ako bas ne moras vala i nemojbez_ideje wrote:Hvala,pogledam veceras ,ako se nakanim odljepit od kauca i knjige
brrr je
Moderator: anex
ako bas ne moras vala i nemojbez_ideje wrote:Hvala,pogledam veceras ,ako se nakanim odljepit od kauca i knjige
Lady Saray wrote:jel neko koristio maxfactorov second skin tecni puder, vidim imaju jako svijetlu nijansu za nas boje duhaisplatil se dati 27km
Ma ne znam kako bi to islo, evo otkad vas ja moljakam za slike za street style rubrikuGospoda Ministarka wrote:Da, to je to... mada ne vjerujem da bi kod nas bilo bezveze obucenih ... neke stvari a to je recimo 70% sto oni tamo okace ja oko kuce ili do granapa ne bih obukla, a ne kacila po netu.
Ma i ne treba mi veci od 20...i 15 je dovoljno.....stavim svakako podlogu sa spf 15,nek je i to 15...i minerale....to se sabira jeldealica.k wrote:sto se tice pudera sa jako visokim faktorom...tu ti je suzen izbor. mislim da osim shiseido i avene nema sa spf vecim od 20 pudera.
a sto se ostalih tice, skoro svaki ima spf...i obicno i pise koji je. ovaj avene tekuci couvrance ima spf15. iskreno ja na lice stavljam i emulziju spf50 tako da ne brinem se puno o spf u puderu, al volim da ga ima svejedno
i ja imam punu bočicu... samo dva puta sam ga stavila... uzela natural... činila mi se boja ok kad sam bila tamo ali kad sam stavila na lice to je bilo presmiješno, dobila neku sivu boju lica :S i eno ga još stoji na polici... žao mi baciti...amiria wrote:Lady Saray wrote:jel neko koristio maxfactorov second skin tecni puder, vidim imaju jako svijetlu nijansu za nas boje duhaisplatil se dati 27km
Ne znam kakva su isustva drugih, ali meni je bio jako los. Jos uvijek imam gotovo punu bocicu. Kad god sam ga nanijela na lice pojavljivale su mi se sitne crvenkaste tackice, koje su kasnije postajale bubuljice. Inace imam cisto lice, ali poslije tog pudera trebalo mi je mjesec dana da ga dovedem u red.
imaju oni tih raznih kombinacija...ja se zaletila zimus pa uzela novogodisnje neke. jedna bila tamno zelena, divna boja, spada kad se stavlja tako da je maltene ne mogu ni koristiti.enisa wrote:samo da vas pitam kakve su vama artdeco sjene, ja uzela par sivih sad kako su na snizenju u cm-u i stavim bazu pa njih, ali opet mi se nekako dosta sjene izgubi i nije onako intenzivna na oku kao sto je u pakovanju, a kad stavljam vidim da je dosta praskasta, rasipa se. uzela sam one sto malo svjetlucaju, ne znam jesu li mozda bolje one mat, ali ja volim da malo sjaji, nekako otvara pogled. i imate li preporuke za neku dobru sivu sjenu, zapravo najbolju sivu sjenu koju ste isprobale hehhe
enisa wrote:samo da vas pitam kakve su vama artdeco sjene, ja uzela par sivih sad kako su na snizenju u cm-u i stavim bazu pa njih, ali opet mi se nekako dosta sjene izgubi i nije onako intenzivna na oku kao sto je u pakovanju, a kad stavljam vidim da je dosta praskasta, rasipa se. uzela sam one sto malo svjetlucaju, ne znam jesu li mozda bolje one mat, ali ja volim da malo sjaji, nekako otvara pogled. i imate li preporuke za neku dobru sivu sjenu, zapravo najbolju sivu sjenu koju ste isprobale hehhe
ma pazi....crnjak je to s spf zato sto nekad ima sastojke koji se medjusobno ponistavaju (vjerovala ili ne, mada nije sad da se skroz ponistavaju vec smanjuju medjusobno djelovanje). ako stavis kombinaciju kreme i pudera sa tim sastojcima onda dobro smanjujes zastitu na licu. zato ti je mozda i bolje da koristis kremu sa spf a puder bezbez_ideje wrote:Ma i ne treba mi veci od 20...i 15 je dovoljno.....stavim svakako podlogu sa spf 15,nek je i to 15...i minerale....to se sabira jeldealica.k wrote:sto se tice pudera sa jako visokim faktorom...tu ti je suzen izbor. mislim da osim shiseido i avene nema sa spf vecim od 20 pudera.
a sto se ostalih tice, skoro svaki ima spf...i obicno i pise koji je. ovaj avene tekuci couvrance ima spf15. iskreno ja na lice stavljam i emulziju spf50 tako da ne brinem se puno o spf u puderu, al volim da ga ima svejedno![]()
![]()
![]()
Zao mi je sto ovaj healthy mix nema SPF.....
ne valja, brzo se masti lice, ne prekriva, ne matira...kakav nered wrote:i ja imam punu bočicu... samo dva puta sam ga stavila... uzela natural... činila mi se boja ok kad sam bila tamo ali kad sam stavila na lice to je bilo presmiješno, dobila neku sivu boju lica :S i eno ga još stoji na polici... žao mi baciti...amiria wrote:Lady Saray wrote:jel neko koristio maxfactorov second skin tecni puder, vidim imaju jako svijetlu nijansu za nas boje duhaisplatil se dati 27km
Ne znam kakva su isustva drugih, ali meni je bio jako los. Jos uvijek imam gotovo punu bocicu. Kad god sam ga nanijela na lice pojavljivale su mi se sitne crvenkaste tackice, koje su kasnije postajale bubuljice. Inace imam cisto lice, ali poslije tog pudera trebalo mi je mjesec dana da ga dovedem u red.
Probaj 2 i 5 artdecoenisa wrote:samo da vas pitam kakve su vama artdeco sjene, ja uzela par sivih sad kako su na snizenju u cm-u i stavim bazu pa njih, ali opet mi se nekako dosta sjene izgubi i nije onako intenzivna na oku kao sto je u pakovanju, a kad stavljam vidim da je dosta praskasta, rasipa se. uzela sam one sto malo svjetlucaju, ne znam jesu li mozda bolje one mat, ali ja volim da malo sjaji, nekako otvara pogled. i imate li preporuke za neku dobru sivu sjenu, zapravo najbolju sivu sjenu koju ste isprobale hehhe
alica.k wrote:ma pazi....crnjak je to s spf zato sto nekad ima sastojke koji se medjusobno ponistavaju (vjerovala ili ne, mada nije sad da se skroz ponistavaju vec smanjuju medjusobno djelovanje). ako stavis kombinaciju kreme i pudera sa tim sastojcima onda dobro smanjujes zastitu na licu. zato ti je mozda i bolje da koristis kremu sa spf a puder bezbez_ideje wrote:Ma i ne treba mi veci od 20...i 15 je dovoljno.....stavim svakako podlogu sa spf 15,nek je i to 15...i minerale....to se sabira jeldealica.k wrote:sto se tice pudera sa jako visokim faktorom...tu ti je suzen izbor. mislim da osim shiseido i avene nema sa spf vecim od 20 pudera.
a sto se ostalih tice, skoro svaki ima spf...i obicno i pise koji je. ovaj avene tekuci couvrance ima spf15. iskreno ja na lice stavljam i emulziju spf50 tako da ne brinem se puno o spf u puderu, al volim da ga ima svejedno![]()
![]()
![]()
Zao mi je sto ovaj healthy mix nema SPF.....ili obratno. tako sigurno nema sanse da se to desi.
ono sto ti je najbitnije je da imas dobru zastitu od UVA zraka...a kod nas jedino avene (narandjasta linija) ima tinosorb (ne znam tacno koji) koji dokazano stiti od UVA i na veliku srecu ne ponistava se ni sa jednim drugim sastojkommineralne kreme sa spf nisu bas najbolji izbor jer cesto sadrze mineralne fotostabilizatore koji djeluju na avobenzone koji se u koristi u vecini kozmetike i koji nije tako stabilan i na njega mogu uticati drugi sastojci (ne znam onaj dugi naziv al ima nesto metyl...)
i jos, da bi smanjila ovaj efekat ponistavanja, ak budes ipak uzela puder sa spf, kremu sa spfom prvo dobro utapkas u lice. sacekas malo. pa onda naneses puder.
EDIT: al komplikovano je ovo sve...ja sam paranoicna sto se tice UVA zraka pa zato znam ove stvarine treba se puno zamarati s tim.
i probaj je nanijeti vlaznoBJB wrote:Probaj 2 i 5 artdecoenisa wrote:samo da vas pitam kakve su vama artdeco sjene, ja uzela par sivih sad kako su na snizenju u cm-u i stavim bazu pa njih, ali opet mi se nekako dosta sjene izgubi i nije onako intenzivna na oku kao sto je u pakovanju, a kad stavljam vidim da je dosta praskasta, rasipa se. uzela sam one sto malo svjetlucaju, ne znam jesu li mozda bolje one mat, ali ja volim da malo sjaji, nekako otvara pogled. i imate li preporuke za neku dobru sivu sjenu, zapravo najbolju sivu sjenu koju ste isprobale hehhe
Povlače ih i kod njih čini mi se, a baš je skupa bila kad sam je ja jednom gledala.zamzija wrote:Čovjek ne može otići na odmor, a da ne ugleda šminkuPrati me kao sjena
![]()
Vidjela sam u hrvatskom DM-u, NIVEA šminku, poskupa je, ali kažu da je dobra.
Zašto to nema kod nas ?
neces mi vjerovati,al upravo danas gledam meow