Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
PlusSA

#74526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

i agree wrote:Mislim kad bi telemah svima dao brzinu gigu,ako im to oprema dozvoljava,da bi vise od 50% korisnika bh telekoma i logosofta preslo vamo.
Ma kakvi brzina drug, da samo imammogucnost preci na Telemach prešao bih bez Gige :lol:

Ovamo jos mjerimo u kilobajtima da mi je do megabajti doci :thumbup:
i agree

#74527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

beni-bu-man wrote: normalno da nemam kod logosofta, box se kupio ima par godina instaliras VAVOO app i boli te cundara :mrgreen:
Imas box ti ali mnogi nemaju jos da po ovoj cijeni od 40-50 maraka bude i giga net,nebi im ravnih bilo.Logosoft kad lupi cijenu giga neta nece pola korisnika uzet.Kazu cijena se formira pojedinacno :lol:
duffy_duck

#74528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

MTV wrote:
Radar71 wrote:
MTV wrote:Nemoj pomagat zivotati.
:lol:
al ono baš
Malo mijesamo megabajte i gigabajte onda megabite i megabajte onda 72 sata i 7 dana, malo smo "uposleni na Novoj BH, sta je sljedece?!
Prvo kao prvo u brzini sam pisao to za megabajte.
A drugo nisam skontao telemach da li 7 dana ili 72 sata pa tek sam kasnije skontao i ispravio gresku.
beni-bu-man

#74529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

i agree wrote:
beni-bu-man wrote: normalno da nemam kod logosofta, box se kupio ima par godina instaliras VAVOO app i boli te cundara :mrgreen:
Imas box ti ali mnogi nemaju jos da po ovoj cijeni od 40-50 maraka bude i giga net,nebi im ravnih bilo.Logosoft kad lupi cijenu giga neta nece pola korisnika uzet.Kazu cijena se formira pojedinacno :lol:
da, licno sam ih zavo radi cijene i nisu mi mogli reci koja je cijena dok ekipa ne izadje na teren, i smatram da je to veliki kiks LoL-e, iskreno mislim da ni TM nece dati tako jefitno tu giga brzinu...........................

A sto se boxa tice to mi je bilo zanimljivo par dana sad ga samo koristim kad hocu da gledam ligu prvaka preko sky-a u HD-u ..................
MTV

#74530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

i agree wrote: Imas box ti ali mnogi nemaju jos da po ovoj cijeni od 40-50 maraka bude i giga net,nebi im ravnih bilo.Logosoft kad lupi cijenu giga neta nece pola korisnika uzet.Kazu cijena se formira pojedinacno :lol:
Izvini molim te nije isto uporediti 1Gbps/50 Mbps i 1Gbps/1Gbps.
Radar71

#74531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

duffy_duck wrote: Prvo kao prvo u brzini sam pisao to za megabajte.
A drugo nisam skontao telemach da li 7 dana ili 72 sata pa tek sam kasnije skontao i ispravio gresku.
Kako misliš prvo kao prvo :?
jel prvo pa jedan ipo jer imaš i drugo :?
fusion_ba

#74532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

MTV wrote:
beni-bu-man wrote: mene interesuje koja je ona mustra heklanja ????
Uklonio sliku i sada ce se praviti da ne zna o cemu pricas. Standardno.
Pitanje je li uopste njegova slika ili je nasao na netu :lol:
Telemach

#74533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

AdrianMole wrote:Prijavio sam se prošli četvrtak nicku @Telemach za novi EON paket.Postojeći ugovor na TGF mi je istekao.Ostavio u PP kontakt telefon.Od tada niti pisma ni razglednice od podrške :sad: .Barem da hoće netko nazvati i dogovoriti paket.Koliki je sada red čekanja?
@AdrianMole,
Potrudit ćemo se čim prije. Izvinjavamo se.
i agree

#74534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

MTV wrote:
i agree wrote: Imas box ti ali mnogi nemaju jos da po ovoj cijeni od 40-50 maraka bude i giga net,nebi im ravnih bilo.Logosoft kad lupi cijenu giga neta nece pola korisnika uzet.Kazu cijena se formira pojedinacno :lol:
Izvini molim te nije isto uporediti 1Gbps/50 Mbps i 1Gbps/1Gbps.
To uopste ne poredim nego poredim pakete u globalu sa opremom koju daje telemah kad bi bila za nekih 40-50km kao sto je sad a da svima uvedu giga net.Pa evo sam sigma net ti kod logosofta kosta 70km.
Telemach

#74535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
xoklix wrote:Moram li potpisivati novi ugovor ako želim preći na EON paket ? Sad sam na trio grande, u Maju ističe.
Može naravno, ne mora se čekati da istekne stara ugovorna obaveza, da se uradi prelazak na nove EON pakete, i ja sam ugovor produžio u maju, a evo sad ga produžio na 2 godine prelaskom na EON Premium paket.
@crnivrag,
Hvala :)
@xoklix,
Možete nam dostaviti broj telefona, rado ćemo Vas pozvati i prezentovati ponudu.
MTV

#74536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

fusion_ba wrote: Pitanje je li uopste njegova slika ili je nasao na netu :lol:
Dobro si. To mi nije palo na pamet.
shalla

#74537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

hrasno38 wrote:
shalla wrote:WiFi. LAN baci čak do 80-90
Pa stavi WiFi na 5GHZ band pa ces onda vidjeti naravno ako ti modem podrzava 5Ghz
Kako to mogu provjeriti/uraditi. Hvala

Modem je neki tplink, moram vidjeti koji tačno
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#74538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mali_milojica »

duffy_duck wrote:Konačno STB dosao. Koga sta zanima moze pitati, pomocicu koliko mogu.
Kome si ti pomogao taj na Barama lezi.
Uzrok, samoubistvo.
aditon

#74539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

koliko god nervirali, ipak, pojedinici na ovoj temi i zabave čovjeka s svojim provalama :)

paja patak, de nam malo pobliže napiši o tom čudu, šta i kako radi..nudio si se pomoći
duffy_duck

#74540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

aditon wrote:koliko god nervirali, ipak, pojedinici na ovoj temi i zabave čovjeka s svojim provalama :)

paja patak, de nam malo pobliže napiši o tom čudu, šta i kako radi..nudio si se pomoći
E pa ovako ima android sistem 8.0
Prebacivanje kanala ide brzo sto znaci da je fluidan.
Potreban je UTP kabal koji ide u port 4 na modemu Ubee i to sluzi za video na zahtjev, unazad 7 dana, youtube i ostale aplikacije.
Prebacivanje izmedju Vod i kanala ide brzo.
Ono sto mi se najvise svidja jeste sto je moguce gledati sa Mobitela nešto na TV putem ovog Boxa. Sa opcijom Miracast ko ima naravno.
Pozitivna stvar je sto mozemo instalirati bilo koju igricu ili bilo šta sa trgovine play.
Slika je bolja nego na obicnim resiverima.

Ako jos sta treba javite.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#74541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mali_milojica »

Kako SD slika na EON može biti bolja od SD slike preko drugih resivera?
Kako HD slika preko EON moze biti bolja od HD slike preko drugih resivera?
Objasni nam Duffy molim te :sabur:
duffy_duck

#74542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

mali_milojica wrote:Kako SD slika na EON može biti bolja od SD slike preko drugih resivera?
Mrvicu je bolja bgm. Kad stavis na Boxu na 1080P zaista je slika kristalno cista.
aditon

#74543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

:hm:

:facepalm:

:zid:
typeOnegative

#74544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

@Telemach
Imate pp

EDIT hvala na brzom odgovoru. Brzi ste ko sms :-D
rizibizi

#74545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Sto se mene tice, ja sam generalno ponudom novih paketa zadovoljan, dogovorio sam prihvatljive uslove i nema razloga da ne produzim ugovor za naredne dvije godine. Jedino sto su mogli bolje skontati je rentanje dodatnog boxa. Da su samo digli cijenu rentanja boxa pa da razumijem, ovako slabo da ce ko uzeti dodatni uredjaj. Ova opcija 80+mjesecna renta je totalno nerentabilna u doba kada pristojan (funkcionalan) box mozes kupiti za cca 40 USD. Na kraju krajeva bolje je tu lovu investirati u novi smart tv. U svakom slucaju hvala @Telemach
duffy_duck

#74546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

rizibizi wrote:Sto se mene tice, ja sam generalno ponudom novih paketa zadovoljan, dogovorio sam prihvatljive uslove i nema razloga da ne produzim ugovor za naredne dvije godine. Jedino sto su mogli bolje skontati je rentanje dodatnog boxa. Da su samo digli cijenu rentanja boxa pa da razumijem, ovako slabo da ce ko uzeti dodatni uredjaj. Ova opcija 80+mjesecna renta je totalno nerentabilna u doba kada pristojan (funkcionalan) box mozes kupiti za cca 40 USD. Na kraju krajeva bolje je tu lovu investirati u novi smart tv. U svakom slucaju hvala @Telemach
Imas mogucnost da platis samo 3.5 km za recimo Ci Modul
Ili recimo za PDS 3 5km renta.
Ne moras ti uzeti i u drugoj sobi Eon box. Fazon je samo da ti bude u dnevnom boravku. Odnosno primarni.
rizibizi

#74547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

duffy_duck wrote:
rizibizi wrote:Sto se mene tice, ja sam generalno ponudom novih paketa zadovoljan, dogovorio sam prihvatljive uslove i nema razloga da ne produzim ugovor za naredne dvije godine. Jedino sto su mogli bolje skontati je rentanje dodatnog boxa. Da su samo digli cijenu rentanja boxa pa da razumijem, ovako slabo da ce ko uzeti dodatni uredjaj. Ova opcija 80+mjesecna renta je totalno nerentabilna u doba kada pristojan (funkcionalan) box mozes kupiti za cca 40 USD. Na kraju krajeva bolje je tu lovu investirati u novi smart tv. U svakom slucaju hvala @Telemach
Imas mogucnost da platis samo 3.5 km za recimo Ci Modul
Ili recimo za PDS 3 5km renta.
Ne moras ti uzeti i u drugoj sobi Eon box. Fazon je samo da ti bude u dnevnom boravku. Odnosno primarni.
To ti je isto kao da si pred zimu kupio dvije zimske goodyear gume i stavio ih naprijed a pozadi tigar od prije tri sezone.
aida25

#74548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aida25 »

Je li renta prvog resivera ili kartice besplatna, znaci ako se uzme eon box placas samo njega 5km a karticu koju imas od prije ne placas?
Radar71

#74549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

evo i ovog trola :lol:
odmor

#74550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

duffy_duck wrote:
mali_milojica wrote:Kako SD slika na EON može biti bolja od SD slike preko drugih resivera?
Mrvicu je bolja bgm. Kad stavis na Boxu na 1080P zaista je slika kristalno cista.
crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:
Oke i jos jedno pitanje kakav je kvalitet slike na ovim pinkovim na njima je obicno los bio.
Kvalitet slike je inače mrvicu bolji nego na običnim D3 resiverima, naravno kada podesiš izlaznu rezoluciji EON box aplikacije na 2160p.
Mrvice, mrvice.. :-)

Mrsko mi trazit, al i fluidno, fluidno :D
Locked