Prvo kazes kakve to veze ima sto sam ja nabrojao (skolovanje, ceste) sa legalizacijom trave, a onda napises da ce drzava vidjeti pare od poreza. Tu je veza. Testiranje ima sada i treba da bude ako se radi pogotovo sa masinerijom i ako ne smijes pijan doci na posao sigurno ne bi smio ni naduvan.Static-X wrote:Ne znam kakve veze ima ista sto ti nabroja sa legalizacijom marihvane? Jedini razlog po kojem vidim legalizaciju je to da se ukine kriminal i dileri, kao i to da ce bar drzave vidjeti nesto od toga, zaradu na visoku taxu na travu.Jack Be Nimble wrote:Pa valjda bi trebali biti i ostali za legalizaciju duvali ili ne. Ako ne duvas opet imas dijete koje vozis u skolu cestama sa rupama ili preko mostova koji su bili spremni za popravke jos prije 15 godina. Takodjer ako skola nije privatna zelio bi da ti djete ima najbolje moguce obrazovanje sto drzava moze da dadne. I ako to sve zelis, zasto bi bio protiv legalizacije?Static-X wrote:@Jack Be Nimble, pa naravno da cemo ocekivati da ces ti i svi ostali koji duvaju biti za legalizaciju te droge...
Sto se tice pederluka, ako je samo fazon da dobiju ta prava koja ti nabroja, da mogu imati svoju neku "bracnu" zajednicu, ajd nekako bi mogao i to mozda prezvakati (kao sto vec neki rekose, samo nek drze sve medju svoja 4 zida ko i svi ostali), al mislim da je vise od toga, al sve te parade i gluposti, protiv toga sam 100%.
Ko drzi medju svoja 4 zida? Ja bogme ljubim svoju curu na otvorenom i ne vidim sto drugi ne bi mogao ljubiti svog momka otvoreno. Sta se u stvari krije u ta 4 zida?
Plasi me da nakon legalizacije te stvari budu lagano dostupne svima (doduse jes ono ko to hoce zbavice ga na neki drugi nacin) ali opet sa legalizacijom ipak je veca mogucnost vece upotrebe. Pogotovo te price kako trava nije toliko ni stetna pa bi bas zbog toga porastao broj korisnika.
Ako se vec legalizuje, mislim da bi se trebalo pojacati testiranje u firmama, i to naravno cesto raditi. Ni u kom smislu nisam za to da se legalizuje na taj nacin da mozes proci fizikalni test za posao iako duvas.
Pederluk na javnim mjestima nikako, ne gleda mi se kada se musko i zensko balave a kamoli federi. Mislim da oni kao ugrozene manjine pre napucavaju sve to kako su ograniceni, pa koriste prilike da to ispolje na javnim mjestima, paradama i koje cemu. Protiv toga 100%. Budi sta god hoces, sto se mene tice ja tu nemgu nista niti me interesuje, al fakat ponasaj se kao i svako normalno zivo ljudsko bice na ulici, a kod kuce radi sta hoces.
Mozda se tebi ne gleda kako se musko i zensko balave, ali to je nase licno pravo mene i moje cure. Ti imas pravo da okrenes ledja i ja te necu tjerati u zatvor zbog toga.
Sto se tice parada, parade su potrebne zbog takvih kao ti. Kao sto je potrebno imati mati muslim paradei li mosque parade tako i gayovi nazalost moraju imati svoju paradu. Da vidis ljude kako zive u zajednici sa djecom i svako normalan. A to sto kazes da se ponasas kao svako normalno zivo ljudsko bice...sta je normala? Je li to znaci da su neki Amerikanci u pravu kada kazu da se muslimani u Americi trebaju oblaciti na americki nacin (valjda misle plave farmeke i majica a kacket "optional") i zene ne smiju biti pokrivene jer to nije normalno za americki kulturu?