Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
odmor

#74551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

rizibizi wrote:Sto se mene tice, ja sam generalno ponudom novih paketa zadovoljan, dogovorio sam prihvatljive uslove i nema razloga da ne produzim ugovor za naredne dvije godine. Jedino sto su mogli bolje skontati je rentanje dodatnog boxa. Da su samo digli cijenu rentanja boxa pa da razumijem, ovako slabo da ce ko uzeti dodatni uredjaj. Ova opcija 80+mjesecna renta je totalno nerentabilna u doba kada pristojan (funkcionalan) box mozes kupiti za cca 40 USD. Na kraju krajeva bolje je tu lovu investirati u novi smart tv. U svakom slucaju hvala @Telemach
Ti si ipak dosao do mudrog zakljucka. Dalke, pametno bi bilo ustekat 80KM i sabirat petomarkicu mjesecno po petomarkicu i tako za nekih 10 godina uzet dobar onako poveci smart tv 4K, ako u medjuvremenu ne izadje i 8K za te pare.
nekkem

#74552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

rizibizi wrote:Sto se mene tice, ja sam generalno ponudom novih paketa zadovoljan, dogovorio sam prihvatljive uslove i nema razloga da ne produzim ugovor za naredne dvije godine. Jedino sto su mogli bolje skontati je rentanje dodatnog boxa. Da su samo digli cijenu rentanja boxa pa da razumijem, ovako slabo da ce ko uzeti dodatni uredjaj. Ova opcija 80+mjesecna renta je totalno nerentabilna u doba kada pristojan (funkcionalan) box mozes kupiti za cca 40 USD. Na kraju krajeva bolje je tu lovu investirati u novi smart tv. U svakom slucaju hvala @Telemach
Mogli su napraviti kakvu/takvu ponudu za postojece korisnike koji koriste Trio Grande Premium sa isteklim obaveznim trajanjem ugovora.
Za novi ugovor u trajanju 12 mjeseci zvanicna ponuda je - uzmi EON Premium paket kakav jeste, bez ikakvih benefita. Ako hoces da zadrzis dodatni receiver ili CI modul plati rentu, ako hoces da zamijenis dodatni receiver za EON receiver plati prikljucak 80KM i rentu.
Ispada da je jedini benefit sto je paket nesto jeftiniji od trenutnog Trio Grande Premium :?
Bice da novi paketi donose reset "loyalty bonusa", ili je opet u pitanju pijaca, pa ovisi koliko je ko uporan. Uglavnom, bezveze.
Benq

#74553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aida25 wrote:Je li renta prvog resivera ili kartice besplatna, znaci ako se uzme eon box placas samo njega 5km a karticu koju imas od prije ne placas?
Jedaj uredjaj dobijes besplatno na koristenje, npr u EON Light paketu dobijes D3 box besplatno na koristenje a dodatni uredjaj rentas, isto tako u EON Full i EON Premium dobijes jedan EON box besplatno na koristenje a dodatni uredjaj rentas 3,5KM za modul odnosno 5KM za resiver.
MTV

#74554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

duffy_duck wrote:
mali_milojica wrote:Kako SD slika na EON može biti bolja od SD slike preko drugih resivera?
Kako HD slika preko EON moze biti bolja od HD slike preko drugih resivera?
Objasni nam Duffy molim te :sabur:
Mrvicu je bolja bgm. Kad stavis na Boxu na 1080P zaista je slika kristalno cista.
A na 2160p?!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#74555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mali_milojica »

Stvarno je cudo ovaj EON box. Od SD slike pravi HD. Od HD pravi 4K. Svaka čast TelemaCHe :thumbup:
zdruzdjo

#74556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Hajde pls neka mi neko pojasni tih 80 km-ica sto se spominju stalno. To je garant negdje u nekom sitnom tekstu a izgleda da mi je vid oslabio.
PS4 Share

#74557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

zdruzdjo wrote:Hajde pls neka mi neko pojasni tih 80 km-ica sto se spominju stalno. To je garant negdje u nekom sitnom tekstu a izgleda da mi je vid oslabio.
http://prntscr.com/l9z18t

znaci ako uzmes paket sa jednim eon boxom ovoliko placas za drugi, ako uzmes paket bez eon boxa ovoliko placas da ga imas
zdruzdjo

#74558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

PS4 Share wrote:
zdruzdjo wrote:Hajde pls neka mi neko pojasni tih 80 km-ica sto se spominju stalno. To je garant negdje u nekom sitnom tekstu a izgleda da mi je vid oslabio.
http://prntscr.com/l9z18t

znaci ako uzmes paket sa jednim eon boxom ovoliko placas za drugi, ako uzmes paket bez eon boxa ovoliko placas da ga imas
Ahaaaa
Tnx
PS4 Share

#74559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

Znaci ako sam ja dobro skonto, trenutno sam na onom duo tv+tel, sa dva resivera i placanjem usluge premotavanja nazad, i opet sve me to ispade 53,90KM

kad bi htjeo preci na EON Full Duo, znaci placao bih mjesecno 62,90 + 80KM još da imam dva EON boxa :shock: :shock:

ne kontam nikako kako nema neka pogodnost ili nesto jer posšto sam postojeci korisnik nemam ni popusta na one prve pretplate i sl :roll:
shalla

#74560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

@telemach

Ne želim da zvučim ni bahato ni bezobrazno ali ako mi do sutra popodne ne donesu CI modul slobodno pripremite raskid Ugovora, ja u petak ujutro lično donosim svu vašu opremu da se razdužim jer nije ispoštovano ono što treba biti ispoštovano Ugovorom. Niti imam obećanu brzinu interneta, niti imam CI modul koji sam izričito zahtjevao da imam niti imam sve kanale iz paketa koji koristim (Arena HD).

Hvala na razumijevanju
Lp
Adi-g

#74561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adi-g »

@Telemach
Prijavio sam problem jer mi kanal sk 4k i dalje stoji kodiran iako je tv ultrahd. Dolazio je vas serviser i njemu su javili izrucito da je sk 4k namjenjen za eon stb box i da ne moze preko cam d3 modula.
Molim vasu potvrdu jer na stranici u obavjesti stoji da sk 4k ide promotivno do kraja godine upravo preko modula.

Lp
chakany

#74562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Da li iko od kablovskih operatera u BiH ima dozvolu za emitovanje kanala Doma TV?
Znam da se na HOME TV emituju Kino TV i Doku TV, ali ne znam za Domu.
crnivrag

#74563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:Da li iko od kablovskih operatera u BiH ima dozvolu za emitovanje kanala Doma TV?
Znam da se na HOME TV emituju Kino TV i Doku TV, ali ne znam za Domu.
Nema, bar ne legalno.

Na stranici RAK-a, među dozvolama za kablovske i IPTV operatere, nijedan operater nema navednu "Doma TV" u okviru dozvola za reemitovanje kanala.
NediM17

#74564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Adi-g wrote:@Telemach
Prijavio sam problem jer mi kanal sk 4k i dalje stoji kodiran iako je tv ultrahd. Dolazio je vas serviser i njemu su javili izrucito da je sk 4k namjenjen za eon stb box i da ne moze preko cam d3 modula.
Molim vasu potvrdu jer na stranici u obavjesti stoji da sk 4k ide promotivno do kraja godine upravo preko modula.

Lp
SK 4K jeste kodiran, medjutim, uredno se dekodira putem modula.
zateznistub

#74565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Terarij wrote:
shalla wrote:@telemach

Ne želim da zvučim ni bahato ni bezobrazno ali ako mi do sutra popodne ne donesu CI modul slobodno pripremite raskid Ugovora, ja u petak ujutro lično donosim svu vašu opremu da se razdužim jer nije ispoštovano ono što treba biti ispoštovano Ugovorom. Niti imam obećanu brzinu interneta, niti imam CI modul koji sam izričito zahtjevao da imam niti imam sve kanale iz paketa koji koristim (Arena HD).

Hvala na razumijevanju
Lp
nema CI modula na stanju, kad neko vrati onda ti donesu, ja sam čekao 8 mjeseci na CI modul
Ima, uvijek imaju modula u šteku. Samo treba doći do njih...
A tačno je da ih oduvijek nabavljaju ko da se o kokainu radi pa na gram nabavljaju.
avaks

#74566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

TGE paket, SK 4K ne radi preko modula, provjereno...
aida25

#74567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aida25 »

Benq wrote:
aida25 wrote:Je li renta prvog resivera ili kartice besplatna, znaci ako se uzme eon box placas samo njega 5km a karticu koju imas od prije ne placas?
Jedaj uredjaj dobijes besplatno na koristenje, npr u EON Light paketu dobijes D3 box besplatno na koristenje a dodatni uredjaj rentas, isto tako u EON Full i EON Premium dobijes jedan EON box besplatno na koristenje a dodatni uredjaj rentas 3,5KM za modul odnosno 5KM za resiver.
Aha kontam hvala ti.
kakaljin

#74568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

avaks wrote:TGE paket, SK 4K ne radi preko modula, provjereno...

Kod mene na D3 digitali od HS-a radi SK 4K, ali ja ga ne mogu gledati jer nije 4K tv, zato samo cujem zvuk i pise mi no video, a da mi je tv 4K radilo bi bez problema
s@mson

#74569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by s@mson »

avaks wrote:TGE paket, SK 4K ne radi preko modula, provjereno...
Ja mislio to samo kod mene ne radi...
Trazio neke prijedloge od podrske da zamijenim postojeci za neki EON paket ali tanka ponuda brate...
Sve beneficije mi se brisu i moram placati dodatni resiver iako je dogovor bio da ga ne placam i nisam do sad nakon jedne njihove greske...
sencobih

#74570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Donesoše li Dafiju ikad resiver ?
channel10

#74571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

@Telemach, na koji način sutra dogovoriti i produžiti ugovor na naredne dvije godine na TG paketu?
Nazvati ujutro korisničku ili otići u vašu poslovnicu i na licu mjesta dogovoriti i potpisati?
rajv0sa

#74572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

mali_milojica wrote:Kako SD slika na EON može biti bolja od SD slike preko drugih resivera?
Kako HD slika preko EON moze biti bolja od HD slike preko drugih resivera?
Objasni nam Duffy molim te :sabur:
pa max output na ovim klasičnim resiverima je 1080i, a ako kanal ima mogućnost da se emituje 1080p mora bit bolja slika :-D
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#74573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

22.10.2018. 10:08h
Telemach wrote: Zdravo heat,
Javite nam se u pp sa podacima, kolege će Vas pozvati i pronaći najbolju opciju iz naše nove EON ponude za Vas.

:cekam:
typeOnegative

#74574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Koliko sam vidio do sad Tm nema u ponudi nijedan 1080 p program , a nije ni vani uobicajeno . Za 1080p trebaju puno veci kapaciteti , i iz tog razloga operateri salju 1080i signal korisnicima .
krofnaa*

#74575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by krofnaa* »

Zasto EON Box nema netflix aplikaciju? Čak ni cast netflixovih serija sa mobitela ne radi...
HBO GO takođe nedostaje u play storu
Locked