Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
fosna2014

#7451 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by fosna2014 »

DonieBrasco

#7452 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Tri osiguraca

Prvi osigurač je – etnički prefiks. Drugi podrazumijeva takozvane plutajuće kantone. I na kraju, kao treći osigurač, HDZ predlaže da članove Predsjedništva iz Federacije potvrđuju delegati u Domu naroda BiH, odnosno u bošnjačkom i hrvatskom klubu. Prijedlog, prema informacijama Istrage, nije bio prihvatljiv liderima političkih partija iz Sarajeva. No, svi su bili spremni pristati na elektorski model pod jednim uslovom – smanjenje ovlasti Doma naroda Federacije BiH.
Nista mu ne dati, svejedno ce se odrzati izbori po trenutnom zakonu. :izet:
DonieBrasco

#7453 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Čovićevi zahtjevi – sve ili ništa pregovore o izmjenama Izbornog zakona vode u propast. Čak i međunarodni posrednici Matthew Palmer i Angelina Eichhorst, za razliku od ranijih sastanaka, ne iskazuju više otvorenu podršku HDZ-u BiH. To se, dijelom može naslutiti i iz saopćenja za javnost Ambasade SAD-a koje je izdato u subotu popodne.

„Stručnost Venecijanske komisije u ovom procesu je neprocjenjiva“, saopćili su iz Ambasade SAD-a, navodeći da „diskriminacija mora nestati kako bi BiH krenula dalje“.

Tokom ranijih pregovora HDZ BiH je otvoreno bio protiv stavova Venecijanske komisije. Izvori Istrage tvrde da se to ni sada nije značajno promijenilo.
:izet:
DonieBrasco

#7454 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Tri osiguraca

Prvi osigurač je – etnički prefiks. Drugi podrazumijeva takozvane plutajuće kantone. I na kraju, kao treći osigurač, HDZ predlaže da članove Predsjedništva iz Federacije potvrđuju delegati u Domu naroda BiH, odnosno u bošnjačkom i hrvatskom klubu. Prijedlog, prema informacijama Istrage, nije bio prihvatljiv liderima političkih partija iz Sarajeva. No, svi su bili spremni pristati na elektorski model pod jednim uslovom – smanjenje ovlasti Doma naroda Federacije BiH.
Čovićevi zahtjevi – sve ili ništa pregovore o izmjenama Izbornog zakona vode u propast. Čak i međunarodni posrednici Matthew Palmer i Angelina Eichhorst, za razliku od ranijih sastanaka, ne iskazuju više otvorenu podršku HDZ-u BiH. To se, dijelom može naslutiti i iz saopćenja za javnost Ambasade SAD-a koje je izdato u subotu popodne.

„Stručnost Venecijanske komisije u ovom procesu je neprocjenjiva“, saopćili su iz Ambasade SAD-a, navodeći da „diskriminacija mora nestati kako bi BiH krenula dalje“.

Tokom ranijih pregovora HDZ BiH je otvoreno bio protiv stavova Venecijanske komisije. Izvori Istrage tvrde da se to ni sada nije značajno promijenilo.
U subotu popodne došlo je do dodatnog udaljavanja stavova. Sada su, tvrde naši sagovornici, upitne i izmjene koje regulišu tehnička pitanja u izbornom procesu. Jer HDZ bez onih političkih neće podržati bilo kakve druge izmjene Izbornog zakona.
Hoce sve a ne daje nista, jos odbija regularnost izbora sto je osnova price, kao i diskriminacija drugih.
Last edited by DonieBrasco on 29/01/2022 22:15, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#7455 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

Ništa neočekivano.
fosna2014

#7456 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by fosna2014 »

To je to. Idemo se koncentrisati na izbore u oktobru.
DonieBrasco

#7457 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Treba ocekivati prijetnje od HDZ, iz Zagreba i pritisak, ali relanost je takva da mora Covic da popusti, etnicki i konstituivni moraju da idu, mora se srediti Dom Naroda, a ove tehnice stvar - integritet - regularnost tu nema price.

Šmit treba da nametne elektronsko glasanje, video nadzor, posmatrance neutralne, strance posmatrace ! Da se ako nista integritet i diskirminacija regulisu.
zippoo87

#7458 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zippoo87 »

New wave wrote: 29/01/2022 21:29
Kolinda wrote: 29/01/2022 19:58

A sposobnost mu se ogleda u tome što je dio obavještajnog sustava koji promovira probošnjačku politiku....
Covjek proziva na svakom cosku sve bosnjacke politicare i afere politicara najveceg naroda u Bosni i Hercegovini. Jos prije dvije godine nam je o ovome pricao, raskrinkao uticaj proustaskih obavjestajaca i podmetanje oruzja u dzamije od strane Kolindinih izaslanika kako bi Bosnjaci ispali teroristi. Isto je nastavio Milanovic. Jos prije dvije godine je pricao o ruskom uticaju, a mi smo ga sa rezervom uzimali, konkretno ja, sve se ispostavilo tacnim...Avdo Avdic je NOVINARCINA.
Nije Avdo nikakva novinarcina,ali je nasao nacin da udje u OSU (preko Osmice) i ima bukvalno sve obavjestajne podatke ...a podatke ima od drugih sigurnosnih agencija iz regiona,jer nasa OSA osim sto stiti ubice,Bakira i kriminalce,nema nikakvu drugu svrhu.
Zato i ima raznoraznih informacija ali opet sve te informacije su filtrirane i takve da ne stete Bakiru i SDA...jer upravo on drzi OSU.

Dakle Avdo je obicni crvator i rovator a nikakav novinar...ali dobro,opet zahvaljujuci njemu,ma kakvi mu motivi bili,svasta nekada procuri.
zippoo87

#7459 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zippoo87 »

DonieBrasco wrote: 29/01/2022 22:14
Tri osiguraca

U subotu popodne došlo je do dodatnog udaljavanja stavova. Sada su, tvrde naši sagovornici, upitne i izmjene koje regulišu tehnička pitanja u izbornom procesu. Jer HDZ bez onih političkih neće podržati bilo kakve druge izmjene Izbornog zakona.
Hoce sve a ne daje nista, jos odbija regularnost izbora sto je osnova price, kao i diskriminacija drugih.
Status QUO savrseno odgovara i jednim i drugim i samo ce nastaviti da se optuzuju u javnosti a ispod stola ce i dalje dijeliti plijen i opet ce pokrasti izbore.
Ja mislim da se ovdje ide namjerno na to da se ne dogovore,jer njima cak ni tehnicke izmjene ne idu na ruku ...elektronsko brojanje i kamere u birackim odborima nikako.
Oni bi radije da se sve drugo mijenja a da se taj dio ne promijeni i mislim da se ide svjesno na ovo...je oni gube jedino ako se bilo sta promijeni a ako ostane isto,win-win situacija

Mnogi na ove "pregovore" iz navijacke pozicije a kontekst uopste nije takav...jedan pedalj sto BiH i gradjani dobiju,oni gube tri koraka.
Zato i rade sve da se ne dogovore.
Pandakonda

#7460 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Pandakonda »

Meni nije jasno zasto su uopste SDA i ostale probosanske stranke pristale da razmatraju elektorski model gdje svi oni znaju da se gubi jednakost glasa. Vjerujem da se to islo na ustupak HDZ-u, a da HDZ zauzvrat izbrise etnicki prefiks i da se smanje ovlasti doma naroda.

Ako je vec HDZ toliko tvrd da ne zeli popustiti onda brate ili dajte skroz drugi prijedlog ili dolazite kuci jer od ovog nema nista. Imam na drustvenim mrezama par ljudi iz SDA i poprilicno slicne stvari objavljuju kao sto su Kapidzic i Zahiragic. Strah me da oni mozda vec znaju da ce Bakir popustiti i da se sto prije krene sa cisenjem obraza.

Jedino sto me raduje u ovom svemu je sto se MZ polako okrenula protiv HDZ-a kada su vidjeli da HDZ nema namjeru popustiti ni milimetar od svojih zahtjeva. Sada je lopta na HDZ strani jer su probosanske stranke ocigledno "dale" nesto u vidu pristanka na elektorski model koji je diskriminatorski. Također vjerujem i da ovaj prisitak koji se polako stvara među narodom će uroditi plodom. Svjesni su kakve bi sigurnosne posljedice mogli imati ako izglasaju losu stvar.

Po meni je sada kljucno da probosanske stranke pritisnu EU, VB, USA itd. diplomatskom ofanzivom jer je ocigledno da momentum postoji. Citav zadnji period smo citali vijesti kako jedan po jedan drzavni zvanicnik, eu parlamentarac i poslanici iz VB, podrzavaju cjelovitu BiH u kojoj nema diskriminacije i bilo bi steta da se to ne aktivira. Ovo govorim iz razloga jer Palmer i Angelina su ocigledno iskocili iz šina i rade ono što je protiv zvanicne politike EU i USA. Ako se napravi pritisak i pokaze MZ da ovo dvoje ne rade ono što njihove drzave podrzavaju oni ce sigurno napraviti pritisak na njih da promjene kurs. Dovoljno je pogledati sta se sa Schmidtom desava, ja garantujem da je jedini razlog što je rekao da ce se izbori odrzati svakako je to što je došlo do promjene vlasti da su Zeleni preuzeli vanjsku politiku i da se u Bundestagu napravio ogroman pritisak da se smanji podrska HDZ.
zippoo87

#7461 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zippoo87 »

Pa ne ZELE da se dogovore...u tome je sva poenta...jer dogovorom gube.
HDZ nista ne gubi ni ovakvim dosadasnjim IZ,Covic je do sada dva puta bio clan Predsjednistva...poceo je da gubi kada je pokazao svoje ustastvo i kada su gradjani prepoznali da radi na stetu i drzave i gradjana.
Onda su umjesto Covica poceli da biraju Komsica...a uvjeren sam da bi izabrali i nekog drugog,samo da je bio normalan i da nije radio protiv drzave.

HDZ i SDA imaju najdugovjecniju koaliciju...koja je pocela u ratu i nikada nije ni prestajala...ovo je samo prodavanje muda pod bubrege.

Hajde neka mi neko objasni kako uvodjenje otiska prsta,elektronsko glasanje i kamere u birackim odborima odgovaraju SDA i HDZu ?
fosna2014

#7462 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by fosna2014 »

Dabome …

gubljenje_vremena

#7463 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by gubljenje_vremena »

Stranku (stranke) bi valjda trebalo da interesuje dugorocna dobrobit gradjana a ne kako ce proci na sljedecim izborima. Slicnu histeriju i euforiju smo imali i 2006. Dr. Haris S je na krilima odbijanja arilskog paketa, "100 BiH" i "ukidanja entiteta" pomeo izbore, ali je 2010 sam bio pometen sa politicke scene.

U slucaju nepostizanja rjesenja postoji realna mogucnost da HDZ kroz neusvajanje budzeta blokira odrzavanje izbora. Znate sta ce tad raja koja huska da se ne popusti ni milimetar reci: "Bakir namjerno nije pristao na kompromis samo da ne bi bilo izbora i da bi odrzao vlast".

Na kraju krajeva bilo kakav dogovor podrazumijeva izmjenu ustava a koliko znam (ispravite me ako grijesim mrsko mi je brojati) vecina za izmjenu ustava nije moguca bez podrske ostalih stranaka a podrazumijeva da barem jedna od ove tri stranke DF, SDP i NS daju podrsku izmjenama. Hocu da kazem, svi imaju odgovornost u ovom procesu i svodjenje price na "Bakire, crni Bakire" je samo dokaz magle u kojoj se pro B strana nalazi.
zippoo87

#7464 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zippoo87 »

gubljenje_vremena wrote: 29/01/2022 22:50 Stranku (stranke) bi valjda trebalo da interesuje dugorocna dobrobit gradjana a ne kako ce proci na sljedecim izborima. Slicnu histeriju i euforiju smo imali i 2006. Dr. Haris S je na krilima odbijanja arilskog paketa, "100 BiH" i "ukidanja entiteta" pomeo izbore, ali je 2010 sam bio pometen sa politicke scene.

U slucaju nepostizanja rjesenja postoji realna mogucnost da HDZ kroz neusvajanje budzeta blokira odrzavanje izbora. Znate sta ce tad raja koja huska da se ne popusti ni milimetar reci: "Bakir namjerno nije pristao na kompromis samo da ne bi bilo izbora i da bi odrzao vlast".

Na kraju krajeva bilo kakav dogovor podrazumijeva izmjenu ustava a koliko znam (ispravite me ako grijesim mrsko mi je brojati) vecina za izmjenu ustava nije moguca bez podrske ostalih stranaka a podrazumijeva da barem jedna od ove tri stranke DF, SDP i NS daju podrsku izmjenama. Hocu da kazem, svi imaju odgovornost u ovom procesu i svodjenje price na "Bakire, crni Bakire" je samo dokaz magle u kojoj se pro B strana nalazi.
Sto se Bakira tice...svi samo napominju da je on potkapacitiran i nespsoban da vodi ove "pregovore" a ne znam ni ciji je "legitimni" predstavnik...evo moj nije,jer ovo sto se oni dogovaraju,ja ni u ludilu ne bi podrzao.

Sto se tice ruku u Parlamentu BiH...kada bi svi ljudi iz pomenutih stranaka glasali za ovo,imali bi dovoljno ,tj. valjda 1 vise ali evo sinoc u centralnom dnevniku kazu da nece ni svi iz SDA glasati za ovo...tako da je upitno i to .

A sto se tice ostajanja na vlasti...pa vidis da se upravo koplja oko toga lome...HDZ hoce da se igradi u Ustav...valjda da bi vjecito bili na vlasti a ne da bi pomogli gradjanima.
Ja iskreno ne znam kome ove nacionalisticke stranke pomazu...evo moze li meni neko reci kome su oni svojim djelovanjem pomogli i kako...bilo koja od nacionalistickih stranaka ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7465 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Stvarno je jadan bakir sa svojim birackim tijelom i gradjanima
Bossona

#7466 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bossona »

Največi uspjeh ovih pregovora u ne-umu bi bio neuspjeh i propast, jer se radi o novom daytonu unutar tzv. Federacije, koja je stvorena neustavno kao i dayton koji se pokazao kao neodrživ ma koliko ga gurali njegovi kreatori i svi oni koji se kunu u njega.

Bosna treba novi ustav po mjeri svih građana i naroda kao i sve normalne demokratske države evrope i svijeta.
Last edited by Bossona on 29/01/2022 22:58, edited 1 time in total.
erititerum

#7467 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by erititerum »

New wave wrote: 29/01/2022 21:23 Realno, zaboli nas neka stvar za Hrvate u svakom smislu jer ih je 95 posto UZP nastrojeno i ne voli drzavu u kojoj zivi i za koju se samo mi borimo, unistavaju je gdje god mogu, na svakom cosku. Shodno tome, nadam se da je Bakir svjestan ukoliko popusti i ovaj put UZP zajednici i onoguci im da ono smece, red army bubnjar prijeratni pobijedi u oktobru onda ce ridzokosi i stranka zelenih varalica dozivjeti takav debakl da se nece nikad vise oporaviti. Bakire, na potezu si.

Ti si prijatelju moj, kvalitetno zaostao, neću pravdat niti optuživat nijednu stranu, ima nas svakakvih u Njegovoj bašči, ali evo da ti malo probam otvorit oči, čekam dan kad ćemo dočekat onaj pravi suživot, koliki potencijal imamo a najveća kočnica su nam 30 godina stare rane , sa smjenom generacija doć će i smjena svjetonazora. Jedno je činjenica , oko povijesti se apsolutno nikad nećemo dogovorit, ali bi bio red bar da na budućnosti poradimo. Najtužnije od svega je što se na nižim nivoima, tj. u svakodnevnici olako slažemo jedni s drugima, a čim pređe na viši nivo i dalje smo zaostali u nacionalizmu.
Arachnoidea

#7468 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Arachnoidea »

Haj sve al cuj NES na pregovorima :lol:
zippoo87

#7469 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zippoo87 »

erititerum wrote: 29/01/2022 22:58
New wave wrote: 29/01/2022 21:23 Realno, zaboli nas neka stvar za Hrvate u svakom smislu jer ih je 95 posto UZP nastrojeno i ne voli drzavu u kojoj zivi i za koju se samo mi borimo, unistavaju je gdje god mogu, na svakom cosku. Shodno tome, nadam se da je Bakir svjestan ukoliko popusti i ovaj put UZP zajednici i onoguci im da ono smece, red army bubnjar prijeratni pobijedi u oktobru onda ce ridzokosi i stranka zelenih varalica dozivjeti takav debakl da se nece nikad vise oporaviti. Bakire, na potezu si.

Ti si prijatelju moj, kvalitetno zaostao, neću pravdat niti optuživat nijednu stranu, ima nas svakakvih u Njegovoj bašči, ali evo da ti malo probam otvorit oči, čekam dan kad ćemo dočekat onaj pravi suživot, koliki potencijal imamo a najveća kočnica su nam 30 godina stare rane , sa smjenom generacija doć će i smjena svjetonazora. Jedno je činjenica , oko povijesti se apsolutno nikad nećemo dogovorit, ali bi bio red bar da na budućnosti poradimo. Najtužnije od svega je što se na nižim nivoima, tj. u svakodnevnici olako slažemo jedni s drugima, a čim pređe na viši nivo i dalje smo zaostali u nacionalizmu.
Kada se istini pogleda u oci i kada se pocne gledati i vrijednovati istina,onda ce sve ici lakse.
Ali u BiH ljudi nece da priznaju ni ono sto je dokazano a kamoli ono sto nije...pa znate li koliko je samo jos neotkrivenih masovnih grobnica...ubice i oni koji su premjetali kosti znaju gdje su ali sute...i ovakvih ima na hiljade osoba .
Kako da se ti istinski miris sa nekim ko sve negira i pravi se englez a ovamo ti glumi prijatelja ?

Dakle,stvari se moraju poceti rjesavati od temelja...priznati zlocine,osuditi izvrsioce,postovati odluke,pomoci da se ratne rane sto prije zacijele i da se otkriju i grobnice i procesuiraju svi...pa onda da gradjani pocnu birati bolje predstavnike ali mi sada ovdje ne mozemo birati koga hocemo...bukvalno nacionalisti su napravili sistem da moras bas za njega glasati...ako glasas za drugog covjeka,kao npr. Komsica,to je onda majorizacija...iako nisi prekrsio niti jedan zakon.

Dakle,sve je namjerno napravljeno nakaradno i evo jos se pravi i cementira,da bi par ljudi do smrti bili i ostali nasi grobari i najveci kocnicari a ustvari su to obicni prijeratni sibicari,sverceri i ostali sljam...koji je prije rata bio nista a sada drze sve u svojim kriminalnim rukama.
Bossona

#7470 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bossona »

U Neumu je posljednji čin izdaje BiH da se podijeli na tri dijela
Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, na svom Facebook profilu komentirao je susret u jedinom bh. gradu na Jadranskom moru.
Image

Ukoliko se uspije u toj namjeri više nema promila šanse da postanemo normalna država poput svih Evropskih zemalja. Ukoliko se to dogodi BiH nikada neće postati članica EU i definitivno više nema šanse za građansku državu koja znači jednako pravo za svakog čovjeka.
Sve ovo predstavlja konačni obračun između etnonacionalizma i liberalne demokratije.

Čast rijetkim izuzecima u Neumu je 80 posto bh. političara koji su ucijenjeni decenijskim kriminalom i korupcijom, spremnih da zbog svog opstanka na slobodi ili uspona u karijeri dozvole podjelu države na anti evropskim vrijednostima!
ve sem ovoga je šuplja priča, besmislene političke analize i bolesne političke ambicije ostavljamo onima koji ne vide šumu od drveta, ovo je momenat kada se daje sve za državu i građane, poslije ovoga nema popravnog ispita!”, naveo je u svojoj objavi Mijatović

Bez dileme svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je izdajnik!
Nijaz Duraković je svojim historijskim govorom spriječio Aliju i njegove pristalice na protivustavnu izdaju i podjelu RBIH 1993 godine, koji je nastavio protivustavno rušiti građanski ustav i dijeliti RBIH, prvo vašingtonskim a potom daytonskim potpisom.

Sa Mijatovićem se potpuno slažem da je u Neumu cilj dovršiti podjelu RBIH na tri dijela.

Buli6

#7471 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Buli6 »

animus wrote: 29/01/2022 21:00 U Federaciji BiH trenutno ima oko 2 miliona stanovnika.
Od toga je Hrvata ca. 250 hiljada.
To je oko 12.5 % stanovnistva Federacije BiH.
Pravo je pitanje koliko vlasti treba imati toliki procenat stanovnistva.
Na stranu sta piše u Ustavu i zakonu ali realno kako osigurati bilo kakvu vlast kad imas toliko malo stanovnistva.
Pa uskoro ce Bošnjaci preglasavati Hrvate i u HNK.
Sta god da danas napises u zakonu za 5 godina ce biti problem.
Pitanje je sta je pravo rješenje ovog problema.

Po meni je jedino rješenje u iskrenom prijateljstvu izmedju dva naroda. Tolerancija i suradnja gdje ce se zaboraviti razmirice. U takvoj situaciji nece biti preglasavanja i kakav god bude procenat nece se birati drugima predstavnici. U takvom sistemu se treba posvetiti zastiti svakog covjeka bez obzira na naciju.
Dalja konfrontacija ce dovesti samo do daljeg odliva stanovnistva prvenstveno Hrvata.
Ovi neki prijedlozi hrvatskih radikala da se uvedu neke sankcije i neprijateljstva prema Bosnjacima u biti idu u prilog proBiH strani jer sprječava odliv tog stanovnistva koje ce biti jos dominantnije a s druge strane bi samo ubrzalo odliv Hrvata.
Hrvati su shvatili da je dogovor ako nema na tri djela onda ide na dva uz visoka hrvatska prava. Ili da obrnem ako ne ide uz visoka hrvatska prava onda ide na tri djela.
Sad ti ovo što pišeš je ko trojanski konj Hrvatima.
House

#7472 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

'nači čović glavni kočničar u pregovorima :bih:
kokakolas

#7473 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by kokakolas »

House wrote: 29/01/2022 23:40 'nači čović glavni kočničar u pregovorima :bih:
Covke sila nebeska na braniku Bosne :thumbup:
90minut

#7474 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by 90minut »

House wrote: 29/01/2022 23:40 'nači čović glavni kočničar u pregovorima :bih:
Covic mora nešto dati da bi dobio to je bilo prije godinu to je i danas.

Dobiti ništa nece u suprotnom osim ako nemaju ameri ili oni nešto u pricuvi da ucjenjuju Bakira.

Bakir ima savršenu poziciju Tuđman potpisao sve sad je samo do Covica.

Nema ovdje dogovora bilo šta ako potpiše loše po nas njemu je kraj.
New wave

#7475 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by New wave »

erititerum wrote: 29/01/2022 22:58

Prijatelju, suzivot cemo docekati kad se suocimo sa prosloscu onakvom kakva jeste, kad pocnemo postovati i doprinositi zemlji u kojoj zivimo, kad osudimo i priznamo ratne zlocine i separatisticke tvorevine u ovom slucaju Herceg Bosnu. A Covic, HDZ i njihovo biracko tijelo nikakav suzivot, sigurnost i patriotizam ne propagiraju sta vise sve sto smo nabrojali ruse i destabilizuju. O Zagrebu da ne pricam. Kad se to promjeni pricat cemo o suzivotu.
Inace, bravo za nase dosad.
Post Reply