FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#7451 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Ahahaha Abidal ne moze nadavat sta ovaj Soldado moze fulat, Torres je dobra ko avion, bar je dao jedan a ovaj nijedan.
nemam_ideje

#7452 Re: FC Barcelona

Post by nemam_ideje »

Fabregas hoće penal :oops:

missko

#7453 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Uci Fabregas u stvari prisjeca se sta je naucio u Barcinim pjetlicima. :D
ganjeta

#7454 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

nemam_ideje wrote:Meni je sudija odličan. Inače mrzim španske valjatorske furke. U Engleskoj nikada ne bi svirao ono što je Soldado pokušao da iscenira kad je dobio žuti karton. Logično je da te štoper malo gura :D

ps Mesi bi dobio žuti, naravno.
Dobijo je karton zbog traženja penala ;-)
Koshpa

#7455 Re: FC Barcelona

Post by Koshpa »

MA JA :thumbup:
missko

#7456 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Koshpa wrote:MA JA :thumbup:
Sta ma ja pa tek je 2-2 a Barca je sa svemira i ne vode, nista mi nije jasno.
Koshpa

#7457 Re: FC Barcelona

Post by Koshpa »

missko wrote:
Koshpa wrote:MA JA :thumbup:
Sta ma ja pa tek je 2-2 a Barca je sa svemira i ne vode, nista mi nije jasno.

sad ce da vode samo par minuta pricekaj :D
missko

#7458 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Kako je ovaj Soldado do sada dao 5 golova nikako mi ne ide u glavu.
nemam_ideje

#7459 Re: FC Barcelona

Post by nemam_ideje »

ganjeta wrote:
nemam_ideje wrote:Meni je sudija odličan. Inače mrzim španske valjatorske furke. U Engleskoj nikada ne bi svirao ono što je Soldado pokušao da iscenira kad je dobio žuti karton. Logično je da te štoper malo gura :D

ps Mesi bi dobio žuti, naravno.
Dobijo je karton zbog traženja penala ;-)
Zašto je igra prekinuta bila ? Zbog traženja penala(lopta pogodila Pujola u ruku) ? Jelde da nema logike ;-) Nastavak iste akcije, Soldado pada kao metkom pogođen nakon kontakta sa Pujolom, sudija svira simuliranje i daje mu žuti karton zbog simuliranja. Pusti Bahu šta priča :D
darius_maximus

#7460 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

Nemojte zezati sad s tim prepucavanjima oko sudjenja, super otvotena utakmica bez puno nadmudrivanja, u kojoj je Valencija nadigrala Barcu u prvom poluvremenu i pocela se gubiti od pocetka drugog. Inace dosta mlaka utakmica Barcelone koja nije grizla teren i lomila se oko svake lopte, vec su samom Messijevom klasom dali dva gola i umalo dali i treci kad je Messi provukao pored petorice odbrambenih... Sudija je malo ukakio pred kraj, malo je pogubio konce pa je odlucio brze bolje i zavrsiti... Postena podjela bodova, s obzirom da su obje ekipe mogle utrpati jos bruku golova... :D
LSD

#7461 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Provuce se na kraju Valensija, Villa promaši nemoguce zapravo golman mu odbrani...ali dobra tekma pravo :thumbup: Valensija je dokaz da se može igrati za Barcom u jednoj otvorenijoj varijanti, mada se mora trcati nenormalno (što se kasnije i vidjelo na igracima Valensije kad su pali fizicki u zadnjih 15 minuta).
todd_smith

#7462 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Penal jeste bio nad Messijem pred kraju, Migel nije lopte vidio ondje

Cesc Fabregas...6 za 6, jbte on ne moze prestati zabijati, dok Arsenal ne prestaje primati :lol: :lol:
missko

#7463 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Valencija je pala fizicki a samim tim im je onda i koncentracija oslabila pa nisu mogli nastaviti igrati kao do 60 min.
A sve bi bilo drugacije da je onaj mamlaz od Soldada imalo bio na tekmi . S Barcom se moze igrati ovako kako je Valencija odigrala ako nisi pod pritiskom rezultata, jer Valenciji je i nerijeseno odgovralo. Al Real je pod stalnim pritiskom rezultata protiv Barce dok Barca moze u El clasico skroz opusteno pa malo dodave nazad igrat i u sredini dok se ovi ne izletaju .
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7464 Re: FC Barcelona

Post by -LIBERO- »

LSD wrote:Provuce se na kraju Valensija, Villa promaši nemoguce zapravo golman mu odbrani...ali dobra tekma pravo :thumbup: Valensija je dokaz da se može igrati za Barcom u jednoj otvorenijoj varijanti, mada se mora trcati nenormalno (što se kasnije i vidjelo na igracima Valensije kad su pali fizicki u zadnjih 15 minuta).
Prije bih rekao da Barsa nije vise ona Barsa,tj. da je vec odredjeni period u silaznoj putanji. Ne umanjujem dobru igru i izdanje Valensije,ali objektivno gledajuci,i ne samo ovu utakmicu vec par zadnjih,Barsa je bitno slabija/van forme/prezasicena ili sta god da je to.

Naravno,daleko do toga da je sada losa ;-)
missko

#7465 Re: FC Barcelona

Post by missko »

todd_smith wrote:Penal jeste bio nad Messijem pred kraju, Migel nije lopte vidio ondje

:
Igro je onaj frajer loptu
darius_maximus

#7466 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

LSD wrote:Provuce se na kraju Valensija, Villa promaši nemoguce zapravo golman mu odbrani...ali dobra tekma pravo :thumbup: Valensija je dokaz da se može igrati za Barcom u jednoj otvorenijoj varijanti, mada se mora trcati nenormalno (što se kasnije i vidjelo na igracima Valensije kad su pali fizicki u zadnjih 15 minuta).
Naravno da se moze igrati s Barcom, iako je i Barcelona veceras malo lezerno otvorila utakmicu, prodali su dosta dobrih lopti, bili anemicni do pred sami kraj kada su uz umor Valencije mogli i preokrenuti rezultat... :D Valencija je sama sebi kriva sto nije iskoristila svoje zicere dok ih je bilo, Barca s druge strane kao da je igrala da ne izgubi na ovom gostovanju, narocito uz rezultat Reala... Cudna utakmica u kojoj se fakat moglo uzivati... :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7467 Re: FC Barcelona

Post by Velkoski »

sto onaj dobi crveni ? nisu nikako prikazali ja mislim :-)
armin071

#7468 Re: FC Barcelona

Post by armin071 »

-LIBERO- wrote:
Prije bih rekao da Barsa nije vise ona Barsa,tj. da je vec odredjeni period u silaznoj putanji. Ne umanjujem dobru igru i izdanje Valensije,ali objektivno gledajuci,i ne samo ovu utakmicu vec par zadnjih,Barsa je bitno slabija/van forme/prezasicena ili sta god da je to.

Ma ovo onaj Guardiola budalese nesto sa nekakvim 3-4-3. Sace on to vratiti po starom i dok jos dodje Pique u odbranu da kupi za ovim konjem Abidalom.A i osjeti se neigranje Inieste. Barca je i dalje beton i je Villa ono htio zabiti svojima veceras bi se pricalo kako je Valencia uspjela da namuci Barcu. A i sudija se malo pogubio na kraju. Misljenja sam da se ne treba dopustati grublja igra jer to obicno kada imas npr.Real na kontra strani dovede do haosa na terenu. Sreca pa je veceras Valencia bila protivnik jer vidjelo se ipak da je sve bilo u okviru sportskog nadmetanja. Ja Barci i ove sezone ne vidim ozbiljnog konkurenta.
todd_smith

#7469 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

missko wrote:
todd_smith wrote:Penal jeste bio nad Messijem pred kraju, Migel nije lopte vidio ondje

:
Igro je onaj frajer loptu
kakve to veze ima kad ga je Migel "poklopio" dok je Messi imao loptu
darius_maximus

#7470 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

-LIBERO- wrote:

Mislim da je bilo ovih prica i ranije, ali Barca nekako uvijek steli formu za onda kada je najbitnije, kada se zakuha i prvenstvo i Liga Prvaka, jos imaju hejbet spanskih reprezentativaca koji trebaju biti naspanovani za Euro... Ma sve je to tacno isplanirano, jer da je Barca igrala kao sto igra protiv Reala svaku utakmicu, ispuhali bi k'o balon... :D
LSD

#7471 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

darius_maximus wrote:
Naravno da se moze igrati s Barcom, iako je i Barcelona veceras malo lezerno otvorila utakmicu, prodali su dosta dobrih lopti, bili anemicni do pred sami kraj kada su uz umor Valencije mogli i preokrenuti rezultat... :D Valencija je sama sebi kriva sto nije iskoristila svoje zicere dok ih je bilo, Barca s druge strane kao da je igrala da ne izgubi na ovom gostovanju, narocito uz rezultat Reala... Cudna utakmica u kojoj se fakat moglo uzivati... :D
Pa jbg, to je fudbal to i jest draž fudbala...i Barca je sama sebi kriva što je primala onako jeftin gol, ako cemo pošteno... Abidal ga sam sebi zavuce umjesto da pusti loptu Valdesu koji je vec vidio u svojim rukama :-) :D presmiješan autogol... ili da je ušao onaj projektil Macherana u gol umjestu u precku ili da je Villa zabio onaj zicer na kraju ili da je Saldado zabio onaj svoj strogi zicer itd....ko zna kako bi se sve to završili na kraju.
Uglavnom, tekma je bila vrlo dobra i Valensija je trcala odlicno ,pokrivala citav teren i kvarila Barcinu sredinu (najjace oružje) do 70 minute i onda su pali jer je veoma teško trcati u tom ritmu 90 minuta - mislim onako organizovano i kolektivno...igraci se neminovno umraju i pada koncentracija, ovo što kaže missko...Barcini se izgeda malo teže umaraju, dok su ih stisli zadnjih 15 minuta.
darius_maximus

#7472 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

@LSD
Ma naravno, ne sporim ja da je oo moglo otici na obje strane, samo kazem da je dobro sto je Valencija odlucila odigrati agresivno i sto je Barca manje-vise pristala na to, iako se vidjelo da se igraci Barce ne lome toliko, pa im je vise i snage ostalo pred kraj kada su proturali lopte iza ledja umorne odbrane...
Valenciji zelim sve najbolje, neka zacine malo ovu utrku Reala i Barce, vecerasnjim zalaganjem su pokazali da mogu... :D
Baltazar_khan

#7473 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

valencia je tradicionalno težak suparnik barceloni, na svom stadionu tako da mislim da je ovo povoljan rezultat. bit će to bolje kad se u odbranu vrati šakira, i u sredini iniesta.
BHF_Manijak

#7474 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Moje je opet misljenje da polahko(sto ne znaci da ce biti talasika i da ce ih svi naguzivati!) dolazi do zasicenja kod Barce, jer ondje je velika vecina tima bukvalno osvojila sve sto se moze osvojiti i to vise puta tako da je tesko sad jebi ga motiv ponovo pronalaziti, u vecini utakmica ce se zajebavati sa protivnikom, nekad ce to proci a nekad ce im se obiti o glavu kao recimo protiv Sociedada...Zato to vrlo jednostavno najpametniji trener na svijetu rjesava, sir Alex Ferguson, kod njega ce se jako jako tesko jedna te ista skupina igraca odrzati na okupu 4-5-6 sezona, maksimalno dvije-tri godine i ide dalje, pogledajte samo transfer npr Ronalda, momak koji mu je alfa i omega ekipe bio, on ga hladno proda Realu, jest to strasna ponuda bila ali cisto sumnjam da bi npr Barcelona prodala Messia za nekih stotinjak miliona eura Cityu np ili cak i za vecu cifru, nije to ta filozofija, dok kod Fergusona nema nenadoknadivih igraca, svak je u timu zamjenjiv i svako moze na klupu, to je mozda i jedan od najvecih razloga zasto je uspio da se u jednom timu zadrzi 20 i kusur godina...Naravno bilo je tu igraca koji su docekali i ispratili Fergusona ala Scholes ili Giggs, ali to su rijetki igraca u ne cini ni 5% u odnosu na sve koji su prodefilovali Manchesterom!
Ovo je moje neko vidjenje Barce i mislim da im predstoji neki logican pad sa trona, ukoliko nesto ne promjene, za nekih godinu-dvije, naravno bice to i dalje paklena ekipa ali siguran sam da to nece biti onaj nivo da jednom Manchesteru drze loptu cijelu tekmu tako da se ovi bukvalno pogube ili da Realu komplekse nabijaju...Bice trofeja, ali ne i ovakve dominacije i demonstracije sile...A mozda me i demantuju, ko zna, no vodim se onom da svako carstvo ima svoju uzlaznu putanju, vrhunac i pad... :)
ultima_palabra

#7475 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ovo... ali da su vodili 2 razlike kao što su trebali to im ne bi predstavljalo problem.
Post Reply