Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
Jack Be Nimble

#7451 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Static-X wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Static-X wrote:@Jack Be Nimble, pa naravno da cemo ocekivati da ces ti i svi ostali koji duvaju biti za legalizaciju te droge...

Sto se tice pederluka, ako je samo fazon da dobiju ta prava koja ti nabroja, da mogu imati svoju neku "bracnu" zajednicu, ajd nekako bi mogao i to mozda prezvakati (kao sto vec neki rekose, samo nek drze sve medju svoja 4 zida ko i svi ostali), al mislim da je vise od toga, al sve te parade i gluposti, protiv toga sam 100%.
Pa valjda bi trebali biti i ostali za legalizaciju duvali ili ne. Ako ne duvas opet imas dijete koje vozis u skolu cestama sa rupama ili preko mostova koji su bili spremni za popravke jos prije 15 godina. Takodjer ako skola nije privatna zelio bi da ti djete ima najbolje moguce obrazovanje sto drzava moze da dadne. I ako to sve zelis, zasto bi bio protiv legalizacije?

Ko drzi medju svoja 4 zida? Ja bogme ljubim svoju curu na otvorenom i ne vidim sto drugi ne bi mogao ljubiti svog momka otvoreno. Sta se u stvari krije u ta 4 zida?
Ne znam kakve veze ima ista sto ti nabroja sa legalizacijom marihvane? Jedini razlog po kojem vidim legalizaciju je to da se ukine kriminal i dileri, kao i to da ce bar drzave vidjeti nesto od toga, zaradu na visoku taxu na travu.
Plasi me da nakon legalizacije te stvari budu lagano dostupne svima (doduse jes ono ko to hoce zbavice ga na neki drugi nacin) ali opet sa legalizacijom ipak je veca mogucnost vece upotrebe. Pogotovo te price kako trava nije toliko ni stetna pa bi bas zbog toga porastao broj korisnika.
Ako se vec legalizuje, mislim da bi se trebalo pojacati testiranje u firmama, i to naravno cesto raditi. Ni u kom smislu nisam za to da se legalizuje na taj nacin da mozes proci fizikalni test za posao iako duvas.

Pederluk na javnim mjestima nikako, ne gleda mi se kada se musko i zensko balave a kamoli federi. Mislim da oni kao ugrozene manjine pre napucavaju sve to kako su ograniceni, pa koriste prilike da to ispolje na javnim mjestima, paradama i koje cemu. Protiv toga 100%. Budi sta god hoces, sto se mene tice ja tu nemgu nista niti me interesuje, al fakat ponasaj se kao i svako normalno zivo ljudsko bice na ulici, a kod kuce radi sta hoces.
Prvo kazes kakve to veze ima sto sam ja nabrojao (skolovanje, ceste) sa legalizacijom trave, a onda napises da ce drzava vidjeti pare od poreza. Tu je veza. Testiranje ima sada i treba da bude ako se radi pogotovo sa masinerijom i ako ne smijes pijan doci na posao sigurno ne bi smio ni naduvan.

Mozda se tebi ne gleda kako se musko i zensko balave, ali to je nase licno pravo mene i moje cure. Ti imas pravo da okrenes ledja i ja te necu tjerati u zatvor zbog toga.

Sto se tice parada, parade su potrebne zbog takvih kao ti. Kao sto je potrebno imati mati muslim paradei li mosque parade tako i gayovi nazalost moraju imati svoju paradu. Da vidis ljude kako zive u zajednici sa djecom i svako normalan. A to sto kazes da se ponasas kao svako normalno zivo ljudsko bice...sta je normala? Je li to znaci da su neki Amerikanci u pravu kada kazu da se muslimani u Americi trebaju oblaciti na americki nacin (valjda misle plave farmeke i majica a kacket "optional") i zene ne smiju biti pokrivene jer to nije normalno za americki kulturu?
Alfons Kauders

#7452 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Alfons Kauders »

Daj ba ljudi, manite se gay parada i Arabije, drzite se teme pls.

Image
Jack Be Nimble

#7453 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Ma rasprava je u sklopu izbora, Amerike i njene unutrasnje/vanjske politike.

Image

:D
Alfons Kauders

#7454 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Alfons Kauders »

:lol: :thumbup:
Avetinho

#7455 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Alfons Kauders wrote:Daj ba ljudi, manite se gay parada i Arabije, drzite se teme pls.
Homo brak je bio na glasackim listicima u vise drzava.
Avetinho

#7456 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

PipiDugaDevetka wrote:Interesantno u Californiji glasaju istovremeno i na referendumu o tome da li će biti OBAVEZNO označavanje GMO hrane.
Želim im svaku sreću sa NON-GMO hranom i Obamom.
Ova mjera nije prosla u Kaliforniji.
Static-X

#7457 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Static-X »

Jack Be Nimble wrote: Prvo kazes kakve to veze ima sto sam ja nabrojao (skolovanje, ceste) sa legalizacijom trave, a onda napises da ce drzava vidjeti pare od poreza. Tu je veza. Testiranje ima sada i treba da bude ako se radi pogotovo sa masinerijom i ako ne smijes pijan doci na posao sigurno ne bi smio ni naduvan.

Mozda se tebi ne gleda kako se musko i zensko balave, ali to je nase licno pravo mene i moje cure. Ti imas pravo da okrenes ledja i ja te necu tjerati u zatvor zbog toga.

Sto se tice parada, parade su potrebne zbog takvih kao ti. Kao sto je potrebno imati mati muslim paradei li mosque parade tako i gayovi nazalost moraju imati svoju paradu. Da vidis ljude kako zive u zajednici sa djecom i svako normalan. A to sto kazes da se ponasas kao svako normalno zivo ljudsko bice...sta je normala? Je li to znaci da su neki Amerikanci u pravu kada kazu da se muslimani u Americi trebaju oblaciti na americki nacin (valjda misle plave farmeke i majica a kacket "optional") i zene ne smiju biti pokrivene jer to nije normalno za americki kulturu?
To nema nikakve veze sa svim tim sto si ti nabrojao. Kakva bi to bila zemlja da na racun poreza droge gradimo ceste i mostove i skolujemo djecu :-)
Sto se tice balavljenja to si potpuno upravu, to uopste nism trebao ni pisati, moj stav, tvoj stav - koji nemaju nikakve veze sa ovim sto pricamo.

Za pederstvo i njihove parade i slicna okupljanja, to je nista vise nego izazivanje "normalnog" svjeta. U prkos tome sto se narod tim stvarima protivi. Ja se sa takvim stvarim necu nikad sloziti. Kao sto sam vec rekao, nek bude peder ko god hoce to je njihova stvar, al se ponasaj kao i svi ostali.
Ti poredis provokacije i vjerski nacin odjevalja :-) ja nebi o tome dalje..
Static-X

#7458 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Static-X »

Evo i link sta se gdje glasalo i sta je proslo

https://upworthy-production.s3.amazonaw ... on-Map.jpg
chupacabra

#7459 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by chupacabra »

Static-X wrote:
Jack Be Nimble wrote: Prvo kazes kakve to veze ima sto sam ja nabrojao (skolovanje, ceste) sa legalizacijom trave, a onda napises da ce drzava vidjeti pare od poreza. Tu je veza. Testiranje ima sada i treba da bude ako se radi pogotovo sa masinerijom i ako ne smijes pijan doci na posao sigurno ne bi smio ni naduvan.

To nema nikakve veze sa svim tim sto si ti nabrojao. Kakva bi to bila zemlja da na racun poreza droge gradimo ceste i mostove i skolujemo djecu :-)
Sto se tice balavljenja to si potpuno upravu, to uopste nism trebao ni pisati, moj stav, tvoj stav - koji nemaju nikakve veze sa ovim sto pricamo.

Za pederstvo i njihove parade i slicna okupljanja, to je nista vise nego izazivanje "normalnog" svjeta. U prkos tome sto se narod tim stvarima protivi. Ja se sa takvim stvarim necu nikad sloziti. Kao sto sam vec rekao, nek bude peder ko god hoce to je njihova stvar, al se ponasaj kao i svi ostali.
Duhan i alkohol su oporezovane droge, a porezi od istih se bas koriste u svrhe koje si ti naveo. U cemu je problem onda?
Alfons Kauders

#7460 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Alfons Kauders »

Ja Sam Odavle wrote:
Alfons Kauders wrote:Daj ba ljudi, manite se gay parada i Arabije, drzite se teme pls.
Homo brak je bio na glasackim listicima u vise drzava.
Ma znam, bilo je milion tih propositiona... Nije meni sto pricate o njima, vec sto se prepucavate... :D Mada je Arabija visak. :D
Avetinho

#7461 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

chupacabra wrote:
Static-X wrote:

Duhan i alkohol su oporezovane droge, a porezi od istih se bas koriste u svrhe koje si ti naveo. U cemu je problem onda?
I kockarnice, i lutrija.
Jack Be Nimble

#7462 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Ako nece uzimati porez i stavljati u ceste, skole, parkove, zdrastvene usluge cemu onda svrha poreza? Ne zelim da budem cinican i da samo kazem da porez obicno ide u kofere politicara, ali ima i tu istine.

Nego mi ne spominjemo glavnu stvar koja se desila sinoc a to je da bi Amerika mogla imati 51 drzavu. Gradjani Porto Rika izglasali da zele biti dio Amerike, sada ih Kongres treba primiti. Ne vjerujem da ce republikanci htjeti drzavu punu latino glasaca.
muhafuca

#7463 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

Jack Be Nimble wrote:Ako nece uzimati porez i stavljati u ceste, skole, parkove, zdrastvene usluge cemu onda svrha poreza? Ne zelim da budem cinican i da samo kazem da porez obicno ide u kofere politicara, ali ima i tu istine.

Nego mi ne spominjemo glavnu stvar koja se desila sinoc a to je da bi Amerika mogla imati 51 drzavu. Gradjani Porto Rika izglasali da zele biti dio Amerike, sada ih Kongres treba primiti. Ne vjerujem da ce republikanci htjeti drzavu punu latino glasaca.
Imali bi 7 elektorskih glasova sto nije beznacajno (prema broju stanovnika)
ali sumnjam da ce se Republikanci protiviti jer to nebi bio nimalo popularan potez
a kolko sam skontao republikanci ce ici malo na meksanje politike
prema manjinama svakako jer su skontali ako ovako nastave nece ih nigdje biti
vec na sljedecim izborima
Alfons Kauders

#7464 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Alfons Kauders »

muhafuca wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ako nece uzimati porez i stavljati u ceste, skole, parkove, zdrastvene usluge cemu onda svrha poreza? Ne zelim da budem cinican i da samo kazem da porez obicno ide u kofere politicara, ali ima i tu istine.

Imali bi 7 elektorskih glasova sto nije beznacajno (prema broju stanovnika
ali sumnjam da ce se Republikanci protiviti jer to nebi bio nimalo popularan potez
Sve je moguce - mozda bi tako mogli popraviti rejting kod Latino glasaca :D
oldschool

#7465 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by oldschool »

Alfons Kauders wrote:
muhafuca wrote:

Imali bi 7 elektorskih glasova sto nije beznacajno (prema broju stanovnika
Sve je moguce - mozda bi tako mogli popraviti rejting kod Latino glasaca :D
Možemo i mi glasati(ako nas prime), mi smo bijelci, glasaćemo za Republikance. :lol: :D
Avetinho

#7466 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

muhafuca wrote: Imali bi 7 elektorskih glasova sto nije beznacajno (prema broju stanovnika)
a kolko sam skontao republikanci ce ici malo na meksanje politike
prema manjinama svakako jer su skontali ako ovako nastave nece ih nigdje biti
vec na sljedecim izborima
Za ovaj potez morali bi imati politicara vrhunskog kalibra.

Taj bi morao po povoljnoj cijeni prodati maglu konzervativnom jezgru Republikanske partije, koju uglavnom cine bigoti svih vrsta: rasisti, seksisti, homofobi, narcisoidni sebicnjaci. Kako bez magle objasniti jezgru partije novu politiku uvazavanje prava Latinosa, obojenih, zena, homoseksualaca, javnih radnika, nize srednje klase? Pa cekaj, SAD vec ima jednu takvu partiju -- Demokratsku.

Taj potez bi sigurno doveo do raspada Republikanske na dvije partije.
Reposi su osudjeni da godinama sjede u opoziciji, koju uskoro niko nizasta nece vise pitati.
muhafuca

#7467 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

oldschool wrote:
Možemo i mi glasati(ako nas prime), mi smo bijelci, glasaćemo za Republikance. :lol: :D
sto je najzalosnije da :(
eno gledam imam na twitteru i facebooku
Elvisa Mutapcica (MMA borac sad pravo dobar)
dosao poslje rata u USA putem laganih imigracionih zakona
protiv kojih se republikanci bore
dok se skolovao i trenirao bio na
Drzavnom zdravstvenom osiguranju
i koristio sve moguce pogodnosti kojih se domogao
a sad kad se "obogatio" (tj malo odskocio od sirotinje)

na twiterru i facebooku u obrazlozenju zasto je za Romnija
pise :
First of I would like to say that I hate politics!!!
I got few msg ppl asking me why am I a big Romney supporter. I'm am not a Romney or Obama supporter! I think they both suck ass! I'm picking lesser of two evil. I don't like people getting a place to live for free, food stamps and free health care that can't pass a drug test and my tax money pays for all of it!!!
ovo can't pass a drug test and my tax money pays for all of it
je dodao kao i si republikanci sto dodaju da ne bude da je supak onako nego
eto kao on misli na one sto se drogiraju
Mada bi Romney i Republikanci ukinuo totalno medicare (za sve) a ne samo
za ove "sto se drogiraju" - al ovako mu valjda ljepse zvuci
oldschool

#7468 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by oldschool »

muhafuca wrote:
oldschool wrote:
sto je najzalosnije da :(
eno gledam imam na twitteru i facebooku
Elvisa Mutapcica (MMA borac sad pravo dobar)
dosao poslje rata u USA putem laganih imigracionih zakona
protiv kojih se republikanci bore
dok se skolovao i trenirao bio na
Drzavnom zdravstvenom osiguranju
i koristio sve moguce pogodnosti kojih se domogao
a sad kad se "obogatio" (tj malo odskocio od sirotinje)

na twiterru i facebooku u obrazlozenju zasto je za Romnija
pise :
First of I would like to say that I hate politics!!!
I got few msg ppl asking me why am I a big Romney supporter. I'm am not a Romney or Obama supporter! I think they both suck ass! I'm picking lesser of two evil. I don't like people getting a place to live for free, food stamps and free health care that can't pass a drug test and my tax money pays for all of it!!!
ovo can't pass a drug test and my tax money pays for all of it
je dodao kao i si republikanci sto dodaju da ne bude da je supak onako nego
eto kao on misli na one sto se drogiraju
Mada bi Romney i Republikanci ukinuo totalno medicare (za sve) a ne samo
za ove "sto se drogiraju" - al ovako mu valjda ljepse zvuci
Šta ćeš, anahron čovjek, šteta što nije živio ko neki baron u srednjem vijeku, nek daje sad sve pare za neki time machine :D :D :lol: . Već od kraja devedesetih su u Economistu, Foreign-u izlazili neki stihijski članci o važnosti manjina u stejtsu, mislim da je 2004-e Hantington pisao o Hispanjolcima i predvidio da će oni biti odlučujući politički faktor u Americi, sve se obistinilo.
muhafuca

#7469 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by muhafuca »

oldschool wrote:
Šta ćeš, anahron čovjek, šteta što nije živio ko neki baron u srednjem vijeku, nek daje sad sve pare za neki time machine :D :D :lol: . Već od kraja devedesetih su u Economistu, Foreign-u izlazili neki stihijski članci o važnosti manjina u stejtsu, mislim da je 2004-e Hantington pisao o Hispanjolcima i predvidio da će oni biti odlučujući politički faktor u Americi, sve se obistinilo.
Ma anahron moj k.... :x joj nemoj me ljutiti (znam da se zezas)
Ja apsolutno kontam Romneya Busha i ostale debile
koji su na zlatnoj kasiki odrasli pa ne kontaju
ali proci sve sto je on prosao - koristiti svu mogucu
pomoc koju republikanci zele ukinuti i kad se dignes na noge onda
reci jest treba sve to ukinuti - sto da ja za nekoga placam ono sto
su drugi za mene placali to je ono za roknut u glavu
(btw i ona pizda od Ryana je koristio drzavnu pomoc za skolovanje
a onda mu Ayn Rand uzor - oooooooooooooooooooooj zivote)

To isto da ovde dijete Šehida uzme svu mogucu pomoc
stipendije zdravstveno itd i postane politicar i onda
se bori da se sve to ukine drugoj djeci sehida ili sta ti ja znam :x
metak u celo
oldschool

#7470 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by oldschool »

Tako ti to bude, da ga neki drugi ne bi ugrozili, sad je on elita. Mi smo u svemu naopaki, pa i vani. Valja sve sprovesti što hoće Huso, on ima protivnika svugdje, od vlastite partije pa do Reposa. nek mu je sa srećom.
Jack Be Nimble

#7471 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

To sam primjetio kod nasih koji su "uspjeli" (sta god da taj izraz znaci) u Americi i svki za republikance glasa. Mozda tako govore medju prijateljima, ali majka im je FOX NEWS :D
Avetinho

#7472 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Jack Be Nimble wrote:To sam primjetio kod nasih koji su "uspjeli" (sta god da taj izraz znaci) u Americi i svki za republikance glasa. Mozda tako govore medju prijateljima, ali majka im je FOX NEWS :D
Znam ih i ja nekoliko. Ali lako ih je prepoznati, uvijek bili sitne duse i u "proslom" zivotu.
Vecina su ipak oni drugi koji cijene sto su u SAD i znaju ko im je omogucio.
Last edited by Avetinho on 08/11/2012 01:45, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#7473 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jeza u ledja »

Hvala i prijatno. :dance: :)
chupacabra

#7475 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by chupacabra »

Po svakoj zdravoj logici Republikanci nebi trebali imati glasove osim od bogatih, cije interese zastupaju. Srednja klasa i sirotinja najvise glasa za Republikance (vidi Americki jug koji je najsiromasniji). Ali to nije slucaj samo u USA, obicni neupuceni narod glasa protiv svojih interesa jer ga je lako povesti rasizmom, ksenofobijom i vjerom. Mediji to jos odrade na kartu straha ("oni ce vam oduzeti oruzje, zabraniti Isusa, uvesti serijat" i ostale gluposti) i dobije se sto se dobije. Sto se tice nasih ljudi, velikom vecinom glasaju za Demokrate. Nadje se poneki novonastali milioner da ide za Republikance, ali mu ne zamjerim, jer oni svakako zastupaju interese takvih.
Haj ti sad narodu objasni da je covjek socijalna zivotinja i da tako samo moze prezivjeti. Kad koristi zajednicka dobra kao aerodrome, autoputeve, vozove, skole, bolnice, onda se ne zali, ali kad mu kazes da mora platiti porez da koristi ta ista dobra, onda se buni i govori da ne voli socijalizam. Vecina Republikanaca su hipokriti, jer zagovaraju individualnost, a maksimalno iskoristavaju sve moguce sto im je drustvo omogucilo. Ja jos nisam nijednog sreo koji bi se recimo odrekao Medicare, Medicaida, socijale i ostalih "socijalnih" programa iz principa. To ti je ono kad covjek od 80 godina ide na protest protiv drzavnog osiguranja i drzi natpis "no government healthcare" a to mu isto drzavno osiguranje placa bajpas za srce bez kojeg bi krep'o na ulici k'o cuko. Pa ti ostani normalan.
Post Reply