NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
neno#4
#7451 Re: NBA - National Basketball Association
Koliko god cudno zvucalo Phil Jackson je iz ove perspektive uradio grandiozan posao kada su tri puta zaredom bili u finalu. U prvoj sezoni osvajanja Bynum nikako nije igrao PO, Kobe je osvojio titulu sa Gasolom, Arizom, Fisherom, i Odomom. Poredite to sada sa Jamesom, Wadeom, Boshom, Chalmersom, Battierom. Tri vrhunska igraca u prime - timeu. Ove godine je dobio sve sto nije imao prosle. Sut ih je prosrao kad je bila najpotrebnije. Chalmers je proigrao kada je bilo kljucno. Miller sa svojim pohabanim ledjima odigrao vrhunski. Cole nije pogodio tricu do finala, onda sveze osam poena u cetvrtoj utakmici kad su gubili 17 razlike.
Lebron James je zasluzio ovu titulu i neka ju je osvojio. Ali nikada nece moci da spere ljagu sa svoga imena sta je radio prosle sezone Dirku, ili kako je odlazio iz Cavsa. E tu se pokazuje zasto je Kobe bolji. Kobe nikada nije niti ce pokazivati nepostovanje prema protivnicima, najavljivati dinastije. On ce vam zabiti 50 poena i reci da ste bili dobri.
Ono sto je James odigrao u PO je bilo nesvakidasnje. Ja sam pogledao svaku utakmicu Miamija i naprosto ne mozes da branis nista od onoga sto on igra. Nema odbrane.
Lebron James je zasluzio ovu titulu i neka ju je osvojio. Ali nikada nece moci da spere ljagu sa svoga imena sta je radio prosle sezone Dirku, ili kako je odlazio iz Cavsa. E tu se pokazuje zasto je Kobe bolji. Kobe nikada nije niti ce pokazivati nepostovanje prema protivnicima, najavljivati dinastije. On ce vam zabiti 50 poena i reci da ste bili dobri.
Ono sto je James odigrao u PO je bilo nesvakidasnje. Ja sam pogledao svaku utakmicu Miamija i naprosto ne mozes da branis nista od onoga sto on igra. Nema odbrane.
- n;hill
#7452 Re: NBA - National Basketball Association
samo btw ako želiš išta dokazati ili ikakav argument dati nikad nemoj bleacherreport citirati, prijateljski savjet, smješno, služe obično za šprnju, a pišu im obično fanovi i to obično klinci neki, kič živi, ali naravno kao takvi su u SAD popularnicaros wrote:![]()
http://bleacherreport.com/articles/7474 ... ime/page/2
Eto jedan od članaka, nađi ih još hiljadu i uvijek će Kobe biti pri vrhu clutch liste.
I fakat mi je dojadila rasprava o ovome, podsjeća me na CR/Messi vječitu raspravu. Vrijeme će pokazati sve.
- n;hill
#7453 Re: NBA - National Basketball Association
Stan van Gundy je davno otišao, po kraju sezone odmah, a s njim i Otis Smith,njihov GM, po meni glavi krivac za neuspjehe kakve je lik samo timove oko DH sklapao, kao namjerno da ne osvoji ništaLSD wrote:
![]()
![]()
![]()
nego zna li neko šta ce biti sa Howardom...nisam pratio vijesti oko Orlanda u zadnje vrijeme...ko ce pakovati kofere?' on ili Sten van Gundy
....jbt kakva je to nenormalna ekipa, imati Howarda a ne uspjeti izgraditi tim oko njega
![]()
ne tako davno (2009) su igrali veliko finale , jesu pometeni od Lakersa ali su barem nagovještavali da bi mogli postati ozbiljan tim
- novi.dan.nova.nafaka
#7454 Re: NBA - National Basketball Association
Šuška se da će Phil Jackson preuzeti OKC...
-
RtrnOfSalisbury
#7455 Re: NBA - National Basketball Association
ne znam koji je bolji al me kod kobele nervira njegov vec cuveni stil: ce se zaletim medju njiha, skocicu, urliknucu pa bice il faul il kos, ako ne bude faul onda cu sudiju da preisptam ??? ako bude kos trazicu i faul.
ocu rec kad vec suta 30 puta imal sanse da mu se pravi blok pa da makar ne suta iz nekakvih znj pozicija?
inace niko ne navede statistiku po 100 pozesn. mislim da je kobela za lejkerse tu vrlo bitan i kad masi 90% suteva, apsurdno ali istinito i morebit da su lejkersi i losi zbog tog apsurda
ocu rec kad vec suta 30 puta imal sanse da mu se pravi blok pa da makar ne suta iz nekakvih znj pozicija?
inace niko ne navede statistiku po 100 pozesn. mislim da je kobela za lejkerse tu vrlo bitan i kad masi 90% suteva, apsurdno ali istinito i morebit da su lejkersi i losi zbog tog apsurda
-
Jokericious
#7456 Re: NBA - National Basketball Association
Dosli smo do zakljucka da je James bolji od Kobea. Nemoj opet zapocinjati.
-
caros
#7457 Re: NBA - National Basketball Association
Došao si*CollegeGunner wrote:Dosli smo do zakljucka da je James bolji od Kobea. Nemoj opet zapocinjati.
- just principe
#7458 Re: NBA - National Basketball Association
CollegeGunner wrote:Dosli smo do zakljucka da je James bolji od Kobea. Nemoj opet zapocinjati.
1 prsten sa Wadeom i Boshom osvojio i to ti je zakljucak? Strasno sta ucini titula od fanova Lebrona
-
Jokericious
#7459 Re: NBA - National Basketball Association
I da je nije osvojio rekao bih isto. Titula nikakve veze sa kvalitetom nema.just principe wrote:CollegeGunner wrote:Dosli smo do zakljucka da je James bolji od Kobea. Nemoj opet zapocinjati.
1 prsten sa Wadeom i Boshom osvojio i to ti je zakljucak? Strasno sta ucini titula od fanova Lebrona
-
Revolver
#7460 Re: NBA - National Basketball Association
sad ću ja i Jordana da vratim u igrujust principe wrote:CollegeGunner wrote:Dosli smo do zakljucka da je James bolji od Kobea. Nemoj opet zapocinjati.
mogli bi isto tako započeti raspravu ko je bolji (su)igrač: wade ili pippen, bosh ili rodman?
-
caros
#7461 Re: NBA - National Basketball Association
A kvalitet ostalih ekipa za vrijeme Jordana i kvalitet ovih sada na istoku ? 
-
ero:pero
#7462 Re: NBA - National Basketball Association
Layne wrote:Kobe..
iks
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7463 Re: NBA - National Basketball Association
Kakav crni kvalitet, ebo ti to kad su najveci konkurenti na istoku Bullsi, kojima se slomi Rose i pishaj ih.caros wrote:A kvalitet ostalih ekipa za vrijeme Jordana i kvalitet ovih sada na istoku ?
I batalite tu pricu ciji je veci, sezona zavrsena, Heat zasluzeno uzeo titulu. Ova je sezona nekako bila sva zbrda zdola, nije bilo lahko igrati u onako pretrpanom rasporedu. Sljedeca po normalnom sistemu, a i vise utakmica, a nadamo se i bolji trade-ovi. Ova je po tom pitanju bas bila tanka.
-
KK Bosna fan
-
Rob_Atl
#7465 Re: NBA - National Basketball Association
Suska se da bi ray allen mogao u miami, jer mike miller ce najvjerovatnije zavrsit karijeru jer ima problema sa ledjima... TO je ono sto sam govorio Miami ce uzeti jos titula zahvaljujuci veteranima koji ce potpisivati za njih jer su zeljni titula, a to ce i te kako dobro doci Miamiu za naredne 2-3 titule jos
-
caros
#7466 Re: NBA - National Basketball Association
Čuj Allen u Heatu. Prije će meteor pasti u moje dvorište.
- just principe
#7467 Re: NBA - National Basketball Association
a kako bi Heat priustio jos jednog desetomilionasa ?
-
Mr. Brightside
#7468 Re: NBA - National Basketball Association
kakvih deset, on ako u Majamiju izganja više od 4 miliona po sezoni nek se udara u guzicu 
- fosil
#7469 Re: NBA - National Basketball Association
Ima li kakvih naznaka da cemo iduce godine gledati Teletovica u NBA ili je ono od prije par sedmica bila mahalska?
-
caros
#7470 Re: NBA - National Basketball Association
Danas sam negdje pročitao da bi trebao igrati za Netse. Valjda će biti više informacija poslije drafta.
- fosil
#7471 Re: NBA - National Basketball Association
To je ta ista prica od prije par sedmica. Cak su spominjali i Cleveland, Minnesotu i New York.caros wrote:Danas sam negdje pročitao da bi trebao igrati za Netse. Valjda će biti više informacija poslije drafta.
-
caros
#7472 Re: NBA - National Basketball Association
Ovo je malo svježija vijest mada ja ovim našim govnarskim portalima ništa ne vjerujem.
http://sportsport.ba/bh_kosarka/teletov ... etsa/83060
aBd da bude realizovano pa da svi navijamo za Netse
- just principe
#7473 Re: NBA - National Basketball Association
fosil wrote:To je ta ista prica od prije par sedmica. Cak su spominjali i Cleveland, Minnesotu i New York.caros wrote:Danas sam negdje pročitao da bi trebao igrati za Netse. Valjda će biti više informacija poslije drafta.
ma igrace 100% u NBA samo se ne zna ime kluba
- fosil
#7474 Re: NBA - National Basketball Association
Fino, od sad znaci i Jay Z kod Mahira na cevapima.caros wrote:Ovo je malo svježija vijest mada ja ovim našim govnarskim portalima ništa ne vjerujem.
-
neno#4