Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
VjecitiStudent
#7451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne trebaju nam nikakve avangarde, vec samo povratak elementarnim ljudskim vrijednostima, radinosti i postenju.
-
VjecitiStudent
#7452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Oko SBB-a se mogu okupiti samo dileri, i to naravno ne oni sa berze.kiky wrote:meni se čini da je u perspektivi stvaranje jednog večeg bloka oko sbb u koji bi ušle manje političke partije kao što su ns, lds, sdu isl. ...
po meni, a pod određenim uvijetima, to nebi bilo loše ...
al opet ...
neznam ...
- Boom71
#7453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
dobro.nazovi to povratkom elemntarnih vrijednosti.VjecitiStudent wrote:Ne trebaju nam nikakve avangarde, vec samo povratak elementarnim ljudskim vrijednostima, radinosti i postenju.
-
volant
#7454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To je tvoj problem sto ti razumijes politiku kao sliftanje biracima. pa ko koga prevari.madner wrote:To je kao kada neki manadzer kaze imamo super produkt, samo su kupci glupi pravo. Mi cemo ostat vjerni produktu i cekat dok se kupci promjene.-LIBERO- wrote:Slazem se Corto. Mislim, vidim, da su i sami to shvatili, i da su poceli furati svoj film. I zaista se pocelo stvarati jezgro (koliko god da je) glasaca NS koji nemaju nikakve zajednicke veze ni sa SDP-om, a jos manje sa ovim drugima.
I jos im neko aplaudira za taj pristup.
-
volant
#7455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pametujes, a cilj ti je samo da pokvaris uspon NS koji je objektivno obecavajuci!madner wrote:Kakva ba avangarda.
S tim stavom nece nikad kreirati politiku za drustvo nego ce ostati ventil za razocarane.
sta cu ti ja sto je zlaya sviju isprevaro.
-
rhez
#7456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, imate li kao stranka, ili ti kao političar, stav o zakonima koji se tiču interneta (SOPA, ACTA, CISPA), a koji će, ako se usvoje na zapadu, uskoro i kod nas doći na usvajanje?
- webby-x
#7457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bravo za Našu stranku što nisu nasjeli na SDP-ovu zamku.
Htjeli su vas ukopati prije lokalnih izbora jer ste im lokalno prijetnja.
Svaka čast! Ako ovako nastavite imate moj glas na razini FBiH.
Lokalno vam ne dam glas jer ste u mom kraju očajni.

- madner
#7458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidim, konstruktivna kritika je uvijek dobrodoslavolant wrote:pametujes, a cilj ti je samo da pokvaris uspon NS koji je objektivno obecavajuci!madner wrote:Kakva ba avangarda.
S tim stavom nece nikad kreirati politiku za drustvo nego ce ostati ventil za razocarane.
sta cu ti ja sto je zlaya sviju isprevaro.
- webby-x
#7459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Najveća greška NS-a bi bila ulaziti u koaliciju sa SDP-om.
Taj leš treba pustiti da potpuno strune, a ne ga držati na aparatima
kao što to SBB radi.
Taj leš treba pustiti da potpuno strune, a ne ga držati na aparatima
kao što to SBB radi.
- Banksy
#7460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije do kupaca, već su produkti sasvim različiti.madner wrote:To je kao kada neki manadzer kaze imamo super produkt, samo su kupci glupi pravo.-LIBERO- wrote:Slazem se Corto. Mislim, vidim, da su i sami to shvatili, i da su poceli furati svoj film. I zaista se pocelo stvarati jezgro (koliko god da je) glasaca NS koji nemaju nikakve zajednicke veze ni sa SDP-om, a jos manje sa ovim drugima.
Mi cemo ostat vjerni produktu i cekat dok se kupci promjene.
Primjer,
Ako je SDP odlučio da proda svoj ''produkt'', pa postane bošnjačka stranka jer djeluje u pretežno bošnjačkom okruženju, ne očekuješ valjda da se sad svi prilagode ''kupcima'' i urade isto?
Očekuješ da svaki prodavac boze pređe na kolu, jer narod voli kolu, ili da sad svi počnemo slušati turbofolk, je to je dobar ''produkt''?
NS je na dobrom putu, Cortova analiza je tačna, s tim da to usmjeravanje na nove ciljne grupe odmah nosi i određene prilagodbe i doradu, možda i adaptaciju ''produkta''.
Moraju iskoračiti iz tog kvazielitističkog kruga, uozbiljiti se, poraditi na omasovljenju, infrastrukturi, riješiti se stranačkih ideologa koji nemaju dodira sa narodom i realnošću koju većina bh stanovništva živi, izaći malo s asfalta, sići s parlamentarne govornice, portala i kolumni među običan svijet, itd.
Imaju potencijala, ali tapkaju u mjestu već 4 godine, a to je nedopustivo dug period za tako ništavne rezultate.
-
pOZz
#7461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A gdje se ti nalaziš, ako nije problem znati?webby-x wrote:Bravo za Našu stranku što nisu nasjeli na SDP-ovu zamku.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čiko čiji avatar nosiš je do dvije tisućite bio ventil za razočarane. E onda je malo odlučio da kreira društvenu politiku. Doduše samo dvije godinice na državnom nivou potpuno zaboravljajući kako stranka koju predvodi čiko s tvog avatara u mnogim lokalnim zajednicama obnaša vlast jednako neefikasno kao i one stranke koje kudi.madner wrote:Kakva ba avangarda.
E onda je čiki s avatara pukao film. Silajdžić mu je upropastio april , Dodik mu je upropastio popularnost vrijeme je da se malo u džamiju zaviri. Pa ne jedu tamo ljude. I lijevo-desno, gore-dole uđe čiko sa avatara u koaliciju.
I red je.
Stvarno , kud sav narod tu i mali Mujo znači ako su i SDA i SBiH ostavili neizbrisiv trag u postratnom preživljavanju Bosne i Bošnjaka red je da to učini i SDP. Zašto bi bio izuzetak ? Zašto bi SDP gradio moderno i efikasno bezkoruptivno društvo? Zašto ne bi razočarao sve svoje glasače i intelektualce i neintelektualce građanske provijencije. Zašto ?
Pa zbog PARA. Gdje je vlast , tu je i lova , gdje je lova tu su privatni strani fakulteti za djecu SDPovčiće i još puunoooo toga.
Međutim nakon svega se izgleda posvađaše oko ulaska u džamiju jer ja stvarno ne mogu zamisliti zašto je pukla kolicija dvaju stranaka POPTUNO SUPROTNIH po svim svojim temeljnim osnovama. Sličnost je bila samo u ljubavi za lovom i moći. Puče koalicija a novu "utemelji" "Utemeljitelj"(znate onaj...ma onaj što je urlao "krnji"SDP) bez da je i jedan SDP-ovac glas (ma kakav glas - pogled) digao.
U ime sveg navedenog JA VAM STVARNO VJERUJEM da vi volite i mene i BiH i sve što radite , radite za mene i BiH ali molim vas u toj LJUBAVI spram mene i ostalih građana BiH ostavite ove ljude iz NS a čiste parkove u miru - s obrazom i ne namećite im floskule koje čak ni Milan Bandić ne izgovara.
Hvala
- madner
#7463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidis, rekli smo isto. S tim da si ti iz nekog razloga pola posta posvetila SDPu. Nema potrebe da svaku temu tome posvetimo.Banksy wrote:Nije do kupaca, već su produkti sasvim različiti.madner wrote:To je kao kada neki manadzer kaze imamo super produkt, samo su kupci glupi pravo.-LIBERO- wrote:Slazem se Corto. Mislim, vidim, da su i sami to shvatili, i da su poceli furati svoj film. I zaista se pocelo stvarati jezgro (koliko god da je) glasaca NS koji nemaju nikakve zajednicke veze ni sa SDP-om, a jos manje sa ovim drugima.
Mi cemo ostat vjerni produktu i cekat dok se kupci promjene.
Primjer,
Ako je SDP odlučio da proda svoj ''produkt'', pa postane bošnjačka stranka jer djeluje u pretežno bošnjačkom okruženju, ne očekuješ valjda da se sad svi prilagode ''kupcima'' i urade isto?
Očekuješ da svaki prodavac boze pređe na kolu, jer narod voli kolu, ili da sad svi počnemo slušati turbofolk, je to je dobar ''produkt''?
NS je na dobrom putu, Cortova analiza je tačna, s tim da to usmjeravanje na nove ciljne grupe odmah nosi i određene prilagodbe i doradu, možda i adaptaciju ''produkta''.
Moraju iskoračiti iz tog kvazielitističkog kruga, uozbiljiti se, poraditi na omasovljenju, infrastrukturi, riješiti se stranačkih ideologa koji nemaju dodira sa narodom i realnošću koju većina bh stanovništva živi, izaći malo s asfalta, sići s parlamentarne govornice, portala i kolumni među običan svijet, itd.
Imaju potencijala, ali tapkaju u mjestu već 4 godine, a to je nedopustivo dug period za tako ništavne rezultate.
Ovo podcrtano je produkt koji oni prodaju, koji nema veze sa bosnjastvom ili nebosnjastvom. Ako im analiza kaze da su odlicni, ali su gradjani malo paglu, onda nista od toga da se napravi bilo kakav iskorak.
- madner
#7464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ciko sa avatara je doktor za NS sto se tice organizacije stranke, izborne kampagne i rada sa glasacima. Jer kao sto znamo ciko sa avatara nije previse popularan ili ti harizmatican lik, malo je previse arogantan za siroke narodne mase.tvsabina wrote:Čiko čiji avatar nosiš je do dvije tisućite bio ventil za razočarane. E onda je malo odlučio da kreira društvenu politiku. Doduše samo dvije godinice na državnom nivou potpuno zaboravljajući kako stranka koju predvodi čiko s tvog avatara u mnogim lokalnim zajednicama obnaša vlast jednako neefikasno kao i one stranke koje kudi.madner wrote:Kakva ba avangarda.
E onda je čiki s avatara pukao film. Silajdžić mu je upropastio april , Dodik mu je upropastio popularnost vrijeme je da se malo u džamiju zaviri. Pa ne jedu tamo ljude. I lijevo-desno, gore-dole uđe čiko sa avatara u koaliciju.
I red je.
Stvarno , kud sav narod tu i mali Mujo znači ako su i SDA i SBiH ostavili neizbrisiv trag u postratnom preživljavanju Bosne i Bošnjaka red je da to učini i SDP. Zašto bi bio izuzetak ? Zašto bi SDP gradio moderno i efikasno bezkoruptivno društvo? Zašto ne bi razočarao sve svoje glasače i intelektualce i neintelektualce građanske provijencije. Zašto ?
Pa zbog PARA. Gdje je vlast , tu je i lova , gdje je lova tu su privatni strani fakulteti za djecu SDPovčiće i još puunoooo toga.
Međutim nakon svega se izgleda posvađaše oko ulaska u džamiju jer ja stvarno ne mogu zamisliti zašto je pukla kolicija dvaju stranaka POPTUNO SUPROTNIH po svim svojim temeljnim osnovama. Sličnost je bila samo u ljubavi za lovom i moći. Puče koalicija a novu "utemelji" "Utemeljitelj"(znate onaj...ma onaj što je urlao "krnji"SDP) bez da je i jedan SDP-ovac glas (ma kakav glas - pogled) digao.
U ime sveg navedenog JA VAM STVARNO VJERUJEM da vi volite i mene i BiH i sve što radite , radite za mene i BiH ali molim vas u toj LJUBAVI spram mene i ostalih građana BiH ostavite ove ljude iz NS a čiste parkove u miru - s obrazom i ne namećite im floskule koje čak ni Milan Bandić ne izgovara.
Hvala
Do NSa da li ce im domet ostati tih 5% u Gradu Sarajevu ili ce uspjeti uzeti 10% glasova kako bi dobili priliku da pokazu da li znaju i umiju ili ne. Potencijal su imali, ali su vukli ocajne poteze.
-
VjecitiStudent
#7465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da krenemo sa opkladama ko se do oktobra nece skidati sa ove teme? 
- madner
- Banksy
#7467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
''Produkt'' uvijek prodaju njegove najvažnije (ne)kvalitetne karakteristike, boja, okus, miris, izgled i sl.madner wrote:
Ovo podcrtano je produkt koji oni prodaju, koji nema veze sa bosnjastvom ili nebosnjastvom.
Ako im analiza kaze da su odlicni, ali su gradjani malo paglu, onda nista od toga da se napravi bilo kakav iskorak.
Nema tu paglu i nepaglu, pametnih i glupih. Odlični su onim građanima na koje ciljaju, ovim ostalim nisu.
Manji iskoraci, modifikacije, prilagodbe, uvijek se prave imajući na umu originalni produkt.
... što neki prodavci nekad zaborave ... pa produkt temeljno preinače ... što zbunjuje kupca ... koji onda prelazi na drugi produkt ... iste namjene, ali starih kvaliteta.
- Banksy
#7468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mislim da čiko s avatara ima sad važnijih problema od bavljenja ''minornim strančicama'' ...madner wrote:
Ciko sa avatara je doktor za NS ...
Do NSa da li ce im domet ostati tih 5% u Gradu Sarajevu ili ce uspjeti uzeti 10% glasova kako bi dobili priliku da pokazu da li znaju i umiju ili ne. Potencijal su imali, ali su vukli ocajne poteze.
- webby-x
#7469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Postade minorna strančica koju su ismijavali poželjan koalicijski partner.Banksy wrote:Mislim da čiko s avatara ima sad važnijih problema od bavljenja ''minornim strančicama''
Prvo te ignoriraju, pa te ismijavaju. Onda te mrze, pa se bore s tobom.
Gandhi.
- ultima_palabra
#7470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovo nije tema o HDZ-uwebby-x wrote:Postade minorna strančica koju su ismijavali poželjan koalicijski partner.Banksy wrote:Mislim da čiko s avatara ima sad važnijih problema od bavljenja ''minornim strančicama''
Prvo te ignoriraju, pa te ismijavaju. Onda te mrze, pa se bore s tobom.
Gandhi.
-
convict
#7471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
2008. je Naša stranka u 4 gradske općine osvojil1 9% vijećničkih mjesta. Izbori su bili nekoliko mjeseci nakon osnivanja stranke, a u kampanju nije uloženo gotovo ni 1 KM. Sad već postoji kakva-takva infrastruktura, bilo je par zapaženih inicijativa, a nadam se da će i finansijska situacija dozvoliti bar malo bolju kampanju. Ne znam da li se šta radilo u drugim sredinama, ali mislim da je u Sarajevu realno očekivati oko 15% na lokalnim izborima.
- webby-x
#7472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naša stranka, kao i ostale stranke u BiH pate od toga daconvict wrote:Ne znam da li se šta radilo u drugim sredinama, ali mislim da je u Sarajevu realno očekivati oko 15% na lokalnim izborima.
mora sve biti centralizirano pa se tako središnjica u Sarajevu
previše petlja u rad lokalnih podružnica. Kako sam čuo to se
sada mijenja polako otkako se onaj komunistički demagog
Šero ne pita puno.
-
pemanapemani
#7473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina wrote:Čiko čiji avatar nosiš je do dvije tisućite bio ventil za razočarane. E onda je malo odlučio da kreira društvenu politiku. Doduše samo dvije godinice na državnom nivou potpuno zaboravljajući kako stranka koju predvodi čiko s tvog avatara u mnogim lokalnim zajednicama obnaša vlast jednako neefikasno kao i one stranke koje kudi.madner wrote:Kakva ba avangarda.
I red je.
Hvala
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#7474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dobro, shvatili smo, ti bi volio da učimo od druga Maoa, mi ne bismo voljeli isto... Ti misliš da drug Mao radi sa glasačima, mi mislimo da ih je izradio... Ti misliš da vode ljubav, mi mislimo da ih....madner wrote:Ciko sa avatara je doktor za NS sto se tice organizacije stranke, izborne kampagne i rada sa glasacima. Jer kao sto znamo ciko sa avatara nije previse popularan ili ti harizmatican lik, malo je previse arogantan za siroke narodne mase.tvsabina wrote:Čiko čiji avatar nosiš je do dvije tisućite bio ventil za razočarane. E onda je malo odlučio da kreira društvenu politiku. Doduše samo dvije godinice na državnom nivou potpuno zaboravljajući kako stranka koju predvodi čiko s tvog avatara u mnogim lokalnim zajednicama obnaša vlast jednako neefikasno kao i one stranke koje kudi.madner wrote:Kakva ba avangarda.
I red je.
Hvala
Suština priče se svodi na: lanac transformacija SDA - SBiH - SDP - SBB treba prekinuti, tako što nećemo učiti od Zlatka ono što je on naučio od SDA, niti od Harisa ono što je on naučio od Alije, a ono što ti zoveš: rad sa glasačima...
-
Pedja Kojovic
#7475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rhez
Zaista se nismo, na sastancima stranke, bavili zakonima koje spominjete.
A uskoro cemo, ja se nadam, morati.
Sumnjam, polazeci od sebe, da ljudi u rukovodstvu stranke imaju dovoljno tehnickog znanja da bismo bez ucesca eksperata dosli do naseg stava. Sasvim je sigurno da cemo, kao sto smo to radili u drugim slucajevima, organizovati nesto kao okrugli sto, pozvati eksperte i tek onda zauzeti stav.
p.k.
Zaista se nismo, na sastancima stranke, bavili zakonima koje spominjete.
A uskoro cemo, ja se nadam, morati.
Sumnjam, polazeci od sebe, da ljudi u rukovodstvu stranke imaju dovoljno tehnickog znanja da bismo bez ucesca eksperata dosli do naseg stava. Sasvim je sigurno da cemo, kao sto smo to radili u drugim slucajevima, organizovati nesto kao okrugli sto, pozvati eksperte i tek onda zauzeti stav.
p.k.