Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
megaman4

#7451 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by megaman4 »

VELEŽ dobio obje licence i za Premijer ligu i iz Euro takmičenja, što se prvi puta desilo nakon rata, svaka čast upravi, abd na ljeto se baciti na izgradnju stadiona.... :)
_Reds_

#7452 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by _Reds_ »

Image

Ja nam komiteta i g.... !
Petit_Beurre

#7453 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Petit_Beurre »

Lafo prkose sistemu, fol ludi a sad kad vas opale po ušima plakaće te kako to nisu došli ljudi iz Sarajeva i kako to niste vi itd itd.
elSaik

#7454 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

Pa jedino oni o ovome i pričaju. Sami o sebi halabuku dižu. :mrgreen:

Što bi se reklo...
Image
elSaik

#7455 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

Sloboda, Slavija i GOŠK ne mogu igrati ni Premijer ligu BiH
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=36873

Iako vjerujem da će navedeni klubovi riješiti probleme, jednako kao i FKS i HŠKZ, zanima me kakva je procedura ukoliko fakat neko ne dobije licencu za Ligu. Jel' onda ispadaju posljednje dvije PLUS ekipe bez licence, ili ekipe bez licence ispadaju UMJESTO posljednje dvije plasirane ekipe!?
banovan

#7456 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by banovan »

A koliko je FKS duzno otprilike? Ima li sanse da to platite do kraja mjeseca,ili ?
_Reds_

#7457 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by _Reds_ »

A po kojem to osnovu nas mogu opaliti po dzepu :P :P :P :P
veljaca

#7458 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Pravila su tu da se postuju ..... ( na zalost po one koje doticu ) .....

Tuga je da igraci izbore Evropu na terenu, a onda te nesposobna Uprava kazni neispunjavanjem uslova .....

Btw - ovo se sada odnosi na Zrinjski i Sarajevo, a u bliskoj buducnosti bi se moglo odnositi na jos neke klubove .... Zato je rjesenje u privatizaciji klubova - da dodje neki seici ( ili lokalne gazde i mesetari ) i pokupuju nam klubove i dovedu bolje igrace i da nasa liga ne bude na veoma losem mjestu .... I da se pocne ulagati u mladje kategorije, jer nakon odlaska ove generacije Reprezentativaca :thumbup: lose nam se pise i na Reprezentativnom planu ....

BBtw - kao navijac FK Zeljeznicar meni je tuga da moj klub ne igra utakmice na Grbavici i zato i ja napadam nasu Upravu .... Da nije AMARA OSIMA :thumbup: i mi bi bili, kao i komsije, u slicnoj situaciji ....
jeza u ledja

#7459 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

@ palermo, pametujes.

Uopste ne razmisljas o uzrocima i ne zelis da razmisljas, jer ti je mrsko.
cvrčak_na_hedonizmu

#7460 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

"Na Koševo ćemo dovesti jedan od velikih evropskih klubova i igrat ćemo evropsku utakmicu. U inat svima", sarkastično je rekao Selimović i dodao:

"Izgleda da smo kao i mnogo puta do sada sami protiv svih. Zbog toga pozivam navijače da u nedjelju u što većem broju dođu na Koševo, te da po ko zna koji put pokažu da je Sarajevo veće od svih".
Šuplja, mantra, floskula, demagogija i ko zna šta još.

Kad se sve sumira dođemo do slijedećeg zaključka.

-određeni ljudi ( vjerovatno potaknuti od strane nekoga ) traže svoja "prava"
-određeni ljudi su slavljeni kada su došli u upravni odbor Sarajeva kao što se slavila nova uprava
-znalo se da je krajnji rok 31 Mart i ništa se nije uradilo povodom toga
-ne može se naći koliko, ne znam ni ja, 100.000-150.000 KM i zbog toga će se izgubiti haman pola miliona + par igrača koji bi došli zbog Europe za manje para + eventualni izlog za prodaju nekog prvotimca
-sad su svi krivi, sami protiv svih i u inat svima

Pa u ovo ne bi povjerovala mala djeca a kamoli ozbiljni ljudi. Jah.
veljaca

#7461 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
"Na Koševo ćemo dovesti jedan od velikih evropskih klubova i igrat ćemo evropsku utakmicu. U inat svima", sarkastično je rekao Selimović i dodao:

"Izgleda da smo kao i mnogo puta do sada sami protiv svih. Zbog toga pozivam navijače da u nedjelju u što većem broju dođu na Koševo, te da po ko zna koji put pokažu da je Sarajevo veće od svih".

-određeni ljudi su slavljeni kada su došli u upravni odbor Sarajeva kao što se slavila nova uprava
-ne može se naći koliko, ne znam ni ja, 100.000-150.000 KM i zbog toga će se izgubiti haman pola miliona + par igrača koji bi došli zbog Europe za manje para + eventualni izlog za prodaju nekog prvotimca

Ovo mi stvarno nije jasno .... Pa mogao je sadasnji predsjednik ( cini mi se da je neki direktor jedne banke - ako se ne varam ) uzeti kredit na 200.000 KM i nakon Evrope to vratiti i jos zaraditi .... :?
Jedino ako nisu mislili da ce se ovi predomisliti pa ne traziti svoje .... Ko jos danas nekom ( u ovim teskim vremenima ) poklanja nesto ( bar to nisu htjeli ovi kojima se duguje ) ....

Nevezano za ove slucajeve - dok se kod nas u Drzavi Bosni i Hercegovini sve ne izvede na cistac ( vrate dugovanja i sve sto je neko oteo ne vrati a lopovi u zatvor ) nema nama na zelenu granu .... na zalost ...
banovan

#7462 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by banovan »

Ovaj ce vam Selimovic dohakati majke mi.Umjesto da su obezbjedili pare,i dobili licencu,on palamudi kako ste vi sami protiv svih,kako ce on dovesti neku evropsku ekipu u inat svima.Eto bas ce nas sviju zajebati sto ce dovesti neku evropsku ekipu.Ko je sve u upravama nasih klubova,dobro imamo ligu ikako.Sto je najgore i kod nas je isto,samo nas Amar vadi.
Last edited by banovan on 04/05/2012 20:48, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7463 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

Ne glupirajte se, MILION igraca, cistacica, kuraca, palaca je ODJEDNOM doslo da naplati dugove. Ko misli da se ovo slucajno desilo ODJEDNOM, nije dobar sa glavom. Nije nam u upravi Abramovich da vrati sve u jednom danu. :-) Uostalom, od cega da vrate, para od ulaznica mozda ?
banovan

#7464 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by banovan »

leet wrote:Ne glupirajte se, MILION igraca, cistacica, kuraca, palaca je ODJEDNOM doslo da naplati dugove. Ko misli da se ovo slucajno desilo ODJEDNOM, nije dobar sa glavom. Nije nam u upravi Abramovich da vrati sve u jednom danu. :-) Uostalom, od cega da vrate, para od ulaznica mozda ?
Eo rece vam direktor da ce dovesti neku jaku evropsku ekipu,pa mozda od toga. :skoljka: :D
JThomas

#7465 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

tamo piše šest ljudi imenima i prezimenima.

a jeko majke vam mubera? :D
ultima_palabra

#7466 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:

Izjava mu je dno dna, direktor ne treba da bude navijač, nego profesionalac koji odgovara za svoj posao ... zamisli da mi (ne daj Bože) nismo dobili licencu i da je Đelo počeo valjati parole: I krv svoju za plavu boju, za Želju se ne navija Željo se voli, maslačak sam vjetar me nosi :-) Pa na kućna vrata bih mu otišao...

Svakako da se suočavaju sa mnogim opstrukcijama, ali to su znali i kad su sjeli u fotelje.
ultima_palabra

#7467 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:tamo piše šest ljudi imenima i prezimenima.

Google tvrdi da je neki računovođa :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7468 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

JThomas wrote:tamo piše šest ljudi imenima i prezimenima.

Ima tu jos puno imena kao npr. Avdic.
jufka developer

#7469 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jufka developer »

Premijerligaši Sarajevo i Zrinjski nisu ispunili uslove za dobijanje licence za nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone, odlučila je danas Komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH.
prejako, popravise mi dan :dance: :dance: :lol: 8-)
KPNCTNJAH

#7470 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

ultima_palabra wrote: Izjava mu je dno dna, direktor ne treba da bude navijač, nego profesionalac koji odgovara za svoj posao ... zamisli da mi (ne daj Bože) nismo dobili licencu i da je Đelo počeo valjati parole: I krv svoju za plavu boju, za Želju se ne navija Željo se voli, maslačak sam vjetar me nosi :-) Pa na kućna vrata bih mu otišao...

Svakako da se suočavaju sa mnogim opstrukcijama, ali to su znali i kad su sjeli u fotelje.
Eki to, a nemas takvo misljenje kad su treneri u pitanju ? Kad poredi vas stadion sa svojom kafanom, podriguje pred kamerama itd... to je normala, za to mu ne bi na vrata otisao...

@jufka ne znam kako ti je do smijeha nakon one tuzne slike vaseg juga u zadnjoj utakmici :(

mogao bi ovaj cvrcak opet da uporedi dva kopa, kao sto je uradio nedavno... :D
Last edited by KPNCTNJAH on 04/05/2012 21:02, edited 2 times in total.
LSD

#7471 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

leet wrote:Ne glupirajte se, MILION igraca, cistacica, kuraca, palaca je ODJEDNOM doslo da naplati dugove. Ko misli da se ovo slucajno desilo ODJEDNOM, nije dobar sa glavom. Nije nam u upravi Abramovich da vrati sve u jednom danu. :-) Uostalom, od cega da vrate, para od ulaznica mozda ?
Zadužite se, posudite, radite šta znate i umijete samo isplatite ove likove što su se sad sjetili da vas karaju....jer samo kroz Evropu možete doci do para i još biti u plusu...ništa novo ti ne govorim, sve ti to znaš odlicno kao i ja.
Ovaj Selimović bi trebao podici guzove i nešto konkretno raditi na isplati dugova (zato je i odgovoran i placen), a ne kukati po medijima i prosipati demagogiju, patetiku i mitove svojim navijacima....to nece platiti dugove ;-)
jufka developer

#7472 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

KPNCTNJAH wrote: @jufka ne znam kako ti je do smijeha nakon one tuzne slike vaseg juga u zadnjoj utakmici :(
dodji da vidis jug kad budemo igrali u Evropi, na gradskom stadionu
JThomas

#7473 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

bez i sa kopom smo tu negdje, koliko ga skraćujete samo što na izlaz nije otiš'o da piša :mrgreen:
ultima_palabra

#7474 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

KPNCTNJAH wrote:
ultima_palabra wrote: Izjava mu je dno dna, direktor ne treba da bude navijač, nego profesionalac koji odgovara za svoj posao ... zamisli da mi (ne daj Bože) nismo dobili licencu i da je Đelo počeo valjati parole: I krv svoju za plavu boju, za Želju se ne navija Željo se voli, maslačak sam vjetar me nosi :-) Pa na kućna vrata bih mu otišao...

Eki to, a nemas takvo misljenje kad su treneri u pitanju ? Kad poredi vas stadion sa svojom kafanom, podriguje pred kamerama itd... to je normala, za to mu ne bi na vrata otisao...
Naravno da imam... samo što su te dvije situacije neuporedive. Identično mi bi bilo da trener mog kluba prosipa šuplju tipa Ibraković, optužuje sudije i izmišlja zavjere kao izgovor za loše rezultate... jel on to radi? Ne radi, nego je brutalno iskren najprije prema sebi, a onda i prema drugima.
jufka developer

#7475 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

ma samo nek se sjete Blekica i njegovih izjava kad su navijali pred tv-om
Locked