Taktički je odigrao ok, ali džaba kad je limitiran... ne može dati loptu dalju od 3 metra niti gurnuti je u for.todd_smith wrote:Kakvu si ti utakmicu gledaoultima_palabra wrote:Yaya Toure igrač utakmice, kakav BarryBorio se kao lav, nije bilo izgubljene za njega.
United jedna velika nula, bili su zreli za jedno tri komada ali je kloc Mancini izvadio sve igrače koji su mogli biti opasni i zamijenio ih sa destruktivcima. Ako ništa porastao mi je u očima kad se suprotstavio Rumenku, dosta i njegove sile višeBarry im je bio sidro veznog veceras, jedna od najboljih partija sto sam vidio od njega
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#7451 Re: English Premier League
-
Baudelaire
#7452 Re: English Premier League
Toure je bio najbolji, ali opet ga jebe, da se tako izrazim, decision making. Bio bi duplo bolji igrač da ima malo više mozga u određenim situacijama. Tevez je duplo manje sebičan od Aguera, koji je zvijer samo takva, ali je totalni kreten sa svojom sebičnošću. Prerasta granice normalnog.
-
Madrid
#7453 Re: English Premier League
Mene je bas Barry iznenadio, protrcao je par puta kraj igraca Uniteda kao da je Aguero, a i zaustavio je dosta dodavanja Uniteda, plus je izbio 2-3 opasna ubacka glavom, uglavnom partija iznad njegovog prosjeka...
Sad je tesko govoriti jel bolji bio od Turea, vjerovatno nije, Toure je zvijer, igrac koji bi igrao u svakoj ekipi (sem Barce, ne ispunjava normu zbog visine), ali od njega se i ocekuje onakva partija, tako da je bolje da je Barry nagrađen zbog svoje partije
Sad je tesko govoriti jel bolji bio od Turea, vjerovatno nije, Toure je zvijer, igrac koji bi igrao u svakoj ekipi (sem Barce, ne ispunjava normu zbog visine), ali od njega se i ocekuje onakva partija, tako da je bolje da je Barry nagrađen zbog svoje partije
-
todd_smith
#7454 Re: English Premier League
Pa to nije njegov posaoultima_palabra wrote:Taktički je odigrao ok, ali džaba kad je limitiran... ne može dati loptu dalju od 3 metra niti gurnuti je u for.todd_smith wrote:Kakvu si ti utakmicu gledaoultima_palabra wrote:Yaya Toure igrač utakmice, kakav BarryBorio se kao lav, nije bilo izgubljene za njega.
United jedna velika nula, bili su zreli za jedno tri komada ali je kloc Mancini izvadio sve igrače koji su mogli biti opasni i zamijenio ih sa destruktivcima. Ako ništa porastao mi je u očima kad se suprotstavio Rumenku, dosta i njegove sile višeBarry im je bio sidro veznog veceras, jedna od najboljih partija sto sam vidio od njega
Barry razbija igru i cisti/pokupi slobodnu i dodaje da ostali proigravaju, meni je bio odlican danas, odavno nije onako odigrao
- horion_bosona
#7455 Re: English Premier League
i Liverpool je u sezoni 2008/09 dobio oba puta United, al' na kraju zavrsio kao drugi na -4, iako je imao i manje poraza od Uniteda u toj sezoni, medjutim cak 11 remija...Madrid wrote: Ali kao sto sam se slozio sa jaranom koji navija za Barcu da ce Realova titula biti prakticki nista ako ih Barca nakanta na Nou Campu, tako bi rekao i ovdje, hebo titulu kad te glavni konkurent 2 puta razguli
tako da odluka o tituli jos nije rijesena, pogotovo kad se uzme u obzir iskustvo Uniteda, te naredni protivnik City-a...
veceras je City bio dominantan i uzeo ono sto mu se pruzilo... je l' neko vidio Shreka na terenu?
-
Madrid
#7456 Re: English Premier League
Ma sve to stoji, titula je najvaznija, ona se ne odlucuje u 2 utakmice, pa cak ni u Spaniji, ali gorak je okus kad ne mozes dobiti najjaceg rivala, a u ovom trenutku je zbog susjedstva i svega ostalog najveci Engleski derbi između 2 Manchestera...horion_bosona wrote:i Liverpool je u sezoni 2008/09 dobio oba puta United, al' na kraju zavrsio kao drugi na -4, iako je imao i manje poraza od Uniteda u toj sezoni, medjutim cak 11 remija...Madrid wrote: Ali kao sto sam se slozio sa jaranom koji navija za Barcu da ce Realova titula biti prakticki nista ako ih Barca nakanta na Nou Campu, tako bi rekao i ovdje, hebo titulu kad te glavni konkurent 2 puta razguli
tako da odluka o tituli jos nije rijesena, pogotovo kad se uzme u obzir iskustvo Uniteda, te naredni protivnik City-a...
veceras je City bio dominantan i uzeo ono sto mu se pruzilo... je l' neko vidio Shreka na terenu?
-
todd_smith
#7457 Re: English Premier League
ne, ali sam gledao 11 magaraca u crvenim dresovimahorion_bosona wrote:i Liverpool je u sezoni 2008/09 dobio oba puta United, al' na kraju zavrsio kao drugi na -4, iako je imao i manje poraza od Uniteda u toj sezoni, medjutim cak 11 remija...Madrid wrote: Ali kao sto sam se slozio sa jaranom koji navija za Barcu da ce Realova titula biti prakticki nista ako ih Barca nakanta na Nou Campu, tako bi rekao i ovdje, hebo titulu kad te glavni konkurent 2 puta razguli
-
LSD
#7458 Re: English Premier League
Realno engleska liga je propala ko kauč - dobro to su i pokazali u evropskim takmicenjima ove godine...preloši su glavni konkurenti za titulu, ova dva mančesterska tima.
United gori ali se bori za titulu- kako?? to je misterija...oni nisu šanse veceras napravili....s druge strane , City ima ogroman napadacki potencijal ali i idiota na klupi koji daje sve od sebe da uguši isti...njegovi igraci se ponašaju amaterski, solaže su glavno obilježje njihove igre, a Aguero prednjaci, uz njega je i zemljak Tevez kao i Nasri koji voli držati loptu kod sebe po minut vremena
Nasri pred golom dva puta zalama nekog bekana Uniteda umjesto da puca i naravno da propade 100% šansa...Bože sacuvaj kakvi likovi sa kakvim pristupom ce uzeti tiulu 
Ali sve u svemu, City dosta bolji veceras i zasluženo pobjedio.
United gori ali se bori za titulu- kako?? to je misterija...oni nisu šanse veceras napravili....s druge strane , City ima ogroman napadacki potencijal ali i idiota na klupi koji daje sve od sebe da uguši isti...njegovi igraci se ponašaju amaterski, solaže su glavno obilježje njihove igre, a Aguero prednjaci, uz njega je i zemljak Tevez kao i Nasri koji voli držati loptu kod sebe po minut vremena
Ali sve u svemu, City dosta bolji veceras i zasluženo pobjedio.
Last edited by LSD on 30/04/2012 23:58, edited 1 time in total.
- horion_bosona
#7459 Re: English Premier League
todd_smith wrote:ne, ali sam gledao 11 magaraca u crvenim dresovimahorion_bosona wrote:i Liverpool je u sezoni 2008/09 dobio oba puta United, al' na kraju zavrsio kao drugi na -4, iako je imao i manje poraza od Uniteda u toj sezoni, medjutim cak 11 remija...Madrid wrote: Ali kao sto sam se slozio sa jaranom koji navija za Barcu da ce Realova titula biti prakticki nista ako ih Barca nakanta na Nou Campu, tako bi rekao i ovdje, hebo titulu kad te glavni konkurent 2 puta razguli
- Šibicar
#7460 Re: English Premier League
Da je ostalo 0-0,što je bilo vrlo moguće,sad bi se pisali hvalospjevi o taktici rumenka,i o tome kako je mangupski odigrao na rezultat. 
- art vandeley
#7461 Re: English Premier League
Da je igr´o Dzeko vise ut. u sezoni pisali bi se i hvalospjevi o Manciniju (na ovome forumu)Šibicar wrote:Da je ostalo 0-0,što je bilo vrlo moguće,sad bi se pisali hvalospjevi o taktici rumenka,i o tome kako je mangupski odigrao na rezultat.
- Jack Be Nimble
#7462 Re: English Premier League
Manchester C 36 26 5 5 88 27 61 83
Manchester U 36 26 5 5 86 33 53 83
Sta se gleda u engleskoj gol razlika ili ukupan broj postignuti golova? Ako ManU dadne vise golova u zadnje dvije tekme onda su oni sampion? Ili se gleda ukupan rezlutat dva tima, sto je 7:1 za City...
Manchester U 36 26 5 5 86 33 53 83
Sta se gleda u engleskoj gol razlika ili ukupan broj postignuti golova? Ako ManU dadne vise golova u zadnje dvije tekme onda su oni sampion? Ili se gleda ukupan rezlutat dva tima, sto je 7:1 za City...
-
Madrid
#7463 Re: English Premier League
Mislim da je gol razlika u Engleskoj...
Ma nema United sanse da dadne 10 ili vise golova u 2 utakmice (racunam 10, jer ako City hoce titulu mora pobjediti obe utakmice, sto znaci da i moraju popravit gol razliku, ako ne pobjede onda prica o gol razlici otpada
)
Ma nema United sanse da dadne 10 ili vise golova u 2 utakmice (racunam 10, jer ako City hoce titulu mora pobjediti obe utakmice, sto znaci da i moraju popravit gol razliku, ako ne pobjede onda prica o gol razlici otpada
- Ajatolah_
#7464 Re: English Premier League
Međusobni omjer se nikako ne gleda, ide gol-razlika, pa broj postignutih golova, ako je to isto organizuje se play-off.
-
Bordolini
#7465 Re: English Premier League
City puno bolji, pobjeda zasluzena. Ipak, mogla je biti ubjedljivija da imaju trenera ali posto imaju Mancinija moralo je to biti peglanje do zadnje sekunde.
Toure po meni najbolji mada realno nije bilo loseg pojedinca na terenu, svi su odradili svoje zadatake. Ako bas treba nekog izdvojiti onda je to Tevez, njegovo tanko izdanje.
United nikad gori, totalno zakazali. Malo je bilo cudno gledati izgubljenog Schollesa, zatim Rooneya koji sam posalje loptu u aut, izgubi svaki duel pa mase prema sudiji, Nanija koji se boji pretrcati i predriblati, a i sam pocetni sastav je bio pravo cudan, ovdje najvise mislim na Parka. Veoma cudno, rumenko je totalno fulio taktiku i dobrim dijelom snosi odgovornost za ovaj poraz a vjerovatno i titulu. Jest mi bilo drago kad se iznervirao i sisao da prigovori Manciniju za sudije, on, covjek koji je izmislio taj pritisak i supljiranje, neka malo vidi kako je biti s druge strane.
United mrzim, City ne simpatisem, (Dzeki zelim da ode iz ove smijurije od kluba i nastavi zabijati tamo gdje to znaju cijeniti) ali ipak zelim da City prvi prodje kroz cilj, sad kad su ovako blizu nadam se da nece prokockati.
p.s. Dobro nam dosao Podolski, aBd slijedece sezone se ozbiljnije ukljuciti u trku za prvaka.
Toure po meni najbolji mada realno nije bilo loseg pojedinca na terenu, svi su odradili svoje zadatake. Ako bas treba nekog izdvojiti onda je to Tevez, njegovo tanko izdanje.
United nikad gori, totalno zakazali. Malo je bilo cudno gledati izgubljenog Schollesa, zatim Rooneya koji sam posalje loptu u aut, izgubi svaki duel pa mase prema sudiji, Nanija koji se boji pretrcati i predriblati, a i sam pocetni sastav je bio pravo cudan, ovdje najvise mislim na Parka. Veoma cudno, rumenko je totalno fulio taktiku i dobrim dijelom snosi odgovornost za ovaj poraz a vjerovatno i titulu. Jest mi bilo drago kad se iznervirao i sisao da prigovori Manciniju za sudije, on, covjek koji je izmislio taj pritisak i supljiranje, neka malo vidi kako je biti s druge strane.
United mrzim, City ne simpatisem, (Dzeki zelim da ode iz ove smijurije od kluba i nastavi zabijati tamo gdje to znaju cijeniti) ali ipak zelim da City prvi prodje kroz cilj, sad kad su ovako blizu nadam se da nece prokockati.
p.s. Dobro nam dosao Podolski, aBd slijedece sezone se ozbiljnije ukljuciti u trku za prvaka.
-
missko
#7466 Re: English Premier League
Da se Nemanja nije povrijedio u ranoj fazi prvenstva, garantujem da bi danas United bjezao drugoplasiranom 10 bodova. Ali to je prosla stvar i sada nam slijedi veoma zanimljiva sezona u EPL do godine aBd. Jak Celsi, jak Arsenal, Jak Liverpul, Jak City i United.
-
salle_eh1986
#7467 Re: English Premier League
nikad boldirani titulu uzet neće pored ovih ostalih nabrojanihmissko wrote:Da se Nemanja nije povrijedio u ranoj fazi prvenstva, garantujem da bi danas United bjezao drugoplasiranom 10 bodova. Ali to je prosla stvar i sada nam slijedi veoma zanimljiva sezona u EPL do godine aBd. Jak Celsi, jak Arsenal, Jak Liverpul, Jak City i United.
-
todd_smith
- Logovan
#7469 Re: English Premier League
Po ćemu su jaki slijedeće sezone ? Prvo treba dovesti fudbalere koji će biti prava pojačanja i tek onda možemo reći imamo zanimljivu sezonu sa dosta jakih ekipa. Biće tu i dosta "promašaja", dođe kao pojačanje a pokaže se kao kloc.missko wrote:Da se Nemanja nije povrijedio u ranoj fazi prvenstva, garantujem da bi danas United bjezao drugoplasiranom 10 bodova. Ali to je prosla stvar i sada nam slijedi veoma zanimljiva sezona u EPL do godine aBd. Jak Celsi, jak Arsenal, Jak Liverpul, Jak City i United.
-
Coalman
-
todd_smith
- Janjicar
#7472 Re: English Premier League
evo za stream engleske lige
http://footballstream2012.blogspot.com/
Samo odaberete koju utakmicu hocete i ima dosta linkova
http://footballstream2012.blogspot.com/
Samo odaberete koju utakmicu hocete i ima dosta linkova
- neo7
#7473 Re: English Premier League
sto ga Modric zabi...
- just principe
- Baltazar_khan
#7475 Re: English Premier League
šta je ovo sunce tijust principe wrote:WTF![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()