ma vala i nisu, sad je kao otvoren prema ideji, prije je bio isključiv da je riječ u glupiranjudale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:00Pa vjerovatno što i Neila pitaju o tome sve češće. Ali njegovi odgovori su u skladu sa onim što je uvijek govorio.
Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7451 Re: Gledali ste, ne preporučujete
- dale cooper
#7452 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Otvoren je prema ideji da vjerovatno nismo sami u svemiru i da je velika mogućnost da i negdje drugo postoji život. I to je vjerovatno onoVelkoski wrote: ↑29/07/2026 17:03ma vala i nisu, sad je kao otvoren prema ideji, prije je bio isključiv da je riječ u glupiranjudale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:00Pa vjerovatno što i Neila pitaju o tome sve češće. Ali njegovi odgovori su u skladu sa onim što je uvijek govorio.
što i većina naučnika misli kad ih pitaš. Ali od "negdje drugo postoji život" do "visoko razvijenih vanzemaljskih civilizacija" postoji ogroman jaz.
I ne znam da je Neil ikada sugerirao ovo drugo.
- dječak sa šibicama
#7453 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Onaj sa Julijom Roberts, dodju jeleni pa ih gledaju, a u NY atomska bomba pada
- karanana
#7454 Re: Gledali ste, ne preporučujete
interesantno je da ja mijenjam poziciju gdje sam prije vjerovao u bliske susrete, sad bas ni ne vjerujem.
a da zivot u svemiru postoji to je po meni sigurica ali da je bilo kontakta - nije.
a da zivot u svemiru postoji to je po meni sigurica ali da je bilo kontakta - nije.
- dale cooper
#7455 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Taj sa Juliom Roberts i nije loš, čitavo vrijeme ima tu neku dozu napetosti i jeze zbog toga što nije baš jasno šta se dešava. Koliko se sjećam
prvobitno su kontali da se radi o napadu neke druge zemlje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7456 Re: Gledali ste, ne preporučujete
https://www.youtube.com/shorts/HI1F5FKWeOYdale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:09Otvoren je prema ideji da vjerovatno nismo sami u svemiru i da je velika mogućnost da i negdje drugo postoji život. I to je vjerovatno onoVelkoski wrote: ↑29/07/2026 17:03ma vala i nisu, sad je kao otvoren prema ideji, prije je bio isključiv da je riječ u glupiranjudale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:00
Pa vjerovatno što i Neila pitaju o tome sve češće. Ali njegovi odgovori su u skladu sa onim što je uvijek govorio.
što i većina naučnika misli kad ih pitaš. Ali od "negdje drugo postoji život" do "visoko razvijenih vanzemaljskih civilizacija" postoji ogroman jaz.
vjeruj da bi prije godinu rekao da ovi svi prodaju šarene laže
a evo i full, ja sam još šokiran da je on snimio nešto ovakvo (koliko god bilo i klikbejti)
btw, whistlebloweri su bili prije jedno dvije godine (prvenstveno Grusch) - evo fulio sam, prije tri!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7457 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Slozio bih se sa ovim utiskomdale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:14 Taj sa Juliom Roberts i nije loš, čitavo vrijeme ima tu neku dozu napetosti i jeze zbog toga što nije baš jasno šta se dešava. Koliko se sjećam
- dječak sa šibicama
#7458 Re: Gledali ste, ne preporučujete
U svakom slucaju zesci promasaj od filma, a tek koliko se ocekivalo puno. Stiven izgleda omatorio i izgubio kognitivne sposobnosti.
Lik je bukvalno ispricao sustinu price u prvih pola sata, nakon toga mission imposible sa Temua jurcanje automobilima, nikakve neizvjesnosti jer "vidjeli smo snimke", samo eto prognozerka vremena ima neke glasove u glavi i ide da mu pomogne a i on ima neke glasove. Jos kad onaj uzme "alienski predmet" u ruke pa im ulazi u glave, daj me nemoj...
Dodao bih pod "ne preporucujem" jer gledam From ovih dana odnosno tjeram se da gledam a dosao do trece epizode zadnje sezone i nikako da nastavim... sve te serije tipa Lost, From, TWD, kad nemaju vise ideja cime da drze gledaoce a razvlace radnju na puste sezone jer "zaradicemo para" onda svi upadnu u istu zamku - pocnu sa dramaturgijom kojoj nema mjesta. Kakve bolan ljubavne trzavice, vezice, nesto oni se zaljubljuju pa neke licne dramice pa se druze, upoznaju, a oni u zivotnoj opasnosti. Ili su na misterioznom otoku kojim seta crni dim sto ubija i jos kojekakve zamke, ili su tu neka cudovista koja hodaju okolo grizu ljude ubijaju. Nakon sezonu dvije, cudovista postanu karikaturalna, nista se zanimljivo uzbudljivo ne dogadja a i kad ubiju nekog od likova "jer mora nesto da se dogadja" onda 15 epizoda placu za njim, pa se sjecaju njega, pa uzdisu pa jos malo placu. I kao mi gledaoci se moramo unijeti u to jer "drama".
Kontam da oni uvijek imaju svoju publiku klizaca po smartfonima kojima je to ok jer taman izmedju dva uzbudljiva trena u seriji gdje prodje i 25-30 minuta on pogleda tik tok pa malo instagram pa prognozu vremena... ali za publiku koja zeli gledati epizodu u komadu, slabo je to.
Lik je bukvalno ispricao sustinu price u prvih pola sata, nakon toga mission imposible sa Temua jurcanje automobilima, nikakve neizvjesnosti jer "vidjeli smo snimke", samo eto prognozerka vremena ima neke glasove u glavi i ide da mu pomogne a i on ima neke glasove. Jos kad onaj uzme "alienski predmet" u ruke pa im ulazi u glave, daj me nemoj...
Dodao bih pod "ne preporucujem" jer gledam From ovih dana odnosno tjeram se da gledam a dosao do trece epizode zadnje sezone i nikako da nastavim... sve te serije tipa Lost, From, TWD, kad nemaju vise ideja cime da drze gledaoce a razvlace radnju na puste sezone jer "zaradicemo para" onda svi upadnu u istu zamku - pocnu sa dramaturgijom kojoj nema mjesta. Kakve bolan ljubavne trzavice, vezice, nesto oni se zaljubljuju pa neke licne dramice pa se druze, upoznaju, a oni u zivotnoj opasnosti. Ili su na misterioznom otoku kojim seta crni dim sto ubija i jos kojekakve zamke, ili su tu neka cudovista koja hodaju okolo grizu ljude ubijaju. Nakon sezonu dvije, cudovista postanu karikaturalna, nista se zanimljivo uzbudljivo ne dogadja a i kad ubiju nekog od likova "jer mora nesto da se dogadja" onda 15 epizoda placu za njim, pa se sjecaju njega, pa uzdisu pa jos malo placu. I kao mi gledaoci se moramo unijeti u to jer "drama".
Kontam da oni uvijek imaju svoju publiku klizaca po smartfonima kojima je to ok jer taman izmedju dva uzbudljiva trena u seriji gdje prodje i 25-30 minuta on pogleda tik tok pa malo instagram pa prognozu vremena... ali za publiku koja zeli gledati epizodu u komadu, slabo je to.
- dječak sa šibicama
#7459 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Dobar je film, prije svega odlicna glumacka postava pa su iznijeli glumom malo uporeniju radnju, na kraju eto kao one bombe padaju po gradu u daljini sto potvrdjuje da je neko napao.dale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:14 Taj sa Juliom Roberts i nije loš, čitavo vrijeme ima tu neku dozu napetosti i jeze zbog toga što nije baš jasno šta se dešava. Koliko se sjećam
Mislim da je premisa, makar po tvrdnjama onog vlasnika kuce, Mehersale jelte, da je radio sa tim ljudima koji pripremaju "masovnu histeriju" i da je sve pocelo iznutra. Neko je ili hakovao sistem odbbrane ili je kompjuter poludio, sve tacke stvaranja histerije su ispunjene a onda su dosle i bombe. Nakon cega vise nista nije ni vazno.
- dale cooper
#7460 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Čekaj, jesi li ti pogledao ovo? Jer lik ne govori ništa drugo nego što govori uobičajeno. Pogledao sam dijelove intervjua vezano za vanzemaljceVelkoski wrote: ↑29/07/2026 17:15https://www.youtube.com/shorts/HI1F5FKWeOYdale cooper wrote: ↑29/07/2026 17:09Otvoren je prema ideji da vjerovatno nismo sami u svemiru i da je velika mogućnost da i negdje drugo postoji život. I to je vjerovatno ono
vjeruj da bi prije godinu rekao da ovi svi prodaju šarene laže
a evo i full, ja sam još šokiran da je on snimio nešto ovakvo (koliko god bilo i klikbejti)
btw, whistlebloweri su bili prije jedno dvije godine (prvenstveno Grusch) - evo fulio sam, prije tri!
i suštinski nema ništa senzacionalno niti nešto što sugeriše neku promjenu mišljenja. Ono što kaže je da jeste malo drugačije od ranije to što izlaze
zviždači koji su bivši vojni i vladini službenici, što stvar čini nešto ozbiljnijom nego dok su te stvari govorili obični ljudi koji su imali susrete sa UFO
i sličnim. Ali isto tako kaže, ako je istina, de pokažite nam te vanzemaljce. Mislim, lik je još uvijek skeptik, kao što je i uvijek bio, što se tiče
posjeta vanzemaljskih civilizacija zemlji.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7461 Re: Gledali ste, ne preporučujete
pa jesam, gledam ga godinama i ovakav njegov stav je iznenađenje iskreno, ne samo meni. Kažem ti, NDG prije dvije godine ne bi ni pričao na ovu temu, a ovo nije jedina 'emisija' u zadnja dva tri-mjeseca. Opet ću napisati, prije tri godine su bili whistlebloweri, a sad odjednom imamo i Spielbergov film, i njega, i brojne druge koji govore o ovome.
od mene ima minus u teku, a to se ne briše lako

od mene ima minus u teku, a to se ne briše lako
- PixelDrifter
#7462 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Odron. Dug, dosadan, predvidljiv, umijesana religija (krst po obicaju spasava od svega), narativ nekoga ko duboko vjeruje u ufologiju. Na stranu sve, los kao film.
- dale cooper
#7463 Re: Gledali ste, ne preporučujete
A jebiga, Neil je uvijek koketirao sa pop kulturom, gdje je ova priča o vanzemaljcima uvijek aktuelna, tako da je neizbježno da će ga pitati i da će pričati i o ovim stvarima. Ali poenta je da nema neke dramatične promjene stajališta. Kao i svaki drugi naučnik lik još uvijek kaže - pokažite mi dokaze. Meni je on još uvijek najdraži populizator nauke poslije Carla Sagana.Velkoski wrote: ↑29/07/2026 18:48 pa jesam, gledam ga godinama i ovakav njegov stav je iznenađenje iskreno, ne samo meni. Kažem ti, NDG prije dvije godine ne bi ni pričao na ovu temu, a ovo nije jedina 'emisija' u zadnja dva tri-mjeseca. Opet ću napisati, prije tri godine su bili whistlebloweri, a sad odjednom imamo i Spielbergov film, i njega, i brojne druge koji govore o ovome.
od mene ima minus u teku, a to se ne briše lako![]()
![]()