View Screen CaptureKupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
igorr
#7451 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sve ovo sam morao otvoriti od februara 2015g do danas, jer mi nije ništa stiglo u roku.
View Screen Capture
View Screen Capture-
cmf
#7452 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@igorr - Nema potrebe odmah otvarati case. Naravno da ces ubrzo postati sumnjiv. Hoces li biti posten pa uplatiti, ako ti dodje item posle zatvaranjaa case-a i to uredno prijaviti ebayu (ne znam kako, vjerovatno postoji mogucnost, nisam imao potrebe za tim) da skines ''sumnju sa svog imena''?
@druzeljubiva - u mom slucaju si mogla vidjeti da je postojao tracking number, i nikakvih problema nije bilo sa povratom novca. U poruci ebay-u sam to i naveo, jednostavno nije se moglo pratiti kretanje itema, i dobio novac.
A zasto pokrecete preko paypala case, ja koliko sam upratio puno je komplikovanije nego preko ebay, pa tako da nisam nikad, doduse nisam ni imao potrebe, jer pokrenem case u onom roku od 30 dana od pretpostavljenog datuma dostave.
@quarterback - dobra ideja to sa mobom
@druzeljubiva - u mom slucaju si mogla vidjeti da je postojao tracking number, i nikakvih problema nije bilo sa povratom novca. U poruci ebay-u sam to i naveo, jednostavno nije se moglo pratiti kretanje itema, i dobio novac.
A zasto pokrecete preko paypala case, ja koliko sam upratio puno je komplikovanije nego preko ebay, pa tako da nisam nikad, doduse nisam ni imao potrebe, jer pokrenem case u onom roku od 30 dana od pretpostavljenog datuma dostave.
@quarterback - dobra ideja to sa mobom
-
igorr
#7453 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako item dodje nakon zatvaranja case-a, u nekom razumnom roku, odprilike 10-30 dana, naravno da ću biti pošten i kontaktirati seller-a i ebay i vratiti mu novac, jer u 99% slučajeva nisu krivi prodavci na ebay-u,@igorr - Nema potrebe odmah otvarati case. Naravno da ces ubrzo postati sumnjiv. Hoces li biti posten pa uplatiti, ako ti dodje item posle zatvaranjaa case-a i to uredno prijaviti ebayu (ne znam kako, vjerovatno postoji mogucnost, nisam imao potrebe za tim) da skines ''sumnju sa svog imena''?
A u slučaju da item dodje nakon zatvaranja case-a sa ogromnom zakašnjenjem (tipa 2-6 mjeseci) naravno da nikada neću vratiti novac, jer isto kao što poštujem sellera tako poštujem i sebe.
Jer vrjeme je novac, i nakon pola godine zakašnjenja ne želim vraćati novac prodavcu, bez obzira na sve.
Ja sve ovako doslovno i otvoreno kažem prodavcu na eBay-u, jer mislim da je to fer i pošteno sa moje strane.
-
channel10
#7454 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Vratio ne vratio novac selleru, vrlo vjerovatno ces popiti ban od ebay-a zbog otvorenog odredjenog broja (samo oni znaju koliko) case-ova. Prav-zdrav na.ebes, kao da si ti kriv zato sto ti naruceni artikli ne dolaze. Iz iskustva vam govorim da bas i nije pametno kupovati ove sitnice iz Kine od po par dolara jer je to velika lutrija ( mislim na dolazak uopste, ne samo na vrijeme dolaska ). Ukoliko vam zatrebaju neke stvari koje se kod nas ne mogu kupiti, a mogu u zapadnoj Evropi ili USA, onda je bolje da ne narucujete ove gluposti iz Kine. Popit cete bezveze ban pa onda necete moci vise kupovati preko ebay-a one stvari koje su vam potrebnije, mada se uvijek moze kupiti direktno, putem kartice.
-
igorr
#7455 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Bolje popiti ban na eBay-u nego ostati bez ičega, i novca i naručenog artikla.Vratio ne vratio novac selleru, vrlo vjerovatno ces popiti ban od ebay-a zbog otvorenog odredjenog broja (samo oni znaju koliko) case-ova. Prav-zdrav na.ebes, kao da si ti kriv zato sto ti naruceni artikli ne dolaze
-
igorr
#7456 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Vidim da dosta naroda traži svoje pošiljke na forumu china post, još iz 2014 godine,
ja lično mislim da više nema ništa od toga, ni robe niti novca, jednostavno prošao voz.....
http://track-chinapost.com/?page_id=242 ... read7448.1
ja lično mislim da više nema ništa od toga, ni robe niti novca, jednostavno prošao voz.....
Last edited by igorr on 03/04/2015 22:25, edited 1 time in total.
-
channel10
#7457 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naravno, ali ti kazem da nije pametno uopste kupovati one sitnice od po par dolara iz Kine ukoliko pocesto kupis nesto pismeno iz zapadne Evrope ili USA.igorr wrote:Bolje popiti ban na eBay-u nego ostati bez ičega, i novca i naručenog artikla.Vratio ne vratio novac selleru, vrlo vjerovatno ces popiti ban od ebay-a zbog otvorenog odredjenog broja (samo oni znaju koliko) case-ova. Prav-zdrav na.ebes, kao da si ti kriv zato sto ti naruceni artikli ne dolaze
-
channel10
#7458 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mislim da ti ne znas da kad ti seller iz Kine posalje navodni TN, da je to samo reda radi i da ti taj item od par dolara nije poslao sa TN. Nista od tih brojeva i slova, to je samo da uljepsa sliku i nista viseigorr wrote:Vidim da dosta naroda traži svoje pošiljke na forumu china post, još iz 2014 godine,
Last edited by channel10 on 03/04/2015 22:28, edited 1 time in total.
- IcedMFEarth
#7459 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Negdje sam pročitao ako za 20% ili više narudžbi tražiš refund, onda ide ban.
-
igorr
#7460 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Po meni je glupo kupovati sitnice po par dolara iz evrope, jer iz evrope je najmanja poštarina od 7-8 EUR pa nadalje,
Naravno, ali ti kazem da nije pametno uopste kupovati one sitnice od po par dolara iz Kine ukoliko pocesto kupis nesto pismeno iz zapadne Evrope ili USA
izadje skuplja pita nego tepsija.
-
igorr
#7461 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
channel10 wrote:Mislim da ti ne znas da kad ti seller iz Kine posalje navodni TN, da je to samo reda radi i da ti taj item od par dolara nije poslao sa TN. Nista od tih brojeva i slova, to je samo da uljepsa sliku i nista viseigorr wrote:Vidim da dosta naroda traži svoje pošiljke na forumu china post, još iz 2014 godine,
Realno mene TN mnogo i ne interesuje, jednostavno imam "Estimated delivery time" i zakasni li 1 dan ja otvaram case.
-
quarterback
#7462 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
koliko imas zavrsenih transakcija na ebayuigorr wrote:channel10 wrote:Mislim da ti ne znas da kad ti seller iz Kine posalje navodni TN, da je to samo reda radi i da ti taj item od par dolara nije poslao sa TN. Nista od tih brojeva i slova, to je samo da uljepsa sliku i nista viseigorr wrote:Vidim da dosta naroda traži svoje pošiljke na forumu china post, još iz 2014 godine,
Realno mene TN mnogo i ne interesuje, jednostavno imam "Estimated delivery time" i zakasni li 1 dan ja otvaram case.
-
channel10
#7463 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ebem ga ja i tebi haman sve treba crtati ko onom mustafi iz telekoma. Ko ti govori da se narucuju stvari iz Zapadne Evrope od po par dolara? Mislim na puno skuplje stvari koje nekad zelis kupiti, a nema kod nas. Recimo patike, raznorazna odjeca, tehnika... Znaci stvari za koje sumnjas da su kod nas original, pa ih narucis iz EU ili USA. Kad te blokiraju na ebayu zbog tih narudzbi od po par dolara, onda nema vise kupovine skija, patika, odjece i tehnike iz EU ili USA. Nadam se da si sad shvatio sta sam htio reci u prijasnjim postovima.igorr wrote:Po meni je glupo kupovati sitnice po par dolara iz evrope, jer iz evrope je najmanja poštarina od 7-8 EUR pa nadalje,
Naravno, ali ti kazem da nije pametno uopste kupovati one sitnice od po par dolara iz Kine ukoliko pocesto kupis nesto pismeno iz zapadne Evrope ili USA
izadje skuplja pita nego tepsija.
-
igorr
#7464 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
oko 150 završenih transakcija, i nikada otvoren case, prije februara ove godine, a profil na eBay-u mi je star 6 godina.quarterback wrote: koliko imas zavrsenih transakcija na ebayu
Code: Select all
Ebem ga ja i tebi haman sve treba crtati ko onom mustafi iz telekoma. Ko ti govori da se narucuju stvari iz Zapadne Evrope od po par dolara? Mislim na puno skuplje stvari koje nekad zelis kupiti, a nema kod nas. Recimo patike, raznorazna odjeca, tehnika... Znaci stvari za koje sumnjas da su kod nas original, pa ih narucis iz EU ili USA. Kad te blokiraju na ebayu zbog tih narudzbi od po par dolara, onda nema vise kupovine skija, patika, odjece i tehnike iz EU ili USA. Nadam se da si sad shvatio sta sam htio reci u prijasnjim postovima.Ali i sitnice po par dolara su dio naših života tako i predmet naših kupovina,
A to što se tiče malo skupljih stvari tipa, patika, odjeće , tehnike i slično, naravno uvjek EU ili USA, radi kvaliteta robe.
A za to moguće blokiranje na eBay-u ja uopšte ne marim, jer bez obzira blokirali te ili ne, svako sa svojim novcem (karticom) uvjek može kupovati šta hoće i gdje hoće.
Nadam se da si shvatio,
Jer u slučaju da te blokiraju, po meni je uvjek bolje otvarati nove naloge i ponovo kupovati na eBay-u,
nego ostati bez ičega, i bez novca i bez artikla.
Ako dodje do toga, Bolje žrtvovati eBay nalog, nego svoj mukom stečeni novac.
-
channel10
#7465 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pa ja to tebi maloprije napisao, a sad ti mene ucis sta i kakoigorr wrote:oko 150 završenih transakcija, i nikada otvoren case, prije februara ove godine, a profil na eBay-u mi je star 6 godina.quarterback wrote: koliko imas zavrsenih transakcija na ebayu
Ma skonto sam ja šta hoćeš da kažeš,ne treba crtatiCode: Select all
Ebem ga ja i tebi haman sve treba crtati ko onom mustafi iz telekoma. Ko ti govori da se narucuju stvari iz Zapadne Evrope od po par dolara? Mislim na puno skuplje stvari koje nekad zelis kupiti, a nema kod nas. Recimo patike, raznorazna odjeca, tehnika... Znaci stvari za koje sumnjas da su kod nas original, pa ih narucis iz EU ili USA. Kad te blokiraju na ebayu zbog tih narudzbi od po par dolara, onda nema vise kupovine skija, patika, odjece i tehnike iz EU ili USA. Nadam se da si sad shvatio sta sam htio reci u prijasnjim postovima.,
Ali i sitnice po par dolara su dio naših života tako i predmet naših kupovina,
A to što se tiče malo skupljih stvari tipa, patika, odjeće , tehnike i slično, naravno uvjek EU ili USA, radi kvaliteta robe.
A za to moguće blokiranje na eBay-u ja uopšte ne marim, jer bez obzira blokirali te ili ne, svako sa svojim novcem (karticom) uvjek može kupovati šta hoće i gdje hoće.
Nadam se da si shvatio,
Jer u slučaju da te blokiraju, po meni je uvjek bolje otvarati nove naloge i ponovo kupovati na eBay-u,
nego ostati bez ičega, i bez novca i bez artikla.
Ako dodje do toga, Bolje žrtvovati eBay nalog, nego svoj mukom stečeni novac.
Da li mozes otvoriti novi nalog na ebay-u sa istim imenom i povezati ga sa istom karticom na paypalu?
-
igorr
#7466 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To stvarno neznam, je nikada nisam otvarao više naloga na eBay-u, imam samo jedan koji je star 6 godina, i nikada nisam imao nikakvih neugodnosti do početka ove 2015 godine, tada su počeli problemi sa robom iz Kine.Da li mozes otvoriti novi nalog na ebay-u sa istim imenom i povezati ga sa istom karticom na paypalu?
Ali u slučaju da me nepošteno na pravdi boga banuju, uvjek imam alternativu, novi paypal i eBay nalog pod drugim imenom,
i novom internet poklon karticom koja služe za plaćanje robe preko interneta, i koja moze da glasi na bilo čije ime.
tako očas posla možeš naptaviti kompletan novi indentitet na ebay-u i na paypal-u.
-
quarterback
#7467 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
igorr wrote:oko 150 završenih transakcija, i nikada otvoren case, prije februara ove godine, a profil na eBay-u mi je star 6 godina.quarterback wrote: koliko imas zavrsenih transakcija na ebayu
- muxa
#7468 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ovo već postaje frustrirajuće. Osim što roba nikako ne stiže, još se i ebay našao da me krade. Nakon što su izbrisali oko 20 artikala neki dan, jučer sjednem i otvorim case za svaki artikal kojem je prošlo više od 10 dana od krajnjeg roka za isporuku.
Kad sad gledam ponovo mi izbrisali desetak artikala. Znači radi se o artiklima kojima je tek istekao krajnji rok dostave, ili možda nije ni istekao jer mi teško upratiti
Kad sad gledam ponovo mi izbrisali desetak artikala. Znači radi se o artiklima kojima je tek istekao krajnji rok dostave, ili možda nije ni istekao jer mi teško upratiti
- ja nisam ja
#7469 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije tacno.Imam ja sigurno 20 tak refundova i nisam dobila ban.Moram li napomenuti da je dosla samo jedna stvar od tih 20-takIcedMFEarth wrote:Negdje sam pročitao ako za 20% ili više narudžbi tražiš refund, onda ide ban.
- vješalica
#7470 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
čovjek priča o procentima 20% ,samo ne znamo na koji broj narudžbi ,a ne za 20 refundovaja nisam ja wrote:Nije tacno.Imam ja sigurno 20 tak refundova i nisam dobila ban.Moram li napomenuti da je dosla samo jedna stvar od tih 20-takIcedMFEarth wrote:Negdje sam pročitao ako za 20% ili više narudžbi tražiš refund, onda ide ban.
- seoBIH
#7471 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To sto ti nisi dobila ban, ne znaci da drugi nisu i da postoji ban zbog veceg broja regoundova.ja nisam ja wrote:Nije tacno.Imam ja sigurno 20 tak refundova i nisam dobila ban.Moram li napomenuti da je dosla samo jedna stvar od tih 20-takIcedMFEarth wrote:Negdje sam pročitao ako za 20% ili više narudžbi tražiš refund, onda ide ban.
http://community.ebay.com/t5/Archive-My ... -p/9968749Ebay suspended my account because of receiving too much refunds. I don't understand, what i'm supposed to do if my items aren't arriving?
-
SA 071
#7472 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako mi za tracking broj piše da je na carini u Njemačkoj, šta to znači? Zna li ko? Kakve ima veze Njemačka carina sa pošiljkom za BiH? Je li imao ko ovakav slučaj? 
-
igorr
#7473 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam imao isti takav slučaj, artikal iz Kine je stigao do Njemačke za nekih 10-tak dana, a nakon toga je zadržan u Njemačkoj nekih dva mjeseca, i ponovo vraćen u Kinu.SA 071 wrote:Ako mi za tracking broj piše da je na carini u Njemačkoj, šta to znači? Zna li ko? Kakve ima veze Njemačka carina sa pošiljkom za BiH? Je li imao ko ovakav slučaj?
Lično mislim da su u pitanju neki narušeni odnosi izmedju Njemačke i Kine .
-
SA 071
#7474 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma ovo je Tajland u pitanju. I nakon 9 dana je došao u Njemačku, a evo već 3-4 dana je na istom mjestu, na carini...igorr wrote:Ja sam imao isti takav slučaj, artikal iz Kine je stigao do Njemačke za nekih 10-tak dana, a nakon toga je zadržan u Njemačkoj nekih dva mjeseca, i ponovo vraćen u Kinu.SA 071 wrote:Ako mi za tracking broj piše da je na carini u Njemačkoj, šta to znači? Zna li ko? Kakve ima veze Njemačka carina sa pošiljkom za BiH? Je li imao ko ovakav slučaj?
Lično mislim da su u pitanju neki narušeni odnosi izmedju Njemačke i Kine .
Šta oni imaju zadržavati na carini u Njemačkoj artikal kada je krajnja destinacija BiH? Nije u pitanju nikakva "zabranjena" roba...
-
igorr
#7475 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Njemačka nam kroji sudbinu, kao da smo u EU.