Pa javni je forum, procitat ce neko drugiduh_sa_sjekirom wrote: ↑13/01/2023 19:13Ne moraš, nemam ti ja baš vremena za mlaćenje prazne slame...ovako ponekad uletim, prelistam, par komentara i za poslom...
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#74526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- ultima_palabra
#74527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako su ih to navukli? Osnovica ove koalicije je Trojka koja je zajedno vec 4 godine. Ostali su premaleni da nesto mogu sami, morali su se negdje svrstati.palermo wrote: ↑13/01/2023 18:37Nisu navukli glasove, navukli su jednu grupaciju koja se ideološki niti bilokako nije u putu srela da formiraju koaliciju čiji je jedini zadatak bio da se ukloni SDA odnosno Bakir.duh_sa_sjekirom wrote: ↑13/01/2023 18:34
Znači, stranci namjestili izbore?
Navukli Denisu mizernih 115000 glasova?
![]()
Kakve su sad ovo nebuloze?
Zbog čega, već napisah, to ćemo tek da vidimo
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#74528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zato što je bio brana zlu koje nam se sprema.palermo wrote: ↑13/01/2023 18:37Nisu navukli glasove, navukli su jednu grupaciju koja se ideološki niti bilokako nije u putu srela da formiraju koaliciju čiji je jedini zadatak bio da se ukloni SDA odnosno Bakir.duh_sa_sjekirom wrote: ↑13/01/2023 18:34
Znači, stranci namjestili izbore?
Navukli Denisu mizernih 115000 glasova?
![]()
Kakve su sad ovo nebuloze?
Zbog čega, već napisah, to ćemo tek da vidimo
-
archi_a
#74529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema šta da se sprovodi politika stranke u okviru državnih agencija! Kakvo sprovođenje stranačke politike u okviru Granične policije, obavještajne službe ili SIPA-e?izvrsni direktor wrote: ↑13/01/2023 18:11Kako drugacije da se izraze a da bude prihvatljivo?
Neko ministarstvo ili agencija je pripala na upravljanje nekoj stranci da sprovede svoje ideje iz okvira te agencije ili tog ministarstvs.
Ako stranka zeli da sprovede ono sto je svojim biracima obecala, onda mora i da kao direktora postavi nekog ko je ili blizak idejama koje ta stranka ima, ili se slaze sa tim idejama, ili je sam kreirao te ideje.
Pa svugdje u svijetu je tako pa i u toj divnoj njemackoj, stranka dobije neko ministaratvo ili agenciju ili stajazmamsta i bujrum pokazite svoje ideje pa cemo ocijeniti za 4 godine.
Kako bi vi? Da za mjestp direktora postave nekog ko ima totalno druga ubjedjenja i ideje od onih koja stranka ima, i onda posle 4 godine da im jebete majku sto nisu nista uradili od pnog stp su obdecali? Jasno je ono...jebat cete im sve sta god da oni urade jer ne dolaze iz vama pozeljne stranke. Ali de malo logicki razmislite.
Al da politiku stranke sprovodiš na poziciji u okviru državne agencije, to je nenormalno. Zato nam i jeste ovako.
Nevjerovatno kako ljudi ne razumiju Političke sisteme i državno uređenje, pa i ovo naše jadno i nesređeno.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#74530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To što pišeš nije istina, ne optužuj druge kada i sam nemaš sve informacije.archi_a wrote: ↑13/01/2023 19:50Nema šta da se sprovodi politika stranke u okviru državnih agencija! Kakvo sprovođenje stranačke politike u okviru Granične policije, obavještajne službe ili SIPA-e?izvrsni direktor wrote: ↑13/01/2023 18:11
Kako drugacije da se izraze a da bude prihvatljivo?
Neko ministarstvo ili agencija je pripala na upravljanje nekoj stranci da sprovede svoje ideje iz okvira te agencije ili tog ministarstvs.
Ako stranka zeli da sprovede ono sto je svojim biracima obecala, onda mora i da kao direktora postavi nekog ko je ili blizak idejama koje ta stranka ima, ili se slaze sa tim idejama, ili je sam kreirao te ideje.
Pa svugdje u svijetu je tako pa i u toj divnoj njemackoj, stranka dobije neko ministaratvo ili agenciju ili stajazmamsta i bujrum pokazite svoje ideje pa cemo ocijeniti za 4 godine.
Kako bi vi? Da za mjestp direktora postave nekog ko ima totalno druga ubjedjenja i ideje od onih koja stranka ima, i onda posle 4 godine da im jebete majku sto nisu nista uradili od pnog stp su obdecali? Jasno je ono...jebat cete im sve sta god da oni urade jer ne dolaze iz vama pozeljne stranke. Ali de malo logicki razmislite.Oni moraju da rade po zakonima ove države donešenim za tu oblast, jednoobrazno i profesionalno, bez obzira koja stranka je dobila poziciju u agenciji. Politiku stranaka sprovodiš kroz parlamente i domove naroda u okviru Zakonodavne vlasti i dijelom, mada ni to ne bi trebalo, u sklopu Izvršne vlasti, kroz Predsjedništvo i Vijeće ministara, ne kroz i u okviru državnih agencija na koje je tvoje ime zasjelo!
Al da politiku stranke sprovodiš na poziciji u okviru državne agencije, to je nenormalno. Zato nam i jeste ovako.
Nevjerovatno kako ljudi ne razumiju Političke sisteme i državno uređenje, pa i ovo naše jadno i nesređeno.
![]()
U Njemačkoj neko ko pojma nema o tom polju bude direktor neke agencije, o ministarstvima da ne pričamo.
I da, neko može, u okvirima zakona, da djeluje kako mu program stranke nalaže.
Ako si npr. iz neke liberalne stranke i preuzmeš službu za poslove sa strancima, bit ćeš liberalniji u izdavanju boravišnih dozvola. Ili ćeš se kao institucija boriti da se izmjene neke regulative kako bi došlo do lakšeg dobijanja trajnog boravka npr.
Ovo što pišem naravno važi za druge zemlje, ne vode gdje pola političkog spektra želi uništiti državu.
-
archi_a
#74531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo si ovim potvrdio da je to što pišem istina! I ne može agencija da se bori za "liberalniji" pristup izdavanju boravišnih dozvola već samo kroz stranku, zavisno od njene izborne snage može po vertikali kroz Zakonodavna tijela gurati usvajanje liberalnije politike. I upravo je to ono što govori u prilog, da kroz sistem uspostavljanja poštivanja zakona, obveza i odgovornosti, na čelo neke agencije može doći ko se nikad nije bavio tim poslom, važno je samo da slijedi i poštuje zakonsku regulativu.u okvirima zakona
Al nek nije jasno šta ja pišem, Bože sačuvaj.
Last edited by archi_a on 13/01/2023 20:09, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#74532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joj ovog archija ezdeaovca
- PreWiBa
#74533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Štaš, ne moremo biti svi Kasumovićevi ljudi...
- PreWiBa
#74534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
archi_a wrote: ↑13/01/2023 20:03
Upravo si ovim potvrdio da je to što pišem istina! I ne može agencija da se bori za "liberalniji" pristup izdavanju boravišnih dozvola već samo kroz stranku, zavisno od njene izborne snage može po vertikali kroz Zakonodavna tijela gurati usvajanje liberalnije politike. I upravo je to ono što govori u prilog, da kroz sistem uspostavljanja poštivanja zakona, obveza i odgovornosti, na čelo neke agencije može doći ko se nikad nije bavio tim poslom, važno je samo da slijedi i poštuje zakonsku regulativu.u okvirima zakona
Al nek nije jasno šta ja pišem, Bože sačuvaj.![]()
Može, svaki zakon ima određeno izlaganje.
Dok neka država u zap. evropi npr. dobije desnu vladu, odmah padne broj dobivenih dozvola. Šta misliš, kako to ide?
Isto tako, npr. ako neko "ima" agenciju za zapošljavanje može uraditi više akcija za zaposljenje, napraviti bolji kontakt sa privrednicima...
- Chmoljo
#74535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne reguliše zakon svaki aspekt neke oblasti, odnosno svaku moguću situaciju, nego postavlja okvire za djelovanje. puno je toga između što može promijeniti onaj ko je direktor, pogotovo kada govorimo u kontekstu naše države.archi_a wrote: ↑13/01/2023 20:03
- Styling
#74536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam ga davno prestala čitati. Lik eseje piše, ništa niščim. Smor.
-
DonieBrasco
#74537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad ce SDA da odrjesi kesu sto bi se reklo, a uvjek ima papaka na zalost.
Bas sto kaze Konakovic da bi bilo nevjerovatno da sa neko spasava SDA, a ima ih na zalost a SDA ima pare a svi imaju cijenu ocigledno.
Bas sto kaze Konakovic da bi bilo nevjerovatno da sa neko spasava SDA, a ima ih na zalost a SDA ima pare a svi imaju cijenu ocigledno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#74538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
archi_a
#74539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vezano za sve državne agencije, pogotovo iz sfere sigurnosti, svaka državna agencija ima jasno istaknute i opisane ciljeve, obaveze i odgovornosti, u skladu sa Ustavom BiH, na zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta države BiH i Ustavnopravnog poretka.Chmoljo wrote: ↑13/01/2023 20:13ne reguliše zakon svaki aspekt neke oblasti, odnosno svaku moguću situaciju, nego postavlja okvire za djelovanje. puno je toga između što može promijeniti onaj ko je direktor, pogotovo kada govorimo u kontekstu naše države.archi_a wrote: ↑13/01/2023 20:03
Upravo si ovim potvrdio da je to što pišem istina! I ne može agencija da se bori za "liberalniji" pristup izdavanju boravišnih dozvola već samo kroz stranku, zavisno od njene izborne snage može po vertikali kroz Zakonodavna tijela gurati usvajanje liberalnije politike. I upravo je to ono što govori u prilog, da kroz sistem uspostavljanja poštivanja zakona, obveza i odgovornosti, na čelo neke agencije može doći ko se nikad nije bavio tim poslom, važno je samo da slijedi i poštuje zakonsku regulativu.
Ne poštuje se mnogo toga i prave se parainstitucije unutar njih, baš kroz raspodhelu "kolača" Naravno, zato i imamo situaciju da pola ambasadorskih pozicija javno i otvoreno propagira politiku secesionizma, da nam ambasador u Rusiji bude pozvan u kancelariju šefa MVP-a i jednostavno odbije da se pojavi.
Naravno, zato imamo Tužilaštvo BiH koje neće da, po zakonima pokrene postupak protiv onih koji krše Ustav, ne poštuju Ustavni sud itd.
Imaš zakletvu Predsjedništva BiH, koju svaki izabrani član mora položiti i potpisati na inauguraciji, u kojoj se jasno ističe, "radit ću u koristi svih naroda i građana i štititi suverenitet Bosne i Hercegovine." I odmah nakon toga izađe taj što je položio zakletvu i kaže:"ne interesuje me BiH, ja predstavljam isključivo rs". I nikom ništa.
I naravno, to i jeste najveći razlog zašto se ovo političko uređenje mora resetovati.
-
archi_a
#74540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba znat pisati eseje.
Za razliku od mene ti si stručnjakinja za kratko ali glupo pisanje. I nisi smor, samo si očajna.
A ja da vodim neku stranku, platio bih ti suhim zlatom da me ne predstavljaš i ne braniš. Ti si bona hodajuća antireklama.
Last edited by archi_a on 13/01/2023 20:30, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#74541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i da nema svega toga, direktor može promijeniti mnogo toga u radu agencije, institucije ili neke ustanove. da uopšte ne pominjem ministarstva kao izvršnu vlast i uprave poput porezne.archi_a wrote: ↑13/01/2023 20:25Vezano za sve državne agencije, pogotovo iz sfere sigurnosti, svaka državna agencija ima jasno istaknute i opisane ciljeve, obaveze i odgovornosti, u skladu sa Ustavom BiH, na zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta države BiH i Ustavnopravnog poretka.
Ne poštuje se mnogo toga i prave se parainstitucije unutar njih, baš kroz raspodhelu "kolača" Naravno, zato i imamo situaciju da pola ambasadorskih pozicija javno i otvoreno propagira politiku secesionizma, da nam ambasador u Rusiji bude pozvan u kancelariju šefa MVP-a i jednostavno odbije da se pojavi.
Naravno, zato imamo Tužilaštvo BiH koje neće da, po zakonima pokrene postupak protiv onih koji krše Ustav, ne poštuju Ustavni sud itd.
Imaš zakletvu Predsjedništva BiH, koju svaki izabrani član mora položiti i potpisati na inauguraciji, u kojoj se jasno ističe, "radit ću u koristi svih naroda i građana i štititi suverenitet Bosne i Hercegovine." I odmah nakon toga izađe taj što je položio zakletvu i kaže:"ne interesuje me BiH, ja predstavljam isključivo rs". I nikom ništa.
I naravno, to i jeste najveći razlog zašto se ovo političko uređenje mora resetovati.
dvojica različitih ljudi mogu uraditi ostati u okvirima zakona a imati mnogo drugačije rezultate tokom svog rukovođenja. tako da politika itekako može diktirati način rada neke institucije.
-
kakabanja213
#74542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve to sto si napisao dogovorio je Alija svojevremeno. Nismo dobili rat ali smo imali najbolju startnu poziciju i nismo je iskoristili. Trebali su se namiriti cengici, brankovici, muratovici, bicakcici i ostali. I namirili su se, a mi smo najebali.archi_a wrote: ↑13/01/2023 20:25Vezano za sve državne agencije, pogotovo iz sfere sigurnosti, svaka državna agencija ima jasno istaknute i opisane ciljeve, obaveze i odgovornosti, u skladu sa Ustavom BiH, na zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta države BiH i Ustavnopravnog poretka.
-
archi_a
#74543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slažem se, dok je u zakonskim okvirima. Međutim, kod nas je na snazi udar na ustavnopravni poredak, bez sankcije. Politika je ušla u svaku poru društva ali isključivo kroz triparitetnu podjelu. Samo je pitanje ko će u određenom momentu postaviti blokadu. Zaleđeni konflilt visi u zraku, kroz mogućnost blokiranja svega, odbijanja izvršavanja zakonskih obaveza, bez polaganja računa jer taj koji blokira ili odbije izvršiti obavezu ima zaštitu stranke iz kvote koja ga je postavila. Ovo je neodrživo i u ovakvim okolnostima ne može biti bolje, samo nas vile održavaju na ovom nivou. Ovo ne vodi ničemu i kad to kažem, mislim na budućnost naših nasljednika. Strašno. Reset mora doći, pa kakav god.Chmoljo wrote: ↑13/01/2023 20:29i da nema svega toga, direktor može promijeniti mnogo toga u radu agencije, institucije ili neke ustanove. da uopšte ne pominjem ministarstva kao izvršnu vlast i uprave poput porezne.archi_a wrote: ↑13/01/2023 20:25
Vezano za sve državne agencije, pogotovo iz sfere sigurnosti, svaka državna agencija ima jasno istaknute i opisane ciljeve, obaveze i odgovornosti, u skladu sa Ustavom BiH, na zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta države BiH i Ustavnopravnog poretka.
dvojica različitih ljudi mogu uraditi ostati u okvirima zakona a imati mnogo drugačije rezultate tokom svog rukovođenja. tako da politika itekako može diktirati način rada neke institucije.
Last edited by archi_a on 13/01/2023 20:39, edited 2 times in total.
-
NediM17
#74544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve je to otpalo od sda tako da im to nije strano, mogu oni iz sda, sda iz njih nikad.DonieBrasco wrote: ↑13/01/2023 20:20 Sad ce SDA da odrjesi kesu sto bi se reklo, a uvjek ima papaka na zalost.
- Student_u_Ostavci
#74545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel to opet mlatio praznu slamu na fejsu?
Koji je to put da gostuje tamo? RTRS za siromašne.
Nadam se da Senad nije opet tumačio izborni zakon. 'Moglo bi vako'
Koji je to put da gostuje tamo? RTRS za siromašne.
Nadam se da Senad nije opet tumačio izborni zakon. 'Moglo bi vako'
-
velikonja
-
noviforumas
#74547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E cuj "polu-kriminalnim" radnjama hahahhahh
-
velikonja
#74548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
e i ja slusam
ili govno nazovi govnetom ili ne spominji uopste jbt
-
A_A_AKCIJA
#74549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dino je maloprije zvanično potvrdio ono što znam nezvanično već neko vrijeme i za šta se čekao moment da se objavi.
Botovski nalozi na FB, Twitter-u, se finansiraju od strane OSA-e, tj Osmica im uplaćuje novac za pisanje bljuvotina.
Većina ih se vode u OSA-i kao doušnici tj informanti i redovno su plaćeni za svoje aktivnosti.
Znaju im se i identiteti, a Dino je potvrdio dvojicu: Avdu Avdića kao novinarskog poslušnika, te Yasmina Mulahusića kao prvog koji dobija teze i laži koje se poslije puštaju u cirkulaciju.
Ovo je informacija za sve one francuske sobarice koje se pitaju zašto postamo statuse tih bolesnika ovdje. Zato jer su pod direktnom kontrolom i fondovima SDA. Mulahusić piše ono za šta je plaćen i šta mu se naloži.
Botovski nalozi na FB, Twitter-u, se finansiraju od strane OSA-e, tj Osmica im uplaćuje novac za pisanje bljuvotina.
Većina ih se vode u OSA-i kao doušnici tj informanti i redovno su plaćeni za svoje aktivnosti.
Znaju im se i identiteti, a Dino je potvrdio dvojicu: Avdu Avdića kao novinarskog poslušnika, te Yasmina Mulahusića kao prvog koji dobija teze i laži koje se poslije puštaju u cirkulaciju.
Ovo je informacija za sve one francuske sobarice koje se pitaju zašto postamo statuse tih bolesnika ovdje. Zato jer su pod direktnom kontrolom i fondovima SDA. Mulahusić piše ono za šta je plaćen i šta mu se naloži.
-
NediM17
#74550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko tebe placa, sta je obec'o dinokiJo.