Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#74551 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

nixon69 wrote:
Challenger__ wrote:postoje unutarsirijski, regionalni i globalni interesi a oni su rezultirali ovakvim stanjem u Siriji.
S tim sto su globalci probudili i ostale interese.Kao sto ih bude po cijeloj planeti gdje se mogu ogrebati za zlato,dijamante,naftu i ostale resurse.
Slažem se Nixe.
dječak sa šibicama

#74552 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Challenger__ wrote:
dječak sa šibicama wrote:Neki misle da zla Amerika zavadja inace superprisne i bratske narode na bliskom istoku, da nema Amerike oni bi zivjeli u harmoniji jelte :D svako ima svoje vidjenje.
Ko to misli?
Pa ima ih, kao sto ima onih sto misle da smo se mi balkanci klali jer su nas zavadili neki tudjinci.

Nevoljko smo pljackali, ubijali, palili komsijske kuce i tako to. Sve kriva Amerika :D

Ima takvih razmisljanja.
insomnia78

#74553 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:
insomnia78 wrote:
Krokodajl wrote: To znaju u Damasku, to znaju u Vošingtonu, to znaju u Moskvi, znaju i u Teheranu ali oni se malo prave grbavi, a neka i podbadaju boli ih briga.
Samo jos da jave ovim jadnicima sto ih Ameri prze po pustinji :-D
Javljeno je i njima, oni spadaju pod ove zadnje, njima je javila i Moskva, javio im je i Damask, njima treba Teheran da javi, ali Teheran rekao, idite vi boli vas briga.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
sarajevoxxxx

#74554 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Spisak na kojem je 98 imena koje je SDF predao koaliciji a koji su kandidati da preuzmu upravljanje nad Raqqom nakon što je zauzmu. Na spisku ima imena likova koji su lojalni režimu, ali i onih koji su bili u općinskom vijeću tokom vladavine Isila. Također, neki koji se nalaze na spisku nemaju nikakve veze sa Raqqom. Ni geografski, ni po bilo kom drugom osnovu:

Image

Image
DuckZz

#74555 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Kae uh jebote ne smijemo im napast bazu, hajmo nova taktika sa strane.

Tek će sada vidjet koliko baza tu dole zaista ima 8) 8)
Challenger__

#74556 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Toliko Insomnia spama da su mi promakli Krokijevi upisi. Sad ću ih s merakom iščitat, sve uz čibuk i noćnu kaficu.

:nargila:
dječak sa šibicama

#74557 Re: Sirija vol. 2

Ali patak kad uleti, najjaci je, covjek na klix forumu iznosi najvece tajne sirijskog rata, gdje su americke baze u Jordanu, gdje su u Siriji, kad ce ofanziva gdje, koja je faza deblokade Aleppa :D
ioannes

#74558 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

ja ne znam šta raspravljate sa ovim francuskim kompleksašom ....čovjek nema tri čiste,samo se hvata na nacionalizam
Krokodajl

#74559 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

DuckZz wrote:Kae uh jebote ne smijemo im napast bazu, hajmo nova taktika sa strane.

A u Iranu izbori, mogu mislit medija tamo.

Da su momci 313 ušli u Američku bazu i slikali se sa zastavama Američkim.

Ne znam samo kome od kandidata to ide na ruku.

Od svih mislim da se Assad najviše preznojio kada je čuo da ovi idu.
insomnia78

#74560 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Hu iz ju i ko se uopste raspravlja?
insomnia78

#74561 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:
DuckZz wrote:Kae uh jebote ne smijemo im napast bazu, hajmo nova taktika sa strane.

A u Iranu izbori, mogu mislit medija tamo.

Da su momci 313 ušli u Američku bazu i slikali se sa zastavama Američkim.

Ne znam samo kome od kandidata to ide na ruku.

Od svih mislim da se Assad najviše preznojio kada je čuo da ovi idu.
Iranci su iznad toga. Oni su cista materija. Tamo predsjedik cuva ovce i to
PS. Ovo ti je vec drugi post "protiv" Irana, oho ti se kad nas sufija naleti :lol:
Krokodajl

#74562 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

I osim toga, u svemu se zaboravlja jedna bitna stvar, u blizini Al Tanf graničnog prelaza se nalazi izbjeglički kamp Rukban sa par desetina hiljada duša.

Mislim, na stranu sada što se ovi boje da će Sirijska vojska pobiti te ljude ko u Alepu, već Bog dragi zna ko se sve u tom kampu nalazi, kakve bagre je tu dovučeno, i lica za koja bi bilo nezgodno da se sazna da su u izbjegličkom kampu.

@Insomnia, nemam ja ništa protiv toga što Iran to radi, dosljednji su u svojoj borbi, malo kao Amerikance peckaju, žali bože ovih što izgunuše, ali makar se Iran postavio tu opet kao iznad ovih.

SAA stoji i gleda, Rusi stoje i gledaju, Iran boli briga, tu i tamo naprave glupost, ali njihovo prisustvo je to koje gura dalje, prvi i drugi bi razvukli UNPROFOR po Siriji i bavili se švercom, Iran je taj koji je većinu operacija pogurao da se krene sa njima, što vojno što diplomatski, pa pola Damaska je očišćeno od Nusre zbog Iranskog keša koji je uplaćen Katarskim šejhovima.
Last edited by Krokodajl on 20/05/2017 00:56, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#74563 Re: Sirija vol. 2

Kako god, Iranci kao persijci, civilizacijski su iznad Arapa.

Malo sam mozda rasist, ali :D

Oni meni djeluju kao dosta tvrdji orah, a tesko da ce im USA i Izrael dohakati. Nisu mogli preko Sadama osamdesetih, nece ni danas.
insomnia78

#74564 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:I osim toga, u svemu se zaboravlja jedna bitna stvar, u blizini Al Tanf graničnog prelaza se nalazi izbjeglički kamp Rukban sa par desetina hiljada duša.

Mislim, na stranu sada što se ovi boje da će Sirijska vojska pobiti te ljude ko u Alepu, već Bog dragi zna ko se sve u tom kampu nalazi, kakve bagre je tu dovučeno, i lica za koja bi bilo nezgodno da se sazna da su u izbjegličkom kampu.
Da nisu tu zavrsili oni iz bunkera u Alepu :lol:
Cekamo linkove talijanske stampe
dječak sa šibicama

#74565 Re: Sirija vol. 2

Krokodajl wrote:I osim toga, u svemu se zaboravlja jedna bitna stvar, u blizini Al Tanf graničnog prelaza se nalazi izbjeglički kamp Rukban sa par desetina hiljada duša.

Amerima je najvaznije da na vrijeme izvuku CIA agente, sto bijele sto one braon :D da ne bude kao u Alepu, kuku majko pomagaj, dizi medijsku hampu, kolju shabihe, masakriraju, izvlaci opkoljene kako znas i umijes.
insomnia78

#74566 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:Kako god, Iranci kao persijci, civilizacijski su iznad Arapa.

Malo sam mozda rasist, ali :D

Oni meni djeluju kao dosta tvrdji orah, a tesko da ce im USA i Izrael dohakati. Nisu mogli preko Sadama osamdesetih, nece ni danas.
Pa dobro. U Iranu ima taraba starijih od USA i Izraela :-D
Krokodajl

#74567 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ovo isto ko kad su se Kurdi i SAA pošorali u Hasaci i kao Kurdi pobjedili razbili SAA.

A dok babo u Damasku ne uplati ovi dvi ovce ne mogu nahraniti.

Ono, imaju naftu, mogu oni sve.

Ima i Kongo zlato pa džaba im.

Al što bi Kiki reko, narodit će Kurdske matere djece pa će onda i Kurdistan da procjevta.
Samo dok se Turaka i Arapa riješe.

Ko i Srbima što je svanulo u Nevesinju i Kalinoviku kad su se nas balija riješili.
insomnia78

#74568 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ali demografija, natalitet, na tviteru pise da
:lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#74569 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Čovjek sam kroji svoju sudbinu. Nema tajnih sila, nema zavjere, nema gasovoda, piramida, Jakoba, vehabija, iranskog polumjeseca.

Ima ljudska pohlepa, oholost, rasipništvo. Imaju diktature i oholi diktatori, ima mito i korupcija, ima ljudska neugasiva žeđ da vlada dok je živ pa makar bio i u kolicima kao alžirski predsjednik Buteflika za kojeg niko pouzdano ne zna je li pri svijesti.

To o čemu ti pričaš, posmatrati svijet oko sebe kroz prizmu zavjera, najviše odgovara upravo ljudima koji zbog svoje oholosti ili pohlepe rade to što rade. Priča o "mrskom Izraelu" najviše odgovara korumpiranim likovima da manipulišu masama.

Nešto slično ima sada i kod opozicije kojoj mržnja prema režimu često ne dozvoljava da krenu naprijed. Oslabađaju se režima ali ne i starih navika.
Nisi ti čovjek bez škole pa da sebi dozvoliš luksuz ovakvih upisa. To je kao da nekoj tabuli-razi kažeš da postoji sila teže a on oponira jer je ne vidi.

Nema nikakve teorije zavjere, postoje unutarsirijski, regionalni i globalni interesi a oni su rezultirali ovakvim stanjem u Siriji.
Čovjek dođe u Sarajevo sa pričom da ima vodu koja liječi sve. Znači govorimo o BiH , o Sarajevu, koje ja valjda po pismenosti, otvorenosti, mogućnostima, na pristojnom mjestu te neke globalne ljestvice.

I taj čovjek, ubijedi naciju da jednim mahanjem ruke prema šleperu Sarajevske pivare, učini da 20 000 litara vode u jednoj sekundi postane voda koja haman sve liječi.Ljudi u kolonama dolaze da vide i kupe tu vodu, a čovjeka koji pravi ljekovitu vodu pozivaju na kantonalne i državne TV, javljaju se i poznati ljudi da su je kupili, ljudi prevale i po nekoliko stotina kilometara da kupe tu vodu.

Mislim, primjera je bezbroj. Hoću da kažem čovjek od jednog litra vode i lokalne punionice, za par dana zaradi milione. Nekome je to sposobnost, neka nepoznata energija, drugima je sve to cirkus ili dobar način da se zaradi par stotina hiljada KM za nekoliko dana prodavanja magle ovaj vode ili pipkanja hiljada ljudi.

Šta misliš kakvih sve teorija možeš napraviti u jednom ratu koji traje 6 godina. Ma šta katarski gasovod, uključi maštu, jedno hiljadu teorija ćeš napraviti sve sa argumentom, i svaka će biti bolja od katarskog gasovoda. Izaberi jednu od njih, dobru ekipu novinara koji će je forsirati, i imati ćeš hiljade pristalica bez ikakvih problema.

Ja samo hoću da kažem da niko nema pravo činiti zločin i ubijati civile ma kakav argument imao.Da je nasilje zbog ljudske pohlepe, gramzivosti, i oholosti. Da je arapski svijet danas tu gdje jeste zbog neuređenosti društva, zaostalih načina vladanja poput diktatura ili kraljevina, zbog enormne korupcije i mita. To su opipljive stvari koje se vide i koje se mogu ispraviti. A sve drugo je samo opravdanje za nastavak nasilja i ništa drugo.
Challenger__

#74570 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:...
Aman, čovječe dragi, postoje različiti regionalni i globalni interesi, oni su se sukobili na terenu Sirije i to je to. Torabijev nivo je reći da to nije tako.
dječak sa šibicama

#74571 Re: Sirija vol. 2

Ja znam bar troje ljudi koji su me ubjedjivali da su nakon Torabijevih seansi, vidjeli nepokretne kako hodaju.
Challenger__

#74572 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:Ja znam bar troje ljudi koji su me ubjedjivali da su nakon Torabijevih seansi, vidjeli nepokretne kako hodaju.
Pričao mi jedan derviš... Vidi jednog starog hadžiju pred BBI-em, nešta čeka. Poselami ga i pita, šta radi tu, sam. Odgovori mu hadžija da čeka ženu da se vrati iz Zetre, sa Torabijeve seanse. Ovaj ne može da vjeruje šta mu veli lik koji je tvrde vjere, pa se ibreti, ibreti, ibreti... Veli njemu hadžija: "Nemoj se čudit. Dok nije išla Torabiju, džigericu mi je jela svojom nervozom. Od kako ide na seanse, mirna je, a ja sam rahat. Neka ide, sa srećom joj".

:lol:
dječak sa šibicama

#74573 Re: Sirija vol. 2

:lol:
Krokodajl

#74574 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kako su tom Torabiju u Zagrebu so posuli po dvorani pa mu moći izlapile :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#74575 Re: Sirija vol. 2

Image

obrojavaju se kilometri do "first touch-a" :lol: :lol:
Locked