HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
chakany

#7451 Re: HS kablovska

Post by chakany »

kemox wrote:
juan wrote:Postovanje,

prikljucio sam novi Toshibin LCD (32LV933G) koji ima DVB-C tuner i HD-tuner.
uradio sam scan svih kanala, medjutim je Transponder 634(Hayat TV i dr.) jako los. nakon 4 skena sam tek uhvati ko malo signala. medjutim slike nema.
Transponder 618 je isto poprilicno los, ali rijedje nestaje slika. Dok ostali kanali/transponderi dobro radi ukljucujuci i HD kanali Face i AlJazeera.

u cemu je stvar?

vec sam kritikovan sa strane starijeg "pucanstva" u kuci, kako ne valja TV, na staroj (analogni) je bilo i hayata i obna....
I ja imam isti problem sa frekvencijom 634 dolazili su me 3 puta i nisu ništa riješili. Očigledno je da imaju problem sa opremom koju korise za ovu frekvenciju. Kineska garant :(
Ovaj problem imam na Tv-u DVB-C i na onom njihovom kineskom resiveru
Tako da im vadiona da je do tv-a ne pije vode
To se mora nekako riješiti do jeseni, jer tada ljudi najviše gledaju TV.
Ja je ovih dana baš nešto i ne gledam, ali naveče kad sjednem gledati neki film, vidi se da ima smetnji na TV kanalima.
I da, nije 100% do mene, jer vidim da i drugi imaju iste probleme, nego je do HS-a.
Ne znam više gdje se obratiti, toliko smo puta govorili o ovoj problematici, ali nikako da se to stabilizuje.
Slika odlična, ali nije stabilna, dolazi do čestih smetnji.
kemox

#7452 Re: HS kablovska

Post by kemox »

chakany wrote:
kemox wrote:
juan wrote:Postovanje,

prikljucio sam novi Toshibin LCD (32LV933G) koji ima DVB-C tuner i HD-tuner.
uradio sam scan svih kanala, medjutim je Transponder 634(Hayat TV i dr.) jako los. nakon 4 skena sam tek uhvati ko malo signala. medjutim slike nema.
Transponder 618 je isto poprilicno los, ali rijedje nestaje slika. Dok ostali kanali/transponderi dobro radi ukljucujuci i HD kanali Face i AlJazeera.

u cemu je stvar?

vec sam kritikovan sa strane starijeg "pucanstva" u kuci, kako ne valja TV, na staroj (analogni) je bilo i hayata i obna....
I ja imam isti problem sa frekvencijom 634 dolazili su me 3 puta i nisu ništa riješili. Očigledno je da imaju problem sa opremom koju korise za ovu frekvenciju. Kineska garant :(
Ovaj problem imam na Tv-u DVB-C i na onom njihovom kineskom resiveru
Tako da im vadiona da je do tv-a ne pije vode
To se mora nekako riješiti do jeseni, jer tada ljudi najviše gledaju TV.
Ja je ovih dana baš nešto i ne gledam, ali naveče kad sjednem gledati neki film, vidi se da ima smetnji na TV kanalima.
I da, nije 100% do mene, jer vidim da i drugi imaju iste probleme, nego je do HS-a.
Ne znam više gdje se obratiti, toliko smo puta govorili o ovoj problematici, ali nikako da se to stabilizuje.
Slika odlična, ali nije stabilna, dolazi do čestih smetnji.
treba tražiti kompenzaciju zato što ne poštuju ugovor koji su sa nama potpisali
ne dobivamo ono što su ugovorom obavezni da nam daju za cijenu koju plaćamo
treba tražiti umanjenje pretplate ili kompenzaciju brzinom interneta ili otključavanjem HBO kanala ili nešta drugo
LOPOVLUKU NIKAD KRAJA
Nermin_BH

#7453 Re: HS kablovska

Post by Nermin_BH »

Jel se i vama brisu sami kanali na digitalnoj ?
The Realist

#7454 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Trenutno pojma nemam, ali često mi se (sada rjeđe) na modulu samo prebace kanali na kraj liste i moram ih redati.
ZPP

#7455 Re: HS kablovska

Post by ZPP »

Meni se isto znaju prebacivati sami, i to iritira strašno :twisted:

Hebo sportklub, lijepa arena...liga prvaka počinje... :tooo:
Image
amcibald

#7456 Re: HS kablovska

Post by amcibald »

Mislim da si u krivu. Jer ipak samo ovog vikenda na rasporedu je bilo fenomenalni utakmica: Liverpool-Stoke; Arsenal-Aston Villa; Crystal-Tottenham; Chelsea-Hull; Barcelona-Levante; Real M.-Betis...sinoc Man.City-Newcastle...i jos par koji nisam uspio odgledati. Tako da mislim da je Sportklub daleko daleko ispred Arene. Te tekme koje si naveo nisu neki kvaletit,ali zato kad se potrefi tamo od 1/4 finala,onda ti zavidim jer ja moram gledati preko BHT i OBN sa onim nasim nazovi komentatorima.
kakaljin

#7457 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

amcibald wrote:Mislim da si u krivu. Jer ipak samo ovog vikenda na rasporedu je bilo fenomenalni utakmica: Liverpool-Stoke; Arsenal-Aston Villa; Crystal-Tottenham; Chelsea-Hull; Barcelona-Levante; Real M.-Betis...sinoc Man.City-Newcastle...i jos par koji nisam uspio odgledati. Tako da mislim da je Sportklub daleko daleko ispred Arene. Te tekme koje si naveo nisu neki kvaletit,ali zato kad se potrefi tamo od 1/4 finala,onda ti zavidim jer ja moram gledati preko BHT i OBN sa onim nasim nazovi komentatorima.
najbolje bi bilo da svi mozemo gledati sve ali neki ne zele da se oproste od monopola
bull21

#7458 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Ima li šta za englesku ligu?
Hebem vas mutave, sredite već nešto već tri godine nismo u stanju da gledamo EPL više od jedne tekme a sada ni to više...
Da hoće i ovaj telemach dokilavit' do mene...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7459 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

amcibald wrote:Mislim da si u krivu. Jer ipak samo ovog vikenda na rasporedu je bilo fenomenalni utakmica: Liverpool-Stoke; Arsenal-Aston Villa; Crystal-Tottenham; Chelsea-Hull; Barcelona-Levante; Real M.-Betis...sinoc Man.City-Newcastle...i jos par koji nisam uspio odgledati. Tako da mislim da je Sportklub daleko daleko ispred Arene. Te tekme koje si naveo nisu neki kvaletit,ali zato kad se potrefi tamo od 1/4 finala,onda ti zavidim jer ja moram gledati preko BHT i OBN sa onim nasim nazovi komentatorima.
Ne bih se bas slozio. Stvar je ukusa, naravno, ali mislim da je ipak, sada kada je krenulo sa prenosima Lige prvaka i Lige UEFA, Arena, pa barem, sustigla SK.

Italijanska liga, Francuska koja se itekako popravila i pojacala sa ulaskom svjezeg kapitala preko PSG I Monaka, uz niz ovih manjih liga, od kojih je dosta interesantna MLS i Brazilska liga... svakako dva dana vikenda dobro pokriva direktnim fudbalskim prenosima.

A onda u toku radne sedmice, utorak i srijeda sa po 5 do 7 direktnih prenosa LIGE PRVAKA, I cetvrtak sa 5-6-7 prenosa Lige UEFA.

Naravno SK prenosi dvije najatraktivnije lige, ali Arena detaljnim pokrivanjem grupne faze LP i LU svakako barem sustize taj kvalitet, a po meni jos je sarolikije i interesantnije. :thumbup:

Naravno, kao sto rekoh sve je stvar ukusa..ali a sam licno zadovoljan Arena ponudom.
Last edited by -LIBERO- on 20/08/2013 23:42, edited 1 time in total.
moranadruga

#7460 Re: HS kablovska

Post by moranadruga »

-LIBERO- wrote:HS.

Hoce li biti nekih noviteta u skorije vrijeme, sto se novih TV kanala tice, naravno :D ??

Da li se razmislja o nekim sportskim TV kanalima, da se mozda pokusa pokriti engleska i spanska fudbalska liga?

Hvala na odgovoru.
mozes sanjati. sve jel lokalne stanice pokupio, nema vise nista novo da ponudi. :D
Holms

#7461 Re: HS kablovska

Post by Holms »

-LIBERO- wrote:
ne bih se bas slozio. stvar je ukusa, naravno, ali mislim da je ipak, asda kada je krenulo sa prenosima Lige prvaka i Lige UEFA, Arena, pa barem, sustigla SK.

Italijanska liga, Francuska koja se itekako popravila i pojacala sa ulaskom svjezeg kapitala preko PSG I Monaka, uz niz ovih manjih liga, od kojih je dosta interesantna MLS i Brazilska liga... svakako dva dana vikenda dobro pokriva direktnim fudbalskim prenosima.

A onda u toku radne sedmice, utorak i srijeda sa po 5 do 7 direktnih prenosa LiGE PRVAKA, I cetvrtak SA 5-6-7 prenosa Lige UEFA.

Naravno SK prenosi dvije najatraktivnije lige, ali Arena detaljnim pokrivanjem grupne faze LP i LU svakako barem sustize taj kvalitet, a po meni jos je sarolikije i interesantnije. :thumbup:

Naravno, kao sto rekoh sve je stvar ukusa..ali a sam licno zadovoljan Arena ponudom.
zaboravio si samo jednu "sitnicu", NBA
kakaljin

#7462 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Holms wrote:
-LIBERO- wrote:
ne bih se bas slozio. stvar je ukusa, naravno, ali mislim da je ipak, asda kada je krenulo sa prenosima Lige prvaka i Lige UEFA, Arena, pa barem, sustigla SK.

A onda u toku radne sedmice, utorak i srijeda sa po 5 do 7 direktnih prenosa LiGE PRVAKA, I cetvrtak SA 5-6-7 prenosa Lige UEFA.

zaboravio si samo jednu "sitnicu", NBA
I ja bi volio pogledati nekada utakmicu NBA ali nemam sport klub,a i da imam utakmice su vecinom kasno navece kod nas tako da ko radi i ustaje rano tesko ce pogledati utakmice. Tako da tu korist sa NBA imaju oni koji ne rade i mogu da ne ustaju rano. I eventualno oni zaludjenici koji prate NBA visenego bio koji drugi sport
ZPP

#7463 Re: HS kablovska

Post by ZPP »

Ovo sto je libero napisao plus sto ja najvise volim gledati nase igrace, tako da imam svake sedmice mogucnost gledati Pjanica i Lulica. Samo zbog toga je meni zao sto ne mogu Dzeku gledati, inace nisam neki ljubitelj Engleza. Barsa i Real jesu hendikep ali jbga nije aljazeera pa da ima bas sve.

Pored toga ko voli pogledati domaci fudbal, nasu ligu, hr i srb (ako nista mogu se pogledati vjeciti derbiji i dinamo kad guza igra :-D ) moze gledati na areni.

O meraku pracenja LP i EL ne treba ni pricati. Po meni samo to vrijedi love koju dam.
kemox

#7464 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Novo
Discovery Science dobio prevod :kiss:
respo

#7465 Re: HS kablovska

Post by respo »

Holms wrote: zaboravio si samo jednu "sitnicu", NBA
mene licno recimo ne zanima nba tako da tu sitnicu tu mozes izbaciti
recimo arenin plus je NFL
TheWatcher

#7466 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

halo HS debili debilski :evil:
sta je sa kanalom VH1 :?: jedini muzicki kanal da valja a nikada ne radi a kada radi stalno prekida :oops:
kemox

#7467 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kemox wrote:Novo
Discovery Science dobio prevod :kiss:
povremeno :skoljka:
kemox

#7468 Re: HS kablovska

Post by kemox »

s vremena na vrijeme :thumbup:
chakany

#7469 Re: HS kablovska

Post by chakany »

A šta je sa Discovery World, je li i on ima prevod?
AdrianMole

#7470 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

chakany wrote:A šta je sa Discovery World, je li i on ima prevod?
Discovery World nema titl niti na jednom južnoslavenskom jeziku.Discovery Science se nedavno počeo titlovati na srpski,tako da je još mali postotak sadržaja titlovan,ali se to svakodnevno povećava.
chakany

#7471 Re: HS kablovska

Post by chakany »

AdrianMole wrote:
chakany wrote:A šta je sa Discovery World, je li i on ima prevod?
Discovery World nema titl niti na jednom južnoslavenskom jeziku.Discovery Science se nedavno počeo titlovati na srpski,tako da je još mali postotak sadržaja titlovan,ali se to svakodnevno povećava.
A ja sam mislio da su oba kanala dobila titl, onda sam ja to nešto pogrešno shvatio :lol:
Ma super je i ovako, bolje i titl povremeno, nego nikako.
chakany

#7472 Re: HS kablovska

Post by chakany »

http://www.axnspin.hr/

AXN Spin, novi kanal iz porodice AXN koji ima hrvatski i srpski prevod.
chakany

#7473 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Sanjam:

1. B92 (Radi prenosa teniskih turnira, odličnih vijesti, dobrih filmova i super serija).
2. PRVA TV (Zbog Veče sa Ivanom Ivanovićem i super zabavnih emisija).
3.KLASIK TV (Odlični ex-yu filmovi).
4.CINEMAX i CINEMAX 2 (Za nas ljubitelje filmova, koji volimo gledati sve osim američkih gluposti).
5.RTL 2 HR (Zbog humorističkih serija).
6.ATV BL (Iako je program isti kao na Hayat TV, super bi došao zbog teniskih turnira).
7.RTS 1 i RTS 2 (Zbog svega na ovim kanalima, sve je bolje od RTS SAT-a).

I onda se probudim, upalim TV, kad tamo NTV IC KAKANJ, MTV IGMAN, SLON TV :lol:
mixone1995

#7474 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

mixone1995 wrote:

Cak nakon sto su mi gospoda 2x dolazili kuci i pokusavali napraviti, i dalje isti problem sa HD kanalima kao sto se i moze vidjeti na klipu :-? :-?

P.S. ne zelim da mi opet dolaze, jer znam da nista nece napraviti, ovo sam objavio samo kao dokaz da i dalje imam isti problem :cry:
Posto se gospoda nije udostojila da odgovori :skoljka:
Bluesman

#7475 Re: HS kablovska

Post by Bluesman »

Kakva je procedura ako zelim zamjeniti reciver sa karticom za dig. tv ? Jel se placa sta ?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Locked