Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- KB9
#7451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kakve kretencine
- dadoka84
#7452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mi imamo porodicnu kucu gore, taj i sljedeci semafor su pravo zafrkani, papani prolijecu kroz crveno brzinom preko 70-80kmh... ja umalo dva puta nisam zaglavio.Astrix wrote: Bezobrazluk nekad nema granica. Ja cesto sa Bistrika idem gore prema Sirokaci i prije tunela na semaforu cekam za lijevo, naravno u suprotnom smjeru je otvoren semafor i kolona ide. Ne mozes proci dok te neko ne pusti ili da prođu sva auta, a ovi seljaci od iza sviraju, ta mi logika nikad neće u glavu.
Last edited by dadoka84 on 01/07/2016 09:21, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#7453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kad komšija parkira svoju dvicu,pa meni onda trebaju vještine Niki Laude,da se uparkiram U SVOJU VLASTITU GARAŽU.
Jutros(garaža je u zemlji) i onako nisam bio raspolozen,i zakačim autom zidić,i hajde ti sad plaćaj majstora da to radi,a zbog nečije kurcobolje.
Jutros(garaža je u zemlji) i onako nisam bio raspolozen,i zakačim autom zidić,i hajde ti sad plaćaj majstora da to radi,a zbog nečije kurcobolje.
- kokuz_sa
#7454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zar ti nisi nesto ogroman..misici fazoni..kako neko napisa ispod neke slike da si ti..
Nije valjda da je komsija veci od tebe pa ni zagalamit ne smijes..povuci mu liniju i fino objasnis..parkiras se preko nje..ode far..drugi put retrovozor..onda gume..
Nije valjda da je komsija veci od tebe pa ni zagalamit ne smijes..povuci mu liniju i fino objasnis..parkiras se preko nje..ode far..drugi put retrovozor..onda gume..
- MOSALJOZE
- dadoka84
#7456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kokuz te upratio izgleda, zna ti i proporcije
ja bi se zabrinuo.
-
esso_sa
#7457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tuka sa autom je trebala zakociti, pa se prestrojiti iza motora, a obzirom da je bilo ocito da nece odustati od prestrojavanja, motorista je trebao malo sloziti po gasu i izvuci se ispred nje, a ne cekati da ga ova izgura...hellhammer wrote:tempuser wrote:Hmmmm, ne znam sta nas ZOBS kaze, ali u HR i SRB bi u datoj situaciji motorista bio kriv jer se primjenjuje "pravilo rajsfeslusa"!quarterback wrote:
I da se primjenjuje pravilo rajfeslusa motor nije kriv. A ne primjenjuje se jer lijeva traka se ne prekida niti spaja, desna traka nestaje i ti su duzni se prestrojavati. Rajfeslus se primjenjuje kada je velika guzva i kada je naznaceno hotizontalnom ili vertikalnom signalizacijom
Meni se ove situacije desavaju skoro svaki dan po gradu. Prestrojava se autom na tebe kao da te nema, a situaciju rjesavam ubrzavanjem ili kocenjem, za sta procijenim da imam vise prostora... Od nerviranja i svadjanja sam odustao..Jednostavno nema svrhe...
Necu ulaziti u zakone, ali malo solidarnosti u ovakvim situacijama nije na odmet. U slucaju kontakta, auto ce zavrsi najvise sa ogrebotinom, a motorista vrlo vjerovatno sa tezim povredama...
Last edited by esso_sa on 01/07/2016 09:52, edited 1 time in total.
-
sabanss
#7458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ova na snimku je tuka tu se moram sloziti.esso_sa wrote: Tuka sa autom je trebala zakociti, pa se prestrojiti iza motora, a obzirom da je bilo ocito da nece odustati od prestrojavanja, motorista je trebao malo sloziti po gasu i izvuci se ispred nje, a ne cekati da ga ova izgura...
Meni se ove situacije desavaju skoro svaki dan po gradu. Prestrojava se autom na tebe kao da te nema, ali sam rjesavam ubrzavanjem ili kocenjem, za sta imam vise prostora... Od nerviranja sam odustao..
Necu ulaziti u zakone, ali malo solidarnosti u ovakvim situacijama nije na odmet. U slucaju kontakta, auto zavrsi sa ogrebotinom, a motorista u najbolju ruku sa lomovima...
Ipak u odbranu vozaca automobila moram reci da motor nije objekat koji lako vidis u retrovizoru kao automobil i puno lakse ulazi u mrtvi ugao. Takodjer zbog znacajnog ubrzanja motora i nepazljivosti vozaca motora i pored najbolje namjere vozac automobila jednostavno nema vremena da reaguje.
Kao sto kazes pazi svoju glavu sam, niko je nece bolje cuvati od tebe.
-
esso_sa
#7459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na konkretnom snimku motor nije naletio u brzini nego je vozio paralelno. Tuka ga je sasvim lijepo vidjela, a opet se odlucila na prestrojavanje... I primjeri koje sam ja naveo su isti. Vozis paralelno sa autom i lik se samo prestroji na tebe i izgura iz trake. Valjda "soferi" kontaju da je motor mali, pa se moze snaci i naci negdje prostora...sabanss wrote:
Ova na snimku je tuka tu se moram sloziti.
Ipak u odbranu vozaca automobila moram reci da motor nije objekat koji lako vidis u retrovizoru kao automobil i puno lakse ulazi u mrtvi ugao. Takodjer zbog znacajnog ubrzanja motora i nepazljivosti vozaca motora i pored najbolje namjere vozac automobila jednostavno nema vremena da reaguje.
Kao sto kazes pazi svoju glavu sam, niko je nece bolje cuvati od tebe.
-
sabanss
#7460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato sam se i slozio za tuku
Razumijemo se... Doduse situaciju koju opisujes sam cesto vidjao sa automobilom i skuterom, ove celave motoriste na sportskim motorima rijetko izguravaju.
Sto opet govori o nasoj opstoj (ne)kulturi zivljenja.
Razumijemo se... Doduse situaciju koju opisujes sam cesto vidjao sa automobilom i skuterom, ove celave motoriste na sportskim motorima rijetko izguravaju.
Sto opet govori o nasoj opstoj (ne)kulturi zivljenja.
-
esso_sa
#7461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam ni ja skuteras, vozim veci motor, ali ocito me je*e sto nosim kacigu, pa mi se ne vidi glOva 
-
nargila.ba
#7462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:06, edited 1 time in total.
- supercali
#7463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam tako jednog natjerao na sine one
Vidi kloc da se ne moze uvaliti al pokusava kad vidim u retrovizoru koci I na sine se nabija
Vidi kloc da se ne moze uvaliti al pokusava kad vidim u retrovizoru koci I na sine se nabija
-
nargila.ba
#7464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:06, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
-
klixo
#7466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gledajuci zakon zena kriva 100% ,ali ovaj vozac motora je imbecil , nit da ubrza nit da prikoci.
-
uvijekIInikadI
#7467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ide centtrotransova velika dizalica, vjerovatno joj je nosivost preko 20 T min, glavnom dzadom, vozi krajnjom desnom i brzina je 20-30 km/h. Da li ona ometa saobracaj?
A ima ukljucena i rotaciona narandzasta svijetla. 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U zadnje vrijeme me počelo nervirati što baje izbace od šake do ramena ruku kroz prozor i nešto onako mlataraju, hvataju zrak, hlade svoje prstiće i tako.
A maloprije na Otoci na semaforu neke djevojke napravile koncert, to svi prozori otvoreni, šiber otvoren, drma muzika, pjevaju, ma haos

A maloprije na Otoci na semaforu neke djevojke napravile koncert, to svi prozori otvoreni, šiber otvoren, drma muzika, pjevaju, ma haos
-
L u c i f e r
#7469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hlOdi se čoek, klima tošibaLeon16v wrote:U zadnje vrijeme me počelo nervirati što baje izbace od šake do ramena ruku kroz prozor i nešto onako mlataraju, hvataju zrak, hlade svoje prstiće i tako.
-
uvijekIInikadI
#7470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sto ti ovo drugo smeta?Leon16v wrote:U zadnje vrijeme me počelo nervirati što baje izbace od šake do ramena ruku kroz prozor i nešto onako mlataraju, hvataju zrak, hlade svoje prstiće i tako.
A maloprije na Otoci na semaforu neke djevojke napravile koncert, to svi prozori otvoreni, šiber otvoren, drma muzika, pjevaju, ma haos![]()
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam rekao da mi to izrazito smeta, al to je već ono kao neko skakanje, galama i plesanje. Što se mene tiče mogu da rade šta hoće, samo da naravno ne ugrožavaju drugeuvijekIInikadI wrote:A sto ti ovo drugo smeta?Leon16v wrote:U zadnje vrijeme me počelo nervirati što baje izbace od šake do ramena ruku kroz prozor i nešto onako mlataraju, hvataju zrak, hlade svoje prstiće i tako.
A maloprije na Otoci na semaforu neke djevojke napravile koncert, to svi prozori otvoreni, šiber otvoren, drma muzika, pjevaju, ma haos![]()
- shiny
#7472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakav je ovo novi fol trubljenja kad staneš pješaku. Neki dan ne rade semafori na Ciglanama. Na pješačkom slika kao iz onih autoškolskih knjiga, žena sa djetetom u kolicima hoće da pređe. Ja joj stanem, lik iza mene na truuuuuuuubu. Od peta do mozga mi je prošao zvuk. Jučer ista situacija, samo nema semafora. Pješački prelaz, predizborno ofarban, iz svemira se vidi. Stanem nekim dječacima koji biciklima prelaze. I opet neki ćelo u džipu iza mene na truuuubu. Tu sam jel izašla iz auta i objasnila mu da je seljak...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
shiny wrote:Kakav je ovo novi fol trubljenja kad staneš pješaku. Neki dan ne rade semafori na Ciglanama. Na pješačkom slika kao iz onih autoškolskih knjiga, žena sa djetetom u kolicima hoće da pređe. Ja joj stanem, lik iza mene na truuuuuuuubu. Od peta do mozga mi je prošao zvuk. Jučer ista situacija, samo nema semafora. Pješački prelaz, predizborno ofarban, iz svemira se vidi. Stanem nekim dječacima koji biciklima prelaze. I opet neki ćelo u džipu iza mene na truuuubu. Tu sam jel izašla iz auta i objasnila mu da je seljak...
Neko jutro na Alipasinom, iskljucujem se lijevo i dolazim na semafor, pali se zuto, stanem. Iza mene ide lik u Puntu, crne naocale, nije trubio, ali jeste mahao rukama, kao sto ne prodjem....pa da sam ja prosao na zuto, on bi na debelo crveno
Naisaretim mu rukama na semafor, crveno, halooo
Kad smo prosli semafor, prestize, kad ono P zalijepljeno pozadi
- kloniran
#7474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa gdje ces dalje kad je tim "instruktorima" slogan "Dođoh vidjeh položih" nigdje ne spomenuše naučihTomahawk11 wrote:shiny wrote:Kakav je ovo novi fol trubljenja kad staneš pješaku. Neki dan ne rade semafori na Ciglanama. Na pješačkom slika kao iz onih autoškolskih knjiga, žena sa djetetom u kolicima hoće da pređe. Ja joj stanem, lik iza mene na truuuuuuuubu. Od peta do mozga mi je prošao zvuk. Jučer ista situacija, samo nema semafora. Pješački prelaz, predizborno ofarban, iz svemira se vidi. Stanem nekim dječacima koji biciklima prelaze. I opet neki ćelo u džipu iza mene na truuuubu. Tu sam jel izašla iz auta i objasnila mu da je seljak...![]()
Neko jutro na Alipasinom, iskljucujem se lijevo i dolazim na semafor, pali se zuto, stanem. Iza mene ide lik u Puntu, crne naocale, nije trubio, ali jeste mahao rukama, kao sto ne prodjem....pa da sam ja prosao na zuto, on bi na debelo crveno![]()
Naisaretim mu rukama na semafor, crveno, halooo![]()
Kad smo prosli semafor, prestize, kad ono P zalijepljeno pozadifino ga obucio neki instruktor
treba poceti i instruktorima malo licence oduzimati pa bi mozda bila malo bolja situacija
-
L u c i f e r
#7475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad vidim da neko ono kulturno stane pješaku, najradije bi izašo iz kola i zakitio ga ceneromshiny wrote:Kakav je ovo novi fol trubljenja kad staneš pješaku. Neki dan ne rade semafori na Ciglanama. Na pješačkom slika kao iz onih autoškolskih knjiga, žena sa djetetom u kolicima hoće da pređe. Ja joj stanem, lik iza mene na truuuuuuuubu. Od peta do mozga mi je prošao zvuk. Jučer ista situacija, samo nema semafora. Pješački prelaz, predizborno ofarban, iz svemira se vidi. Stanem nekim dječacima koji biciklima prelaze. I opet neki ćelo u džipu iza mene na truuuubu. Tu sam jel izašla iz auta i objasnila mu da je seljak...
pomislim, dobro je - ima nade