Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#7451 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

Tanka linija spaja i razdvaja čovjeka od budale.
basicm

#7452 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

U pravu ste da ih handre raznorazni peglatori, ali cini mi se uvijek nalete oni koji im najmanje prigovaraju. Treba postovati majstora i znanje, ali i on bi trebao postovati da nisu svi ljudi ovce. Meni je tako jedan super majstor htio mijenjati letvu volana pregledom od 2 sekunde odozgo, rekoh nema sanse da je do nje, odmah skoci ja znam milion ih proslo. U auto i kuci svojoj, odem u ovlasteni i ljudi mi zamijene kuglu, auto ko lampa. Taj sad da je jedini na svijetu ja mu ne bih otisao.
quarterback

#7453 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

HAVANA wrote:Ma nije to samo u tim stvarima.Najteze je sa ljudima raditi.Svi bi cuda nekakva.Svi bi regularno a kad sam dovuce onda bi od speditera da mu cudo napravi,kad registruje,predo bi u utorak a da mu je u srijedu sve gotovo,naravno na rate i sto jeftinije.Kad kupuje u regularnoj firmi,mjerilo cijene mu je svercer,ih kaze ti zaradis.Jok eto tebi ja otvorio,da ti zelje ispunjavam.Kad je puno preslo,ih puno preso.Kad je malo preslo,skupo a i nije garant toliko preslo.Kad obojis vrata,ko da je kran pao na njega.Kad ne obojis,ih kaze vidi udareno.Kad je bijeli i jeftin,ih da je sivi i sa automatskom klimom i svjetlima...Kad je sivi i sa automatskom klimom i svjetlima,jebo opremu.Kad je bordo,navija za zelju.Kad je plavi navija za sarajevo.Kad sam kupi ubijedjen u lakocu uvoza i kupovine,sve te ispita i ode.Kad mu zapne,zove te jer ti to znas.Luda zemlja u kojoj se najlakse prodaju auta sa puno kilometara.Cijene se gledaju u par stotina maraka a u normalnom svijetu razlika zna biti i par hiljada za isto godiste i model,zavisno od opreme,boje,kilometara...Kad kreci kucu,za stoju bi kako da je okreci,al ne sam,neg ko gospodin fino da zovne majstora.Svaku jebenu stvar, u bilo kojoj djelatnosti,svi zamisljaju i smatraju da vrijedi i treba tako biti kako oni zamisle.Sve dok se ne dodje do djelatnosti kojom se oni bave.Onda sve vrijedi.
vrhunski :thumbup:
mad_max_ba

#7454 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mad_max_ba »

Enticer wrote:Imam problem sa maglenjem sajbe, zamagli brzo, a ne moze da posusi, ni grijanjem ni klimom. A inace slabo grije unutra skroz, a oni ventilatori naprijed ima ih 4, dva sa strane i dva u sredini, ovi mi u sredini totalno slabo pusu, dok ovi sa strana su bolji. Hmm sumnjam na mali hladnjak, kazu kad on ode curi dole kod nogu, a ja nisam primjetio da curi ista. Prije pola godine, mozda i vise sipo sam ona hladnjak ona sranja od praskova, tu sam se zayeb'o dobro, mozda je to sve pozacepljavalo... :? U pitanju je VW Sharan 2002.god.
Ima li ko iskustva sa ovim belajima?
Kad si zadnji put filter kabine zamjenio
mad_max_ba

#7455 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mad_max_ba »

quarterback wrote:
HAVANA wrote:Ma nije to samo u tim stvarima.Najteze je sa ljudima raditi.Svi bi cuda nekakva.Svi bi regularno a kad sam dovuce onda bi od speditera da mu cudo napravi,kad registruje,predo bi u utorak a da mu je u srijedu sve gotovo,naravno na rate i sto jeftinije.Kad kupuje u regularnoj firmi,mjerilo cijene mu je svercer,ih kaze ti zaradis.Jok eto tebi ja otvorio,da ti zelje ispunjavam.Kad je puno preslo,ih puno preso.Kad je malo preslo,skupo a i nije garant toliko preslo.Kad obojis vrata,ko da je kran pao na njega.Kad ne obojis,ih kaze vidi udareno.Kad je bijeli i jeftin,ih da je sivi i sa automatskom klimom i svjetlima...Kad je sivi i sa automatskom klimom i svjetlima,jebo opremu.Kad je bordo,navija za zelju.Kad je plavi navija za sarajevo.Kad sam kupi ubijedjen u lakocu uvoza i kupovine,sve te ispita i ode.Kad mu zapne,zove te jer ti to znas.Luda zemlja u kojoj se najlakse prodaju auta sa puno kilometara.Cijene se gledaju u par stotina maraka a u normalnom svijetu razlika zna biti i par hiljada za isto godiste i model,zavisno od opreme,boje,kilometara...Kad kreci kucu,za stoju bi kako da je okreci,al ne sam,neg ko gospodin fino da zovne majstora.Svaku jebenu stvar, u bilo kojoj djelatnosti,svi zamisljaju i smatraju da vrijedi i treba tako biti kako oni zamisle.Sve dok se ne dodje do djelatnosti kojom se oni bave.Onda sve vrijedi.
vrhunski :thumbup:
I moram napisati
A kolko je to za keš,
Jebote napravis, nagodis, uvežeš, doneseš, odneseš, uštediš mu i para i živaca i onda nevaljaš. Jojjjj
amar1994

#7456 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

bordo gandalf wrote:
Kataklinger wrote:Imal' ijedan taj majstor sa znanjem a da nije ters i da sam sebe ne zakiva u zvijezde? Ko god ima malo corbe u glavi, to ne da sa sobom pricat, neki zivci nesto, pa majka mu stara, treba imat i odnos s ljudima. Ima jbg i svakakvih musterija, ali ovi majstori generalizuju pa imaju isti tretman sa svima. Onaj spomene bitangu uz napomenu da je ters, onaj spomene Buzu uz napomenu da je ovakav, onakav, onda Adi ovo Adi ono, ne smije im se ovo spomenut, ne smije ono. Sta ja sad treba da odvezem svoje auto jednom od tih boljih majstora, ostavim i poklopim se ko ckapi, uz strah da me nece odjebat ako mu nesto kazem sto mu ne pase?
Bitanga je normala.. Od mene topla preporuka!!!
+1 :thumbup:
hladan.preminger

#7457 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hladan.preminger »

HAVANA wrote:065583625 Vjeran.Samo Mercedes.
Hvala havana. :D
hladan.preminger

#7458 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hladan.preminger »

Ja fakat nisam pegla majstorima i volim gledati dok se auto popravlja, ne samo moje nego i druga dok cekam red. Ovo vazi ako odem u drugi grad do mehaničara.
Kod ovih sovjih lokalnih ostavim auto i odem kuci ili na kafu.

Uvijek pitam da li smetam ako ostanem u radioni. To je bonton.
Pored onoga zbog cega dodjes uvijek ima jos nekih detalja o kojim popricam sa njim dok radi ako sam tu.

I nikad se ne cjenkam. Koliko kaze ja platim.
zrakomlat

#7459 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zrakomlat »

HAVANA wrote:Ja carape one jeftine uzeo,hoce zena da me istjera iz kuce kad dodjem. :lol: 3 za 3km.One 5 za 25 i dan danas traju,miruhe. :D Jeftino je najskuplje,ako sam ista u zivotu naucio,to sam.U bilo cemu.Obicni majstor,da mi kreci...Cim on nabraja jeftin sam,krecim,lijepim plocice,radim rigips,vodu,struju...Haj ti ziv bio gdje si i dosad bio jeftin.Najlakse je biti jeftin,to je igra bez kraja i sam sebi skaces u stomak.Em ce te neko stanglom opalit,em ti firma nece raditi duze od par godina,u bilo cemu.Najlaksi nacin do brzih para,jeftin i na foru uzmi i napustaj djelatnost.Hajd radi i penziju zaradi sa istom firmom i u istoj djelatnosti...To je vec nauka i celicni zivci.Splet raznoraznih gubitaka i dobiti,problema i lakoce poslovanja.Ja uvijek kazem,probaj,sve ce ti se samo kazati.Evo ja cu ti i objasniti,olaksati...samo probaj.I sa mehanicarima je isto.Cim on meni pocne,blokiraj egr,skini dpf,jebo to,stavi plocice od 30km...U ruci mu rigips saraf i sarafciger s pijace...Hvala,eto me u cetvrtak. :run:
Legendarni su ti postovi kad opisuješ profil im očekivanja prosječnog bh kupca/korisnika usluga/onog koji nudi usluge/trgovca i sl. Sve tačno 200 % :thumbup:
quarterback

#7460 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

amar1994 wrote:
bordo gandalf wrote:
Kataklinger wrote:nece odjebat ako mu nesto kazem sto mu ne pase?
Bitanga je normala.. Od mene topla preporuka!!!
+1 :thumbup:
co sam o bitangi sve najbolje a i iz pisanja po forumu takodje
Kataklinger

#7461 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Nisam ja nista rekao protiv bitange, i ja imam pozitivno misljenje o njemu, pomagao je i meni nekad. Nego govorim generalno, da je raja ovdje po forumu nalazila mahane za sve te bolje majstore, pa su za njega pisali da je ters, za onog da je kratak sa zivcima, za treceg da ne zeli prihvatat klijente itd...
mahalas505

#7462 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

quarterback wrote:co sam o bitangi sve najbolje a i iz pisanja po forumu takodje
Ma poskup, a ne daje garanciju :D .
amar1994

#7463 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

mahalas505 wrote:
quarterback wrote:co sam o bitangi sve najbolje a i iz pisanja po forumu takodje
:D :D
direstraits0078

#7464 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

amar1994 wrote:
mahalas505 wrote:
:D :D
Ali zato izdaje fiskalni. Fis! :oops:
Bakir1

#7465 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

Kazu ne daju mu da svakome radi :mrgreen: Image
HAVANA

#7466 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

Meni bitanga uvali auto star 40 godina,komplet ofarban.Mos mislit. :twisted: :lol:
Sodom1

#7467 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Sodom1 »

Meni Havana ima najjace postove , i Zdruljo je dobar isto.
Goran je dobar isto na pocetku rasprave kasnije je vec peglanje.
Najjaci lik ikad na forumu je Kreso-kec
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7468 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

mahalas505 wrote:
Ako je ters u pola kao na forumu, onda ne valja.[emoji1]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Ned071

#7469 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Ters ili ne postujem ga jako. Meni je uradio posao od kojeg su svi bjezali i ustedio mi 200 maraka... Bitanga je dobar mehanicar...
black_noke

#7470 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by black_noke »

zna li neko gdje je najjeftnije kupiti ventilator grijanja za skodu fabiu 2004 godiste?
amar1994

#7471 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

black_noke wrote:zna li neko gdje je najjeftnije kupiti ventilator grijanja za skodu fabiu 2004 godiste?
Otidji u klimacentar-Butmir , pa vidi sa njima sta se moze, sta ne [emoji6]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Zeleni12

#7472 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Zeleni12 »

Imam problem sa paljenjem golfa 2 dizel na ovim minusima. Na temperaturi od -8 ujutro neće hladan upaliti nikako bez gasa i prilikom paljenja moram držati gas 4-5 sekundi da se ne ugasi, povlačenje čoka ne pomaže. Čuje se, iz motora, prilikom paljenja, neki zvuk sličan kašljanju. Na temperaturi od nula stepeni po danu pali bez problema, bez gasa, kao i dok je motor vruć.

Pitao sam majstore i kažu da bi uzrok mogao biti ili slaba baterija ili loša kompresija ili bosh pumpa? Da li bi prvo trebao izmjeriti kompresiju?
Bakir1

#7473 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

Samo ti grijace i dobar akumulator i paliti ce on do minus deset.
Dok on tako kilavo radi moglo bi biti da je motor tanak.
Ugrij auto na radnu i izvuci sipku od ulja, ako uz malo gasa ulje pocne izlaziti kroz taj otvor kraj mu je blizu.
Zeleni12

#7474 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Zeleni12 »

Bakir1 wrote:Samo ti grijace i dobar akumulator i paliti ce on do minus deset.
Ugrij auto na radnu i izvuci sipku od ulja, ako uz malo gasa ulje pocne izlaziti kroz taj otvor kraj mu je blizu.
Hvala na savjetu.
Zeleni12

#7475 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Zeleni12 »

Bakir1 wrote:Samo ti grijace i dobar akumulator i paliti ce on do minus deset.
Ugrijao sam auto na radnu temperaturu i dodavao gasa skoro da maksimuma, ali se ulje na otvoru za šipku nije pojavilo.
I danas je upalio tek nakon nekoliko pokušaja sa dodanim gasom i tada je izbacio crni čađavi dim. Sa povučenim čokom je u prvih 30-ak sekundi dim iz auspuha bio bezbojan, a kasnije je bio normalne boje za hladan motor i kad se ugrijao opet je bio bezbojan.

Primijetio sam da mi povratno gumeno crijevo koje vodi od dizne do bosh pumpe pušta naftu na mjestu gdje se spaja sa diznom. Na istoj toj dizni pušta i drugo gumeno crijevo koje vodi do druge dizne. Zanima me da li je to istruhlo crijevo razlog da ne može upaliti bez gasa pošto ga sutra namjeravam zamijeniti?
Post Reply