Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
KB9

#7451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by KB9 »

kakve kretencine
dadoka84

#7452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Astrix wrote: Bezobrazluk nekad nema granica. Ja cesto sa Bistrika idem gore prema Sirokaci i prije tunela na semaforu cekam za lijevo, naravno u suprotnom smjeru je otvoren semafor i kolona ide. Ne mozes proci dok te neko ne pusti ili da prođu sva auta, a ovi seljaci od iza sviraju, ta mi logika nikad neće u glavu.
Mi imamo porodicnu kucu gore, taj i sljedeci semafor su pravo zafrkani, papani prolijecu kroz crveno brzinom preko 70-80kmh... ja umalo dva puta nisam zaglavio.
Last edited by dadoka84 on 01/07/2016 09:21, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#7453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Nervira me kad komšija parkira svoju dvicu,pa meni onda trebaju vještine Niki Laude,da se uparkiram U SVOJU VLASTITU GARAŽU.
Jutros(garaža je u zemlji) i onako nisam bio raspolozen,i zakačim autom zidić,i hajde ti sad plaćaj majstora da to radi,a zbog nečije kurcobolje. :evil:
kokuz_sa

#7454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kokuz_sa »

Zar ti nisi nesto ogroman..misici fazoni..kako neko napisa ispod neke slike da si ti..
Nije valjda da je komsija veci od tebe pa ni zagalamit ne smijes..povuci mu liniju i fino objasnis..parkiras se preko nje..ode far..drugi put retrovozor..onda gume..
MOSALJOZE

#7455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Image
dadoka84

#7456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Kokuz te upratio izgleda, zna ti i proporcije ;) ja bi se zabrinuo.
esso_sa

#7457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by esso_sa »

hellhammer wrote:
tempuser wrote:
quarterback wrote:
Hmmmm, ne znam sta nas ZOBS kaze, ali u HR i SRB bi u datoj situaciji motorista bio kriv jer se primjenjuje "pravilo rajsfeslusa"!

I da se primjenjuje pravilo rajfeslusa motor nije kriv. A ne primjenjuje se jer lijeva traka se ne prekida niti spaja, desna traka nestaje i ti su duzni se prestrojavati. Rajfeslus se primjenjuje kada je velika guzva i kada je naznaceno hotizontalnom ili vertikalnom signalizacijom
Tuka sa autom je trebala zakociti, pa se prestrojiti iza motora, a obzirom da je bilo ocito da nece odustati od prestrojavanja, motorista je trebao malo sloziti po gasu i izvuci se ispred nje, a ne cekati da ga ova izgura...
Meni se ove situacije desavaju skoro svaki dan po gradu. Prestrojava se autom na tebe kao da te nema, a situaciju rjesavam ubrzavanjem ili kocenjem, za sta procijenim da imam vise prostora... Od nerviranja i svadjanja sam odustao..Jednostavno nema svrhe...
Necu ulaziti u zakone, ali malo solidarnosti u ovakvim situacijama nije na odmet. U slucaju kontakta, auto ce zavrsi najvise sa ogrebotinom, a motorista vrlo vjerovatno sa tezim povredama...
Last edited by esso_sa on 01/07/2016 09:52, edited 1 time in total.
sabanss

#7458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sabanss »

esso_sa wrote: Tuka sa autom je trebala zakociti, pa se prestrojiti iza motora, a obzirom da je bilo ocito da nece odustati od prestrojavanja, motorista je trebao malo sloziti po gasu i izvuci se ispred nje, a ne cekati da ga ova izgura...
Meni se ove situacije desavaju skoro svaki dan po gradu. Prestrojava se autom na tebe kao da te nema, ali sam rjesavam ubrzavanjem ili kocenjem, za sta imam vise prostora... Od nerviranja sam odustao..
Necu ulaziti u zakone, ali malo solidarnosti u ovakvim situacijama nije na odmet. U slucaju kontakta, auto zavrsi sa ogrebotinom, a motorista u najbolju ruku sa lomovima...
Ova na snimku je tuka tu se moram sloziti.

Ipak u odbranu vozaca automobila moram reci da motor nije objekat koji lako vidis u retrovizoru kao automobil i puno lakse ulazi u mrtvi ugao. Takodjer zbog znacajnog ubrzanja motora i nepazljivosti vozaca motora i pored najbolje namjere vozac automobila jednostavno nema vremena da reaguje.

Kao sto kazes pazi svoju glavu sam, niko je nece bolje cuvati od tebe.
esso_sa

#7459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by esso_sa »

sabanss wrote:
Ova na snimku je tuka tu se moram sloziti.

Ipak u odbranu vozaca automobila moram reci da motor nije objekat koji lako vidis u retrovizoru kao automobil i puno lakse ulazi u mrtvi ugao. Takodjer zbog znacajnog ubrzanja motora i nepazljivosti vozaca motora i pored najbolje namjere vozac automobila jednostavno nema vremena da reaguje.

Kao sto kazes pazi svoju glavu sam, niko je nece bolje cuvati od tebe.
Na konkretnom snimku motor nije naletio u brzini nego je vozio paralelno. Tuka ga je sasvim lijepo vidjela, a opet se odlucila na prestrojavanje... I primjeri koje sam ja naveo su isti. Vozis paralelno sa autom i lik se samo prestroji na tebe i izgura iz trake. Valjda "soferi" kontaju da je motor mali, pa se moze snaci i naci negdje prostora...
sabanss

#7460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sabanss »

Zato sam se i slozio za tuku :D

Razumijemo se... Doduse situaciju koju opisujes sam cesto vidjao sa automobilom i skuterom, ove celave motoriste na sportskim motorima rijetko izguravaju.

Sto opet govori o nasoj opstoj (ne)kulturi zivljenja.
esso_sa

#7461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by esso_sa »

Nisam ni ja skuteras, vozim veci motor, ali ocito me je*e sto nosim kacigu, pa mi se ne vidi glOva :mrgreen:
nargila.ba

#7462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:06, edited 1 time in total.
supercali

#7463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Ja sam tako jednog natjerao na sine one
Vidi kloc da se ne moze uvaliti al pokusava kad vidim u retrovizoru koci I na sine se nabija
nargila.ba

#7464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:06, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#7465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

klixo

#7466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klixo »

Gledajuci zakon zena kriva 100% ,ali ovaj vozac motora je imbecil , nit da ubrza nit da prikoci.
uvijekIInikadI

#7467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by uvijekIInikadI »

Ide centtrotransova velika dizalica, vjerovatno joj je nosivost preko 20 T min, glavnom dzadom, vozi krajnjom desnom i brzina je 20-30 km/h. Da li ona ometa saobracaj? :lol: :lol: A ima ukljucena i rotaciona narandzasta svijetla. :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

U zadnje vrijeme me počelo nervirati što baje izbace od šake do ramena ruku kroz prozor i nešto onako mlataraju, hvataju zrak, hlade svoje prstiće i tako.
A maloprije na Otoci na semaforu neke djevojke napravile koncert, to svi prozori otvoreni, šiber otvoren, drma muzika, pjevaju, ma haos :lol: :lol:
L u c i f e r

#7469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

Leon16v wrote:U zadnje vrijeme me počelo nervirati što baje izbace od šake do ramena ruku kroz prozor i nešto onako mlataraju, hvataju zrak, hlade svoje prstiće i tako.
hlOdi se čoek, klima tošiba
uvijekIInikadI

#7470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by uvijekIInikadI »

Leon16v wrote:U zadnje vrijeme me počelo nervirati što baje izbace od šake do ramena ruku kroz prozor i nešto onako mlataraju, hvataju zrak, hlade svoje prstiće i tako.
A maloprije na Otoci na semaforu neke djevojke napravile koncert, to svi prozori otvoreni, šiber otvoren, drma muzika, pjevaju, ma haos :lol: :lol:
A sto ti ovo drugo smeta?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

uvijekIInikadI wrote:
A sto ti ovo drugo smeta?
Nisam rekao da mi to izrazito smeta, al to je već ono kao neko skakanje, galama i plesanje. Što se mene tiče mogu da rade šta hoće, samo da naravno ne ugrožavaju druge :thumbup:
shiny

#7472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shiny »

Kakav je ovo novi fol trubljenja kad staneš pješaku. Neki dan ne rade semafori na Ciglanama. Na pješačkom slika kao iz onih autoškolskih knjiga, žena sa djetetom u kolicima hoće da pređe. Ja joj stanem, lik iza mene na truuuuuuuubu. Od peta do mozga mi je prošao zvuk. Jučer ista situacija, samo nema semafora. Pješački prelaz, predizborno ofarban, iz svemira se vidi. Stanem nekim dječacima koji biciklima prelaze. I opet neki ćelo u džipu iza mene na truuuubu. Tu sam jel izašla iz auta i objasnila mu da je seljak...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

shiny wrote:Kakav je ovo novi fol trubljenja kad staneš pješaku. Neki dan ne rade semafori na Ciglanama. Na pješačkom slika kao iz onih autoškolskih knjiga, žena sa djetetom u kolicima hoće da pređe. Ja joj stanem, lik iza mene na truuuuuuuubu. Od peta do mozga mi je prošao zvuk. Jučer ista situacija, samo nema semafora. Pješački prelaz, predizborno ofarban, iz svemira se vidi. Stanem nekim dječacima koji biciklima prelaze. I opet neki ćelo u džipu iza mene na truuuubu. Tu sam jel izašla iz auta i objasnila mu da je seljak...
:mrgreen:

Neko jutro na Alipasinom, iskljucujem se lijevo i dolazim na semafor, pali se zuto, stanem. Iza mene ide lik u Puntu, crne naocale, nije trubio, ali jeste mahao rukama, kao sto ne prodjem....pa da sam ja prosao na zuto, on bi na debelo crveno :-)
Naisaretim mu rukama na semafor, crveno, halooo :D
Kad smo prosli semafor, prestize, kad ono P zalijepljeno pozadi :D fino ga obucio neki instruktor :oops:
kloniran

#7474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Tomahawk11 wrote:
shiny wrote:Kakav je ovo novi fol trubljenja kad staneš pješaku. Neki dan ne rade semafori na Ciglanama. Na pješačkom slika kao iz onih autoškolskih knjiga, žena sa djetetom u kolicima hoće da pređe. Ja joj stanem, lik iza mene na truuuuuuuubu. Od peta do mozga mi je prošao zvuk. Jučer ista situacija, samo nema semafora. Pješački prelaz, predizborno ofarban, iz svemira se vidi. Stanem nekim dječacima koji biciklima prelaze. I opet neki ćelo u džipu iza mene na truuuubu. Tu sam jel izašla iz auta i objasnila mu da je seljak...
:mrgreen:

Neko jutro na Alipasinom, iskljucujem se lijevo i dolazim na semafor, pali se zuto, stanem. Iza mene ide lik u Puntu, crne naocale, nije trubio, ali jeste mahao rukama, kao sto ne prodjem....pa da sam ja prosao na zuto, on bi na debelo crveno :-)
Naisaretim mu rukama na semafor, crveno, halooo :D
Kad smo prosli semafor, prestize, kad ono P zalijepljeno pozadi :D fino ga obucio neki instruktor :oops:
Pa gdje ces dalje kad je tim "instruktorima" slogan "Dođoh vidjeh položih" nigdje ne spomenuše naučih :-)
treba poceti i instruktorima malo licence oduzimati pa bi mozda bila malo bolja situacija
L u c i f e r

#7475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

kad vidim da neko ono kulturno stane pješaku, najradije bi izašo iz kola i zakitio ga cenerom :thumbup:

pomislim, dobro je - ima nade :)
Post Reply