veoma interesantno da nije kazao da su se popisali tada kao Srbi.i u vrijeme Austro-Ugаrske, а rаdilo se još i u vrijeme prvog popisа zа vrijeme Otomаnske imperije. Izjаšnjаvаli su se prаvoslаvci, kаtolici, muhаmedаnci i ostаli.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
hajducka travica
#7451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- yugi
#7452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma vjeruj ponekad mi imbecilno djeluju pokušaji nekih da opravdaju koaliciju SDP-a sa tim bitangama koje su nas u posljednjih dvadesetak godina doveli u poziciju u kojoj danas jesmo!Pogotovo kad se prisjetim predizborne retorike SDP-a,btw opravdane retorike, na račun SDA !I šta sad trebamo povjerovati u priču kako je to neki drugi SDA!?Ma nema ba šanse!plain vanilla wrote:
Izvini sto upitah, ali vidim u tvojim postovima toliku odbojnost prema SDA kakve samo u TZ ima![]()
I razocarenje koaliranjem sa SDA kakvo je samo u TZ
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koalicija sa SDA je nuzno zlo i ni milimetar vise od toga. Ne znam zasto se nisu potrudili bar TK drugacije organizovati, ali eto, sve zbog visih interesa (nivoa vlasti) ispalo je ovako.yugi wrote:Ma vjeruj ponekad mi imbecilno djeluju pokušaji nekih da opravdaju koaliciju SDP-a sa tim bitangama koje su nas u posljednjih dvadesetak godina doveli u poziciju u kojoj danas jesmo!Pogotovo kad se prisjetim predizborne retorike SDP-a,btw opravdane retorike, na račun SDA !I šta sad trebamo povjerovati u priču kako je to neki drugi SDA!?Ma nema ba šanse!plain vanilla wrote:
Izvini sto upitah, ali vidim u tvojim postovima toliku odbojnost prema SDA kakve samo u TZ ima![]()
Ali da sad velicam Sulju ili Bakira, ne pada mi na pamet.
-
hercegovac_pravi
#7454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ah bože dragi...žao nam je što Čović ne želi da se igra "državnih institucija" i nadamo se da će biti konstruktivna opozicija..prljavi Hare wrote:Kaze Covic za sutrasnje izdanje "Nezavisnih Novina" (cuj Nezavisnih![]()
![]()
) da HDZ-ovi nece
ucestvovati u formiranju drzavne vlasti dok se u FBiH stanje ne vrati na ono prije odluke OHR-a.
ODLICNO!!Zmija sama stavlja glavu u procjep!!!Treba ih majorizirati i na drzavnom nivou,ne treba lopovskoj
bandi dati nista!!!Valjda ocekuju Dodikovu podrsku a mislim da je precjednika glava zabolila i od ove
dosadasnje" podrske"!![]()
IDEMO!!!
Izdali me prijatelji,izdao me brat!!!
BRACO!!!!!
- JohnnyS
#7455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nass wrote:Nije reklama, vec informacija za vas koji Lijanovice zovete "mesarima", da malo procitate o njihovoj firmi.yugi wrote:To ovdje dozvoljeno reklamiranje
Ja sam dovoljno informiran da znam kako većina koja radi u njih nema zdravstveno osiguranje.
- heckler
#7456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da ne ali nisam 100% siguran. Mislim da ako se zakon proglasi od vitalnog nacionalnog interesa i nedobije dovoljnu vecinu u tom klubu automatski pada. Neka neko drugi potvrdi, meni je mrsko po 1001 put ustav i poslovnike prelistavati.hercegovac_pravi wrote:To mi je poznato. Međutim jedina stvar koju takvo pokretanje vitalnog nacionalnog interesa može proizvesti je malo odugovlačenje priliko usvajanja zakona. Ništa više. Ukoliko se zaista ne radi o "vitalnom nacionalnom interesu" odnosno istinskom ugrožavanju ljudi. Onda takav zakon već i nema smisla i trebao bi biti osporen.heckler wrote:
Kanton 10 je bitan da im se izbije mogucnost blokiranja individualnih zakona u redovnoj proceduri jer trebaju 2/3 jednog kluba da se zakon proglasi vitalnim nacionalnim interesom. Znaci za to, a ne za samu vladu. Posto je abdicka upitna kanton 10 je jako vazan.
- heckler
#7457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nedo bog da branim lijanovica ili branim njegove poslove, ali kad tako ne valjaju, sto ljudi ne odu? Jel to u zakonu gdje pise da se mora u toj firmi raditi?JohnnyS wrote:Nass wrote:Nije reklama, vec informacija za vas koji Lijanovice zovete "mesarima", da malo procitate o njihovoj firmi.yugi wrote:To ovdje dozvoljeno reklamiranje
Ja sam dovoljno informiran da znam kako većina koja radi u njih nema zdravstveno osiguranje.
- JohnnyS
#7458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
heckler wrote: Nedo bog da branim lijanovica ili branim njegove poslove, ali kad tako ne valjaju, sto ljudi ne odu? Jel to u zakonu gdje pise da se mora u toj firmi raditi?
Ljudi rade jer stiže plaća, doprinosi ih ne zanimaju dok su mladi i zdravi. Nisu Lijanovići nažalost jedini koji tako rade, tragedija je koliko ima stoke, a "uglednih privatnika", voze mečke, a radnici nek im se snađu kad se razbole, ali eto kad netko preporučuje da se potraži koja informacija o Lijanovićima, onda neka ih se sazna što više.
-
hercegovac_pravi
#7459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iz intervjua poglavice zapadnohercegovačkih inidjanaca
Inzko 30.3.2011
Inzko 30.3.2011
Eto, zbog ovog se mora pokrenuti ocjena Ustavnosti CIK-ovog djelvanja i na osnovu tog tumačenja pokreuti zakonske postupke protiv zapadnohercegovačkih Šošona...Kakav je Vaš stav prema tome da tri Kantona u FBiH nisu imenovala delegate za Dom naroda FBiH i da li ćete preduzeti neke mere?
- Činjenica da su Zapadnohercegovački kanton, Kanton deset i Kanton Posavine odbili da ispune svoje ustavne i zakonske obaveze i izaberu delegate u Dom naroda četiri meseca nakon roka predviđenog Ustavom i Izbornim zakonom osnova je sadašnje pravne nesigurnosti u FBiH. Gospodin Čović je obećao Savetu za provođenje mira i javnosti BiH da će ove kantonalne vlade biti formirane brzo. Međutim, kako trenutno stoje stvari, ovi kantoni i odgovorne strane i dalje krše Ustav Federacije i zakon.
-
convict
#7460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je Dom naroda FBiH legalan, a jeste, onda bi trebalo pod hitno izabrati i delegate za Dom naroda BiH prije nego se pojavi još delegata 
- heckler
#7461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To i ja kazem. Majorizacija do tokija.convict wrote:Ako je Dom naroda FBiH legalan, a jeste, onda bi trebalo pod hitno izabrati i delegate za Dom naroda BiH prije nego se pojavi još delegata
- madner
#7462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislis kako ocekivati od nekoga ko ima veliku firmu i shvata sve poteskoca poslovanja u BiH da odkloni te poteskoce?yugi wrote:Pa suština cijele priče i jeste u tvojoj opaski " da mu firma ima imalo bolji rejting"!Kako očekivati od nekog ko prema tvrdnjama mnogih tlači svoje radnike i platu im isplaćuje u bonovima, da danas sutra donese prosperitet u čitavoj F BiH!?Ne bih želio svakako biti maliciozan i prejudicirati stvari ali bojim se da će Lijanovići svoje učešće u vlasti manje više iskoristiti za isključivu afirmaciju svoga malog carstva!Volio bih svakako da griješim u svojoj procjeni!S druge strane kakvu mi to poruku šaljemo generacijama koje završavaju fakultete?Možda poruku da se i sa mesarskim zanatom može doći do pozicije ministra!?madner wrote:Mesar prica pricu koju svako u BiH razumije. Kada bi jos bio malo harizmaticniji, te da mu firma ima imalo bolji rejting...
Sta znaci za afirmaciju i kakva im je afirmacija potrebna? Meni bi bilo drago da zaposle 10 000 dodatnih ljudi, alal vera ako napravi takav program.
- madner
#7463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma jok, lagano i lezerno. Da ne mogu nista osporiti. Moto je da onaj kome treba drzavna vlast vise treba da napravi prvi korak i ponudi uslove, pa da malo razmislimo, pa da malo posaljemo par kontra prijedloga itd...heckler wrote:To i ja kazem. Majorizacija do tokija.convict wrote:Ako je Dom naroda FBiH legalan, a jeste, onda bi trebalo pod hitno izabrati i delegate za Dom naroda BiH prije nego se pojavi još delegata
- heckler
#7464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci ceka se ko prvi potegnemadner wrote:Ma jok, lagano i lezerno. Da ne mogu nista osporiti. Moto je da onaj kome treba drzavna vlast vise treba da napravi prvi korak i ponudi uslove, pa da malo razmislimo, pa da malo posaljemo par kontra prijedloga itd...heckler wrote:To i ja kazem. Majorizacija do tokija.convict wrote:Ako je Dom naroda FBiH legalan, a jeste, onda bi trebalo pod hitno izabrati i delegate za Dom naroda BiH prije nego se pojavi još delegata

Go ahead punk, make my day
-
casobuke
#7465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E ako i zbog čega skidam kapu SDP-u, onda je to činjenica da konačno jedna politička grupacija sa sjedištem u Sarajevu pokazuje dostojanstvo. Posebno ako se prisjetimo raznih Prudova, reformi policija i sličnih.madner wrote:Ma jok, lagano i lezerno. Da ne mogu nista osporiti. Moto je da onaj kome treba drzavna vlast vise treba da napravi prvi korak i ponudi uslove, pa da malo razmislimo, pa da malo posaljemo par kontra prijedloga itd...heckler wrote:To i ja kazem. Majorizacija do tokija.convict wrote:Ako je Dom naroda FBiH legalan, a jeste, onda bi trebalo pod hitno izabrati i delegate za Dom naroda BiH prije nego se pojavi još delegata
- yugi
#7466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako će ih tretirati na način kako tretira ove radnike koji trenutno rade za njega bolje vala nek ne otvara više ni jedno jedino radno mjesto!E to ja ne mogu da shvatim kod vas SDP-ovaca tu zaslijepljenost i odbranu nečega što se ni na koji način braniti ne može!Da je SDP ušao sa Dodikom u koaliciju ti bi bio spreman zaboraviti sve što je kočijaš radio u proteklom vremenu!halo ba koji crni Lijanovići i uspješan biznis!!!Na čemu je baziran?Na robovlasničkom odnosu?madner wrote:
Mislis kako ocekivati od nekoga ko ima veliku firmu i shvata sve poteskoca poslovanja u BiH da odkloni te poteskoce?![]()
Sta znaci za afirmaciju i kakva im je afirmacija potrebna? Meni bi bilo drago da zaposle 10 000 dodatnih ljudi, alal vera ako napravi takav program.
-
casobuke
#7467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A alternativa je bila? Fahro? Opozicija?yugi wrote:Ma vjeruj ponekad mi imbecilno djeluju pokušaji nekih da opravdaju koaliciju SDP-a sa tim bitangama koje su nas u posljednjih dvadesetak godina doveli u poziciju u kojoj danas jesmo!Pogotovo kad se prisjetim predizborne retorike SDP-a,btw opravdane retorike, na račun SDA !I šta sad trebamo povjerovati u priču kako je to neki drugi SDA!?Ma nema ba šanse!plain vanilla wrote:
- madner
#7468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ama vec su potegli. Blef je bio da ce napravit drzavnu vladu bez SDP-a, pa bujrum. Mi cemo u medjuvremenu razmisliti sta cemo sa ovim euricima sto EU sprema, mozda bude kakvih vecih ulaganja u infrastrukturu. To kazu nasi ljudi vole, vide asfalt, vidi povecane plate i tako to. Ne mozemo se sad bas koncentrisat na drzavnu vlast, ali tamo oko odplacivanja MMF duga mozda opet razmislimo.heckler wrote:Znaci ceka se ko prvi potegnemadner wrote: Ma jok, lagano i lezerno. Da ne mogu nista osporiti. Moto je da onaj kome treba drzavna vlast vise treba da napravi prvi korak i ponudi uslove, pa da malo razmislimo, pa da malo posaljemo par kontra prijedloga itd...![]()
Go ahead punk, make my day
- madner
#7469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ne, nije dobio to ministarstvo. Pravda i unutrasnji poslovi su SDPovi, tako da ce svi morati malo razmisliti o promjeni ponasanja prema radnicima. S tim da kakvih privatnika ima, mozda se malo oduzi redyugi wrote:Ako će ih tretirati na način kako tretira ove radnike koji trenutno rade za njega bolje vala nek ne otvara više ni jedno jedino radno mjesto!E to ja ne mogu da shvatim kod vas SDP-ovaca tu zaslijepljenost i odbranu nečega što se ni na koji način braniti ne može!Da je SDP ušao sa Dodikom u koaliciju ti bi bio spreman zaboraviti sve što je kočijaš radio u proteklom vremenu!halo ba koji crni Lijanovići i uspješan biznis!!!Na čemu je baziran?Na robovlasničkom odnosu?madner wrote:
Mislis kako ocekivati od nekoga ko ima veliku firmu i shvata sve poteskoca poslovanja u BiH da odkloni te poteskoce?![]()
Recimo ovaj Avaz holding ima malo cudan nacin poslovanja, predvidjam da ce sa njima malo trenirat inspektori.
- ultima_palabra
#7470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poznavajući Zlatkov način rada, Fahro će biti ostavljen na miru u zamjenu za netalasanjemadner wrote:A ne, nije dobio to ministarstvo. Pravda i unutrasnji poslovi su SDPovi, tako da ce svi morati malo razmisliti o promjeni ponasanja prema radnicima. S tim da kakvih privatnika ima, mozda se malo oduzi red
Recimo ovaj Avaz holding ima malo cudan nacin poslovanja, predvidjam da ce sa njima malo trenirat inspektori.
- madner
#7471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda ovu godinu, ali kristalna kugla kaze da idu novi izboriultima_palabra wrote:Poznavajući Zlatkov način rada, Fahro će biti ostavljen na miru u zamjenu za netalasanjemadner wrote:A ne, nije dobio to ministarstvo. Pravda i unutrasnji poslovi su SDPovi, tako da ce svi morati malo razmisliti o promjeni ponasanja prema radnicima. S tim da kakvih privatnika ima, mozda se malo oduzi red
I da malo ovo razjasnim, SBB se nije smio otvoreno staviti na stranu HDZ-a, ali je Fahro uradio sve kako bi doslo do novih izbora bez da narusi potpuno svoj ugled. Tako da nije neutralni promatrac
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#7472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hajmo mu dat 100 dana nek cojek spremi premjeru pa da vidimo kakva mu je fabula radnje ....Better Man wrote:Oba HDZ-a su dozivjeli potpuni debakl i neka su, zasluzili su, ali postavlja se pitanje sta moze uraditi nova vlast ako znamo da u njoj i dalje sjedi jedna stranka koja je jedan od uzroka svega loseg u ovoj zemlji, a to je SDA. Sam novi premijer je u startu na nekim jednostavnim stvarima prekrsio zakone, sto moze dovesti do njegove krivicne odgovornosti i sta ocekivati od njega kad dodju puno krupnije i ozbiljnije stvari na red. Nije dovoljno samo da se skinu nacionalisticke stranke sa vlasti (apsurdno je uopce reci da su skinute, ako znamo da je SDA i dalje na vlasti), vec je potrebno da dodju mladi, obrazovani i sposobni ljudi koji ce raditi svoj posao po slovu zakona i koji ce odgovarati iskljucivo drzavi i njenim gradjanima, a ne da se postavljaju isluzeni i nesposobni poltroni koji ce raditi iskljucivo u svoju koristi i korist stranke i koji ce jedino odgovarati stranci koja ga je postavila. Licno sam razocaran sastavom Vlade Federacije BiH, jer u njoj ima odredjen broj najobicnijih poltrona koji nemaju veze ni sa zivotom ni poslom koji trebaju da rade. Moglo se i trebalo puno bolje. Evo imamo jednog balavca na celu Ministarstva kulture ( mislim da su i Danis i Jasmila i Dino, umrli od sege kad su vidjeli koje ministar za kulturu i sport ili su se uhvatli za glavu i rekli ko ovog levata postavi), Dalje koliko je zaista mali Masic sposban da odgovori izazovu zvanom obrazovanje, jer ipak Masic je mlada osoba bez ikakvog iskustva u oblasti obrazovanja i eforme istog. Rekao sam da trebaju mladi ljudi da dodju na pozicije, ali oni mladi ljudi koji su se vec dokazali u svojoj profesiji i koji i za sebe imaju rezultate i da zajedno sa starijim i puno iskusnijim ljudima koji su eksperti u svojoj profesiji grade ovu zemlju i vode je u EU.
ministarski poslovi su elementarna menadzerija, tako da sumnjam da su top manageri u Mercedesu po defaultu soferi i taksisti.. sumaher je kralj sofera, pa nije ministar saobracaja u Angele
A inace, ovo ministarstvo je frankenstajska rabota: kulturnjacima su obje ljeve pa bjeze od sporta; sportisti ako i nauce bonton i slusaju oba Halida negde u dijaspori imaju toliko neopravdanih casova: da se ne bi smjeli pojavit ni u jednoj skoli, jer bi sva djeca -po ugledu na ministra- pobjegla iz skole
- Toto
#7473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ama nek donese skembe za hrenovki zauhar jeyugi wrote:A ko to pomenu te sposobnenemam_ideje wrote:To će nas garant dotući. Od dosadašnjih sposobnih, obrazovanih, uspješnih ljudi sa rezultatima iza sebe na mesare. Jah, moja ti. Raspadamo se,nismo beton ko neki. Sad sam siguranyugi wrote:Meni je glavni podpredsjednik vlade mesarTuga je što ta tvoja ironija upravo na pravi način determiniše trenutno stanje
Te bitange koje su BiH dovele do dna, konkretno aludiram na SDA još uvijek su tu a sad da li će to što je mesar zasjeo na mjesto podpredsjednika donijeti boljitak ostaje da se vidi
ta necemo jest Covicevih nevidljivih aviona
- Toto
#7474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bolje nego u covicavom sokolu..yugi wrote:Pa ne bi bilo loše da nam malo prezentuješ kako prolaze radnici u toj firmi il radnička klasa što bi neki rekliNass wrote:Nije reklama, vec informacija za vas koji Lijanovice zovete "mesarima", da malo procitate o njihovoj firmi.yugi wrote:To ovdje dozvoljeno reklamiranje
Lijanovi mesari bar prave kobasice
a Covic u fabrici aviona sa boingovim i AERBUS cerifikatima pravi stocni sajama
- heckler
#7475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nego, sa mai u SBK? Jel ono patka od nekidan bila o kontra kradeze koaliciji?