada nisu za pozeljeti, da ne kažem sta gore. A ni pritisak uprave na igrače ne pomaze nimalo u ovoj situaciji.
Fudbal je specifičan sport. Jedini valjda gdje u svim statističkim pokazateljima mozes biti bolji od protivnika a da utakmicu izgubis.
Koliko se ljudima sve ogadilo dovoljno govori i to da ljudima ne igra nikakvu ulogu ta nova tribina i teren i svi radovi oko stadiona. Ono, ok je to, super, ali sta gledamo na terenu? A takvih je 90%.
O tome govori i 1900 ljudi na stadionu protiv Zvijezde 09. Jel itko pamti tako slabu posjetu? Pa to se ni u doba Demira Hotica nije desavalo.
Pa Osim im je na otvaranju tribine rekao ono u stilu, lijepo je ovo, da smo barem to prije znali, sad ćemo sve pobjedjivati, tribina ce zabiti gol, a da stadion bude pun.
ali ljudi vole vidjeti dobar fudbal, bez fudbala nema ljudi, taman napravili Old Trafford.
Postoji li izlaz iz ove situacije? Teško, pogotovo sa ovim ljudima (halalite Oda i par igraca). Vrtimo se u krug, već 3 godine. Doduše, sad smo sezonu usrali odmah na početku za razliku od prethodne dvije. Zato ćemo je furiozno završiti i osvojiti 3 mjesto za izlazak u evropu.
od do +1
Alfa_i_Omega

#74585 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

wewa wrote:
od do +1
Potpisujem.

Samo bih jos dodao katastrofalno gradjenje tima iz sezone u sezonu, gdje olako ostajemo bez standardnih i najboljih igraca koje mijenjaju neki van forme ili upitnih kvaliteta.

@Charuga

Niti je Misimovic duzan Osimu, niti su oni prije duzni Osimu. Nije njima davao pare nego klubu. Ne treba Misimovic vratiti pare nego klub a to zasto se Misimovic stavlja u poziciju zastitnika kluba kontra legende i najtrofejnijeg trenera je prica za sebe. Pored svih dokaza da su pare fakat posudjivane, priznanja Misimovica da jesu, papira koji to potvrdjuju i dalje se pravi budala sakrivajuci se iza kluba. Uostalom vidjecemo kako ce se sve zavrsiti.

Jos bih dodao kako je prica da su zvali Amara ali on odbio smijesna. Laju na njega vec tri godine, zavlace ga za njegov novac pored kako rekoh svih dokaza i onda jos imaju obraza pokucati na vrata praznih ruku umjesto da ih nosem otvaraju. Nudio je i Amar njima, dvije opcije, zasto nisu prihvatili?
nosara

#74586 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

manijak1 wrote:E vala i zaradio i naradio i prije i poslije nemilih događaja :oops: jedino što nemam danas vrlo popularnih materijalnih dokaza :D .
Svi na pitare :D poslije možete kakati šta valja , a šta ne valja .
Jel itko pamti tako slabu posjetu?
Pamtim ja ko deran , kad smo bili u Drugoj llgi :D .
Zato ćemo je furiozno završiti i osvojiti 3 mjesto za izlazak u evropu.
Time je sezona spašena , pa vi ćumurajte šta je trebalo , a nije se uradilo da se uzme titula.
Sve ostalo su gluhi telefoni i povrijeđena ega kalifa umjesto kalifa.
Zeljo je u sezoni 1977/78 na Grbavici imao prosjek gledalaca barem duplo veci nego unazad 5 godina.
nosara

#74587 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Alfa_i_Omega wrote: Potpisujem.

Samo bih jos dodao katastrofalno gradjenje tima iz sezone u sezonu, gdje olako ostajemo bez standardnih i najboljih igraca koje mijenjaju neki van forme ili upitnih kvaliteta.

@Charuga

Niti je Misimovic duzan Osimu, niti su oni prije duzni Osimu. Nije njima davao pare nego klubu. Ne treba Misimovic vratiti pare nego klub a to zasto se Misimovic stavlja u poziciju zastitnika kluba kontra legende i najtrofejnijeg trenera je prica za sebe. Pored svih dokaza da su pare fakat posudjivane, priznanja Misimovica da jesu, papira koji to potvrdjuju i dalje se pravi budala sakrivajuci se iza kluba. Uostalom vidjecemo kako ce se sve zavrsiti.

Jos bih dodao kako je prica da su zvali Amara ali on odbio smijesna. Laju na njega vec tri godine, zavlace ga za njegov novac pored kako rekoh svih dokaza i onda jos imaju obraza pokucati na vrata praznih ruku umjesto da ih nosem otvaraju. Nudio je i Amar njima, dvije opcije, zasto nisu prihvatili?
Amar je fudbalski doktor nauka, a karakter mu je takav da bi ovi lobotomci pod proljevom dolazili na posao. Da ne govorim da se ne bi bacale pare na brojace nepostojecih navijaca i plavi itison oko terena. Idioti bi njega popili u casi vode koliko da vole. Da sam na njegovom mjestu trazio bih svoje pare makar Zeljo zbog toga promijenio ime i otisao u zonu.
ultima_palabra

#74588 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Dead Man Walking wrote:Ne mislim, tacnije mislim, ali isto tako mislim da nismo u stanju dovesti tog boljeg sad za sad. Ali mislim i da mjenjamo misljenje kako vjetar puse, samo je bitno popljuvati "suprotnu" stranu. Pa se tako pljuvalo zasto se zaobilazi Oda strucnjak za igru od noge do noge i posjed, a sad se pljuje zato sto je doveden Oda marioneta cija ekipa nije u stanju napraviti jednu posranu sansu.
Pa ne mozes dovesti boljeg izmedju ostalog zato sto si srozao reputaciju konstantnim cirkusanjem. A i finansije su dosta slabije iz istog razloga.

Oda je covjek koji ce sutjeti i trpiti, tako je i prosli put bilo. Fudbal ima u malom prstu, ali trebaju se napraviti uslovi da se moze razmisljati samo o fudbalu.
Zlocin&Kazna

#74589 Re: FK Željezničar

Post by Zlocin&Kazna »

Ja vjerujem da smo od počeka sezone imali krila kao što smo prošle godine imali Zakarića (ili bar jednog takvog) bili bismo prvi i ništa od ove sapunice ne bi se desilo. Umjesto toga, imamo dva krila koja to haman nisu (Zeca koji je fol brz a ne može nijednog čuvara da predribla i pretrči, i Zajmovića koji i naleti na nekog koga može da prodje ali uglavnom nikakve koristi od toga).

Jbga, mislim da nam tako malo nedostaje...
Charuga
Globalni moderator

#74590 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Alfa_i_Omega wrote:@Charuga

Ti si se uključio da repliciraš meni, a nije ti smetalo što onaj iznosi neistine. Aferim ... :thumbup:
nikome nista ne placa, ali nikome i u svom kamatarskom stilu kaze tuzi me
Ovo je post koji ti nije zasmetao, ali onaj jeste. Nikome ništa ne plaća, a ova uprava nije ostala dužna nikome. Znači laž 1/1.

Ja ne znam da li ima papir ili nema, znam samo da do sada imaju dvije verzije, ali ne znam koja je tačna. O tome možemo na pp.

P.S. protiv Amara nikad ništa loše neću reči, poštujem ga i cijenim jer se zna ko je porodica Osim. Na kraju krajeva, komšije smo i viđamo se haman svaki dan. I volio bih da u 12h danas riješe to oko duga.
Alfa_i_Omega

#74591 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Ne zelim da se sa trolom raspravljam i ubjedjujem. Juce sam quote @milojicu kada mu je odgovorio i tu sam zavrsio sa tom pricom.

Nemoj se ljutiti samo sam rekao ono sto mislim i znam. :thumbup:

P.S. Ovo hajcanje botova na igrace je prevrsilo svaku mjeru. Ne sjecam se tacno ali mislim da je ovo cetvrti put sa Misimovicem, kako navijaci uzimaju pravdu u svoje ruke i uce pameti zloceste igrace koji ne ginu za sveti dres. Demagogija na vrhuncu, gadi mi se. Kakav smrdo moras biti pa da puckas raju na igrace a sutra od istih ocekujes da igraju kako najbolje znaju i da ih pozivas da 'casno i posteno' nose plavi dres do kraja polusezone.

Dno dna. Fuj!
DonieBrasco

#74592 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Alfa_i_Omega wrote:

@Charuga

Ovoj upravi treba skinuti kapu po pitanju poslovanja kluba, biznisa, transparentnosti, novca i infrastrukture. Ali po pitanju "sprotskog segmenta" su promasili totalno to sve stoji.

Vezano za Amara:

Tacno je da su Amara vise puta kontaktirali u vezi saradnje i da su bili sastanci u klubu, pored toga Misimovic i Amar su prijatelji nikakav sukob nema između njih, cak vise ljudi se viđaju, druze mimo fudbala i kluba. Nebrojeno puta je Misimovic mimo sastanaka sa njime pricao o klubu i saradnji. Jednostavno nisu se dogovorili, rekao je na presu Misimovic (ima snimak) da je u novembru 2017. bio jedan od sastanaka u klubu, i da jednostavno ambicije i vizija Amara se ne poklapa sa vizijom kluba tacnije ove upave. Sta su oni Amaru ponudili a sta on njima to nikad necemo znati i tu ne treba izmisljati toplu vodu, nisu se dogovorili sada sto ne znaci da nece kasnije.

Sto se tice ovih dugovanja prema Amaru za to nema pisani trag da je Amar dao pare klubu, ne bitno koja je cifra. Amar je dao pare klubu i klubu njemu treba da vrati to je jedino tacno. Ali gdje su ti papiri i biljezenje novca ? Jer realno da imaju ovjereni papiri o novcu, donacijama, poslovanju to bi davno bilo rjeseno na bilo kojem sudu, poreznoj upravi i ostalim instacama. Svi znamo kako se ranije poslovalo u ovom klubu, kako se radilo sa novcem, generalno papirima i biljezenju poslovanja.

Obzirom da ova uprava sve radi transparentno ne vidim razlog da ga ne bi isplatili da postoje te zabiljeske. Na kraju krajeva to je sada u nekom procesu pa cemo vidjeti na sta ce ispasti.
nosara wrote:Amar je fudbalski doktor nauka, a karakter mu je takav da bi ovi lobotomci pod proljevom dolazili na posao. Da ne govorim da se ne bi bacale pare na brojace nepostojecih navijaca i plavi itison oko terena. Idioti bi njega popili u casi vode koliko da vole. Da sam na njegovom mjestu trazio bih svoje pare makar Zeljo zbog toga promijenio ime i otisao u zonu.
Doktor nauka koji zbog svog karaktera jednim djelom u svom CV-u ima samo Zeljeznicar iz najgore lige u Europi, epizoda u Kataru za zaborav, ovo u Japanu iz proslog zivota. Takav strucnjak, doktor a godinama bez angazmana i euro karijere, a zeli da bude selektor i onda se odsjecaju glave sto nije ?

Problem je sto se plasira slika da nema Zeljeznicara do Amara i obrnuto sto daje za pravo da se pitamo hocemo li ugasiti klub kada njega vise ne bude ?

Sto se tice ovih para - vidjet cemo sta ce biti oko toga.

Na ovo za bacanje para na brojace, plavi tepih, stadion u totalu cu se samo nasmijati. Grbavica je nas dom, kuca, temelj svega, jer da ovi ljudi nisu poceli ovo sa stadionom od 2015. do dan danas sto se radi, mi bi sada igrali na Otoci.

A onda bi se glave trazile i prozivali ovi ljudi sto nisu popravili ili renovirali stadion.
Alfa_i_Omega

#74593 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Bezbroj puta razgovarali. Nudjeno mu. Prijatelji. :lol:

Nema papir? Je li odblokiran racun mr. nema papir?
Tromblon

#74594 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Jebali vas vise I Amar I Misimovic. Nema od toga nista. Kad postanem predsjednik dovescu amara nazas :skoljka:
nosara

#74595 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Jebali vas brojaci gledalaca i plavi itison! Sve je to dio nekog tala sa savezom u vezi reprezentacije i nista vise. Jebes stadion i teren, tako sad izgleda. Jebes sve kad nema svoju osnovnu svrhu. Ne generise nista, prazno, niko ne dolazi jer nema zbog cega. Gradis stadion, urusavas fudbalski klub svojom nekompetentnoscu.

Amaru nije ponudjeno ono sto je trazio, da jeste on bi bio tu. A bez njega cemo propasti, to je jasno.
vryzas

#74596 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Tromblon wrote:Jebali vas vise I Amar I Misimovic. Nema od toga nista. Kad postanem predsjednik dovescu amara nazas :skoljka:
:mrgreen: :thumbup:
DonieBrasco

#74597 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Treba malo biti realno, niko od nas ne zna sta je on trazio ali se da predpostaviti da je trazio vise ovlasti nego sto bi mu pripadalo kao treneru ekipe. A svi znamo da Amar zeli da bude i "tata i mama" u klubu bez obzira na ostale i bez obzira o cemu se radilo.

To ne moze tako, sigurno se vi u kucama svojim ne pitate za sve, ne mjesate u sve, a kamoli u drustvu, na poslu, radnom mjestu, kolektivu, ili u firmi.
Last edited by DonieBrasco on 30/10/2018 12:02, edited 1 time in total.
vryzas

#74598 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

:thumbup:
wewa

#74599 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

DonieBrasco wrote:Treba malo biti realno, niko od nas ne zna sta je on trazio ali se da predpostaviti da je trazio vise ovlasti nego sto bi mu pripadalo kao treneru ekipe. A svi znamo da Amar zeli da bude i "tata i mama" u klubu bez obzira na ostale i bez obzira o cemu se radilo.

To ne moze tako, sigurno se vi u kucama svojim ne pitate za sve, ne mjesate u sve, a kamoli u drustvu, na poslu, radnom mjestu, kolektivu, ili u firmi.
ne znamo svi. zapravo, samo Amar zna sta zeli.
a sta Uprava radi, to je vec i pticama na grani jasno.
manijak1

#74600 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Amar vjerovatno želi isto , kao i prije , da mu se neznalice ne miješaju u odabir igrača :oops: .
Sumnjam da bi se uplitao u neke druge poslove.
Post Reply