Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
BlackSteel

#7451 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

:lol: :lol:
Jbga tako je kad je biznis na ljestvici prioriteta prije umjetnickog izrazaja i integriteta. Svaki show ima one mozgove koji prde o zastupljenosti manjina i raznoraznih zajednica misleći da ce se povecat gledanost. Kao da pederi ne gledaju serije u kojima nije zastupljena njihova populacija. Tuzno u sta se sve to pretvara. Imam osjecaj da cemo u buducnosti haman sami glasat i birat sta da nam nasnimaju i koje scene da gledamo. Nemam nista protiv pakas meraklija fakat, al trpat na silu u sve maltene kao i cigare npr mi pocinje zestoko ic na klinac. Mislim haj da je na neki simpa nacin uradjeno mozda i zna ispast kjut. Al bas na silu trpaju te stvari. Ne mogu zamislit harvija i majka u takvoj sceni. Mozda ce bit nesta u smislu price oko toga, dizu hype malo i drmaju kaveze. Bice ko da gledam, napili se, slave pobjedu za nekog merakliju i nako pjani priznaju jedan drugom da u slucaju da su pederi bi startali jedan drugog. Dalje od tog ne mogu zamislit.
Bloo
Globalna šefica

#7452 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

:facepalm:

treba izbaciti i siroamšne i ruzne i retardirane i invalide iz serija, jer nam je neugodno da ih gledamo
također debeli se ne smiju seksati u serijama
Altsa

#7453 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

Pratim

Arrow
Person of interest
The 100
Orange is the New Black

Čekam nastavak dvije odlicne serije

Banshees
Shameless
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7454 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Bloo wrote: također debeli se ne smiju seksati u serijama
pa ako si gledala posljednju sezonu Homelanda onda ćeš se složiti sa ovom svojom tvrdnjom :thumbup: :mrgreen:

čuj lgbtwtfbbq neštA.. nazovite stvari pravim imenom.. :mrgreen:
BlackSteel

#7455 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

Debelim bi trebalo to zabranit i u reali, kamol u serijama, ako cemo realno :)
irac300

#7456 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Velkoski wrote:
ćiribiribela wrote:How to get away with murder, eno i u two and a half man, bilo i u true blood, sad i Suits. :cry: :cry:
i Originals i TVD i Revenge.. Ne znam je l' i u onim dosadnim zombijima ima pederluka :mrgreen:
House of Cards, a u zombijima su htjeli da nagyze Carla, al' ih njihov stari zakla zubima (doslovno).
Bloo
Globalna šefica

#7457 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

Grimm
The Bletchley Circle
Elementary
Whitechapel
Forever
Ripper Street
Endeavour
Broadchurch
Yapi Yapo

#7458 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Yapi Yapo »

kako me ova plavuša iritira :-x

Image
Op3r4t0r

#7459 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Op3r4t0r »

Bloo wrote:Grimm
The Bletchley Circle
Elementary
Whitechapel
Forever
Ripper Street
Endeavour
Broadchurch
Zanimljivo da bas nijednu od ovih serija ne gledam, o cemu se radi, koji zanr, koju bi preporucio i ima li pedera? :)
Bloo
Globalna šefica

#7460 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

Op3r4t0r wrote:
Bloo wrote:Grimm - cudan twist na price brace Grimm...Grimmovi su ljudi koji mogu da vide bca iz bajki koja zive oko nas i mi ih vidimo kao normalne ljude ..Grimm je policajac koji je saznao da je Grimm i sad pokusava da pomiri ta dva svijeta...jer kad si drot ne mozes bas da rokas ljude okolo kao Grimm...cute serija
The Bletchley Circle - kratka serija, za sada 2 sezone po 3 ili 4 epizode...genijalne zene koje su ucestvovale u desifriranju njemackih kriptiranih poruka kako su se snasle poslije rata u mirnom gradanskom zivotu..naravno nije dugo potrajalo..krecu da rjesavaju zlocine :D lijepa engleska serija i interesantna premisa
Elementary - Holmes i Watson na jedan cudan nacin
Whitechapel - policijska stanica - zlocini koji su se desavali prije opet se ponavljaju - gluma je dobra - storyline nekada konfuzan
Forever - malo prezvakana prica ali volim 2 glavna glumca - glavni lik je immortal (postao ne roden) i radi kao medical examiner i pomaze drotovima u rjesavanju zlocina - svaki put akd ga neko ubije, on se resurrecta u vodi
Ripper Street :D samo ime kaze ...jack the ripper ali poslije
Endeavour - prati razvoj inspectora Morsea kao mladog inspektora
Broadchurch - krimi serija kratka - glumi dr Who
Zanimljivo da bas nijednu od ovih serija ne gledam, o cemu se radi, koji zanr, koju bi preporucio i ima li pedera? :)
:lol: :lol: :lol:
nema pedera barem ja nisam primjetila
omar little

#7461 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

obzirom da vas ima poprilicno, mislim da bi vam bilo korisno sebi na imdb napraviti no fag listu serija, serajte medjusobno, da ne jebete u zdrav mozak nas ostale ovdje.
KPNCTNJAH

#7462 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Sad su u serijama pederi ono sto su prije bili crnci :mrgreen: obavezno se moraju pojaviti... meni ne smetaju, samo ka'em...
Mohamad Sissoko

#7463 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mohamad Sissoko »

Oko 90% serija koje sam gledao u zivotu, americke produkcije, u njima ima peder i židov i uglavnom su najfiniji ljudi na svijetu i dobijes dojam da je pola stanovnika Amerike ili homo ili Židov. :D
oskarboy

#7464 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by oskarboy »

veceras na hrvatskom rtl 2 pocinje se prikazivat prve dvije epizode serije Suits
ćiribiribela

#7465 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

VenomousV wrote:
nisam znala da si anti LGBTQ
Pa i nisam bas, ali u zadnje vrijeme bas pretjeruju u serijama. pogotovo u HTGAWM.
tanjush

#7466 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by tanjush »

olive kitteridge - mini-serija, 4 ep. neki dan premijerno na HBO, fantastična, od mene 10/10, ne znam šta se može još uraditi da bude bolja...pomalo engleski šmek smješten u državu mejn, i sve što ide uz mejn, priroda i to...
http://www.imdb.com/title/tt3012698/

iako trenutno malo zasićen krimi okvirom, koji ovdje ipak nije jedini element:
tha fall - odlična prva sezona, 9/10, na fonu stare slave BBC-a
http://www.imdb.com/title/tt2294189/?ref_=nv_sr_1

i
prilično konvencionalno, na prvu, što se tiče tematike,
the affair
http://www.imdb.com/title/tt2699110/?ref_=nv_sr_1
ali nakon 3 epizode mogu već reći da je jako dobra, 8/10, posebna zanimljivost jest da su epizode podijeljene na dva dijela, prvi perspektiva njega, preljubnika, drugi perspektiva nje, preljubnice, o istim stvarima, događajima, kako ih vide, npr. on nju prvi put vidio u prilično kratkoj radnoj haljine u restoranu, dok iz njene verzije vidimo da je malo duža :mrgreen: , tako i ostale sitnice, koje život znače i koje bi mogle, na kraju, baš značiti, kako mi izgleda. glumi mcnullty iz žice, opet je ženskar i opet ga prca u mozak onaj rawls iz žice, ovaj put kao punac.
BlackSteel

#7467 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

http://www.imdb.com/title/tt2649522/

The Escape Artist

Toby Kebbell iz rocknrolle dominira!!! BBC pejgamber za serije :-D
Dosadno mii

#7468 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

Bloo wrote: također debeli se ne smiju seksati u serijama
realno kome bi se dalo to gledat
BlackSteel

#7469 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

Citam na oficijelnoj stranici sherlocka na fb, spremaju njakav special. Haman za bozic il novu godinu, ne zna se jos nista plaho. Ugl sherlock is back madafakas :D
BJB

#7470 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Joj sto ukakishe Scorpion seriju u zadnjoj epizodi..Radnja smjestena u Bosnu, dalje necu bice spoiler.
Niko ne zna zglajzat k'o Ameri, mogli su za 5 sec saznati kakvo je stanje u zemlji, a sa onom pricom pametnije je bilo da su radnju smjestili u Srbiju ili jos bolje na Kosovo
Jack Be Nimble

#7471 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Ne znam kako sam je sve ovo vrijeme zaobilazao ali Angels in America :thumbup:

Gluma, scenario :thumbup: Breaking Bad, Sopranos i Wire zajedno nemogu do koljena Andzelima :izet:
dječak sa šibicama

#7472 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

Moderna obitelj, pogledao par epizoda i ne mogu dalje, previse sladunjavo, cini mi se na kraju svake epizode cijela obitelj se grli, svi se vole, violina gudi, zivot je lijep, ptice cvrkucu na grani.

Homoseksualce na stranu, cak mi je i Vergara antipaticna sa onim njonjavim ooo papi pobresito du ju lov mi kolumbijskim akcentom.

Dva i pol muskarca, valjalo dok je Charlie bio u seriji. Ovo sad je sve gore i gore, pogledao neki dan ove nove epizode, jebo te saban, samo cekas kad ce se Ashton i Zipi pojebat. Usrali su seriju do balcaka, gay lobi izgleda totalno zavladao Amerikom.
dale cooper

#7473 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

BlackSteel wrote:Citam na oficijelnoj stranici sherlocka na fb, spremaju njakav special. Haman za bozic il novu godinu, ne zna se jos nista plaho. Ugl sherlock is back madafakas :D
Da, ali krajem sljedeće godine. :D
omar little

#7474 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Jack Be Nimble wrote:Ne znam kako sam je sve ovo vrijeme zaobilazao ali Angels in America :thumbup:

Gluma, scenario :thumbup: Breaking Bad, Sopranos i Wire zajedno nemogu do koljena Andzelima :izet:
auh, lega, dvije epizode da prevazidju sezone i sezone strpljivog, pedantnog i kompleksnog rada? da ga jebes, ne moze. :D ti, fakticki, poredis film (adaptiranu kazalisnu dramu) sa serijom. nisam gledala, uvijek mi je nekako padala na listi prioriteta, ali cisto logicki gledajuci pricam. bas pogledam ovih dana.

inace, the affair je onako...to igranje s perspektivama je okej i drukcije, ali se cini previse gimmicky. onog momenta kada su uradili linearnu naraciju, obicnu pricu bez tih trikova, dobili smo najispraniju i definitivno najslabiju epizodu sezone (u prevodu dosadno i nezanimljivo), sto me tjera zakljuciti da bez trikova i nemaju neke snage. zbog tih perspektiva je zanimljivo bilo pratiti koliko ko laze detektivu,jer su lagali i on i ona, moc tj. nemoc sjecanja, percepcije i sta ce sve tu biti. prica sama po sebi nista spektakularno i posebno, vec vidjeno puno puta i dosta predviljivo.

ako se ne varam odobrena im je i druga sezona, sad je samo pitanje da li ce razrijesiti prvu sezonu i u drugoj, kao true detective, imati slican pristup ali druge likove ili ce razvuci, ne nudeci rjesenje, i u drugoj sezoni istu pricu prikazivati kroz oci drugih likova.

nije lose, ali nije ni aman.
yoda82

#7475 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by yoda82 »

Bloo wrote:Grimm
The Bletchley Circle
Elementary
Whitechapel
Forever
Ripper Street
Endeavour
Broadchurch
Gotham
flash
The League
How to Get Away with Murder
Star Wars Rebels
The Walking Dead
Agents of S.H.I.E.L.D.
arrow
Bad Judge
constantine
The 100
The Big Bang Theory
+
nekoliko serija koje su na pauzi
Vikings
GOT
Shamelles

Orange is new black
Lost girl

Boldirane odlične, ostalo prosjek (neke bolje, neke lošije)
Post Reply